LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 03 Μαρτίου 2021 07:23 | Ανανέωση: 03 Μαρτίου 2021 07:26

Καθολικό lockdown και “κούρεμα” στον κωδικό 6

Τα μέτρα που εξετάζονται και ο χρόνος εφαρμογής τους. Πότε αναμένονται οι ανακοινώσεις.

Lockdown - καραντίνα - κορονοϊός

Σε καθολικό lockdown τύπου Μαρτίου με μείγμα «έξυπνων» μέτρων όλα δείχνουν πως οδεύει η χώρα, μετά τη χθεσινή νέα έκρηξη στον αριθμό των κρουσμάτων και τη δεδομένη ασφυκτική κατάσταση στα νοσοκομεία, κυρίως της Αττικής. 

Βασικό σενάριο «έξυπνου» μέτρου είναι ο περιορισμός της άσκησης, με κωδικό 6, σε άλλο δήμο.

Οι φωνές στην Επιτροπή που ζητούν καθολικό lockdown φαίνεται πια πως υπερισχύουν κι έτσι πολλά θα κριθούν στη σημερινή έκτακτη συνεδρίαση των ειδικών. Δεν έχει γίνει σαφές το πότε θα ανακοινωθούν τα νέα μέτρα, αυτό όμως που θεωρείται πλέον βέβαιο είναι ότι θα ισχύσουν μέχρι και την Καθαρά Δευτέρα 16 Μαρτίου.

Σοβαρή πιθανότητα, όμως, υπάρχει να ανακοινωθούν και σήμερα τα μέτρα, ώστε να τεθούν σε ισχύ από αύριο, Τσικνοπέμπτη και να αποφευχθούν οι συγκεντρώσεις σε σπίτια, ενώ σχεδόν βέβαιο είναι πως θα έχουν πανελλαδική ισχύ, καθώς το μεγαλύτερο μέρος του χάρτη είναι «κόκκινο». Μιλώντας σήμερα στην εκπομπη του ΑΝΤ1 "Καλημέρα Ελλάδα" ο καθηγητής αναλυτικής Χημείας Νίκος Θωμαΐδης αναφέρθηκε στην επιπέδωση που φαίνεται στα λύματα της Αττικής, ενώ προειδοποίησε πως, αν δεν ληφθούν μέτρα άμεσα, τα κρούσματα θα ξεπεράσουν τις 3000.

Αυτό που είναι βέβαιο είναι ότι, κατά τη σημερινή ενημέρωση ο Υπουργός Υγείας θα κάνει ανακοινώσεις για την ενίσχυση του ΕΣΥ. Μιλώντας στον ΑΝΤ1 και την επομπή Καλημέρα Ελλάδα ο διευθυντής της Πνευμονολογικής Κλινικής του Ευαγγελισμού, τόνισε πως δεν υπάρχει σήμερα καμία κενή κλίνη, ενώ ως μόνη λύση "βλέπει" την ενίσχυση του ΕΣΥ από τον ιδιωτικό τομέα, κάτι που έχει προαναγγείλει ο Βασίλης Κικίλιας.

Στο «τραπέζι» των ειδικών βρίσκεται το σενάριο του περιορισμού και επιπλέον επαγγελματικών δραστηριοτήτων, πέραν των αναγκαίων, καθώς και οι μετακινήσεις μόνο για ιατρικά θέματα και προμήθειες τροφίμων. Αυτό που δεν μπαίνει σε συζήτηση, πάντως, είναι το κλείσιμο των εργοστασίων, καθώς κάτι τέτοιο θα ήταν δυσβάσταχτο για την ήδη επιβαρυμένη οικονομία.

Στον αντίποδα, βρίσκονται οι επιστήμονες που εισηγούνται ή ένα πραγματικό lockdown ή άνοιγμα της οικονομίας με όσα μέτρα γίνεται. Παράλληλα, δεν είναι λίγοι αυτοί που αμφισβητούν τη χρησιμότητα και την αποτελεσματικότητα του μέτρου απαγόρευσης της κυκλοφορίας τα Σαββατοκύριακα από τις 18:00.

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΠαναγιώτης Ψαρρός στον ΑΝΤ1: Πιθανό ένα νέο μπλακ άουτ στις επικοινωνίες το επόμενο διάστημαΧθες 19:17 | Ειδήσεις

«Δεν πρόκειται να μπούμε στη διαδικασία να εξυπηρετήσουμε περισσότερα αεροπλάνα, ώστε να μειώσουμε τις καθυστερήσεις και να διακυβευτεί η ασφάλεια», λέει ο πρόεδρος της Ένωσης Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας.

Λατινοπούλου στον ΑΝΤ1: Οι κάμερες ήταν στραμμένες στην είσοδο και στην αυλή του σπιτιού μουΧθες 19:09 | Ειδήσεις

Η πρόεδρος της Φωνής Λογικής μιλά στο κεντρικό δελτίο του ΑΝΤ1 για την υπόθεση παρακολούθησης του σπιτιού της μέσω καμερών, από γειτονικό ζευγάρι. 

Συναγερμός για τη γρίπη στην Ελλάδα: Εκατοντάδες οι εισαγωγές καθημερινάΧθες 18:09 | Ειδήσεις

Οι ειδικοί κάνουν έκκληση για εμβολιασμό, ακόμη και τώρα.

Τέλλογλου - FIR Αθηνών: Κάθε λεπτό καθυστερήσεων κοστίζει 123 ευρώ στις αεροπορικές εταιρείεςΧθες 18:40 | Ειδήσεις

Σύμφωνα με στατιστική του Eurocontrol από την πρώτη εβδομάδα του Αυγούστου του 2025, η Ελλάδα ήταν υπεύθυνη για το 12% των καθυστερήσεων στον πανευρωπαϊκό ενιαίο εναέριο χώρο.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Πιερία: Ισόβια στην 35χρονη που σκότωσε και έθαψε τον 58χρονο σύντροφό της23:59Θεσσαλονίκη: Απαγόρευση συγκεντρώσεων αύριο στο κέντρο της πόλης23:44Τραμπ: Πιθανή η επιβολή δασμών στις χώρες που δεν συμφωνούν μαζί μας για την Γροιλανδία23:30Αίσιο τέλος στον Κορυδαλλό: Σώα η γυναίκα που απειλούσε να πέσει από ταράτσα πολυκατοικίας23:16Περιφερειακή Υμηττού: Χειροπέδες σε 43χρονο που έτρεχε με 191 χλμ/ώρα23:02Ιταλία: 19χρονος μαχαίρωσε θανάσιμα συμμαθητή του μέσα σε σχολική τάξη22:47Παναθηναϊκός – Αντίνο: Οριστική συμφωνία με την Γοδόι Κρουζ για τη μεταγραφή22:33Ηράκλειο: Υπό μερικό έλεγχο η φωτιά σε επιχείρηση της ΒΙΠΕ22:18Τζίνα Λολομπριτζίτα: Η “πιο όμορφη γυναίκα” που λατρεύτηκε από τον ανδρικό πληθυσμό 22:04Το πρώτο αεροπλάνο με Βενεζουελάνους μετανάστες που απελάθηκαν από τις ΗΠΑ προσγειώθηκε στο Καράκας 21:50Βασίλης Τσιβιλίκας: Ο πληθωρικός κωμικός που πίστευε ότι το γέλιο είναι... υγεία!21:36Γερμανία: Σύγκρουση λεωφορείου με τρένο στο Αμβούργο - Ένας νεκρός21:22Τραγωδία στα Τέμπη: Η παρόμοια σύγκρουση στον Δοξαρά το 1972 (εικόνες)21:08Τέλλογλου - FIR Αθηνών: Κάθε λεπτό καθυστερήσεων κοστίζει 123 ευρώ στις αεροπορικές εταιρείες20:54Τι καιρό θα κάνει το Σάββατο20:40Λατινοπούλου στον ΑΝΤ1: Οι κάμερες ήταν στραμμένες στην είσοδο και στην αυλή του σπιτιού μου 20:26Ant1 Sports: Σταθερά στο δρόμο των επιτυχιών το ελληνικό πόλο20:12Φωτιά σε επιχείρηση στη ΒΙΠΕ Ηρακλείου (εικόνες)19:58Συναγερμός για τη γρίπη στην Ελλάδα: Εκατοντάδες οι εισαγωγές καθημερινά19:44Παναγιώτης Ψαρρός στον ΑΝΤ1: Πιθανό ένα νέο μπλακ άουτ στις επικοινωνίες το επόμενο διάστημα 19:30
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο