LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚόσμοςΔημοσίευση: 01 Μαρτίου 2021 16:14

Ψηφιακό Πράσινο Διαβατήριο: στις 25 Μαρτίου η απόφαση

Τι λέει ο Αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Μαργαρίτης Σχοινάς για τα βασικά σημεία του Digital Green Pass.

Αεροδρόμιο

Της Μαρίας Αρώνη, ανταποκρίτριας του ΑΝΤ1 στις Βρυξέλλες

Στις 17 Μαρτίου η Επιτροπή θα παρουσιάσει τη νομοθετική της πρόταση για ένα «Ψηφιακό Πράσινο Διαβατήριο» (Digital Green Pass), ανακοίνωσε ο Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Μαργαρίτης Σχοινάς, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, λίγο μετά το πέρας της σημερινής τηλεδιάσκεψης των υπουργών υγείας.

Όπως είπε ο Μ. Σχοινάς, η πρόταση θα υποβληθεί στο κράτη-μέλη και θα συζητηθεί από τους ευρωπαίους ηγέτες στη Σύνοδο Κορυφής της 25ης Μαρτίου. «Το σχέδιο της Επιτροπής δε θα δημιουργεί διακρίσεις μεταξύ των πολιτών», επέμεινε ο Έλληνας Αντιπρόεδρος της Επιτροπής και θα περιλαμβάνει όσους έχουν αρνητικό τεστ, ή αντισώματα αφού έχουν νοσήσει. «Σε εξαιρετικές καταστάσεις χρειαζόμαστε εξαιρετικά εργαλεία», πρόσθεσε ο ίδιος, σημειώνοντας ότι με αυτόν τον τρόπο θα αποφευχθούν διμερείς συμφωνίες ή λύσεις από τρίτους.  

«Είμαστε ικανοποιημένοι που υπάρχει σύγκλιση σε επίπεδο ευρωπαίων ηγετών», συνέχισε ο Μ. Σχοινάς, ο οποίος είπε ότι έχει συσταθεί μια ομάδα που εργάζεται για να καλύψει όλες τις τεχνικές πτυχές αυτού του «Ψηφιακού Πράσινου ΔΙαβατηρίου», υπό τους επιτρόπους Υγείας (Κυριακίδου), εσωτερικής αγοράς (Μπρετόν), δικαιοσύνης (Ρέιντερς), εσωτερικών υποθέσεων (Γιόχανσον) και του ιδίου. «H Eπιτροπή θα παρουσιάσει την πρότασή της, σύμφωνα με αυτό που ζήτησαν οι ευρωπαίοι ηγέτες στην τελευταία Σύνοδο που έγινε με τηλεδιάσκεψη και θα είναι ένα πανευρωπαϊκό εργαλείο». 

Την ελληνική πρόταση για το πιστοποιητικό εμβολιαασμού συζήτησε ο Πρωθυπουργός το μεσημέρι της Δευτέρας με τον Σουηδό ομόλογο του.

ΣΥΝΟΔΟΣ ΚΟΡΥΦΗΣ ΕΕ - ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗ - ΟΥΡΣΟΥΛΑ ΦΟΝ ΝΤΕΡ ΛΑΙΕΝ - ΣΑΡΛ ΜΙΣΕΛ

Νωρίτερα, η Πρόεδρος της Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν ανακοίνωσε μέσω Tweet ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα παρουσιάσει εντός του Μαρτίου την νομοθετική της πρόταση για ένα «Ψηφιακό Πράσινο Διαβατήριο» (Digital Green Pass). Την ανακοίνωση αυτή η Πρόεδρος της Επιτροπής έκανε σήμερα το πρωί και σε τηλεδιάσκεψη που είχε με Γερμανούς ευρωβουλευτές του χριστιανοδημοκρατικού κόμματος CDU/CSU.

Σκοπός αυτού του διαβατηρίου θα είναι να παρέχει είτε απόδειξη ότι ένα άτομο έχει εμβολιαστεί, είτε το αποτέλεσμα του τεστ για εκείνους που δεν πρόλαβαν να εμβολιαστούν, είτε πληροφορίες για ανάρρωση από τον covid19. H Oύρσουλα φον ντερ Λάιεν σημειώνει ότι το Διαβατήριο αυτό θα σέβεται την προστασία των προσωπικών δεδομένων, την ασφάλεια και την ιδιωτικότητα.

«Το «Ψηφιακό Πράσινο Διαβατήριο» θα πρέπει να διευκολύνει τη ζωή των ευρωπαίων. Ο στόχος είναι να τους επιτρέψει σταδιακά να μετακινούνται με ασφάλεια στην ΕΕ ή στο εξωτερικό για εργασία ή τουρισμό», τονίζει η στο μήνυμά της η Πρόεδρος της Κομισιόν.

Εξάλλου, ο εκπρόσωπος της Κομισιόν, αρμόδιος για θέματα δικαιοσύνης και ισότητας, Κρίστιαν Βίγκαρντ, ανέφερε ότι η πρόταση της Κομισιόν θα αποτρέψει διακρίσεις μεταξύ των πολιτών, καθώς θα συμπεριλαμβάνει και όσους δεν έχουν προλάβει να κάνουν το εμβόλιο, έχοντας ένα αρνητικό τεστ, αλλά και όσους έχουν περάσει τον κορονοϊό και έχουν αποκτήσει ανοσία.  "Ο σκοπός αυτού του Διαβατηρίου θα είναι να διευκολύνει τις μετακινήσεις των ευρωπαίων πολιτών", δήλωσε ο εκπρόσωπος της Κομισιόν, Ερίκ Μαμέρ.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Στον Ολυμπιακό και επίσημα ο Μόντε Μόρις23:59Handelsblatt: Έχει "καλές πιθανότητες" ο Πιερρακάκης να ηγηθεί του Eurogroup23:44Μελόνι: Η διαχείριση των μεταναστευτικών ροών είναι εφικτή23:30Χανιά: 43χρονος τραυματίστηκε από καραμπίνα - Εξετάζεται η εμπλοκή κυνηγού 23:16Λάρισα: Θύμα ληστείας επιχειρηματίας και η σύζυγος του – Κουκουλοφόροι εισέβαλαν στο σπίτι τους τη νύχτα23:02FIBA Europe Cup: Με κυριαρχική εμφάνιση "λύγισε" την Πριέβιντζα ο ΠΑΟΚ 22:48ΕΟΦ: Προειδοποίηση για επικίνδυνο βρεφικό γάλα που κυκλοφορεί μέσω διαδικτύου22:34Basketball Champions League: Πρωτιά και πρόκριση στους "16" για την ΑΕΚ22:20Σοκ στην Αμαλιάδα: 14χρονος “νταής” εκβίαζε 12χρονο συμμαθητή του - Του απέσπασε περισσότερα από 8.000 ευρώ22:06Δότης σπέρματος με γενετική μετάλλαξη: 197 παιδιά γεννήθηκαν, πολλά με γονιδιακά αυξημένο ρίσκο καρκίνου 21:52Θεοδωρικάκος: Νέες αμερικανικές επενδύσεις στην Ελλάδα21:38Missing Alert για την εξαφάνιση ανήλικης21:24Τσιάρας: Η κυβέρνηση στηρίζει με κάθε μέσο τους αγρότες21:10ANT1 Sports: Αντιμέτωπος με την Βικτόρια Πλζεν έρχεται ο Παναθηναϊκός την Πέμπτη στις 22:00, ζωντάνα στον ΑΝΤ120:56Αγροτικές επιδοτήσεις - Τέλλογλου: Έτσι "κόπηκαν" χιλιάδες αγρότες20:42Παναγιώτης Στάθης για "Αγροτοδικεία" - Εισαγγελικές πηγές στον ΑΝΤ1: Πράττουμε το καθήκον μας, δεν εκτελούμε εντολές20:28Τι καιρό θα κάνει την Πέμπτη20:14Κίμπερλι Γκίλφοϊλ: Συναντήθηκε με τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη - Τι είπαν για Ελλάδα-ΗΠΑ και μεταναστευτικό20:00Στη δημοσιότητα τα στοιχεία του θείου και του φίλου του που ασελγούσαν στα ανίψια του ηλικίας 2 και 4 ετών19:46Φον ντερ Λάιεν: Η Ευρώπη πρέπει να αποφασίζει ποιος εισέρχεται στην ΕΕ και όχι οι λαθρέμποροι19:32
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο