LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 04 Μαρτίου 2021 08:47

Πέτσας στον ΑΝΤ1: Μην τρολάρουμε τα μέτρα, ας τα τηρήσουμε

Έκκληση για τήρηση των μέτρων με «χρονικό ορίζοντα». Τα μέτρα για τη σεισμόπληκτη Ελασσόνα.

Στέλιος Πέτσας - Καλημέρα Ελλάδα

Για τα πρώτα μέτρα μετά το σεισμό στην Ελασσόνα μίλησε στον ΑΝΤ1 και την εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» ο αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών.

Ο σεισμός προκάλεσε «σοβαρές ζημιές, αλλά δεν άφησε πίσω του θύματα» είπε εισαγωγικά ο Στέλιος Πέτσας, επισημαίνοντας ότι, είναι «πολύ σημαντικό η καταγραφή να γίνεται γρήγορα».

Όπως είπε, τα συνεργεία που βρίσκονται ήδη στην περιοχή, θα προχωρήσουν σε άμεση καταγραφή των καταστροφών, ώστε να δοθούν γρήγορα οι αποζημιώσεις των 500 έως 6000 ευρώ στους πληγέντες.

Όσο αφορά στο θέμα του σχολείου που κατέρρευσε, από το οποίο ο δάσκαλος κατάφερε να βγάλει σώα όλα τα παιδιά, τόνισε ότι μεταξύ των λύσεων που εξετάζονται είναι η χρήση κοντέινερ και η εκμετάλλευση χώρου που βρίσκεται σε στρατόπεδο της περιοχής, με τη δεύτερη να είναι επικρατέστερη.  «Είχαμε επικοινωνία με τον Νίκο Παναγιωτόπουλο και τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ, για να γίνουν όλα γρήγορα», είπε σχετικά, επαναλαμβάνοντας ότι, «η γρήγορη καταγραφή είναι που κάνει τη διαφορά».

Στον απολογισμό των ζημιών, είπε ότι οι μεγάλες καταστροφές έχουν σημειωθεί σε κατοικίες στο Δαμάσι, το Μεσοχώρι και άλλες περιοχές.

«Δεν μπορούν να αποκατασταθούν σύντομα και οι πολίτες πρέπει να πάνε σε ξενοδοχεία, μέχρι να βρεθεί μόνιμη λύση. Υπάρχουν άδεια ξενοδοχεία σε Λάρισα και Τρίκαλα», είπε σχετικά, ενώ ερωτηθείς για το αν ισχύουν εκεί τα μέτρα που ανακοινώθηκαν χθες, είπε πως η περιοχή «βρίσκεται σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης και αυτή τη στιγμή αυτή προέχει».

«Μην τρολάρουμε τα μέτρα, να δούμε τη μεγάλη εικόνα», είπε και αναγνωρίζοντας την κόπωση, σημείωσε πως «για πρώτη φορά έχουμε φως»

 «Δίνουμε μάχη με το χρόνο για πρώτη φορά με χρονικό ορίζοντα», είπε και απηύθυνε έκκληση να τα τηρήσουμε και να βγούμε από την κατάσταση».

«Η οικονομία φτάνει στα όριά της. Έχουμε εμπιστοσύνη ότι ο τρόπος που κινούμαστε είναι ο πλέον ενδεδειγμένος, γι αυτό κάνω έκκληση για τήρηση των μέτρων, γιατί ο ορίζοντας είναι κοντά», συμπλήρωσε.

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΜαξίμου σε αγρότες: Η κοινωνία δεν έχει άλλο χρόνο για επαναστατική γυμναστικήΣήμερα 22:42 | Ειδήσεις

«Ο διάλογος γίνεται για να δοθούν λύσεις στους πολλούς και όχι για να εξυπηρετηθούν οι προσωπικές επιλογές ή οι κομματικές σκοπιμότητες των λίγων», τονίζουν κύκλοι του Μαξίμου.

Κωνσταντίνος Φλώρος στον ΑΝΤ1: Οι εξελίξεις στο Ιράν ανησυχούν ιδιαιτέρως και την ΤουρκίαΣήμερα 19:42 | Ειδήσεις

«Η υφήλιος βρίσκεται σε αναταραχή στο ξεκίνημα του 2026, με όσα συμβαίνουν στο Ιράν, την Βενεζουέλα, αλλά και το θέμα της Γροιλανδίας», υπογράμμισε ο κ. Φλώρος.

"Αποκαλύψεις" - Ειρήνη Μουρτζούκου: "Βόμβες" από την κατάθεσή της για τον θάνατο του ΠαναγιωτάκηΣήμερα 15:22 | Ειδήσεις

Παρά την ομολογία της για την εμπλοκή της στον θάνατο τεσσάρων βρεφών, η Ειρήνη Μουρτζούκου εξακολουθεί να αρνείται κατηγορηματικά πως έβλαψε τον μικρό Παναγιώτη.

"Αποκαλύψεις" - Καρυστιανού: Στις επόμενες εκλογές θα συμμετάσχουμε κι εμείςΣήμερα 15:27 | Ειδήσεις

«Εμένα ο μοναδικός και τελικός σκοπός είναι η δικαίωση του παιδιού μου και φυσικά μέσα από αυτό, η δικαίωση και της χώρας».

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Λάρισα: ΙΧ παρέσυρε και τραυμάτισε νεαρό κορίτσι23:59Σπύρος Λούης: Ο θρυλικός μαραθωνοδρόμος που έφυγε από την ζωή σαν σήμερα23:46Καμίνια: Ληστεία σε βάρος ηλικιωμένης και της κόρης της - Συνελήφθησαν 3 δράστες έπειτα από καταδίωξη23:34“Το Κορίτσι με το Μαργαριταρένιο Σκουλαρίκι” θα ταξιδέψει στην Ιαπωνία23:20Χανιά: Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα που έκλεβε μοτοσικλέτες - 10 συλλήψεις23:07Μαξίμου σε αγρότες: Η κοινωνία δεν έχει άλλο χρόνο για επαναστατική γυμναστική22:53Eurovision 2026: Στον πρώτο ημιτελικό κληρώθηκε η Ελλάδα, στον δεύτερο η Κύπρος22:39Ρεάλ Μαδρίτης: Απολύθηκε ο Τσάμπι Αλόνσο μετά την ήττα από την Μπαρτσελόνα22:25Ασπρόπυργος: Αστυνομική επιχείρηση μετά τα επεισόδια της Κυριακής - Μία σύλληψη22:11Βενεζουέλα: Δεξαμενόπλοια από την Κίνα που πήγαιναν να παραλάβουν πετρέλαιο γυρίζουν στην Ασία21:57Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη οδηγός που έτρεχε με 128 χλμ σε κατοικημένη περιοχή21:43"Βουτιά" έκανε ο υδράργυρος στη Βόρεια Ελλάδα - Πού χρειάζονται αντιολισθητικές αλυσίδες 21:28Ant1 Sports: Αλλαγή σκυτάλης στην κορυφή της βαθμολογίας της Super League21:12Ισπανία: Κατασχέθηκαν 10 τόνοι κοκαΐνης σε πλοίο που μετέφερε ... αλάτι20:58Κωνσταντίνος Φλώρος στον ΑΝΤ1: Οι εξελίξεις στο Ιράν ανησυχούν ιδιαιτέρως και την Τουρκία20:44ΕΕ: Απαγόρευση εισόδου στο Ευρωκοινοβούλιο σε όλο το διπλωματικό προσωπικό του Ιράν20:30Αττική - Τροχαία: Βεβαιώθηκαν 1.919 παραβάσεις μέσα στο περασμένο τριήμερο20:16Τένις - ATP: Ο Στέφανος Τσιτσιπάς στην 33η θέση20:02ΚΚΕ: Άθλιες κυβερνητικές μεθοδεύσεις για την διάσπαση του αγώνα των αγροτών19:48Τι καιρό θα κάνει την Τρίτη19:32
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο