LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 03 Μαρτίου 2021 07:23 | Ανανέωση: 03 Μαρτίου 2021 07:26

Καθολικό lockdown και “κούρεμα” στον κωδικό 6

Τα μέτρα που εξετάζονται και ο χρόνος εφαρμογής τους. Πότε αναμένονται οι ανακοινώσεις.

Lockdown - καραντίνα - κορονοϊός

Σε καθολικό lockdown τύπου Μαρτίου με μείγμα «έξυπνων» μέτρων όλα δείχνουν πως οδεύει η χώρα, μετά τη χθεσινή νέα έκρηξη στον αριθμό των κρουσμάτων και τη δεδομένη ασφυκτική κατάσταση στα νοσοκομεία, κυρίως της Αττικής. 

Βασικό σενάριο «έξυπνου» μέτρου είναι ο περιορισμός της άσκησης, με κωδικό 6, σε άλλο δήμο.

Οι φωνές στην Επιτροπή που ζητούν καθολικό lockdown φαίνεται πια πως υπερισχύουν κι έτσι πολλά θα κριθούν στη σημερινή έκτακτη συνεδρίαση των ειδικών. Δεν έχει γίνει σαφές το πότε θα ανακοινωθούν τα νέα μέτρα, αυτό όμως που θεωρείται πλέον βέβαιο είναι ότι θα ισχύσουν μέχρι και την Καθαρά Δευτέρα 16 Μαρτίου.

Σοβαρή πιθανότητα, όμως, υπάρχει να ανακοινωθούν και σήμερα τα μέτρα, ώστε να τεθούν σε ισχύ από αύριο, Τσικνοπέμπτη και να αποφευχθούν οι συγκεντρώσεις σε σπίτια, ενώ σχεδόν βέβαιο είναι πως θα έχουν πανελλαδική ισχύ, καθώς το μεγαλύτερο μέρος του χάρτη είναι «κόκκινο». Μιλώντας σήμερα στην εκπομπη του ΑΝΤ1 "Καλημέρα Ελλάδα" ο καθηγητής αναλυτικής Χημείας Νίκος Θωμαΐδης αναφέρθηκε στην επιπέδωση που φαίνεται στα λύματα της Αττικής, ενώ προειδοποίησε πως, αν δεν ληφθούν μέτρα άμεσα, τα κρούσματα θα ξεπεράσουν τις 3000.

Αυτό που είναι βέβαιο είναι ότι, κατά τη σημερινή ενημέρωση ο Υπουργός Υγείας θα κάνει ανακοινώσεις για την ενίσχυση του ΕΣΥ. Μιλώντας στον ΑΝΤ1 και την επομπή Καλημέρα Ελλάδα ο διευθυντής της Πνευμονολογικής Κλινικής του Ευαγγελισμού, τόνισε πως δεν υπάρχει σήμερα καμία κενή κλίνη, ενώ ως μόνη λύση "βλέπει" την ενίσχυση του ΕΣΥ από τον ιδιωτικό τομέα, κάτι που έχει προαναγγείλει ο Βασίλης Κικίλιας.

Στο «τραπέζι» των ειδικών βρίσκεται το σενάριο του περιορισμού και επιπλέον επαγγελματικών δραστηριοτήτων, πέραν των αναγκαίων, καθώς και οι μετακινήσεις μόνο για ιατρικά θέματα και προμήθειες τροφίμων. Αυτό που δεν μπαίνει σε συζήτηση, πάντως, είναι το κλείσιμο των εργοστασίων, καθώς κάτι τέτοιο θα ήταν δυσβάσταχτο για την ήδη επιβαρυμένη οικονομία.

Στον αντίποδα, βρίσκονται οι επιστήμονες που εισηγούνται ή ένα πραγματικό lockdown ή άνοιγμα της οικονομίας με όσα μέτρα γίνεται. Παράλληλα, δεν είναι λίγοι αυτοί που αμφισβητούν τη χρησιμότητα και την αποτελεσματικότητα του μέτρου απαγόρευσης της κυκλοφορίας τα Σαββατοκύριακα από τις 18:00.

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΠολυτεχνείο: Κορυφώνονται οι εκδηλώσεις για την 52η επέτειοΣήμερα 06:07 | Ειδήσεις

Λόγω των εκδηλώσεων έχουν τεθεί ήδη σε ισχύ μεταβολές στη λειτουργία των μέσων μαζικής μεταφοράς.

Ράνια Καρατζαφέρη: Τι είπε στον ΑΝΤ1 η δημοσιογράφος που εμπλέκεται στο επεισόδιο με τους αστυνομικούςΣήμερα 11:39 | Ειδήσεις

«Η ανθρωποφαγία που έγινε δεν υπάρχει. Έχουν γραφτεί τέρατα», ανέφερε μεταξύ άλλων, μιλώντας στην εκπομπή του ΑΝΤ1, «Το Πρωινό».

Πολυτεχνείο 1973: Το χρονικό της εξέγερσης των φοιτητών (εικόνες)Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2022 08:35 | Ειδήσεις

Στις 17 Νοέμβρη κορυφώθηκε η αντιδικτατορική δράση των φοιτητών, με την Εξέγερση του Πολυτεχνείου. Τα αιτήματα, το ραδιόφωνο στη σχολή ηλεκτρολόγων, το τανκ.

State Department: Συνάντηση των ΥΠΕΞ Κύπρου και ΗΠΑΣήμερα 06:36 | Ειδήσεις

Τετ α τετ Ρούμπιο – Κόμπο. Τα θέματα που περιλαμβάνονται στην ατζέντα. 

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Ράνια Καρατζαφέρη: Τι είπε στον ΑΝΤ1 η δημοσιογράφος που εμπλέκεται στο επεισόδιο με τους αστυνομικούς11:47Σοβαρό τροχαίο στην Πτολεμαΐδα: ΙΧ συγκρούστηκε με φορτηγάκι - Δύο τραυματίες στο νοσοκομείο (βίντεο)11:34Γλυφάδα: Συνελήφθη 42χρονος που προέβαινε συστηματικά σε κλοπές από σταθμευμένα οχήματα11:20Κυπριακό: Την Πέμπτη η συνάντηση Χριστοδουλίδη – Έρχιουρμαν στην Λευκωσία11:06Δευτέρα 17 Νοεμβρίου: Το πρώτο web δελτίο με τις σημαντικότερες ειδήσεις της ημέρας10:52Μητσοτάκης για Πολυτεχνείο: Το μετατρέπουμε σε καθημερινή προσπάθεια για Ελλάδα ισχυρή και δίκαιη10:38Πετρέλαιο: Πτωτικά κινούνται οι τιμές10:24Πέθανε ο δημιουργός του τραγουδιού τεκίλα10:11Χαρδαλιάς - Λουκέτο σε μονάδα φροντίδας ηλικιωμένων:Δεν θα επιτρέψουμε, τη λειτουργία δομών που θέτουν σε κίνδυνο την υγεία ηλικιωμένων συμπολιτών μας09:57Πολυτεχνείο – Τασούλας: Η Δημοκρατία είναι το καλύτερο από τα εφικτά πολιτεύματα09:43Θεσσαλονίκη: Φωτιά σε διαμέρισμα τρίτου ορόφου στην περιοχή της Πυλαίας09:29Βορίζια: Απολογείται ο 23χρονος που κατηγορείται για την τοποθέτηση της βόμβας (εικόνες)09:17Θεσσαλονίκη: Σύλληψη δύο ατόμων που οδηγούσαν υπό την επήρεια μέθης09:03Hellenic Train: 24ωρη πανελλαδική απεργία την Τρίτη 18 Νοεμβρίου08:48Αλαφούζος: Yπήρχε μια έντονη αντιπάθεια στο πρόσωπo του Παπαδημητρίου αλλά αυτό είναι άδικο08:34Τραμπ: Κυρώσεις για όποια χώρα κάνει δουλειές με τη Ρωσία08:20Τροχαίο δυστύχημα στο Ηράκλειο08:05Δρακόντεια τα μέτρα ασφαλείας για την επέτειο του Πολυτεχνείου07:52Πολυτεχνείο – Λεκατσά: Νιώθω γεμάτη ως άνθρωπος που αποτέλεσα κρίκο της εξέγερσης07:38State Department: Συνάντηση των ΥΠΕΞ Κύπρου και ΗΠΑ07:24
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο