LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 04 Μαρτίου 2021 08:47

Πέτσας στον ΑΝΤ1: Μην τρολάρουμε τα μέτρα, ας τα τηρήσουμε

Έκκληση για τήρηση των μέτρων με «χρονικό ορίζοντα». Τα μέτρα για τη σεισμόπληκτη Ελασσόνα.

Στέλιος Πέτσας - Καλημέρα Ελλάδα

Για τα πρώτα μέτρα μετά το σεισμό στην Ελασσόνα μίλησε στον ΑΝΤ1 και την εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» ο αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών.

Ο σεισμός προκάλεσε «σοβαρές ζημιές, αλλά δεν άφησε πίσω του θύματα» είπε εισαγωγικά ο Στέλιος Πέτσας, επισημαίνοντας ότι, είναι «πολύ σημαντικό η καταγραφή να γίνεται γρήγορα».

Όπως είπε, τα συνεργεία που βρίσκονται ήδη στην περιοχή, θα προχωρήσουν σε άμεση καταγραφή των καταστροφών, ώστε να δοθούν γρήγορα οι αποζημιώσεις των 500 έως 6000 ευρώ στους πληγέντες.

Όσο αφορά στο θέμα του σχολείου που κατέρρευσε, από το οποίο ο δάσκαλος κατάφερε να βγάλει σώα όλα τα παιδιά, τόνισε ότι μεταξύ των λύσεων που εξετάζονται είναι η χρήση κοντέινερ και η εκμετάλλευση χώρου που βρίσκεται σε στρατόπεδο της περιοχής, με τη δεύτερη να είναι επικρατέστερη.  «Είχαμε επικοινωνία με τον Νίκο Παναγιωτόπουλο και τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ, για να γίνουν όλα γρήγορα», είπε σχετικά, επαναλαμβάνοντας ότι, «η γρήγορη καταγραφή είναι που κάνει τη διαφορά».

Στον απολογισμό των ζημιών, είπε ότι οι μεγάλες καταστροφές έχουν σημειωθεί σε κατοικίες στο Δαμάσι, το Μεσοχώρι και άλλες περιοχές.

«Δεν μπορούν να αποκατασταθούν σύντομα και οι πολίτες πρέπει να πάνε σε ξενοδοχεία, μέχρι να βρεθεί μόνιμη λύση. Υπάρχουν άδεια ξενοδοχεία σε Λάρισα και Τρίκαλα», είπε σχετικά, ενώ ερωτηθείς για το αν ισχύουν εκεί τα μέτρα που ανακοινώθηκαν χθες, είπε πως η περιοχή «βρίσκεται σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης και αυτή τη στιγμή αυτή προέχει».

«Μην τρολάρουμε τα μέτρα, να δούμε τη μεγάλη εικόνα», είπε και αναγνωρίζοντας την κόπωση, σημείωσε πως «για πρώτη φορά έχουμε φως»

 «Δίνουμε μάχη με το χρόνο για πρώτη φορά με χρονικό ορίζοντα», είπε και απηύθυνε έκκληση να τα τηρήσουμε και να βγούμε από την κατάσταση».

«Η οικονομία φτάνει στα όριά της. Έχουμε εμπιστοσύνη ότι ο τρόπος που κινούμαστε είναι ο πλέον ενδεδειγμένος, γι αυτό κάνω έκκληση για τήρηση των μέτρων, γιατί ο ορίζοντας είναι κοντά», συμπλήρωσε.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
ΤΑΞΙ: Τραβάνε… χειρόφρενο για 48 ώρες06:42Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 2 Δεκεμβρίου06:28Τι καιρό θα κάνει την Τρίτη06:14Μητσοτάκης – Οξφόρδη: Σήμερα η Ελλάδα τρέχει με ρυθμούς ανάπτυξης σημαντικά υψηλότερους από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο23:59Παρέλαβε το βραβείο "European Golden Boy Web 2025" o Χρήστος Μουζακίτης (βίντεο)23:44ΗΠΑ: "Πολύ αισιόδοξη" η κυβέρνηση για την επίτευξη ειρηνευτικής συμφωνίας στην Ουκρανία23:30Περού: Τουλάχιστον 12 νεκροί και 30 αγνοούμενοι έπειτα από κατολίσθηση23:16Μητσοτάκης για την εκτόξευση δορυφόρων: "Εδώ κάτι αλλάζει"23:02Πόλεμος στην Ουκρανία: Στον πλήρη έλεγχο της Μόσχας Ποκρόφσκ και Βοβτσάνσκ - Δεν επιβεβαιώνει το Κίεβο22:52Χαλκιδική: 79χρονος καταπλακώθηκε από κορμό δέντρου στην προσπάθεια του να κόψει ξύλα22:42Χονγκ Κονγκ: Αυξάνεται ο αριθμός των νεκρών από την πυρκαγιά στο συγκρότημα κατοικιών22:32"Αποκαλύψεις": Με πρωτιά στο σύνολο κοινού έκλεισε και ο Νοέμβριος για την εκπομπή του Πέτρου Κουσουλού22:22Θεσσαλονίκη: Κακουργηματική δίωξη στον οδηγό ταξί για το θανατηφόρο τροχαίο με τον 35χρονο δικυκλιστή22:12Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ - Δένδιας: Θα συζητήσουμε το ζήτημα της αμυντικής ετοιμότητας της Ευρώπης22:02Λαμία - "Αποκαλύψεις": Σύντροφος 56χρονου επιχειρηματία καταγγέλλει ιατρικό λάθος για τον θάνατό του21:34Λευκορωσία: Κατερίφθη drone - Κατηγορεί την Λιθουανία για προκλητική συμπεριφορά 21:22ANT1 Sports: Ζωντανά από ANT1+ την ερχόμενη Κυριακή το τελευταίο Grand Prix της χρονιάς για την F121:12Άρης: Μειώνονται τα προβλήματα ενόψει του ντέρμπι Κυπέλλου με τον ΠΑΟΚ21:02Λάρισα: Παραμένουν στα μπλόκα οι αγρότες - Από αύριο αναμένονται νέες αφίξεις 20:52Τροχαίο στην Αρτέμιδα: Ο 29χρονος κοιτούσε αν έπαθε ζημιά το αμάξι, λέει αυτόπτης μάρτυρας στον ΑΝΤ120:42
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο