LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 03 Μαρτίου 2021 07:23 | Ανανέωση: 03 Μαρτίου 2021 07:26

Καθολικό lockdown και “κούρεμα” στον κωδικό 6

Τα μέτρα που εξετάζονται και ο χρόνος εφαρμογής τους. Πότε αναμένονται οι ανακοινώσεις.

Lockdown - καραντίνα - κορονοϊός

Σε καθολικό lockdown τύπου Μαρτίου με μείγμα «έξυπνων» μέτρων όλα δείχνουν πως οδεύει η χώρα, μετά τη χθεσινή νέα έκρηξη στον αριθμό των κρουσμάτων και τη δεδομένη ασφυκτική κατάσταση στα νοσοκομεία, κυρίως της Αττικής. 

Βασικό σενάριο «έξυπνου» μέτρου είναι ο περιορισμός της άσκησης, με κωδικό 6, σε άλλο δήμο.

Οι φωνές στην Επιτροπή που ζητούν καθολικό lockdown φαίνεται πια πως υπερισχύουν κι έτσι πολλά θα κριθούν στη σημερινή έκτακτη συνεδρίαση των ειδικών. Δεν έχει γίνει σαφές το πότε θα ανακοινωθούν τα νέα μέτρα, αυτό όμως που θεωρείται πλέον βέβαιο είναι ότι θα ισχύσουν μέχρι και την Καθαρά Δευτέρα 16 Μαρτίου.

Σοβαρή πιθανότητα, όμως, υπάρχει να ανακοινωθούν και σήμερα τα μέτρα, ώστε να τεθούν σε ισχύ από αύριο, Τσικνοπέμπτη και να αποφευχθούν οι συγκεντρώσεις σε σπίτια, ενώ σχεδόν βέβαιο είναι πως θα έχουν πανελλαδική ισχύ, καθώς το μεγαλύτερο μέρος του χάρτη είναι «κόκκινο». Μιλώντας σήμερα στην εκπομπη του ΑΝΤ1 "Καλημέρα Ελλάδα" ο καθηγητής αναλυτικής Χημείας Νίκος Θωμαΐδης αναφέρθηκε στην επιπέδωση που φαίνεται στα λύματα της Αττικής, ενώ προειδοποίησε πως, αν δεν ληφθούν μέτρα άμεσα, τα κρούσματα θα ξεπεράσουν τις 3000.

Αυτό που είναι βέβαιο είναι ότι, κατά τη σημερινή ενημέρωση ο Υπουργός Υγείας θα κάνει ανακοινώσεις για την ενίσχυση του ΕΣΥ. Μιλώντας στον ΑΝΤ1 και την επομπή Καλημέρα Ελλάδα ο διευθυντής της Πνευμονολογικής Κλινικής του Ευαγγελισμού, τόνισε πως δεν υπάρχει σήμερα καμία κενή κλίνη, ενώ ως μόνη λύση "βλέπει" την ενίσχυση του ΕΣΥ από τον ιδιωτικό τομέα, κάτι που έχει προαναγγείλει ο Βασίλης Κικίλιας.

Στο «τραπέζι» των ειδικών βρίσκεται το σενάριο του περιορισμού και επιπλέον επαγγελματικών δραστηριοτήτων, πέραν των αναγκαίων, καθώς και οι μετακινήσεις μόνο για ιατρικά θέματα και προμήθειες τροφίμων. Αυτό που δεν μπαίνει σε συζήτηση, πάντως, είναι το κλείσιμο των εργοστασίων, καθώς κάτι τέτοιο θα ήταν δυσβάσταχτο για την ήδη επιβαρυμένη οικονομία.

Στον αντίποδα, βρίσκονται οι επιστήμονες που εισηγούνται ή ένα πραγματικό lockdown ή άνοιγμα της οικονομίας με όσα μέτρα γίνεται. Παράλληλα, δεν είναι λίγοι αυτοί που αμφισβητούν τη χρησιμότητα και την αποτελεσματικότητα του μέτρου απαγόρευσης της κυκλοφορίας τα Σαββατοκύριακα από τις 18:00.

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΠλήθος κόσμου τιμά την 52η επέτειο της εξέγερσης του ΠολυτεχνείουΣήμερα 12:20 | Ειδήσεις

Ο εορτασμός της 52ης επετείου της εξέγερσης του Πολυτεχνείου θα κορυφωθεί, όπως κάθε χρόνο, με την πορεία προς την πρεσβεία των ΗΠΑ.

Η σημαία του Πολυτεχνείου έφτασε στην Αμερικανική πρεσβεία (βίντεο)Σήμερα 17:01 | Ειδήσεις

Μπροστά από τη Λέσχη Αξιωματικών, συμμετέχοντες στο μπλοκ έστρωσαν κόκκινα γαρύφαλλα μπροστά από τη διέλευση της σημαίας.

Ρωσική επίθεση σε τουρκικό πλοίο στην Ουκρανία – Φωτιά σε φορτίο 4.000 τόνων LPG, εκκενώσεις στη Ρουμανία (βίντεο)Σήμερα 16:24 | Ειδήσεις

Τα 16 μέλη του πληρώματος απομακρύνθηκαν με ασφάλεια, ενώ χωρίς ρεύμα βρέθηκαν δεκάδες χιλιάδες νοικοκυριά στην Οδησσό.

Φοινικούντα: Έφοδος της ΕΛ.ΑΣ σε καταστήματα του 31χρονου επιχειρηματία που σχετίζεται με έναν εκ των δραστών - Τί ερευνούνΣήμερα 14:25 | Ειδήσεις

Ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση της Φοινικούντας φέρνει στο «φως» η εκπομπή του ΑΝΤ1 "Αποκαλύψεις".

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
"Σπίτι μου 2": Παράταση για το πρόγραμμα 18:04Λαμία: Αυτοκίνητο έπεσε πάνω σε κολώνα (βίντεο)17:50Δύο αγνοούμενοι από την κακοκαιρία στη βορειοανατολική Ιταλία17:36Πρωθυπουργός της Πολωνίας: Η έκρηξη σε σιδηροδρομική γραμμή οφείλεται σε δολιoφθορά17:22Η σημαία του Πολυτεχνείου έφτασε στην Αμερικανική πρεσβεία (βίντεο)17:08Πολυτεχνείο: Σε εξέλιξη η πορεία με 43 προσαγωγές και 11 συλλήψεις16:56Ρωσική επίθεση σε τουρκικό πλοίο στην Ουκρανία – Φωτιά σε φορτίο 4.000 τόνων LPG, εκκενώσεις στη Ρουμανία (βίντεο)16:44Μακρόν: Η αναγέννηση του ουκρανικού στρατού, δέσμευση για την ασφάλεια όλων μας16:32Κίνα: Καταναλωτικά κουπόνια για νεόνυμφους με στόχο την αύξηση των γάμων16:18Οδηγίες της Πολιτικής Προστασίας προς τους πολίτες ενόψει της επιδείνωσης του καιρού16:06Βορίζια: Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο 23χρονος που κατηγορείται για την τοποθέτηση του εκρηκτικού μηχανισμού 15:54Σπύρος Μαρτίκας: Συνταρακτικές αποκαλύψεις για τη δράση του κυκλώματος με τις απάτες15:42Νιγηρία: Ένοπλοι απήγαγαν 25 μαθήτριες από οικοτροφείο θηλέων, ανακοίνωσε η αστυνομία 15:32Στην κορυφή της πορείας η αιματοβαμμένη σημαία-σύμβολο του Πολυτεχνείου15:20Δράμα: Σκότωσαν αρκούδα και μετά την αποκεφάλισαν15:08Πυροβολισμός μέσα στο Νοσοκομείο Χανίων14:56Φοινικούντα: Έφοδος της ΕΛ.ΑΣ σε καταστήματα του 31χρονου επιχειρηματία που σχετίζεται με έναν εκ των δραστών - Τί ερευνούν14:44Πολυτεχνείο: 31 προσαγωγές και 4 συλλήψεις λίγο πριν την πορεία14:34Μακρόν και Ζελένσκι υπέγραψαν συμφωνία για την πώληση 100 γαλλικών στρατιωτικών αεροπλάνων στην Ουκρανία14:22Ηράκλειο: Σοκάρουν οι εικόνες του τροχαίου δυστυχήματος14:10
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο