LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚοινωνίαΔημοσίευση: 01 Μαρτίου 2021 21:59 | Ανανέωση: 02 Μαρτίου 2021 07:39

ΟΠΕΚΑ: Διευκρινίσεις για τα σχολικά γεύματα

Διευκρινίσεις του ΟΠΕΚΑ για την υλοποίηση του προγράμματος «σχολικά γεύματα».

σχολικά γεύματα

Σε κάθε ενέργεια για τη συνέχιση της διανομής των σχολικών γευμάτων στους μαθητές έχει προβεί ο Οργανισμός Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ), που είναι επιφορτισμένος με την εφαρμογή του προγράμματος σχολικών γευμάτων, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, εν μέσω των πολύ δύσκολων συνθηκών, που διαμορφώθηκαν, εξαιτίας της πανδημίας, ο ΟΠΕΚΑ παρέτεινε την ισχύ των περσινών συμβάσεων, ώστε, μέχρι την Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2021, να συνεχιστεί απρόσκοπτα η παροχή των σχολικών γευμάτων σε όλη την επικράτεια, ενώ προχώρησε έγκαιρα στη διενέργεια της νέας προκήρυξης ήδη από τις 4 Αυγούστου 2020.

«Παρότι τα απαραίτητα έγγραφα για τη συνέχιση εκτέλεσης της σύμβασης έχουν κατατεθεί στο Ελεγκτικό Συνέδριο από τις 15.01.2021, λόγω ενστάσεων και άλλων προβλεπόμενων ένδικων μέσων από την πλευρά των συμμετεχόντων στο διαγωνισμό, δεν κατέστη δυνατή η έγκαιρη έκδοση γνώμης από το Ελεγκτικό Συνέδριο, με αποτέλεσμα να καθυστερήσει η υλοποίηση του προγράμματος αποκλειστικά και μόνο για την εβδομάδα 01.03.2021- 05.03.21.

Σε κάθε περίπτωση, εκτιμάται ότι, από την επόμενη εβδομάδα και μετά την αναμενόμενη γνώμη του Ελεγκτικού Συνεδρίου κατά τα οριζόμενα στο νόμο 4412/2016 και στο θεσμικό πλαίσιο που διέπει τις δημόσιες συμβάσεις, θα υπογραφούν οι συμβάσεις σχολικών γευμάτων με τους παρόχους, ώστε ακολούθως να συνεχιστεί η εκτέλεσή τους» επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

Ταυτόχρονα, ο Οργανισμός σημειώνει ότι λαμβάνει κάθε αναγκαίο και νόμιμο μέτρο, προκειμένου να αντιμετωπιστούν ατέλειες, παραλείψεις και αστοχίες του προγράμματος, όπως υλοποιήθηκε σε προηγούμενες σχολικές περιόδους, ώστε το πρόγραμμα να μπορεί να υλοποιηθεί χωρίς τις καθυστερήσεις που παρατηρήθηκαν στο παρελθόν και τα σχολικά γεύματα να μπορέσουν να διανεμηθούν την πρώτη μέρα έναρξης των σχολικών μαθημάτων το επόμενο σχολικό έτος.

Τέλος, στην ανακοίνωση τονίζεται ότι, «τον Σεπτέμβριο του 2020, κατά την έναρξη του προγράμματος των σχολικών γευμάτων, αυτά δόθηκαν για πρώτη φορά αμέσως με το ξεκίνημα της σχολικής χρονιάς κι όχι με καθυστέρηση που έφτανε έως και τους έξι μήνες τα προηγούμενα χρόνια, προκειμένου οι μαθητές να μην στερηθούν τα γεύματα ούτε μία μέρα».

«Το επιτελικό κράτος της ΝΔ και του κ. Μητσοτάκη το κατάφερε και αυτό: Από χθες σταμάτησε τη διανομή 185.000 σχολικών γευμάτων σε μαθητές όλης της χώρας.

Η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη όχι μόνο δεν πραγματοποίησε τον προγραμματισμό του ΣΥΡΙΖΑ για επέκταση των σχολικών γευμάτων σε 600.000 μαθητές ημερησίως, αλλά δεν μερίμνησε ούτε για τις απαραίτητες διαδικασίες ώστε να ολοκληρωθεί εγκαίρως ο διαγωνισμός για τη διατήρηση των 185.000 που ήδη δίνονταν», αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία καταλήγει:

Βέβαια, δεν προκαλεί ιδιαίτερη εντύπωση, αφού η ΝΔ είχε καταψηφίσει τα σχολικά γεύματα που καθιέρωσε ο ΣΥΡΙΖΑ, χαρακτηρίζοντάς τα «συσσίτια».

Για αυτό το φιάσκο θα αναλάβει κανείς την ευθύνη;».

«Η Νέα Δημοκρατία συνεχίζει τις δυσάρεστες για τους Έλληνες πολίτες «εκπλήξεις», διακόπτοντας αιφνιδιαστικά την χορήγηση των σχολικών γευμάτων σε πάνω από 1200 σχολεία. Τι άλλο θα περίμενε  κανείς από μία κυβέρνηση που τείνει να κόψει ακόμα και τα γεύματα της ελληνικής οικογένειας με την καταστροφική, αντικοινωνική  πολιτική της», αναφέρει από πλευράς της η Ελληνική Λύση.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Σάκκαρη: Νίκη και ... "πόντος του τουρνουά" για την Ελληνίδα τενίστρια (βίντεο)10:18Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε Κηφισιά και Μαρούσι10:04Ινδονησία: Βρέθηκαν τα συντρίμμια του αγνοούμενου αεροσκάφους - Οι αρχές αναζητούν τους 11 επιβαίνοντες (εικόνες)09:50Χρυσή απάτη στον Άγιο Παντελεήμονα: Χειροπέδες σε 4 μέλη σπείρας με χιλιάδες ευρώ και κοσμήματα09:36Αυστρία: 8 νεκροί από χιονοστιβάδες 09:22Τραγωδία στην Ιεράπετρα: Ηλικιωμένος βρέθηκε απανθρακωμένος μετά από φωτιά στο σπίτι του09:08Ανοικτά σήμερα τα εμπορικά καταστήματα08:54Φωτιά στην περιοχή Καζάνια στο Πέραμα - Ήχησε το 11208:40Τι καιρό θα κάνει την Κυριακή08:26Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 18 Ιανουαρίου 08:12Γενιτσάγ: Το τουρκικό ΥΠΕΞ σιωπά στις δηλώσεις Γεραπετρίτη - Σκληρή προειδοποίηση γκιουρντενίζ23:59Ε.Ε: Έκτακτη συνεδρίαση των πρεσβευτών των 27 μελών της μετά τους δασμούς Τράμπ23:46Αστυνομικός φιλοξένησε σπίτι της, μητέρα που έπεσε θύμα ενδοοικογενειακής βίας, μαζί με τα παιδιά της23:32Με μία εντυπωσιακή τελετή έναρξης και σύμμαχο τις καλές καιρικές συνθήκες ξεκίνησε και επίσημα το πατρινό καρναβάλι23:18Μητσοτάκης: Η ερώτηση που τον έφερε σε αμηχανία– “Μη με τρομάζετε έτσι”23:04Η Δανία "εξεπλάγη" από τις δασμολογικές απειλές του Τραμπ22:50Σέρρες: Στο μικροσκόπιο δεύτερη επίθεση στον 17χρονο - Μαρτυρία της αδελφής του στον ΑΝΤ1 για ξυλοδαρμό μέχρι θανάτου22:36Γροιλανδία: Ο Τραμπ ανακοίνωσε επιβολή νέων δασμών σε ευρωπαϊκές χώρες που αντιδρούν στα σχέδια του22:22Θύελλα αντιδράσεων, μετά τις ανθελληνικές δηλώσεις του Έντι Ράμα - Η απάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη22:08Ποπάι: ο γκρινιάρης ναυτικός έχει... γενέθλια!21:54
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο