LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 04 Μαρτίου 2021 08:47

Πέτσας στον ΑΝΤ1: Μην τρολάρουμε τα μέτρα, ας τα τηρήσουμε

Έκκληση για τήρηση των μέτρων με «χρονικό ορίζοντα». Τα μέτρα για τη σεισμόπληκτη Ελασσόνα.

Στέλιος Πέτσας - Καλημέρα Ελλάδα

Για τα πρώτα μέτρα μετά το σεισμό στην Ελασσόνα μίλησε στον ΑΝΤ1 και την εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» ο αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών.

Ο σεισμός προκάλεσε «σοβαρές ζημιές, αλλά δεν άφησε πίσω του θύματα» είπε εισαγωγικά ο Στέλιος Πέτσας, επισημαίνοντας ότι, είναι «πολύ σημαντικό η καταγραφή να γίνεται γρήγορα».

Όπως είπε, τα συνεργεία που βρίσκονται ήδη στην περιοχή, θα προχωρήσουν σε άμεση καταγραφή των καταστροφών, ώστε να δοθούν γρήγορα οι αποζημιώσεις των 500 έως 6000 ευρώ στους πληγέντες.

Όσο αφορά στο θέμα του σχολείου που κατέρρευσε, από το οποίο ο δάσκαλος κατάφερε να βγάλει σώα όλα τα παιδιά, τόνισε ότι μεταξύ των λύσεων που εξετάζονται είναι η χρήση κοντέινερ και η εκμετάλλευση χώρου που βρίσκεται σε στρατόπεδο της περιοχής, με τη δεύτερη να είναι επικρατέστερη.  «Είχαμε επικοινωνία με τον Νίκο Παναγιωτόπουλο και τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ, για να γίνουν όλα γρήγορα», είπε σχετικά, επαναλαμβάνοντας ότι, «η γρήγορη καταγραφή είναι που κάνει τη διαφορά».

Στον απολογισμό των ζημιών, είπε ότι οι μεγάλες καταστροφές έχουν σημειωθεί σε κατοικίες στο Δαμάσι, το Μεσοχώρι και άλλες περιοχές.

«Δεν μπορούν να αποκατασταθούν σύντομα και οι πολίτες πρέπει να πάνε σε ξενοδοχεία, μέχρι να βρεθεί μόνιμη λύση. Υπάρχουν άδεια ξενοδοχεία σε Λάρισα και Τρίκαλα», είπε σχετικά, ενώ ερωτηθείς για το αν ισχύουν εκεί τα μέτρα που ανακοινώθηκαν χθες, είπε πως η περιοχή «βρίσκεται σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης και αυτή τη στιγμή αυτή προέχει».

«Μην τρολάρουμε τα μέτρα, να δούμε τη μεγάλη εικόνα», είπε και αναγνωρίζοντας την κόπωση, σημείωσε πως «για πρώτη φορά έχουμε φως»

 «Δίνουμε μάχη με το χρόνο για πρώτη φορά με χρονικό ορίζοντα», είπε και απηύθυνε έκκληση να τα τηρήσουμε και να βγούμε από την κατάσταση».

«Η οικονομία φτάνει στα όριά της. Έχουμε εμπιστοσύνη ότι ο τρόπος που κινούμαστε είναι ο πλέον ενδεδειγμένος, γι αυτό κάνω έκκληση για τήρηση των μέτρων, γιατί ο ορίζοντας είναι κοντά», συμπλήρωσε.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Ολυμπιακός: Αναβλήθηκε ο αγώνας με την Φενερμπαχτσέ στο ΣΕΦ 20:04Παπαδάκης - Μπλόκα αγροτών: Χρειάζεται ουσιαστικός και πραγματικός διάλογος μεταξύ αγροτών και κυβέρνησης19:54Ακυρώθηκε η αυριανή συνάντηση Χατζηδάκη και Τσιάρα με εκπροσώπους των αγροτών Κρήτης19:44“Κακοκαιρία BYRON” - Αττική: Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία σε Ποσειδώνος και Βουλιαγμένης19:34Επίσκεψη Πούτιν στην Ινδία - Υποδοχή στο αεροδρόμιο από τον Πρωθυπουργό Μόντι19:20Κακοκαιρία Byron: Δεκάδες κλήσεις στην Πυροσβεστική - Ποιοι δρόμοι παραμένουν κλειστοί19:06Λωρίδα της Γάζας: Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε πως αναγνωρίστηκαν τα λείψανα του προτελευταίου ομήρου18:56"Αποκαλύψεις": Βίντεο - ντοκουμέντο μετά την απαγωγή του επιχειρηματία στην Κυπαρισσία18:46Μάνδρα Αττικής: Κλειστή η οδός Αγίας Αικατερίνης λόγω υπερχείλισης ρέματος (βίντεο)18:36Κεφαλογιάννης: Η χώρα μπαίνει σε ένα διήμερο έντονης κακοκαιρίας, πρέπει να επιδείξουν όλοι οι πολίτες ιδιαίτερη προσοχή18:22Κακοκαιρία Byron: Πλημμύρισαν οι δρόμοι στον ΗΣΑΠ Μοσχάτου (βίντεο)18:08Αγρότες-Μπλόκα: Άνοιξαν τα τελωνεία των Ευζώνων και του Προμαχώνα17:58Λακωνία – Κακοκαιρία: Η ΕΜΑΚ διέσωσε οικογένεια από αυτοκίνητο σε πλημμυρισμένο δρόμο (βίντεο)17:48Η μάχη κορυφώνεται και ο πιο συναρπαστικός τελικός έρχεται την Κυριακή 7 Δεκεμβρίου στις 15:00 ζωντανά σε ΑΝΤ1 & ΑΝΤ1+17:45“Κακοκαιρία BYRON” - Αττική: Κλειστές σε σημεία η Χαμοστέρνας και η Λεωφόρος Ποσειδώνος 17:38“Κακοκαιρία BYRON”: Υπερχείλισε ρέμα στο Αλεποχώρι – Διακοπή κυκλοφορίας17:25Ηράκλειο - Κακοκαιρία: Υποχώρησε το έδαφος και Ι.Χ. κατέληξε σε σκαμμένο οικόπεδο17:13Άρης: Ζητά αλλαγή των διαιτητών στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ17:03Γεραπετρίτης: Η Ελλάδα θα συνεχίσει να είναι ένας πυλώνας σταθερότητας16:53Κρήτη: Σοκάρει η καταγγελία για κακοποίηση 8 παιδιών από τους γονείς τους - Ο Κ. Γιαννόπουλος στις "Αποκαλύψεις"16:43
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο