LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚοινωνίαΔημοσίευση: 01 Μαρτίου 2021 21:59 | Ανανέωση: 02 Μαρτίου 2021 07:39

ΟΠΕΚΑ: Διευκρινίσεις για τα σχολικά γεύματα

Διευκρινίσεις του ΟΠΕΚΑ για την υλοποίηση του προγράμματος «σχολικά γεύματα».

σχολικά γεύματα

Σε κάθε ενέργεια για τη συνέχιση της διανομής των σχολικών γευμάτων στους μαθητές έχει προβεί ο Οργανισμός Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ), που είναι επιφορτισμένος με την εφαρμογή του προγράμματος σχολικών γευμάτων, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, εν μέσω των πολύ δύσκολων συνθηκών, που διαμορφώθηκαν, εξαιτίας της πανδημίας, ο ΟΠΕΚΑ παρέτεινε την ισχύ των περσινών συμβάσεων, ώστε, μέχρι την Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2021, να συνεχιστεί απρόσκοπτα η παροχή των σχολικών γευμάτων σε όλη την επικράτεια, ενώ προχώρησε έγκαιρα στη διενέργεια της νέας προκήρυξης ήδη από τις 4 Αυγούστου 2020.

«Παρότι τα απαραίτητα έγγραφα για τη συνέχιση εκτέλεσης της σύμβασης έχουν κατατεθεί στο Ελεγκτικό Συνέδριο από τις 15.01.2021, λόγω ενστάσεων και άλλων προβλεπόμενων ένδικων μέσων από την πλευρά των συμμετεχόντων στο διαγωνισμό, δεν κατέστη δυνατή η έγκαιρη έκδοση γνώμης από το Ελεγκτικό Συνέδριο, με αποτέλεσμα να καθυστερήσει η υλοποίηση του προγράμματος αποκλειστικά και μόνο για την εβδομάδα 01.03.2021- 05.03.21.

Σε κάθε περίπτωση, εκτιμάται ότι, από την επόμενη εβδομάδα και μετά την αναμενόμενη γνώμη του Ελεγκτικού Συνεδρίου κατά τα οριζόμενα στο νόμο 4412/2016 και στο θεσμικό πλαίσιο που διέπει τις δημόσιες συμβάσεις, θα υπογραφούν οι συμβάσεις σχολικών γευμάτων με τους παρόχους, ώστε ακολούθως να συνεχιστεί η εκτέλεσή τους» επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

Ταυτόχρονα, ο Οργανισμός σημειώνει ότι λαμβάνει κάθε αναγκαίο και νόμιμο μέτρο, προκειμένου να αντιμετωπιστούν ατέλειες, παραλείψεις και αστοχίες του προγράμματος, όπως υλοποιήθηκε σε προηγούμενες σχολικές περιόδους, ώστε το πρόγραμμα να μπορεί να υλοποιηθεί χωρίς τις καθυστερήσεις που παρατηρήθηκαν στο παρελθόν και τα σχολικά γεύματα να μπορέσουν να διανεμηθούν την πρώτη μέρα έναρξης των σχολικών μαθημάτων το επόμενο σχολικό έτος.

Τέλος, στην ανακοίνωση τονίζεται ότι, «τον Σεπτέμβριο του 2020, κατά την έναρξη του προγράμματος των σχολικών γευμάτων, αυτά δόθηκαν για πρώτη φορά αμέσως με το ξεκίνημα της σχολικής χρονιάς κι όχι με καθυστέρηση που έφτανε έως και τους έξι μήνες τα προηγούμενα χρόνια, προκειμένου οι μαθητές να μην στερηθούν τα γεύματα ούτε μία μέρα».

«Το επιτελικό κράτος της ΝΔ και του κ. Μητσοτάκη το κατάφερε και αυτό: Από χθες σταμάτησε τη διανομή 185.000 σχολικών γευμάτων σε μαθητές όλης της χώρας.

Η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη όχι μόνο δεν πραγματοποίησε τον προγραμματισμό του ΣΥΡΙΖΑ για επέκταση των σχολικών γευμάτων σε 600.000 μαθητές ημερησίως, αλλά δεν μερίμνησε ούτε για τις απαραίτητες διαδικασίες ώστε να ολοκληρωθεί εγκαίρως ο διαγωνισμός για τη διατήρηση των 185.000 που ήδη δίνονταν», αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία καταλήγει:

Βέβαια, δεν προκαλεί ιδιαίτερη εντύπωση, αφού η ΝΔ είχε καταψηφίσει τα σχολικά γεύματα που καθιέρωσε ο ΣΥΡΙΖΑ, χαρακτηρίζοντάς τα «συσσίτια».

Για αυτό το φιάσκο θα αναλάβει κανείς την ευθύνη;».

«Η Νέα Δημοκρατία συνεχίζει τις δυσάρεστες για τους Έλληνες πολίτες «εκπλήξεις», διακόπτοντας αιφνιδιαστικά την χορήγηση των σχολικών γευμάτων σε πάνω από 1200 σχολεία. Τι άλλο θα περίμενε  κανείς από μία κυβέρνηση που τείνει να κόψει ακόμα και τα γεύματα της ελληνικής οικογένειας με την καταστροφική, αντικοινωνική  πολιτική της», αναφέρει από πλευράς της η Ελληνική Λύση.

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΕυρωεκλογές - Μητσοτάκης: Πρέπει να είμαστε η κυρίαρχη πολιτική δύναμη για να συνεχίσουμε τις μεταρρυθμίσεις (εικόνες)Σήμερα 13:11 | Ειδήσεις

"Εμείς σας μιλάμε για το πώς θέλουμε να αλλάξουμε τη χώρα και το μόνο μέλημα των άλλων είναι πώς θα πέσει ο Μητσοτάκης", είπε μεταξύ άλλων ο Πρωθυπουργός.

Basket League: Μπασκετμπολίστας ξυλοκόπησε την σύντροφο τουΣήμερα 13:34 | Ειδήσεις

Η γυναίκα κατέθεσε μήνυση για σωματικές βλάβες κατά του συντρόφου της. 

“Ανακαινίζω - Νοικιάζω”: εκατοντάδες εγκρίσεις αιτήσεων τις πρώτες ημέρεςΣήμερα 10:49 | Ειδήσεις

Δυναμικά και με ισχυρό ενδιαφέρον ξεκίνησε το πρόγραμμα “Ανακαινίζω – Νοικιάζω” του Yπ. Κοινωνικής Συνοχής. Οδηγός για τους δικαιούχους και την διαδικασία που πρέπει να ακολουθηθεί.

Ρόδος - Χατζηνικόλας: Η Περιφέρεια έταξε βοήθημα στα παιδιά του νεκρού εθελοντή, αλλά... δεν μπορεί να το δώσει!Σήμερα 11:51 | Ειδήσεις

Τι αναφέρει σε εξώδικο που έστειλε η χήρα του άτυχου εθελοντή, που πέθανε ενώ μαινόταν η μεγάλη φωτιά στην Ρόδο. "Απίθανη" είναι η απάντηση της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
“Ανακαινίζω - Νοικιάζω”: εκατοντάδες εγκρίσεις αιτήσεων τις πρώτες ημέρες14:49Απάτη - Σέρρες: παρίσταναν τους λογιστές και απέσπασαν λεία “μαμούθ”14:36Basket League: Μπασκετμπολίστας ξυλοκόπησε την σύντροφο του14:22Θεσσαλονίκη: παιδί παρασύρθηκε από ηλεκτρικό πατίνι14:09Πογέτ: Τελείωσα το συμβόλαιό μου και είμαι ελεύθερος13:55Ευρωεκλογές - Μητσοτάκης: Πρέπει να είμαστε η κυρίαρχη πολιτική δύναμη για να συνεχίσουμε τις μεταρρυθμίσεις (εικόνες)13:41Αγρίνιο: 15χρονη χτυπούσε την αδερφή της μέχρι να λιποθυμήσει13:28“Ψυχοκόρες” στον ΑΝΤ1 τέσσερις φορές την εβδομάδα: Τι θα δούμε στα νέα επεισόδια (εικόνες)13:15Νικόλαος - Τατιάνα Μπλάτνικ: Χώρισαν μετά απο 14 χρόνια γάμου13:01Κακοκαιρία - Σκόπελος: Οι ισχυροί άνεμοι ξερίζωσαν δέντρα (εικόνες)12:48Θείος δικάζεται για βιασμό της 10χρονης ανιψιάς του12:34Χατζηδάκης: Η Ελλάδα είναι η ευχάριστη έκπληξη της ευρωπαϊκής οικονομίας 12:20Ρόδος - Χατζηνικόλας: Η Περιφέρεια έταξε βοήθημα στα παιδιά του νεκρού εθελοντή, αλλά... δεν μπορεί να το δώσει!12:07Κρήτη: Επιτέθηκε στους γονείς του και τους ανάγκασε να κοιμηθούν σε εκκλησία11:54Δίκη Τραμπ: Πέθανε ο άνδρας που αυτοπυρπολήθηκε11:41Τένις - Βαρκελώνη: Ο αντίπαλος του Τσιτσιπά στον ημιτελικό11:29Ελεύθερη πτώση: Παγκόσμιο ρεκόρ από Ρώσους που έπεσαν από την... στρατόσφαιρα! (βίντεο)11:16Ευρωεκλογές - Κασσελάκης: Περιοδεία σε 27 νησιά για 10 ημέρες11:02Βόρεια Κορέα: Δοκιμή σε τεράστια πυραυλική κεφαλή10:49Formula 1 - GP Σαγκάης: Ο Φερστάπεν επικράτησε στον αγώνα σπριντ10:35
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο