LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚόσμοςΔημοσίευση: 01 Μαρτίου 2021 16:14

Ψηφιακό Πράσινο Διαβατήριο: στις 25 Μαρτίου η απόφαση

Τι λέει ο Αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Μαργαρίτης Σχοινάς για τα βασικά σημεία του Digital Green Pass.

Αεροδρόμιο

Της Μαρίας Αρώνη, ανταποκρίτριας του ΑΝΤ1 στις Βρυξέλλες

Στις 17 Μαρτίου η Επιτροπή θα παρουσιάσει τη νομοθετική της πρόταση για ένα «Ψηφιακό Πράσινο Διαβατήριο» (Digital Green Pass), ανακοίνωσε ο Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Μαργαρίτης Σχοινάς, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, λίγο μετά το πέρας της σημερινής τηλεδιάσκεψης των υπουργών υγείας.

Όπως είπε ο Μ. Σχοινάς, η πρόταση θα υποβληθεί στο κράτη-μέλη και θα συζητηθεί από τους ευρωπαίους ηγέτες στη Σύνοδο Κορυφής της 25ης Μαρτίου. «Το σχέδιο της Επιτροπής δε θα δημιουργεί διακρίσεις μεταξύ των πολιτών», επέμεινε ο Έλληνας Αντιπρόεδρος της Επιτροπής και θα περιλαμβάνει όσους έχουν αρνητικό τεστ, ή αντισώματα αφού έχουν νοσήσει. «Σε εξαιρετικές καταστάσεις χρειαζόμαστε εξαιρετικά εργαλεία», πρόσθεσε ο ίδιος, σημειώνοντας ότι με αυτόν τον τρόπο θα αποφευχθούν διμερείς συμφωνίες ή λύσεις από τρίτους.  

«Είμαστε ικανοποιημένοι που υπάρχει σύγκλιση σε επίπεδο ευρωπαίων ηγετών», συνέχισε ο Μ. Σχοινάς, ο οποίος είπε ότι έχει συσταθεί μια ομάδα που εργάζεται για να καλύψει όλες τις τεχνικές πτυχές αυτού του «Ψηφιακού Πράσινου ΔΙαβατηρίου», υπό τους επιτρόπους Υγείας (Κυριακίδου), εσωτερικής αγοράς (Μπρετόν), δικαιοσύνης (Ρέιντερς), εσωτερικών υποθέσεων (Γιόχανσον) και του ιδίου. «H Eπιτροπή θα παρουσιάσει την πρότασή της, σύμφωνα με αυτό που ζήτησαν οι ευρωπαίοι ηγέτες στην τελευταία Σύνοδο που έγινε με τηλεδιάσκεψη και θα είναι ένα πανευρωπαϊκό εργαλείο». 

Την ελληνική πρόταση για το πιστοποιητικό εμβολιαασμού συζήτησε ο Πρωθυπουργός το μεσημέρι της Δευτέρας με τον Σουηδό ομόλογο του.

ΣΥΝΟΔΟΣ ΚΟΡΥΦΗΣ ΕΕ - ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗ - ΟΥΡΣΟΥΛΑ ΦΟΝ ΝΤΕΡ ΛΑΙΕΝ - ΣΑΡΛ ΜΙΣΕΛ

Νωρίτερα, η Πρόεδρος της Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν ανακοίνωσε μέσω Tweet ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα παρουσιάσει εντός του Μαρτίου την νομοθετική της πρόταση για ένα «Ψηφιακό Πράσινο Διαβατήριο» (Digital Green Pass). Την ανακοίνωση αυτή η Πρόεδρος της Επιτροπής έκανε σήμερα το πρωί και σε τηλεδιάσκεψη που είχε με Γερμανούς ευρωβουλευτές του χριστιανοδημοκρατικού κόμματος CDU/CSU.

Σκοπός αυτού του διαβατηρίου θα είναι να παρέχει είτε απόδειξη ότι ένα άτομο έχει εμβολιαστεί, είτε το αποτέλεσμα του τεστ για εκείνους που δεν πρόλαβαν να εμβολιαστούν, είτε πληροφορίες για ανάρρωση από τον covid19. H Oύρσουλα φον ντερ Λάιεν σημειώνει ότι το Διαβατήριο αυτό θα σέβεται την προστασία των προσωπικών δεδομένων, την ασφάλεια και την ιδιωτικότητα.

«Το «Ψηφιακό Πράσινο Διαβατήριο» θα πρέπει να διευκολύνει τη ζωή των ευρωπαίων. Ο στόχος είναι να τους επιτρέψει σταδιακά να μετακινούνται με ασφάλεια στην ΕΕ ή στο εξωτερικό για εργασία ή τουρισμό», τονίζει η στο μήνυμά της η Πρόεδρος της Κομισιόν.

Εξάλλου, ο εκπρόσωπος της Κομισιόν, αρμόδιος για θέματα δικαιοσύνης και ισότητας, Κρίστιαν Βίγκαρντ, ανέφερε ότι η πρόταση της Κομισιόν θα αποτρέψει διακρίσεις μεταξύ των πολιτών, καθώς θα συμπεριλαμβάνει και όσους δεν έχουν προλάβει να κάνουν το εμβόλιο, έχοντας ένα αρνητικό τεστ, αλλά και όσους έχουν περάσει τον κορονοϊό και έχουν αποκτήσει ανοσία.  "Ο σκοπός αυτού του Διαβατηρίου θα είναι να διευκολύνει τις μετακινήσεις των ευρωπαίων πολιτών", δήλωσε ο εκπρόσωπος της Κομισιόν, Ερίκ Μαμέρ.

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΟικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος: Επίσκεψη στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ και σε εκδήλωση της ομογένειας στην ΟυάσινγκτονΣήμερα 20:47 | Ειδήσεις

Απόψε στις δέκα το βράδυ ώρα Ελλάδας, θα ακολουθήσει δοξολογία στην Ελληνορθόδοξη εκκλησία της Αγίας Αικατερίνης.

Κυριάκος Μητσοτάκης: Συνέντευξη εφ’όλης της ύλης στον ΑΝΤ1 και στο Νίκο ΧατζηνικολάουΣήμερα 20:53 | Ειδήσεις

Τι δήλωσε ο πρωθυπουργός σχετικά με την οικονομία, το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ και το ζήτημα του μεταναστευτικού, μεταξύ άλλων, αποκλειστικά στον ΑΝΤ1.

Βρετανία: Σε εξέλιξη η επίσκεψη Τραμπ – Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας (εικόνες)Σήμερα 16:49 | Ειδήσεις

Για λόγους ασφαλείας, η αστυνομία παρακολουθεί ακόμη και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και ελέγχει τι γράφεται στο διαδίκτυο, σύμφωνα με ανακοίνωση της. 

Τι καιρό θα κάνει την ΠέμπτηΣήμερα 17:28 | Ειδήσεις

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού την Πέμπτη 18 Σεπτεμβρίου.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Υπό έλεγχο η φωτιά στην Κεφαλονιά22:27Λίβανος: Τουλάχιστον δύο νεκροί εξαιτίας ισραηλινού πλήγματος στη Μπάαλμεκ22:13Champions League: Η Πάφος των 10 παικτών «πέρασε χειροπέδες» στον Ολυμπιακό21:59Τι καιρό θα κάνει την Πέμπτη21:45Στο Καπιτώλιο ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος21:31Κυριάκος Μητσοτάκης: Συνέντευξη εφ’όλης της ύλης στον ΑΝΤ1 και στο Νίκο Χατζηνικολάου21:17Μητσοτάκης στον ΑΝΤ1: Με την Τουρκία θα επιδιώκουμε πάντα να έχουμε ανοιχτούς διαλόγους21:08Ο Λεβαδειακός διέσυρε τον ΠΑΟΚ με 4-120:54Μητσοτάκης στον ΑΝΤ1 για Μεταναστευτικό: Καμία Κρήτη δεν έχει βουλιάξει20:40Θεσσαλονίκη: 29χρονος έχασε τη ζωή του μετά από σοβαρό τροχαίο - Συνελήφθησαν τρία άτομα20:26Μητσοτάκης στον ANT1: Ο ΟΠΕΚΕΠΕ είναι υπόθεση εκτεταμένης διαφθοράς και ήταν δική μας ευθύνη να τον βάλουμε σε τάξη20:12Μητσοτάκης στον ΑΝΤ1: Αντιμετώπιση της ακρίβειας με γενναία, μόνιμη και στοχευμένη αύξηση των πραγματικών μισθών19:58Πρώτη εγχώρια νίκη ο Παναθηναϊκός με Ντέσερς19:41Θεσσαλονίκη: Τροποποιείται αύριο η λειτουργία του Μετρό λόγω προγραμματισμένης πορείας19:24Βόλος: Nεαροί κρύβονται σε μπαλκόνια και πετούν αυγά σε ανυποψίαστους περαστικούς19:07Η σπιτονοικοκυρά της Μουρτζούκου στις Αποκαλύψεις: Κουβαλούσε και περιέφερε το παιδί νεκρό για ώρες18:50Κύπελλο Ελλάδας: Δύσκολη νίκη για την ΑΕΚ στο Αιγάλεω18:33Μητσοτάκης: Στη Λήμνο θα βρεθεί την Πέμπτη ο πρωθυπουργός18:19Ειρήνη Μουρτζούκου: Οι διαφορετικές εκδοχές της για τον θάνατο του πρώτου της παιδιού πριν.... ομολογήσει18:05Πάτρα: Ηλικιωμένη "παγίδευσε" απατεώνισσα που προσπάθησε να της αποσπάσει κοσμήματα 17:51
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο