LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /Υγεία - ΠεριβάλλονΔημοσίευση: 03 Μαρτίου 2021 16:56 | Ανανέωση: 03 Μαρτίου 2021 17:02

Lockdown: η εισήγηση των λοιμωξιολόγων - Τι αλλάζει στα SMS

Τι προτείνουν οι ειδικοί για τις περιοχές που βρίσκονται στο "κόκκινο". Πώς θα γίνεται η χρήση των κωδικών 2, 4 και 6. Σε ποιες περιοχές αναμένεται σκληρό lockdown.

Κορονοϊός - lockdown

Μαραθώνια ήταν η συνεδρίαση της Επιτροπής των Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό, η οποία καταθέτει αυτήν την ώρα τις εισηγήσεις της σχετικά με τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν για την ανάσχεση της πανδημίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι λοιμωξιολόγοι δεν προτείνουν καθολικό lockdown τύπου Μαρτίου αλλά ένα μείγμα «έξυπνων» μέτρων, ιδιαίτερα αυστηρών στις περιοχές που βρίσκονται στο "κόκκινο".

Για τις συγκεκριμένες περιοχές, μεταξύ των οποίων είναι και η Αττική, εξετάζονται περιορισμοί στον κωδικό 4 που ισχύει για παροχή βοήθειας μέσω sms στο 13033, ενώ υπό περιορισμό μπαίνει και ο κωδικός 6, ο οποίος αφορά στη σωματική άσκηση και τη βόλτα για κατοικίδιο. Δεν αποκλείεται δηλαδή στο εξής ο κωδικός αυτός να ισχύει μόνο για πεζούς, προκειμένου να περιοριστούν οι μετακινήσεις με οχήματα.

Παράλληλα, αλλαγές αναμένονται και στον τρόπο των αγορών με τη χρήση του κωδικού 2. Συγκεκριμένα, συζητήθηκε το ενδεχόμενο να μπει περιορισμός χιλιομετρικής απόστασης, ενώ δεν αποκλείεται και η απαγόρευση των μετακινήσεων από Δήμο σε Δήμο.

Υπό συζήτηση τέθηκε και η αλλαγή της απαγόρευσης κυκλοφορίας στην Αττική τα Σαββατοκύριακα με τα σενάρια να είναι δύο: 1. να ισχύσει ότι και τις καθημερινές, δηλαδή από τις 21.00 έως τις 05.00 το πρωί και 2. από τις 7.00 το απόγευμα έως τις 05.00 το πρωί. Επίσης, επανήλθε η συζήτηση για τη χρήση διπλής μάσκας σε χώρους όπου παρατηρείται συγχρωτισμός.

Τέλος, σύμφωνα με πληροφορίες, υπήρξε εισήγηση από τους λοιμωξιολόγους να μπουν σε καθεστώς σκληρού lockdown η Θεσσαλονίκη, η Λάρισα, το Ηράκλειο Κρήτης, η Λευκάδα, η Αρκαδία, η Φθιώτιδα, η Κορινθία, η Αργολίδα, η Χίος, η Σάμος, η Λευκάδα, η Θεσπρωτία, η Βοιωτία και η Αιτωλοακαρνανία.  Αυτό σημαίνει ότι σε αυτές τις περιοχές κλείνει το λιανέμποριο και η εκπαίδευση σε όλες τις βαθμίδες, εφαρμόζεται τηλεργασία και μετακίνηση με τους κωδικούς υπό περιορισμό, όπως αναμένεται και στην Αττική.

Οι ανακοινώσεις αναμένονται το απόγευμα από τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια και τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά. Οι τοποθετήσεις τους αναμένονται μετά την ανακοίνωση του ΕΟΔΥ για τα κρούσματα του τελευταίου 24ωρου, τα οποία ξεπέρασαν τα 2.700.


Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΒραυρώνα: Ομολόγησε ο πατέρας ότι αυτός πέταξε το βρέφος στη χωματερήΣήμερα 19:38 | Ειδήσεις

Τι ισχυρίστηκε ο πατέρας του βρέφους. Το βίντεο που τον «πρόδωσε» και η έρευνα στη χωματερή.

Μαφιόζικη δολοφονία στον Βύρωνα: Ποιο ήταν το θύμα (βίντεο)Σήμερα 21:47 | Ειδήσεις

Εν ψυχρώ δολοφονία σημειώθηκε το βράδυ της Πέμπτης στο κέντρο του Βύρωνα. Ποιος ήταν ο 32χρονος που έπεσε νεκρός.

Ράφα: Το Ισραήλ “διευρύνει” την πολεμική επιχείρησηΣήμερα 18:10 | Ειδήσεις

Παρακούωντας τις διεθνείς εκκλήσεις, το Ισραήλ όχι μόνο προχωρά, αλλά επιτείνει τις επιχειρήσεις στην πόλη όπου βρίσκονται ένα εκατομμύριο άμαχοι.

Ηλιακή καταιγίδα που μπορεί να βλάψει τα δίκτυα πλησιάζει τη ΓηΣήμερα 22:38 | Ειδήσεις

Πώς μπορεί να επηρεάσει τα δίκτυα και τι προβλήματα μπορεί να προκαλέσει η ηλιακή καταιγίδα που πλησιάζει τη Γη.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Ο Τζάστιν και η Χέιλι Μπίμπερ θα γίνουν γονείς23:59Κιλιάν Μπαμπέ – Παρί Σεν Ζερμέν: Το διαζύγιο και το “αντίο” του (βίντεο)23:48Κηφισίας: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις έως το τέλος Ιουνίου23:37Νέα Ιωνία: Σύλληψη νεαρού με εκατοντάδες κροτίδες (εικόνες)23:25Ηλιακή καταιγίδα που μπορεί να βλάψει τα δίκτυα πλησιάζει τη Γη 23:11Μεσανατολικό: Το κράτος της Παλαιστίνης αναγνωρίζουν ευρωπαϊκές χώρες22:58Παναθηναϊκός – Προμηθέας Πάτρας: Με κεκτημένη ταχύτητα… το “τριφύλι”22:46Σακελλαροπούλου: Η υποδοχή και η διάκριση στο Πατριαρχείο Αλεξάνδρειας22:32Τροχαίο δυστύχημα στην Καλαμάτα22:19Μαφιόζικη δολοφονία στον Βύρωνα: Ποιο ήταν το θύμα (βίντεο)22:06“Ψυχοκόρες”: Συγκλονιστικά τα νέα επεισόδια στον ΑΝΤ1 (εικόνες)21:55Επίμονη ζάλη: Όταν νιώθετε πως χάνετε την ισορροπία σας21:42Ξάνθη: Νεκρός άνδρας από φωτιά στο σπίτι του21:28Fire Rainbow: Το σπάνιο φαινόμενο που εμφανίστηκε στον ουρανό 21:15Diamond League: Ο Τεντόγλου δεύτερος στην Ντόχα21:01Ολυμπιακός –Αναστόπουλος: Έτσι θα κερδίσουμε την Φιορεντίνα στον τελικό20:48Κέιτ Μίντλετον: Η σπάνια δήλωση του πρίγκιπα Γουίλιαμ για την κατάσταση της υγείας της20:34Ουκρανία: Αναμένει τα πρώτα F-16 μέσα στο καλοκαίρι20:21ΟΗΕ: Συμβολική αναγνώριση της Παλαιστίνης ως μέλος 20:07 “I LOVE ΣΟΥ ΚΟΥ”: Οι καλεσμένοι του Σαββατοκύριακου (βίντεο)19:54
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο