LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚοινωνίαΔημοσίευση: 01 Μαρτίου 2021 21:59 | Ανανέωση: 02 Μαρτίου 2021 07:39

ΟΠΕΚΑ: Διευκρινίσεις για τα σχολικά γεύματα

Διευκρινίσεις του ΟΠΕΚΑ για την υλοποίηση του προγράμματος «σχολικά γεύματα».

σχολικά γεύματα

Σε κάθε ενέργεια για τη συνέχιση της διανομής των σχολικών γευμάτων στους μαθητές έχει προβεί ο Οργανισμός Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ), που είναι επιφορτισμένος με την εφαρμογή του προγράμματος σχολικών γευμάτων, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, εν μέσω των πολύ δύσκολων συνθηκών, που διαμορφώθηκαν, εξαιτίας της πανδημίας, ο ΟΠΕΚΑ παρέτεινε την ισχύ των περσινών συμβάσεων, ώστε, μέχρι την Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2021, να συνεχιστεί απρόσκοπτα η παροχή των σχολικών γευμάτων σε όλη την επικράτεια, ενώ προχώρησε έγκαιρα στη διενέργεια της νέας προκήρυξης ήδη από τις 4 Αυγούστου 2020.

«Παρότι τα απαραίτητα έγγραφα για τη συνέχιση εκτέλεσης της σύμβασης έχουν κατατεθεί στο Ελεγκτικό Συνέδριο από τις 15.01.2021, λόγω ενστάσεων και άλλων προβλεπόμενων ένδικων μέσων από την πλευρά των συμμετεχόντων στο διαγωνισμό, δεν κατέστη δυνατή η έγκαιρη έκδοση γνώμης από το Ελεγκτικό Συνέδριο, με αποτέλεσμα να καθυστερήσει η υλοποίηση του προγράμματος αποκλειστικά και μόνο για την εβδομάδα 01.03.2021- 05.03.21.

Σε κάθε περίπτωση, εκτιμάται ότι, από την επόμενη εβδομάδα και μετά την αναμενόμενη γνώμη του Ελεγκτικού Συνεδρίου κατά τα οριζόμενα στο νόμο 4412/2016 και στο θεσμικό πλαίσιο που διέπει τις δημόσιες συμβάσεις, θα υπογραφούν οι συμβάσεις σχολικών γευμάτων με τους παρόχους, ώστε ακολούθως να συνεχιστεί η εκτέλεσή τους» επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

Ταυτόχρονα, ο Οργανισμός σημειώνει ότι λαμβάνει κάθε αναγκαίο και νόμιμο μέτρο, προκειμένου να αντιμετωπιστούν ατέλειες, παραλείψεις και αστοχίες του προγράμματος, όπως υλοποιήθηκε σε προηγούμενες σχολικές περιόδους, ώστε το πρόγραμμα να μπορεί να υλοποιηθεί χωρίς τις καθυστερήσεις που παρατηρήθηκαν στο παρελθόν και τα σχολικά γεύματα να μπορέσουν να διανεμηθούν την πρώτη μέρα έναρξης των σχολικών μαθημάτων το επόμενο σχολικό έτος.

Τέλος, στην ανακοίνωση τονίζεται ότι, «τον Σεπτέμβριο του 2020, κατά την έναρξη του προγράμματος των σχολικών γευμάτων, αυτά δόθηκαν για πρώτη φορά αμέσως με το ξεκίνημα της σχολικής χρονιάς κι όχι με καθυστέρηση που έφτανε έως και τους έξι μήνες τα προηγούμενα χρόνια, προκειμένου οι μαθητές να μην στερηθούν τα γεύματα ούτε μία μέρα».

«Το επιτελικό κράτος της ΝΔ και του κ. Μητσοτάκη το κατάφερε και αυτό: Από χθες σταμάτησε τη διανομή 185.000 σχολικών γευμάτων σε μαθητές όλης της χώρας.

Η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη όχι μόνο δεν πραγματοποίησε τον προγραμματισμό του ΣΥΡΙΖΑ για επέκταση των σχολικών γευμάτων σε 600.000 μαθητές ημερησίως, αλλά δεν μερίμνησε ούτε για τις απαραίτητες διαδικασίες ώστε να ολοκληρωθεί εγκαίρως ο διαγωνισμός για τη διατήρηση των 185.000 που ήδη δίνονταν», αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία καταλήγει:

Βέβαια, δεν προκαλεί ιδιαίτερη εντύπωση, αφού η ΝΔ είχε καταψηφίσει τα σχολικά γεύματα που καθιέρωσε ο ΣΥΡΙΖΑ, χαρακτηρίζοντάς τα «συσσίτια».

Για αυτό το φιάσκο θα αναλάβει κανείς την ευθύνη;».

«Η Νέα Δημοκρατία συνεχίζει τις δυσάρεστες για τους Έλληνες πολίτες «εκπλήξεις», διακόπτοντας αιφνιδιαστικά την χορήγηση των σχολικών γευμάτων σε πάνω από 1200 σχολεία. Τι άλλο θα περίμενε  κανείς από μία κυβέρνηση που τείνει να κόψει ακόμα και τα γεύματα της ελληνικής οικογένειας με την καταστροφική, αντικοινωνική  πολιτική της», αναφέρει από πλευράς της η Ελληνική Λύση.

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΟΠΕΚΕΠΕ - Μπαμπασίδης στον ΑΝΤ1: Τι είπε για τους επίμαχους διαλόγους και τα ΑΦΜ (βίντεο)Σήμερα 18:22 | Ειδήσεις

Στον ΑΝΤ1 μίλησε αποκλειστικά ο πρώην πρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ, Κυριάκος Μπαμπασίδης για τους επίμαχους διαλόγους που εμπλέκεται το όνομά του.

Ζέττα Μακρή στον ΑΝΤ1: Τον γνώριζα προσωπικά, είμαι εξαιρετικά φορτισμένη και ήταν μία απόφαση δύσκολη για εμένα (βίντεο)Σήμερα 18:52 | Ειδήσεις

Τι είπε στον ΑΝΤ1, η Ζέτα Μακρή για τον δημοσιογράφο που φέρεται να την εκβίαζε.

Ερντογάν: Δεν έχει νόημα η ανησυχία της Ελλάδας για τα F-35 που θέλουμε να αποκτήσουμεΣήμερα 14:59 | Ειδήσεις

«Πιστεύω ότι η σταδιακή παράδοση των F-35 στην Τουρκία θα πραγματοποιηθεί κατά τη διάρκεια της θητείας του», υπογράμμισε ο Ερντογάν.

Αριζόνα: Συγκινητική διάσωση 5χρονου στην έρημο – Τον εντόπισε αστυνομικός σκύλος μυρίζοντας τις κάλτσες του (βίντεο)Σήμερα 18:56 | Ειδήσεις

Στην επιχείρηση εντοπισμού του παιδιού που χάθηκε συμμετείχαν αστυνομικές δυνάμεις, ελικόπτερο και η αστυνομικός σκύλος ράτσας bloodhound με το όνομα Πάιπερ. Η Πάιπερ οδήγησε τους διασώστες στα ίχνη του αγοριού μέσα σε 45 λεπτά, εντοπίζοντας το παιδί χάρη στη μυρωδιά από ένα ζευγάρι κάλτσες και το παιδικό του κάθισμα.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
ΣΥΡΙΖΑ: Η νέα σύνθεση της Πολιτικής Γραμματείας - Νέος εκπρόσωπος Τύπου ο Κώστας Ζαχαριάδης20:13Formula 1: Ο Φερστάπεν κατέκτησε την pole position στη Βρετανία19:57Τι καιρό θα κάνει την Κυριακή19:42Αριζόνα: Συγκινητική διάσωση 5χρονου στην έρημο – Τον εντόπισε αστυνομικός σκύλος μυρίζοντας τις κάλτσες του (βίντεο)19:26Ζέττα Μακρή στον ΑΝΤ1: Τον γνώριζα προσωπικά, είμαι εξαιρετικά φορτισμένη και ήταν μία απόφαση δύσκολη για εμένα (βίντεο)19:09Κρίσιμη συνάντηση Γεραπετρίτη - Χαφτάρ στη Βεγγάζη την Κυριακή18:54Εργασιακό Νομοσχέδιο: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε, σε 16 απαντήσεις18:38ΟΠΕΚΕΠΕ - Μπαμπασίδης στον ΑΝΤ1: Τι είπε για τους επίμαχους διαλόγους και τα ΑΦΜ (βίντεο)18:22Φορολογικές δηλώσεις: Πότε λήγει η προθεσμία για την υποβολή τους18:06Φωτιά στο Ηράκλειο: Σηκώθηκαν και ελικόπτερα17:51Πανικός σε αεροσκάφος: Λάθος συναγερμός έκανε επιβάτες να πηδήξουν από το φτερό και να τραυματιστούν (βίντεο)17:35Τρίπολη: 50χρονος έκανε άσεμνη βιντεοκλήση με ανήλικη – Συνελήφθη για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας 17:19Αγγλία: Ο Τόμας Πάρτεϊ κατηγορείται για πέντε βιασμούς17:03Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς την Κυριακή σε αρκετές περιοχές της χώρας16:49Οι 4 ειδήσεις της ημέρας (βίντεο)16:32Χατζηδάκης: Tα έξι βήματα που ενίσχυσαν τη διεθνή θέση της χώρας16:15Black Sabbath: Επιστρέφουν στο Μπέρμιγχαμ για την αποχαιρετιστήρια συναυλία τους16:01Αθηνών - Κορίνθου: Καραμπόλα 5 οχημάτων με τραυματίες15:48Φωτιά στη Βοιωτία15:34Ερντογάν: Δεν έχει νόημα η ανησυχία της Ελλάδας για τα F-35 που θέλουμε να αποκτήσουμε15:20
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο