LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /Τεχνολογία - ΕπιστήμηΔημοσίευση: 02 Μαρτίου 2021 16:58

Κορονοϊός - εμβόλιο: “Μπλόκο” από Twitter σε λογαριασμούς για παραπληροφόρηση

Δέσμευση για κλείσιμο λογαριασμών χρηστών που κατ' επανάληψη παραπληροφορούν για τον κορονοϊό και τα εμβόλια!

twitter

Το Twitter θα αρχίσει να βάζει «μπλόκο» στους λογαριασμούς των χρηστών που συστηματικά παραπληροφορούν σχετικά με τα εμβόλια κατά του κορονοϊού. Το περιοριστικό μέτρο, με βάση ένα είδος «πόιντ-σίστεμ», θα διαρκεί ανάλογα με το πόσες φορές ο ίδιος χρήστης παραβαίνει τους νέους αυστηρότερους κανονισμούς. Μετά από πέντε παραβιάσεις με ψευδείς πληροφορίες στα tweets, ο λογαριασμός θα «κλειδώνεται» μόνιμα.

Η επιτυχία της νέας πολιτικής θα εξαρτηθεί από το πόσο αυστηρά το Twitter θα εφαρμόσει την εξαγγελία του, σύμφωνα με το BBC. Το Facebook και το Instagram έχουν ήδη αναγγείλει, πριν περίπου ένα μήνα, τη δική τους δέσμευση να κλείνουν λογαριασμούς χρηστών που κατ' επανάληψη παραπληροφορούν.

Το Twitter επίσης θα αρχίσει να βάζει επισημάνσεις στα tweets που θεωρεί ότι περιέχουν παραπληροφόρηση για τα εμβόλια κατά της Covid-19, όχι όμως τόσο σοβαρή, ώστε να προχωρά σε «λουκέτο» στο λογαριασμό. Η διαγραφή αναρτήσεων θα γίνεται, όταν αυτές επικαλούνται κάποια υποθετική «σκόπιμη συνωμοσία» από υποτιθέμενες κακόβουλες δυνάμεις ή ισχυρισμούς ότι τα εμβόλια συνιστούν «μια σκόπιμη προσπάθεια να προκαλέσουν βλάβη».

Σε άλλες περιπτώσεις που θεωρούνται λιγότερο σοβαρή παραπληροφόρηση, όπως π.χ. σχετικά με την ασφάλεια τους, θα τίθεται προειδοποιητική σήμανση στην ανάρτηση. Αναρτήσεις που θέτουν σε αμφισβήτηση την αποτελεσματικότητα των εμβολίων, αλλά δεν παραποιούν επιστημονικά δεδομένα, ούτε θα διαγράφονται, ούτε θα χαρακτηρίζονται με σήμανση.

Το Twitter θα εφαρμόζει ένα μάλλον πολύπλοκο σύστημα βαθμολόγησης. Tweets που δέχονται σήμανση και κρίνονται επιβλαβή, θα συνιστούν μία παράβαση, ενώ εκείνα που διαγράφονται, θα θεωρούνται διπλή παράβαση. Με βάση αυτή τη βαθμολογία, ένας χρήστης αντιμετωπίζει ένα διαβαθμισμένο σε χρονική διάρκεια «κλείδωμα» του λογαριασμού του: με δύο ή τρεις παραβιάσεις ο λογαριασμός θα μπλοκάρεται για 12 ώρες, με τέσσερις για μια εβδομάδα, ενώ με πέντε σε μόνιμη βάση.

Το Twitter έκανε γνωστό ότι έχει αφαιρέσει περισσότερα από 8.400 tweets έως σήμερα, που έχουν παραβεί την προηγούμενη πολιτική του για την Covid-19, όμως οι επικριτές θεωρούν ότι μέχρι στιγμής έχει κάνει το απολύτως ελάχιστο και ευελπιστούν ότι εφεξής θα γίνει πράγματι πιο αυστηρό.

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΚακοκαιρία - Πήλιο: Βροχή και χαλαζόπτωση “χτυπούν” την περιοχή (εικόνες)Σήμερα 21:33 | Τοπικά Νέα

Αντιμέτωπο με την κακοκαιρία είναι το Πήλιο, όπως είχε προβλέψει η ΕΜΥ σχετικά με τα ισχυρά καιρικά φαινόμενα που ''χτυπούν'' την περιοχή.

Μητσοτάκης από Λέσβο: Η πολιτική της προσέγγισης Ελλάδας και Τουρκίας έχει αποτελέσματαΣήμερα 17:00 | Ειδήσεις

Περιοδεία στη Λέσβο πραγματοποιεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης όπου συνομίλησε με τούρκους τουρίστες, ενημερώθηκε για τα έργα στο λιμάνι και συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Δυτικής Λέσβου.

ΣΥΡΙΖΑ - Ευρωεκλογές: Ο Στέφανος Κασσελάκης παρουσιάσε το ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος (βίντεο)Σήμερα 19:52 | Ειδήσεις

Παρών και ο Αλέξης Τσίπρας στην παρουσίαση των υποψηφίων του ΣΥΡΙΖΑ για τις ευρωεκλογές του Ιουνίου

Πλημμύρα στο Ντουμπάι: Ποιο είναι το κόστος των ζημιώνΣήμερα 23:18 | Ειδήσεις

Η πλημμύρα προκάλεσε πρωτοφανή διατάραξη στο αεροδρόμιο του Ντουμπάι, ένα από τα μεγαλύτερα στον κόσμο και κυκλοφοριακό χάος μέσα σε πλημμυρισμένους δρόμους.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Ιταλία: Εστιατόριο κερνάει μπουκάλι κρασί σε πελάτες...χωρίς κινητό!23:59Παγωτό με γεύση...G723:47Πλημμύρα στο Ντουμπάι: Ποιο είναι το κόστος των ζημιών23:34“I LOVE Σου Κου”: “Πλούσια” η θεματολογία του Σαββατοκύριακου23:21ΠΑΣΟΚ: Ποιοι είναι οι 8 νέοι ευρωβουλευτές του23:08Παναθηναϊκός – Περιστέρι: Δια πυρός και σιδήρου… οι γηπεδούχοι22:55Βόλος: Εκδήλωση του Κυμπουρόπουλου “τίναξαν” στον αέρα διαδηλωτές 22:41Πιερία: Απάτη σε βάρος ηλικιωμένης22:28Θεσσαλονίκη: Χειροπέδες σε απότακτο αστυνομικό 22:14Missing Alert για την εξαφάνιση ανήλικου από δομή φιλοξενίας22:01Κακοκαιρία - Πήλιο: Βροχή και χαλαζόπτωση “χτυπούν” την περιοχή (εικόνες)21:47Βαρκελώνη: Ο Τσιτσιπάς πήρε το θρίλερ και συνεχίζει το σερί του στο χώμα21:34“Times” Λονδίνου: “Πώς η Ελλάδα στάθηκε ξανά στα πόδια της” 21:20Δίκη Τράμπ: Άντρας αυτοπυρπολήθηκε έξω από το δικαστήριο (βίντεο)21:07Κλειστός σταθμός του μετρό το Σαββατοκύριακο20:53Ολλανδία - Facebook: Η Αρχή Προστασίας Δεδομένων καλεί την κυβέρνηση να μην το χρησιμοποιεί20:40Ενδοοικογενειακή βία - Θύμα μαρτυρά στον ΑΝΤ1: “Με χτυπούσε με μανία” (βίντεο)20:26Άγιοι Ανάργυροι: Τι ζητά η μητέρα της Κυριακής από τις Αρχές (βίντεο)20:13ΣΥΡΙΖΑ - Ευρωεκλογές: Ο Στέφανος Κασσελάκης παρουσιάσε το ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος (βίντεο)19:59Δώρο Πάσχα στον ιδιωτικό τομέα: Πότε καταβάλλεται, πώς το υπολογίζετε19:45
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο