LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚοινωνίαΔημοσίευση: 01 Μαρτίου 2021 21:59 | Ανανέωση: 02 Μαρτίου 2021 07:39

ΟΠΕΚΑ: Διευκρινίσεις για τα σχολικά γεύματα

Διευκρινίσεις του ΟΠΕΚΑ για την υλοποίηση του προγράμματος «σχολικά γεύματα».

σχολικά γεύματα

Σε κάθε ενέργεια για τη συνέχιση της διανομής των σχολικών γευμάτων στους μαθητές έχει προβεί ο Οργανισμός Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ), που είναι επιφορτισμένος με την εφαρμογή του προγράμματος σχολικών γευμάτων, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, εν μέσω των πολύ δύσκολων συνθηκών, που διαμορφώθηκαν, εξαιτίας της πανδημίας, ο ΟΠΕΚΑ παρέτεινε την ισχύ των περσινών συμβάσεων, ώστε, μέχρι την Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2021, να συνεχιστεί απρόσκοπτα η παροχή των σχολικών γευμάτων σε όλη την επικράτεια, ενώ προχώρησε έγκαιρα στη διενέργεια της νέας προκήρυξης ήδη από τις 4 Αυγούστου 2020.

«Παρότι τα απαραίτητα έγγραφα για τη συνέχιση εκτέλεσης της σύμβασης έχουν κατατεθεί στο Ελεγκτικό Συνέδριο από τις 15.01.2021, λόγω ενστάσεων και άλλων προβλεπόμενων ένδικων μέσων από την πλευρά των συμμετεχόντων στο διαγωνισμό, δεν κατέστη δυνατή η έγκαιρη έκδοση γνώμης από το Ελεγκτικό Συνέδριο, με αποτέλεσμα να καθυστερήσει η υλοποίηση του προγράμματος αποκλειστικά και μόνο για την εβδομάδα 01.03.2021- 05.03.21.

Σε κάθε περίπτωση, εκτιμάται ότι, από την επόμενη εβδομάδα και μετά την αναμενόμενη γνώμη του Ελεγκτικού Συνεδρίου κατά τα οριζόμενα στο νόμο 4412/2016 και στο θεσμικό πλαίσιο που διέπει τις δημόσιες συμβάσεις, θα υπογραφούν οι συμβάσεις σχολικών γευμάτων με τους παρόχους, ώστε ακολούθως να συνεχιστεί η εκτέλεσή τους» επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

Ταυτόχρονα, ο Οργανισμός σημειώνει ότι λαμβάνει κάθε αναγκαίο και νόμιμο μέτρο, προκειμένου να αντιμετωπιστούν ατέλειες, παραλείψεις και αστοχίες του προγράμματος, όπως υλοποιήθηκε σε προηγούμενες σχολικές περιόδους, ώστε το πρόγραμμα να μπορεί να υλοποιηθεί χωρίς τις καθυστερήσεις που παρατηρήθηκαν στο παρελθόν και τα σχολικά γεύματα να μπορέσουν να διανεμηθούν την πρώτη μέρα έναρξης των σχολικών μαθημάτων το επόμενο σχολικό έτος.

Τέλος, στην ανακοίνωση τονίζεται ότι, «τον Σεπτέμβριο του 2020, κατά την έναρξη του προγράμματος των σχολικών γευμάτων, αυτά δόθηκαν για πρώτη φορά αμέσως με το ξεκίνημα της σχολικής χρονιάς κι όχι με καθυστέρηση που έφτανε έως και τους έξι μήνες τα προηγούμενα χρόνια, προκειμένου οι μαθητές να μην στερηθούν τα γεύματα ούτε μία μέρα».

«Το επιτελικό κράτος της ΝΔ και του κ. Μητσοτάκη το κατάφερε και αυτό: Από χθες σταμάτησε τη διανομή 185.000 σχολικών γευμάτων σε μαθητές όλης της χώρας.

Η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη όχι μόνο δεν πραγματοποίησε τον προγραμματισμό του ΣΥΡΙΖΑ για επέκταση των σχολικών γευμάτων σε 600.000 μαθητές ημερησίως, αλλά δεν μερίμνησε ούτε για τις απαραίτητες διαδικασίες ώστε να ολοκληρωθεί εγκαίρως ο διαγωνισμός για τη διατήρηση των 185.000 που ήδη δίνονταν», αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία καταλήγει:

Βέβαια, δεν προκαλεί ιδιαίτερη εντύπωση, αφού η ΝΔ είχε καταψηφίσει τα σχολικά γεύματα που καθιέρωσε ο ΣΥΡΙΖΑ, χαρακτηρίζοντάς τα «συσσίτια».

Για αυτό το φιάσκο θα αναλάβει κανείς την ευθύνη;».

«Η Νέα Δημοκρατία συνεχίζει τις δυσάρεστες για τους Έλληνες πολίτες «εκπλήξεις», διακόπτοντας αιφνιδιαστικά την χορήγηση των σχολικών γευμάτων σε πάνω από 1200 σχολεία. Τι άλλο θα περίμενε  κανείς από μία κυβέρνηση που τείνει να κόψει ακόμα και τα γεύματα της ελληνικής οικογένειας με την καταστροφική, αντικοινωνική  πολιτική της», αναφέρει από πλευράς της η Ελληνική Λύση.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Οι τιμές του πετρελαίου υποχώρησαν στις διεθνείς αγορές μετά τις δηλώσεις Τραμπ για το Ιράν06:52Γροιλανδία: Η Γερμανία θα στείλει στρατιωτική δύναμη στο νησί06:38Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 15 Ιανουαρίου06:24Τι καιρό θα κάνει την Πέμπτη06:10Ιταλία, Πολωνία και Ισπανία καλούν τους πολίτες τους να φύγουν αμέσως από το Ιράν23:59Θεσσαλονίκη: Εντοπίστηκε οξειδωμένο πυρομαχικό υλικό23:47Επιβλητικός Ολυμπιακός στη Χάλα Πιονίρ, κυριάρχησε απέναντι στην Παρτιζάν23:36Χειρόφρενο και αύριο τα ταξί της Αττικής23:22Επιτεύχθηκε συμφωνία για την 15μελή επιτροπή τεχνοκρατών που θα διοικήσει τη Λωρίδα της Γάζας23:08Τραμπ: Με ενημέρωσαν ότι σταματούν οι δολοφονίες διαδηλωτών στο Ιράν22:54Στα ημιτελικά ο Παναθηναϊκός με εμφατική νίκη επί του Άρη και χατ-τρικ Μπακασέτα22:40Γκίλφοϊλ: Πρώτη φορά εν ενεργεία μέλος του ΔΣ της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ επισκέπτεται επίσημα την Ελλάδα22:26Ιωάννινα: Συνελήφθη άνδρας καταζητούμενος για βιασμό και πορνογραφία ανηλίκων22:12ΗΠΑ: Ξεκίνησε η "δεύτερη φάση" του σχεδίου Τραμπ για τη Γάζα21:58Η Δανία ενισχύει "από σήμερα" τη στρατιωτική της παρουσία στη Γροιλανδία21:44Καλεντερίδης στον ΑΝΤ1 - Είναι εφικτό ένα "μοντέλο Μαδούρο" στο Ιράν;21:30Παναγιώτης Στάθης για Καρυστιανού και Σύλλογο Τεμπών: Μετά την ΑΑΔΕ ανοίγει ο δρόμος και για εισαγγελική έρευνα21:16Θρίαμβος ΠΑΟΚ στο Καραϊσκάκη - Καταιγιστικός "Δικέφαλος" στους 4 του Κυπέλλου21:02Χωρίς δηλώσεις ολοκληρώθηκε η συνάντηση της αντιπροσωπείας Δανίας-Γροιλανδίας με Βανς και Ρούμπιο20:48Καλεντερίδης για Γροιλανδία: Είτε με το καλό είτε με το κακό, η Γροιλανδία θα περάσει υπό αμερικανικό έλεγχο20:34
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο