LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚόσμοςΔημοσίευση: 03 Μαρτίου 2021 20:57

Νέα πρόκληση Τατάρ: Δεν υπάρχει ως λύση η ομοσπονδία στο Κυπριακό

Επίδειξη αδιαλλαξίας απο τον τουρκοκύπριο ηγέτη ενόψει της πενταμερούς διάσκεψης.

Αμμόχωστος - Βαρώσια - Κύπρος - κατεχόμενα

Ευκαιρία να εξηγήσει ότι η ομοσπονδία ως έννοια έχει ξεπεραστεί, βλέπει την άτυπη πενταμερή διάσκεψη για το κυπριακό ο Τουρκοκύπριος ηγέτης, Ερσίν Τατάρ δηλώνοντας πως εάν δεν υπάρξει αποτέλεσμα στη συνάντηση στη Γενεύη, η τουρκοκυπριακή πλευρά δεν έχει να χάσει κάτι και με τα βήματα που έχουν κάνει η αναδόμηση, μεταρρύθμιση του ψευδοκράτους δεν είναι μακριά.

Σε συνέντευξή του στο τουρκοκυπριακό «πρακτορείο ειδήσεων» ο Ερσίν Τατάρ είπε ότι την Παρασκευή θα συναντηθεί με τον Ύπατο Εκπρόσωπο της ΕΕ για την εξωτερική πολιτική και ασφάλεια, Ζοζέπ Μπορέλ, τη Δευτέρα με την Ειδική Απεσταλμένη του ΓΓ του ΟΗΕ, Τζέιν Χολ Λουτ και στη συνέχεια θα ενημερώσει τα τουρκοκυοριακά κόμματα, ενώ πριν την άτυπη πενταμερή διάσκεψη στη Γενεύη, θα ενημερώσει τη λεγόμενη «βουλή» του ψευδοκράτους.

ο Τατάρ υποστήριξε ότι και τα Ηνωμένα Έθνη γνωρίζουν πως η ομοσπονδία έχει ξεπεραστεί, επανέλαβε ότι μετά τη διάσκεψη στο Κραν Μοντάνα ακόμα και ο τέως ηγέτης των Τουρκοκυπρίων Μουσταφά Ακιντζί είπε ότι ήταν η τελευταία προσπάθεια της δικής του γενιάς για ομοσπονδία. Εάν ξεκινήσει μια διαδικασία από δω και πέρα, συνέχισε ο Τουρκοκύπριος ηγέτης, θα είναι διαφορετική αυτή τη φορά.

Και ο ΓΓ του ΟΗΕ, πρόσθεσε, είχε πει ότι είναι ανοικτός σε νέες ιδέες. «Εμείς κάνουμε ένα σημαντικό βήμα» ανέφερε ο Ερσίν Τατάρ λέγοντας πως στη Γενεύη θα εξηγήσει πως εάν υπάρξει μια δίκαιη και βιώσιμη συμφωνία, η βάση αυτής θα πρέπει να είναι η συνεργασία δύο κρατών με κυριαρχική ισότητα. «Άλλωστε αυτό ισχύει τώρα».

Το ψευδοκράτος, ανέφερε, μπορεί σε πολιτικό επίπεδο να μην αναγνωρίζεται από κανέναν πλην της Τουρκίας, «ούτε κι έγινε καμιά προσπάθεια για κάτι τέτοιο», αλλά έχει σχέσεις, είτε εμπορικές, είτε στον τομέα της εκπαίδευσης, με άλλες 100 χώρες.

Όσον αφορά τις εκκλήσεις προς εκείνον να εξηγήσει «τι υπάρχει όταν λέει δύο κράτη», ο κ. Τατάρ είπε ότι «υπάρχει ο λαός μου, υπάρχει το κράτος μου, υπάρχει ο αγώνας μας και μια ευκαιρία για ομοσπονδία που ξεπεράστηκε λόγω του ότι δεν είδαμε καλή πρόθεση από την απέναντι πλευρά». Εάν όλα αυτά τα ενώσεις, είπε, υπάρχει μια ισχυρή θέση και δεν υπάρχει άλλος δρόμος πλην των δύο κρατών.

Σε περίπτωση, συνέχισε, που με έγκριση και των δύο πλευρών δεν υπάρξει μια συμφωνία, θα προχωρήσουν με τη στήριξη της Τουρκίας σε άλλες εναλλακτικές, στην προσπάθεια ενδυνάμωσης του ψευδοκράτους, του ανοίγματος στη διεθνή κοινότητα και αυτό θα πάει στη Γενεύη να εξηγήσει.

Αυτά, είπε, έχει αναφέρει και στις επαφές που είχε μέχρι τώρα με αρμοδίους της ΕΕ και ξένους αξιωματούχους και είπε ότι τον ακούνε με προσοχή.

Πλέον η Κύπρος δεν είναι η ίδια, ούτε η ανατολική Μεσόγειος, συνέχισε ο . Τατάρ λέγοντας ότι «η Τουρκία είναι πίσω μας, οι ισορροπίες έχουν αλλάξει υπέρ μας και η Κύπρος έχει ακόμη μεγαλύτερη σημασία». Το ψευδοκράτος, υποστήριξε, έχει ενισχυθεί με τις πολιτικές και τις ενέργειές του, όπως η πρωτοβουλία για το Βαρώσι, και την εναρμονισμένη πολιτική με εκείνη της Τουρκίας.

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΤραγωδία στην Ελβετία: Η εξομολόγηση του φίλου της 15χρονης Αλίκης στον ΑΝΤ1, για όσα έγιναν το μοιραίο βράδυ (βίντεο)Χθες 21:29 | Ειδήσεις

Σε κατάσταση σοκ βρίσκονται και οι φίλοι της 15χρονης Αλίκης που αγνοείται. Τι αποκαλύπτουν, στον ΑΝΤ1. 

Η ανάρτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, για τις εξελίξεις στη ΒενεζουέλαΧθες 22:33 | Ειδήσεις

"Δεν είναι η κατάλληλη στιγμή να σχολιάσουμε τη νομιμότητα των πρόσφατων ενεργειών", ανέφερε μεταξύ άλλων ο Έλληνας Πρωθυπουργός.

Βενεζουέλα- ΗΠΑ: Ο Τραμπ δημοσίευσε φωτογραφία του Μαδούρο με χειροπέδες και μάσκα στα μάτιαΧθες 18:38 | Ειδήσεις

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ανήρτησε στο Truth Social φωτογραφία του προέδρου της Βενεζουέλας.

O ANT1 στην Ελβετία: Ταυτοποιήθηκαν 4 ακόμη σοροίΧθες 20:30 | Ειδήσεις

Έχει συνταχθεί μια επιστημονική ομάδα που απαρτίζεται από 40 άτομα τα οποία δουλεύουν μέρα και νύχτα για την ταυτοποίηση των θυμάτων.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Γαλλία: Ο εκλεγείς πρόεδρος της Βενεζουέλας, Εδμούνδο Ουρούτια, θα πρέπει να εξασφαλίσει τη μεταπολίτευση στη χώρα23:59Νέα ατυχία για τον Παναθηναϊκό - Θλάση οπίσθιων μηριαίων υπέστη ο Μήτογλου23:43Τραμπ: Δεν είμαι ενθουσιασμένος με τον Πούτιν, σκοτώνει τόσους πολλούς ανθρώπους23:25Κηφισιά: Μεθυσμένος οδηγός σάρωσε 7 παρκαρισμένα αυτοκίνητα (βίντεο)23:10Eκτακτη συνεδρίαση ΣΑ ΟΗΕ, για την κατάσταση στη Βενεζουέλα22:56Η ανάρτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, για τις εξελίξεις στη Βενεζουέλα22:42Τουρκικό πολεμικό πλοίο παρενόχλησε ελληνικό, εντός ελληνικών υδάτων22:28Γαλλία: Άλλη μια χώρα κατακρίνει την βίαιη παρέμβαση των ΗΠΑ στην Βενεζουέλα22:14Ο Τραμπ προειδοποιεί Κολομβία και Κούβα, μετά τη σύλληψη Μαδούρο22:00Τραγωδία στην Ελβετία: Η εξομολόγηση του φίλου της 15χρονης Αλίκης στον ΑΝΤ1, για όσα έγιναν το μοιραίο βράδυ (βίντεο)21:46Τι καιρό θα κάνει την Κυριακή21:32Υγειονομική βόμβα στο Μενίδι: Οι εργαζόμενοι αρνούνται να καθαρίσουν, λόγω φόβου21:18Βενεζουέλα - Ματσάδο: Βενεζουελάνοι, ήρθε η ώρα της ελευθερίας21:04O ANT1 στην Ελβετία: Ταυτοποιήθηκαν 4 ακόμη σοροί20:50ANT1 Sports: Super Cup για τον Ολυμπιακό, μεταγραφές Παναθηναϊκού και ανησυχία για Ντέσερς20:36Μπλόκα- Αγρότες: Κλειστός για τα φορτηγά ο δρόμος σε Ευζώνους και Προμαχώνα20:22Αθήνα: Διαδηλώσεις έξω από την πρεσβεία των ΗΠΑ για την επέμβαση στην Βενεζουέλα (Βίντεο)20:08Ολυμπιακός - Όφη: Ποδαρικό με Super Cup για τους Ερυθρόλευκους19:54Συναγερμός στην Εύβοια: Φωτιά σε μαγαζί εστίασης19:40Τραμπ: Θα αναλάβουμε τη διακυβέρνηση της Βενεζουέλας μέχρι να μπορέσουμε να κάνουμε μια ασφαλή μετάβαση19:26
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο