LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΥγείαΔημοσίευση: 01 Μαρτίου 2021 17:18

Νεκρή αλεπού από δηλητηριασμένο δόλωμα

Οργή και αποτροπιασμό προκαλεί η κτηνωδία σε μία αλεπού που έχασε τη ζωή της ύστερα από κατανάλωση κρέατος εμποτισμένου με δηλητηριώδη ουσία.

αλεπού- δηλητηρίαση - Σμίξη - Γρεβενά

Μία νεκρή αλεπού, που πιθανότατα έχασε τη ζωή της ύστερα από κατανάλωση κρέατος εμποτισμένου με δηλητηριώδη ουσία, εντόπισε μέλος της περιβαλλοντικής οργάνωσης «Καλλιστώ» στη Σμίξη Γρεβενών, όπου βρέθηκαν διάσπαρτα και δεκάδες άλλα δηλητηριασμένα δολώματα.

Το νεκρό ζώο βρέθηκε κατά τη διάρκεια εργασιών πεδίου στο πλαίσιο του έργου LIFEARCPROM, που έχει στόχο τη βελτίωση της συνύπαρξης ανθρώπου- αρκούδας σε τέσσερα Εθνικά Πάρκα της N. Ευρώπης, τρία στην Ελλάδα και ένα στην Ιταλία.

Σύμφωνα με ανακοίνωση, η «Καλλιστώ» ειδοποίησε άμεσα τη Διεύθυνση Δασών Γρεβενών και ζητήθηκε από τον Ομοσπονδιακό Θηροφύλακα της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Μακεδονίας- Θράκης (ΚΟΜΑΘ) να μεταβεί στο σημείο για να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες (παραλαβή του υλικού, μεταφορά της αλεπούς στην κτηνιατρική υπηρεσία στο πλαίσιο της παθητικής επιτήρησης της λύσσας).

αλεπού- δηλητηρίαση - Σμίξη - Γρεβενά

Σύνηθες το φαινόμενο δηλητηρίασης άγριων ζώων στην περιοχή

Ο Ομοσπονδιακός Θηροφύλακας, μαζί με τον συνεργάτη της οργάνωσης «Καλλιστώ», ο οποίος ήδη είχε συλλέξει 15 δολώματα, έλεγξαν την περιοχή για άλλα δολώματα ή νεκρά ζώα, ενώ οι έρευνες συνεχίστηκαν και από το προσωπικό φύλαξης του Εθνικού Πάρκου Βόρειας Πίνδου, που εντόπισε και συνέλεξε επιπλέον 27 δηλητηριασμένα δολώματα.

«Πρέπει να σημειωθεί ότι στην ευρύτερη περιοχή το φαινόμενο παρατηρείται κάθε χρόνο. Μάλιστα, το περασμένο καλοκαίρι υπήρξε περιστατικό με πολλά νεκρά ζώα της άγριας πανίδας, αλλά και ζώα εργασίας (τσοπανόσκυλα και κυνηγόσκυλα). Ελπίζουμε ότι με το νέο περιστατικό θα βρεθούν επιτέλους οι υπαίτιοι της παράνομης αυτής πρακτικής», τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση.

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΣύγκρουση δύο λεωφορείων στη ΒούλαΣήμερα 12:29 | Ειδήσεις

Μέχρι στιγμής ο αριθμός των τραυματιών ανέρχεται στους 32 ενώ ανάμεσα τους υπάρχουν και παιδιά.


 


 


 


 

Παρασκευή 4 Ιουλίου: Το πρώτο web δελτίο με τις σημαντικότερες ειδήσεις της ημέραςΣήμερα 12:50 | Ειδήσεις

Οι ειδήσεις που έχουν προσελκύσει το αυξημένο ενδιαφέρον χρηστών των social media, το πρωί της Παρασκευής 4 Ιουλίου.

Κυβερνητικές πηγές για ΟΠΕΚΕΠΕ: Επιστροφή χρημάτων και ποινικές διώξεις για όσους παρανόμησανΣήμερα 08:37 | Ειδήσεις

Όσον αφορά στο πρόστιμο το 415 εκατομμυρίων που έχει επιβληθεί στη χώρα μας, αναμένεται να καταβληθεί σε τρεις δόσεις από περίπου 140 εκατομμύρια ευρώ τη φορά.

Καλημέρα Ελλάδα - Γιώργος Παπαδάκης: Σας ευχαριστώ μέσα από τα βάθη της καρδιάς μου που με κάνατε να νιώσω άνθρωπος της διπλανής πόρταςΣήμερα 09:51 | Ειδήσεις

Σε κλίμα συγκίνησης ο Γιώργος Παπαδάκης και η ομάδα του Καλημέρα Ελλάδα αποχαιρέτησε τους επί 34 χρόνια τηλεθεατές τους.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Παπαδάκης στο ant1news: Ευχαριστώ όλους όσοι για 34 χρόνια με εμπιστεύτηκαν για την ενημέρωση τους13:03Παρασκευή 4 Ιουλίου: Το πρώτο web δελτίο με τις σημαντικότερες ειδήσεις της ημέρας12:49Σύγκρουση δύο λεωφορείων στη Βούλα12:29Ηράκλειο: Τραγικό θάνατο βρήκε μια 79χρονη γυναίκα πέφτοντας από τη σκάλα12:17Βούλα: Σύγκρουση δύο λεωφορείων 11:57Μεσσηνία: Εμβόλισαν περιπολικό για να ξεφύγουν11:41Τραμπ: Αύξησε τα τέλη εισόδου στα εθνικά πάρκα για τους ξένους επισκέπτες11:27Φωτιά στα Χανιά: Ήχησε το 11211:13Θεσσαλονίκη: Έκρυβε ναρκωτικά στον κινητήρα του αυτοκινήτου του10:59Ιβανίσεβιτς για Τσιτσιπά: Πιο αγύμναστο παίκτη δεν έχω ξαναδεί10:39Τραμπ: Δηλώνει απογοητευμένος από τον Ρώσο ομόλογο του10:24Καλημέρα Ελλάδα - Γιώργος Παπαδάκης: Σας ευχαριστώ μέσα από τα βάθη της καρδιάς μου που με κάνατε να νιώσω άνθρωπος της διπλανής πόρτας10:04Καλημέρα Ελλάδα: Η κουμπάρα του Γιώργου Παπαδάκη, Νότα Γιαννουδάκη από την Αμερική μιλά συγκινημένη για τη γνωριμία τους09:52Θεσσαλονίκη: Εργατικό ατύχημα με 23χρονο09:35“Καλημέρα Ελλάδα”: Ο Θοδωρής Κυριακού για την προσφορά του Γιώργου Παπαδάκη στην ενημέρωση09:19Συνελήφθη και ο τέταρτος εμπλεκόμενος για τον ομαδικό βιασμό ανήλικης09:03Κυβερνητικές πηγές για ΟΠΕΚΕΠΕ: Επιστροφή χρημάτων και ποινικές διώξεις για όσους παρανόμησαν08:49Ιεράπετρα: Υπό ύφεση η πυρκαγιά08:36Τζίνα Λολομπριτζίτα: Η “πιο όμορφη γυναίκα” που λατρεύτηκε από τον ανδρικό πληθυσμό 08:24Μητέρα κατηγορουμένων για τον ομαδικό βιασμό 14χρονης: “Τα παιδιά μου δεν έχουν καμία σχέση με αυτό”08:11
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο