LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /LifeΔημοσίευση: 03 Μαρτίου 2021 17:35

Eurovision - Κύπρος: Ιερά “πυρά” για το τραγούδι “El Diablo”

Και η Ιερά Σύνοδος Κύπρου κατά του «El Diablo». Ζητά κυβερνητική παρέμβαση.

Eurovision - Κύπρος - El Diablo

Μεγάλη αναταραχή έχει προκαλέσει στην Κύπρο το τραγούδι «El Diablo» της Έλενας Τσαγκρινού, που θα εκπροσωπήσει τη χώρα στην φετινή Eurovision.

Το κομμάτι έχει εγκριθεί από Διοικητικό Συμβούλιο του Ραδιοφωνικού Ιδρύματος Κύπρου (ΡΙΚ) και έχει ήδη προκαλέσει σωρεία αντιδράσεων.

Η Ιερά Σύνοδος της Κύπρου πήρε επίσημη θέση κατά της συγκεκριμένης εκπροσώπησης, καλώντας την κυβέρνηση να φροντίσει για την ακύρωσή του τραγουδιού.

Σε ανακοίνωσή της εκφράζει τη διαφωνία της για τον τίτλο και το περιεχόμενο του τραγουδιού ενώ δεν διστάζει να δηλώσει την απογοήτευσή της τόσο για τη στάση του ΔΣ του ΡΙΚ όσο και των άλλων ιθυνόντων.

«Αντί να συμβάλουν στην προώθηση των δικαίων του λαού μας και στην προβολή των αιτημάτων του για ελευθερία και κατίσχυση των ηθικών αξιών, μέσω οποιουδήποτε προσφερόμενου διεθνούς βήματος προέκριναν την παγκόσμια γελοιοποίησή μας με την παρουσίαση της διακήρυξης ότι παραδίδουμε τον εαυτό μας στον διάβολο και ότι προάγουμε με τον τρόπο αυτό τη λατρεία του» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Η ανακοίνωση τονίζει ακόμη πως «πρόκειται ουσιαστικά για την εξύμνηση μιας μοιρολατρικής υποταγής και παράδοσης του ανθρώπου στην εξουσία του διαβόλου».

Σε ό,τι αφορά στη μεταφορική ερμηνεία του τραγουδιού που έχει δοθεί από τους υπεύθυνους του ΡΙΚ η Ιερά Σύνοδος επισημαίνει ότι αυτή ουδόλως αντικατοπτρίζει το προκλητικό και απαράδεκτο περιεχόμενο των στίχων «το οποίο δεν παύει να εκπροσωπεί μια θλιβερή υποκουλτούρα, ανάξια του πολιτισμού και των αξιών του λαού μας και αντιστρατεύεται τις Ελληνικές και Ορθόδοξες παραδόσεις του».

Συνεχίζει δε λέγοντας πως «υπό οποιαδήποτε οπτική γωνία και με οποιεσδήποτε επεξηγήσεις κι αν δούμε τους στίχους του τραγουδιού, αυτοί δεν στέλνουν τα καταλληλότερα μηνύματα που θα έπρεπε να σταλούν από μία ημικατεχόμενη πατρίδα που αγωνίζεται για απελευθέρωση και αποτροπή της πλήρους υποδούλωσής της».

»Με ορατό τον κίνδυνο της προκλητικής βουλιμίας των κατακτητών Τούρκων και προβάλλοντας το μεγαλείο της διακοσιοστής επετείου από την Εθνική Παλιγγενεσία» η Εκκλησία καλεί τον λαό «να παραμείνει προσηλωμένος στις εθνικές και θρησκευτικές αξίες του μεγαλειώδους αγώνα του 1821, να κρατήσει ακράδαντη την προσήλωσή του στην πίστη των πατέρων του, δεδομένο το οποίο τον διαφύλαξε μέχρι σήμερα».

Η Ιερά Σύνοδος υποστηρίζει ότι καθημερινά «γινόμαστε δέκτες σωρείας αντιδράσεων από χιλιάδες συνανθρώπους μας», οι οποίοι εκφράζουν «τη δικαιολογημένη δυσαρέσκειά τους για το εν λόγω τραγούδι, όπως και για τον τρόπο επιλογής του».

Σημειώνει δε πως καταξιωμένοι μουσικοί του τόπου εξέφρασαν ήδη την αντίθεση τους, «γεγονός το οποίο -χωρίς εμείς να το προκαλέσουμε- προσέκρουσε στην ορθόδοξη αυτοσυνειδησία και αξιοπρέπεια του λαού μας, ο οποίος με το αλάθητο κριτήριό του το απέρριψε χωρίς προϋποθέσεις».

Οι ιεράρχες καλούν την κυβέρνηση, η οποία διορίζει το ΔΣ του ΡΙΚ, να αντικαταστήσει το τραγούδι της εκπροσώπησης της Κύπρου στη Eurovision, με ένα άλλο «το οποίο να εκφράζει την Ιστορία, τον πολιτισμό, τις παραδόσεις και διεκδικήσεις μας».

«Ας μη γινόμαστε επιλήσμονες και καταπατητές αυτής της Αλήθειας» καταλήγει η ανακοίνωση της Ιεράς Συνόδου Κύπρου.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Κένεθ Φαρίντ - Τρελαμένος ο Σλούκας: Φώναζε "Manimal" (βίντεο)08:45Το υπουργείο Άμυνας της Τουρκίας επιβεβαιώνει ότι και οι 20 επιβαίνοντες στο C-130 που συνετρίβη είναι νεκροί 08:31Αχαΐα: Σκηνές αρχαίας τραγωδίας στο Καραμανδάνειο μετά τον χαμό του 5χρονου08:17Η Ελλάδα στο "βάθρο" των επιφυλακτικών ασθενών - 1 στους 5 έμεινε χωρίς φροντίδα08:03Άλιμος: Εξωσχολικοί εισέβαλαν σε σχολείο και ξυλοκόπησαν 15χρονο μαθητή07:49Συναγερμός στη Νίκαια: Πυρπόλησαν όχημα σωφρονιστικού υπαλλήλου - Διακοπή κυκλοφορίας, λόγω χειροβομβίδας07:35Συνάντηση Μητσοτάκη - Χριστοδουλίδη και συνεδρίαση της 3ης Διακυβερνητικής Συνόδου Κύπρου-Ελλάδας07:23Φωτίστε την επιχείρησή σας χωρίς αρχικό κεφάλαιο με την GlobiLED07:09Το Παιδικό & Εφηβικό Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αθήνας 2025 powered by ΔΕΗ έρχεται για να συναρπάσει μικρούς και μεγάλους για 8η χρονιά06:56Πειραιάς: Εντοπίστηκε σορός 70χρονου στο λιμάνι06:42Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 12 Νοεμβρίου06:28Τι καιρό θα κάνει την Τετάρτη06:14Παρί – Παναθηναϊκός: Το “τριφύλλι” άνθισε… στο Παρίσι00:15Βρετανία: Ο πρωθυπουργός Κιρ Στάρμερ δεσμεύεται για μέτρα για τον περιορισμό της παιδικής φτώχειας23:59Σκούρτα Βοιωτίας: Ένας 27χρονος του οποίου η εξαφάνιση είχε δηλωθεί, είναι ο άνδρας που βρέθηκε απανθρακωμένος23:47Το Παιδί-Θαύμα των Δρόμων: Ο Μικρός Τζόναθαν που Μαγνητίζει τον Κόσμο23:33Άρης – Μπαχτσεσεχίρ: Λύγισαν… στην τελευταία περίοδο οι “κιτρινόμαυροι”23:20Έφυγε από τη ζωή η 27χρονη Αναστασία Τασούλα – Η πρώτη ασθενής με κυστική ίνωση στην Ελλάδα που ξύπνησε από την καταστολή23:07BCL: Η Καρδίτσα εξασφάλισε θέση στα play in22:54Αττική: Συνελήφθη 19χρονος για εκδικητική πορνογραφία σε βάρος ανήλικης22:41
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο