LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 01 Μαρτίου 2021 16:19 | Ανανέωση: 01 Μαρτίου 2021 16:25

Ξανά στο Αιγαίο το “Τσεσμέ” – H απάντηση της Αθήνας

Η Άγκυρα “ναρκοθετεί” τις επικείμενες διερευνητικές επαφές με την Ελλάδα.

Τσεσμέ


Μήνυμα ότι οι προκλητικές δηλώσεις και η επίδειξη δύναμης δεν βοηθούν στις προσπάθειες για έναν εποικοδομητικό διάλογο με την Τουρκία, έστειλε σήμερα, η νέα κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη, σημειώνοντας με νόημα ότι η συμπεριφορά της γειτονικής χώρας, με βάση και τα συμπεράσματα του ευρωπαϊού συμβουλίου «κρίνεται και αξιολογείται».

Η Άγκυρα, έχει επιστρέψει στην εποχή των προκλήσεων και αντί απάντησης στις ελληνικές προτάσεις για τις νέες ημερομηνίες πραγματοποίησης των διερευνητικών επαφών επιδίδεται σε έρευνες στο Αιγαίο με παράνομες Navtex, εναέριες παραβιάσεις και υπερπτήσεις, αλλά και την μεγάλη άσκηση με την ονομασία "Γαλάζια Πατρίδα".

Στόχος της Τουρκίας, όπως εκτιμάται, είναι να οδηγήσει σε "ναυάγιο" τις διερευνητικές επαφές με την Ελλάδα, χρεώνοντας, όμως, το "ναυάγιο" στην Αθήνα.

Η ελληνική πλευρά, πάντως, διαμηνύει ότι δεν θα πέσει στην παγίδα υπονόμευσης του διαλόγου.

«Οι διερευνητικές επαφές δεν έχουν παγώσει. Όπως ξέρετε δεν είναι ένα σπριντ αυτού του τύπου οι συνομιλίες. Θα ήθελα να επαναλάβω ότι η ελληνική πλευρά έχει προτείνει ημερομηνίες στην Τουρκική πλευρά και αναμένει την απάντησή της. Προφανώς δηλώσεις και κινήσεις που είναι προκλητικές δεν συνάδουν με το εποικοδομητικό πνεύμα που απαιτείται», σημείωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη.

Πρόσθεσε, δε, πως η Αθήνα «προσβλέπει σε κινήσεις αποκλιμάκωσης της έντασης και δεν θα πέσει στην παγίδα υπονόμευσης του διαλόγου», υπενθυμίζοντας ότι η αποκλιμάκωση, είναι ζητούμενο και για την ΕΕ.

Με βάση και τα συμπεράσματα του ευρωπαϊκού συμβουλίου, «η συμπεριφορά της Τουρκίας κρίνεται και αξιολογείται», σημείωσε με νόημα η κ. Πελώνη.

Ξανά στο Αιγαίο το "Τσεσμέ"

Στο μεταξύ το "Τσεσμέ", μόλις το επέτρεψε ο καιρός, ξαναβγήκε στο Αιγαίο, και την περιοχή ερευνών της παράνομης τουρκικής Navtex, ξαναρχίζοντας τις υδρογραφικές εργασίες. Το τουρκικό πλοίο δεν συνοδεύεται από κάποιο άλλο πλοίο του τουρκικού πολεμικού ναυτικού, ενώ ο ο πλους του, παρακολουθείται διακριτικά από σκάφος του ελληνικού Λιμενικού Σώματος. Υπενθυμίζεται ότι το "Τσεσμέ" ξεκίνησε τις έρευνες, την Κυριακή 21 Φεβρουαρίου

Σε φάση πλήρους εξέλιξης, εισέρχεται και η πολυδιαφημισμένη τουρκική άσκηση «Γαλάζια Πατρίδα» στην Ανατολική Μεσόγειο και το Αιγαίο.

Στην άσκηση που ξεκίνησε στις 25 Φεβρουαρίου και θα διαρκέσει μέχρι τις 7 Μαρτίου, συμμετέχουν μεταξύ άλλων, σύμφωνα με τις επίσημες τουρκικές ανακοινώσεις, 87 πλοία, 27 αεροσκάφη και 20 ελικόπτερα.

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΚακοκαιρία - Πάρος: Δορυφορική εικόνα από τις πλημμύρες στο νησίΧθες 22:32 | Ειδήσεις

Σημαντικές καταστροφές σημειώθηκαν στις Κυκλάδες λόγω της κακοκαιρίας, με τις μεγαλύτερες ζημιές να έχουν καταγραφεί στην Πάρο.

Κυριακή Γρίβα: Σπάραξε η μητέρα της στα αποκαλυπτήρια του μνημείου της, 1 χρόνο μετά τη γυναικοκτονία στους Αγίους Αναργύρους (εικόνες)Χθες 19:58 | Ειδήσεις

Συγκινητικές στιγμές εκτυλίχθηκαν έξω από το Αστυνομικό τμήμα Αγίων Αναργύρων, όπου γίνονται τα αποκαλυπτήρια του Μνημείου της Κυριακής Γρίβα, η οποία δολοφονήθηκε από τον σύντροφό της, πριν από ένα χρόνο.

Τροχαίο στον Λαγκαδά: Η προφυλάκιση, η συγνώμη και η χρήση μεθαδόνηςΧθες 19:13 | Ειδήσεις

Η υπόθεση της άτυχης Χαράς, που σκοτώθηκε από τον μεθυσμένο οδηγό, που ήταν στο τιμόνι, παρ' ότι του είχε αφαιρεθεί το δίπλωμα, έχει μια ακόμη συγκλονιστική εξέλιξη.

Βοστώνη: Φορτηγό έπεσε σε πεζούς (εικόνες)Χθες 22:06 | Ειδήσεις

Στο δυστύχημα ενεπλάκη ένα κίτρινο φορτηγό, το οποίο έπεσε πάνω σε πεζούς.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
FedHATTA: Οι δημοφιλέστεροι προορισμοί για το Πάσχα σε Ελλάδα και εξωτερικό23:59Ινδία: Δεκάδες νεκροί από έκρηξη σε εργοστάσιο πυροτεχνημάτων23:45Τουρκία - Ιμάμογλου: Μποϊκοτάζ στην αγορά ως διαμαρτυρία για τη φυλάκισή του 23:30Άρης – Περιστέρι: Πήραν το “θρίλερ” οι φιλοξενούμενοι23:16Ένταση σε εκδήλωση της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας 23:03Πατήσια: Φωτιά σε εργοστάσιο (εικόνες)22:49Κακοκαιρία - Πάρος: Δορυφορική εικόνα από τις πλημμύρες στο νησί 22:36Θεσσαλονίκη: Νύφη συνελήφθη λίγο πριν πάει στην εκκλησία22:22Βοστώνη: Φορτηγό έπεσε σε πεζούς (εικόνες) 22:09Charleston Open: Η Σάκκαρη προκρίθηκε στον 2ο γύρο21:55Η μεγάλη δημοσκόπηση της Marc για τον ΑΝΤ1 21:42Επιβατικό αεροπλάνο από Ισραήλ έκανε αναγκαστική προσγείωση στην Τουρκία21:28Πάπας Φραγκίσκος: Πως εξελίσσεται η κατάσταση της υγείας του21:15Ωνάσεια Δημόσια Σχολεία: Ξεκίνησε η διαδικασία υποβολής αιτήσεων - Ποιες είναι οι προϋποθέσεις21:01Youth League – Ολυμπιακός: Είπε αντίο… με ψηλά το κεφάλι20:48Ηράκλειο: Εξαρθρώθηκε συμμορία που έκλεβε σπίτια με “χρυσή” λεία20:34Μητσοτάκης στο ΤikTok για κατώτατο μισθό: Θα πετύχουμε τον στόχο μας για 950 ευρώ το 2027 20:21Κυριακή Γρίβα: Σπάραξε η μητέρα της στα αποκαλυπτήρια του μνημείου της, 1 χρόνο μετά τη γυναικοκτονία στους Αγίους Αναργύρους (εικόνες)20:07ΠΝΟ – Απεργία: Πότε δένουν κάβους τα πλοία19:52Κρήτη: Προσωρινά κρατούμενος ο δεύτερος υγειονομικός - Κατηγορείται για χρηματισμό και εκβιασμό19:39
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο