LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚόσμοςΔημοσίευση: 03 Μαρτίου 2021 20:57

Νέα πρόκληση Τατάρ: Δεν υπάρχει ως λύση η ομοσπονδία στο Κυπριακό

Επίδειξη αδιαλλαξίας απο τον τουρκοκύπριο ηγέτη ενόψει της πενταμερούς διάσκεψης.

Αμμόχωστος - Βαρώσια - Κύπρος - κατεχόμενα

Ευκαιρία να εξηγήσει ότι η ομοσπονδία ως έννοια έχει ξεπεραστεί, βλέπει την άτυπη πενταμερή διάσκεψη για το κυπριακό ο Τουρκοκύπριος ηγέτης, Ερσίν Τατάρ δηλώνοντας πως εάν δεν υπάρξει αποτέλεσμα στη συνάντηση στη Γενεύη, η τουρκοκυπριακή πλευρά δεν έχει να χάσει κάτι και με τα βήματα που έχουν κάνει η αναδόμηση, μεταρρύθμιση του ψευδοκράτους δεν είναι μακριά.

Σε συνέντευξή του στο τουρκοκυπριακό «πρακτορείο ειδήσεων» ο Ερσίν Τατάρ είπε ότι την Παρασκευή θα συναντηθεί με τον Ύπατο Εκπρόσωπο της ΕΕ για την εξωτερική πολιτική και ασφάλεια, Ζοζέπ Μπορέλ, τη Δευτέρα με την Ειδική Απεσταλμένη του ΓΓ του ΟΗΕ, Τζέιν Χολ Λουτ και στη συνέχεια θα ενημερώσει τα τουρκοκυοριακά κόμματα, ενώ πριν την άτυπη πενταμερή διάσκεψη στη Γενεύη, θα ενημερώσει τη λεγόμενη «βουλή» του ψευδοκράτους.

ο Τατάρ υποστήριξε ότι και τα Ηνωμένα Έθνη γνωρίζουν πως η ομοσπονδία έχει ξεπεραστεί, επανέλαβε ότι μετά τη διάσκεψη στο Κραν Μοντάνα ακόμα και ο τέως ηγέτης των Τουρκοκυπρίων Μουσταφά Ακιντζί είπε ότι ήταν η τελευταία προσπάθεια της δικής του γενιάς για ομοσπονδία. Εάν ξεκινήσει μια διαδικασία από δω και πέρα, συνέχισε ο Τουρκοκύπριος ηγέτης, θα είναι διαφορετική αυτή τη φορά.

Και ο ΓΓ του ΟΗΕ, πρόσθεσε, είχε πει ότι είναι ανοικτός σε νέες ιδέες. «Εμείς κάνουμε ένα σημαντικό βήμα» ανέφερε ο Ερσίν Τατάρ λέγοντας πως στη Γενεύη θα εξηγήσει πως εάν υπάρξει μια δίκαιη και βιώσιμη συμφωνία, η βάση αυτής θα πρέπει να είναι η συνεργασία δύο κρατών με κυριαρχική ισότητα. «Άλλωστε αυτό ισχύει τώρα».

Το ψευδοκράτος, ανέφερε, μπορεί σε πολιτικό επίπεδο να μην αναγνωρίζεται από κανέναν πλην της Τουρκίας, «ούτε κι έγινε καμιά προσπάθεια για κάτι τέτοιο», αλλά έχει σχέσεις, είτε εμπορικές, είτε στον τομέα της εκπαίδευσης, με άλλες 100 χώρες.

Όσον αφορά τις εκκλήσεις προς εκείνον να εξηγήσει «τι υπάρχει όταν λέει δύο κράτη», ο κ. Τατάρ είπε ότι «υπάρχει ο λαός μου, υπάρχει το κράτος μου, υπάρχει ο αγώνας μας και μια ευκαιρία για ομοσπονδία που ξεπεράστηκε λόγω του ότι δεν είδαμε καλή πρόθεση από την απέναντι πλευρά». Εάν όλα αυτά τα ενώσεις, είπε, υπάρχει μια ισχυρή θέση και δεν υπάρχει άλλος δρόμος πλην των δύο κρατών.

Σε περίπτωση, συνέχισε, που με έγκριση και των δύο πλευρών δεν υπάρξει μια συμφωνία, θα προχωρήσουν με τη στήριξη της Τουρκίας σε άλλες εναλλακτικές, στην προσπάθεια ενδυνάμωσης του ψευδοκράτους, του ανοίγματος στη διεθνή κοινότητα και αυτό θα πάει στη Γενεύη να εξηγήσει.

Αυτά, είπε, έχει αναφέρει και στις επαφές που είχε μέχρι τώρα με αρμοδίους της ΕΕ και ξένους αξιωματούχους και είπε ότι τον ακούνε με προσοχή.

Πλέον η Κύπρος δεν είναι η ίδια, ούτε η ανατολική Μεσόγειος, συνέχισε ο . Τατάρ λέγοντας ότι «η Τουρκία είναι πίσω μας, οι ισορροπίες έχουν αλλάξει υπέρ μας και η Κύπρος έχει ακόμη μεγαλύτερη σημασία». Το ψευδοκράτος, υποστήριξε, έχει ενισχυθεί με τις πολιτικές και τις ενέργειές του, όπως η πρωτοβουλία για το Βαρώσι, και την εναρμονισμένη πολιτική με εκείνη της Τουρκίας.

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΜητσοτάκης: Όσο πιο πολύ ταλαιπωρούνται οι πολίτες, τόσο οι αγρότες χάνουν το δίκιο των αιτημάτων τουςΧθες 21:01 | Ειδήσεις

Ο πρωθυπουργός τόνισε πως και οι επόμενες ημέρες είναι σημαντικές για την οικονομική δραστηριότητα της χώρας.

Αγροτικές κινητοποιήσεις: Ρυθμίσεις στην κυκλοφορία σε Νίκαια, Καρδίτσα και ΤρίκαλαΧθες 21:01 | Ειδήσεις

Με μπλόκα, ρυθμίσεις στην κυκλοφορία και κινητοποιήσεις μέσα στις πόλεις συνεχίζουν οι αγρότες τις δράσεις τους και αύριο.

Τροχαίο στην Πάτρα: Αγροτικό μπήκε μέσα σε ταβέρνα και ο οδηγός βρέθηκε κάτω από το αμάξι (βίντεο)Χθες 17:48 | Ειδήσεις

Ο οδηγός εγκλωβίστηκε κάτω από το αυτοκίνητό του.

"Αποκαλύψεις" - Μαζωνάκης: Νέα μαρτυρία-κλειδί για τις σχέσεις του τραγουδιστή με τον Στέφανο ΠαπαδόπουλοΧθες 16:47 | Ειδήσεις

Το αποκλειστικό ρεπορτάζ της εκπομπής του ΑΝΤ1 "Αποκαλύψεις" για τις συνθήκες της συνεργασίας τους, λίγες ημέρες μετά τη μήνυση που έχει καταθέσει ο νεαρός τραγουδιστής κατά του γνωστού καλλιτέχνη.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Μπολσονάρου: Νέα επέμβαση για την αντιμετώπιση επίμονου λόξυγγα23:59Ο Τραμπ δηλώνει "πολύ θυμωμένος" για την ουκρανική επίθεση στην προεδρική κατοικία του Πούτιν23:44Ηλεκτροκίνηση: Το Μέλλον των Μεταφορών Είναι εδώ23:30Ζαπορίζια: Ο σταθμός μπορεί να λειτουργήσει σε 18 μήνες εφόσον ο πόλεμος τελειώσει, λέει ο επικεφαλής23:14Τραμπ: Με επαίνους στον Νετανιάχου, ζητά να μπει στη δεύτερη φάση της η συμφωνία κατάπαυσης του πυρός στη Γάζα23:00Αττική Οδός: 21χρονος μεθυσμένος οδηγός πάτησε γκάζι για να ξεφύγει από το μπλόκο22:46Τραμπ: “Η Χαμάς πρέπει να αφοπλιστεί” - Συζητήσεις με Νετανιάχου για τη Γάζα22:32Έκρηξη κρουσμάτων γρίπης και ιώσεων - 120 παιδιά με γρίπη σε μία εφημερία στο Αγλαΐα Κυριακού22:18Ιταλία: Η Τζόρτζια Μελόνι υπέγραψε διάταγμα για την συνέχιση της στρατιωτικής βοήθειας στην Ουκρανία το 202622:04Επίσημα στον Παναθηναϊκό ο Ανδρέας Τεττέη - Το αντίο στην Κηφισιά21:50Αγροτικές κινητοποιήσεις: Ρυθμίσεις στην κυκλοφορία σε Νίκαια, Καρδίτσα και Τρίκαλα21:36Η Χαμάς επαναλαμβάνει πως δεν θα καταθέσει τα όπλα, ενόψει της συνάντησης Τραμπ-Νετανιάχου21:22Μητσοτάκης: Όσο πιο πολύ ταλαιπωρούνται οι πολίτες, τόσο οι αγρότες χάνουν το δίκιο των αιτημάτων τους21:08ANT1 Sports: Μεταγραφικές εξελίξεις σε ΑΕΚ, Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό - Κορυφαία του κόσμου η Φωτεινή Τριχά20:54Συνάντηση Νετανιάχου - Τραμπ, με φόντο τη Γάζα και τη Μέση Ανατολή20:40Ο Άντριου Γκάουντλοκ συνελήφθη για κατοχή ναρκωτικών στη Ρόδο20:26Τι καιρό θα κάνει την Τρίτη20:12Εορταστική αγορά: Με... φειδώ ψώνια και δώρα, λόγω ακρίβειας19:58Ρόδος: Νεκρός 51χρονος καθηγητής σε τροχαίο - Ελαφρά τραυματίας 15χρονος συνεπιβάτης19:44Θεοδωρικάκος: Ρεκόρ πληρωμών από αναπτυξιακούς νόμους19:30
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο