LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 02 Μαρτίου 2021 12:12 | Ανανέωση: 02 Μαρτίου 2021 14:52

Lockdown έως την Καθαρά Δευτέρα και “έξυπνα μέτρα”

Αναζήτηση «έξυπνων λύσεων» στο κυβερνητικό επιτελείο για το άνοιγμα της αγοράς. Την Τετάρτη η σύσκεψη της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων. Στο τραπέζι lockdown τύπου Μαρτίου.

Καθαρά Δευτέρα - έθιμα - lockdown - κορονοϊός

Άνοιγμα της αγοράς με στοχευμένα μέτρα στήριξης και «έξυπνες λύσεις» αναζητούν οι ειδικοί, μετά το χθεσινό πρωθυπουργικό νεύμα για έμμεση παράταση του lockdown στην αγορά μέχρι και τις 15 Μαρτίου.

Σήμερα άλλωστε, πραγματοποιήθηκε έκτακτη σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό για την εκτίμηση της κατάστασης, ενώ έκτακτη σύσκεψη πραγματοποίησαν και τα μέλη της επιτροπής των εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας ώστε να δρομολογήσουν τις επόμενες κινήσεις.

Θα ακολουθήσει, την Τετάρτη η σύσκεψη της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, όπου οι επιδημιολόγοι θα παρουσιάσουν τα συμπεράσματά τους.

Με δεδομένο ότι ο αριθμός των ασθενών με κορονοϊό, που κατέληξαν στις ΜΕΘ, παραμένει διψήφιος για ακόμη μια ημέρα και τη σημαντική αύξηση σε σχέση με την Δευτέρα του αριθμού των διασωληνωμένων στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, οι ειδικοί σκέφτονται ένα lockdown τύπου Μαρτίου, ενώ άλλοι προτείνουν νέες, ευέλικτες λύσεις στο πλαίσιο των μέτρων που βρίσκονται ήδη σε ισχύ.

 Κι ενώ τα δημοσιονομικά περιθώρια στενεύουν ολοένα και περισσότερο, στόχος είναι το σταδιακό άνοιγμα της αγοράς από τις 16 του μήνα. «Θα το σχεδιάσουμε, εφόσον το αποφασίσουμε, με έξυπνες λύσεις και με μία νέα αμοιβαία συμφωνία εμπιστοσύνης με τους πολίτες: η οικονομία να επαναλειτουργήσει σταδιακά και όλοι μας να πειθαρχήσουμε στους κανόνες ώστε αυτή να παραμείνει ανοιχτή. Με άλλα λόγια η έξοδος από την κρίση είναι πια ορατή, αλλά το πόσο γρήγορα θα φτάσουμε εκεί, εξαρτάται από τα προσεκτικά βήματα τα οποία θα κάνουμε στην τελική ευθεία, γιατί έχουμε μπει πια στην τελική ευθεία», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, προκρίνοντας την επαναλειτουργίας αγοράς και εκπαίδευσης με «έξυπνες λύσεις». 

«Είμαστε τόσο κοντά, δεν αξίζει να κάνουμε μια τελευταία προσπάθεια και να προσέξουμε όλοι; Είναι μια έκκληση στην κοινωνία», δήλωσε απο πλευράς του ο Υπουργός Υγείας.


Στα αυξημένα κρούσματα και το δείκτη θετικότητας που ανέβηκε πάνω από 6% το περασμένο Σαββατοκύριακο αναφέρθηκε ο Θεόδωρος Βασιλακόπουλος μιλώντας σήμερα στον ΑΝΤ1 και την εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα». Υπογραμμίζοντας ότι η κατάσταση είναι μεν ανησυχητική, όχι όμως χειρότερη από αυτήν του Νοεμβρίου, ο καθηγητής τόνισε ότι μεταξύ των λόγων που δεν αποδίδουν τα μέτρα είναι η κόπωση και προκρίνοντας τη λύση νέου μείγματος μέτρων, που θα εκτονώσει την κούραση των πολιτών.

Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και οι δηλώσεις του Προέδρου του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιου Εξαδάκτυλου, στην ίδια εκπομπή του ΑΝΤ1, ο οποίος τόνισε ότι με τα μέτρα που ελήφθησαν για το 3ο κύμα καταφέραμε να αποφύγουμε αυτό που συνέβη τον Ιανουάριο στην Πορτογαλία, υπογραμμίζοντας πως «δεν είναι ώρα για πανικό ούτε απογοήτευση».

Από την πλευρά της, η πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών Πειραιώς (ΕΙΝΑΠ), Ματίνα Παγώνη σημείωσε ότι το άνοιγμα σχολείων και καταστημάτων θα πρέπει να είναι ταυτόχρονο. Μιλώντας μάλιστα στον ΣΚΙΑΪ εκτίμησε πως δεν γίνεται να παραταθεί το lockdown μετά τις 15 Μαρτίου.

Σε δηλώσεις του στο ίδιο κανάλι, πάντως, ο καθηγητής αναλυτικής Χημείας, Νίκος Θωμαΐδης, έκανε γνωστό ότι, το ιικό φορτίο στα λύματα της Αττικής δεν έχει καμία σημαντική μείωση από την περασμένη εβδομάδα.


Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΚακοκαιρία - Πήλιο: Βροχή και χαλαζόπτωση “χτυπούν” την περιοχή (εικόνες)Σήμερα 21:33 | Τοπικά Νέα

Αντιμέτωπο με την κακοκαιρία είναι το Πήλιο, όπως είχε προβλέψει η ΕΜΥ σχετικά με τα ισχυρά καιρικά φαινόμενα που ''χτυπούν'' την περιοχή.

Μητσοτάκης από Λέσβο: Η πολιτική της προσέγγισης Ελλάδας και Τουρκίας έχει αποτελέσματαΣήμερα 17:00 | Ειδήσεις

Περιοδεία στη Λέσβο πραγματοποιεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης όπου συνομίλησε με τούρκους τουρίστες, ενημερώθηκε για τα έργα στο λιμάνι και συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Δυτικής Λέσβου.

ΣΥΡΙΖΑ - Ευρωεκλογές: Ο Στέφανος Κασσελάκης παρουσιάσε το ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος (βίντεο)Σήμερα 19:52 | Ειδήσεις

Παρών και ο Αλέξης Τσίπρας στην παρουσίαση των υποψηφίων του ΣΥΡΙΖΑ για τις ευρωεκλογές του Ιουνίου

Πλημμύρα στο Ντουμπάι: Ποιο είναι το κόστος των ζημιώνΣήμερα 23:18 | Ειδήσεις

Η πλημμύρα προκάλεσε πρωτοφανή διατάραξη στο αεροδρόμιο του Ντουμπάι, ένα από τα μεγαλύτερα στον κόσμο και κυκλοφοριακό χάος μέσα σε πλημμυρισμένους δρόμους.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Ιταλία: Εστιατόριο κερνάει μπουκάλι κρασί σε πελάτες...χωρίς κινητό!23:59Παγωτό με γεύση...G723:47Πλημμύρα στο Ντουμπάι: Ποιο είναι το κόστος των ζημιών23:34“I LOVE Σου Κου”: “Πλούσια” η θεματολογία του Σαββατοκύριακου23:21ΠΑΣΟΚ: Ποιοι είναι οι 8 νέοι ευρωβουλευτές του23:08Παναθηναϊκός – Περιστέρι: Δια πυρός και σιδήρου… οι γηπεδούχοι22:55Βόλος: Εκδήλωση του Κυμπουρόπουλου “τίναξαν” στον αέρα διαδηλωτές 22:41Πιερία: Απάτη σε βάρος ηλικιωμένης22:28Θεσσαλονίκη: Χειροπέδες σε απότακτο αστυνομικό 22:14Missing Alert για την εξαφάνιση ανήλικου από δομή φιλοξενίας22:01Κακοκαιρία - Πήλιο: Βροχή και χαλαζόπτωση “χτυπούν” την περιοχή (εικόνες)21:47Βαρκελώνη: Ο Τσιτσιπάς πήρε το θρίλερ και συνεχίζει το σερί του στο χώμα21:34“Times” Λονδίνου: “Πώς η Ελλάδα στάθηκε ξανά στα πόδια της” 21:20Δίκη Τράμπ: Άντρας αυτοπυρπολήθηκε έξω από το δικαστήριο (βίντεο)21:07Κλειστός σταθμός του μετρό το Σαββατοκύριακο20:53Ολλανδία - Facebook: Η Αρχή Προστασίας Δεδομένων καλεί την κυβέρνηση να μην το χρησιμοποιεί20:40Ενδοοικογενειακή βία - Θύμα μαρτυρά στον ΑΝΤ1: “Με χτυπούσε με μανία” (βίντεο)20:26Άγιοι Ανάργυροι: Τι ζητά η μητέρα της Κυριακής από τις Αρχές (βίντεο)20:13ΣΥΡΙΖΑ - Ευρωεκλογές: Ο Στέφανος Κασσελάκης παρουσιάσε το ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος (βίντεο)19:59Δώρο Πάσχα στον ιδιωτικό τομέα: Πότε καταβάλλεται, πώς το υπολογίζετε19:45
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο