LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚόσμοςΔημοσίευση: 01 Μαρτίου 2021 16:14

Ψηφιακό Πράσινο Διαβατήριο: στις 25 Μαρτίου η απόφαση

Τι λέει ο Αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Μαργαρίτης Σχοινάς για τα βασικά σημεία του Digital Green Pass.

Αεροδρόμιο

Της Μαρίας Αρώνη, ανταποκρίτριας του ΑΝΤ1 στις Βρυξέλλες

Στις 17 Μαρτίου η Επιτροπή θα παρουσιάσει τη νομοθετική της πρόταση για ένα «Ψηφιακό Πράσινο Διαβατήριο» (Digital Green Pass), ανακοίνωσε ο Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Μαργαρίτης Σχοινάς, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, λίγο μετά το πέρας της σημερινής τηλεδιάσκεψης των υπουργών υγείας.

Όπως είπε ο Μ. Σχοινάς, η πρόταση θα υποβληθεί στο κράτη-μέλη και θα συζητηθεί από τους ευρωπαίους ηγέτες στη Σύνοδο Κορυφής της 25ης Μαρτίου. «Το σχέδιο της Επιτροπής δε θα δημιουργεί διακρίσεις μεταξύ των πολιτών», επέμεινε ο Έλληνας Αντιπρόεδρος της Επιτροπής και θα περιλαμβάνει όσους έχουν αρνητικό τεστ, ή αντισώματα αφού έχουν νοσήσει. «Σε εξαιρετικές καταστάσεις χρειαζόμαστε εξαιρετικά εργαλεία», πρόσθεσε ο ίδιος, σημειώνοντας ότι με αυτόν τον τρόπο θα αποφευχθούν διμερείς συμφωνίες ή λύσεις από τρίτους.  

«Είμαστε ικανοποιημένοι που υπάρχει σύγκλιση σε επίπεδο ευρωπαίων ηγετών», συνέχισε ο Μ. Σχοινάς, ο οποίος είπε ότι έχει συσταθεί μια ομάδα που εργάζεται για να καλύψει όλες τις τεχνικές πτυχές αυτού του «Ψηφιακού Πράσινου ΔΙαβατηρίου», υπό τους επιτρόπους Υγείας (Κυριακίδου), εσωτερικής αγοράς (Μπρετόν), δικαιοσύνης (Ρέιντερς), εσωτερικών υποθέσεων (Γιόχανσον) και του ιδίου. «H Eπιτροπή θα παρουσιάσει την πρότασή της, σύμφωνα με αυτό που ζήτησαν οι ευρωπαίοι ηγέτες στην τελευταία Σύνοδο που έγινε με τηλεδιάσκεψη και θα είναι ένα πανευρωπαϊκό εργαλείο». 

Την ελληνική πρόταση για το πιστοποιητικό εμβολιαασμού συζήτησε ο Πρωθυπουργός το μεσημέρι της Δευτέρας με τον Σουηδό ομόλογο του.

ΣΥΝΟΔΟΣ ΚΟΡΥΦΗΣ ΕΕ - ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗ - ΟΥΡΣΟΥΛΑ ΦΟΝ ΝΤΕΡ ΛΑΙΕΝ - ΣΑΡΛ ΜΙΣΕΛ

Νωρίτερα, η Πρόεδρος της Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν ανακοίνωσε μέσω Tweet ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα παρουσιάσει εντός του Μαρτίου την νομοθετική της πρόταση για ένα «Ψηφιακό Πράσινο Διαβατήριο» (Digital Green Pass). Την ανακοίνωση αυτή η Πρόεδρος της Επιτροπής έκανε σήμερα το πρωί και σε τηλεδιάσκεψη που είχε με Γερμανούς ευρωβουλευτές του χριστιανοδημοκρατικού κόμματος CDU/CSU.

Σκοπός αυτού του διαβατηρίου θα είναι να παρέχει είτε απόδειξη ότι ένα άτομο έχει εμβολιαστεί, είτε το αποτέλεσμα του τεστ για εκείνους που δεν πρόλαβαν να εμβολιαστούν, είτε πληροφορίες για ανάρρωση από τον covid19. H Oύρσουλα φον ντερ Λάιεν σημειώνει ότι το Διαβατήριο αυτό θα σέβεται την προστασία των προσωπικών δεδομένων, την ασφάλεια και την ιδιωτικότητα.

«Το «Ψηφιακό Πράσινο Διαβατήριο» θα πρέπει να διευκολύνει τη ζωή των ευρωπαίων. Ο στόχος είναι να τους επιτρέψει σταδιακά να μετακινούνται με ασφάλεια στην ΕΕ ή στο εξωτερικό για εργασία ή τουρισμό», τονίζει η στο μήνυμά της η Πρόεδρος της Κομισιόν.

Εξάλλου, ο εκπρόσωπος της Κομισιόν, αρμόδιος για θέματα δικαιοσύνης και ισότητας, Κρίστιαν Βίγκαρντ, ανέφερε ότι η πρόταση της Κομισιόν θα αποτρέψει διακρίσεις μεταξύ των πολιτών, καθώς θα συμπεριλαμβάνει και όσους δεν έχουν προλάβει να κάνουν το εμβόλιο, έχοντας ένα αρνητικό τεστ, αλλά και όσους έχουν περάσει τον κορονοϊό και έχουν αποκτήσει ανοσία.  "Ο σκοπός αυτού του Διαβατηρίου θα είναι να διευκολύνει τις μετακινήσεις των ευρωπαίων πολιτών", δήλωσε ο εκπρόσωπος της Κομισιόν, Ερίκ Μαμέρ.

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΟΠΕΚΕΠΕ: Η Εξεταστική καλεί ξανά τον "Φραπέ" – Βίαιη προσαγωγή ζητά η αντιπολίτευσηΣήμερα 10:36 | Ειδήσεις

 Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Ξυλούρης είχε αρνηθεί προ ημερών να προσέλθει για κατάθεση, επικαλούμενος το δικαίωμα στη σιωπή. 

Κεραμέως στον ΑΝΤ1 για συλλογικές συμβάσεις: Πώς ωφελούνται οι εργαζόμενοι από την ιστορική συμφωνία - Τι προβλέπεται (βίντεο)Σήμερα 08:11 | Ειδήσεις

Η Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Νίκη Κεραμέως βρέθηκε στο "Καλημέρα Ελλάδα" λίγες ώρες μετά την υπογραφή της συμφωνίας και απάντησε σε όλα τα ερωτήματα.

Αττική: Συνελήφθησαν με 481 πίνακες - Οι περισσότεροι ήταν πλαστοί (εικόνες)Σήμερα 10:18 | Ειδήσεις

Μεταξύ των πινάκων, εντοπίστηκαν και πλαστά έργα γνωστού Έλληνα ζωγράφου, του οποίου τα αντίστοιχα γνήσια έργα έχουν χαρακτηριστεί ως μνημεία νεότερης πολιτιστικής κληρονομιάς.

Συνεδριάζει το υπουργικό συμβούλιο - Τα θέματα που θα συζητηθούνΣήμερα 08:14 | Ειδήσεις

Συνεδριάζει υπό τον πρωθυπουργό το υπουργικό συμβούλιο.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Τζουμέρκα: Η κακοκαιρία προκάλεσε κατάρρευση εδάφους 50 μέτρα από οικισμό12:07Αυστραλία: Επίθεση καρχαρία - Νεκρή μια 20χρονη11:53Παναθηναϊκός: Πρόστιμα από την UEFA για τους αγώνες με Φέγενορντ και Γκόου Αχέντ Ιγκλς11:39Στο "κόκκινο" η λειψυδρία στην Αττική11:25Θεσσαλονίκη: Συνελήφθησαν τέσσερα άτομα για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών11:11ΟΠΕΚΕΠΕ: Η Εξεταστική καλεί ξανά τον "Φραπέ" – Βίαιη προσαγωγή ζητά η αντιπολίτευση10:57Αττική: Συνελήφθησαν δύο άνδρες με 481 πίνακες - Οι περισσότεροι ήταν πλαστοί (εικόνες)10:43Ευρωκοινοβούλιο: Εγκρίθηκε ψήφισμα για κατώτατο ηλικιακό όριο για παρουσία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης10:2927χρονος οδηγός μηχανής μετέτρεψε τη Λεωφόρο Μαραθώνος σε πίστα ράλι10:15ΕΕ: Η Κομισιόν ενέκρινε εκταμίευση 2,1 δισ. ευρώ προς την Ελλάδα στο πλαίσιο του "NextGenerationEU"10:01Τραγωδία στο Πέραμα: Μία νεκρή έπειτα από ανατροπή φορτηγού (βίντεο)09:47Ερντογάν: Είμαστε έτοιμοι να φιλοξενήσουμε συνομιλίες Ρωσίας – Ουκρανίας στην Κωνσταντινούπολη09:33Κεραμέως στον ΑΝΤ1 για συλλογικές συμβάσεις: Πώς ωφελούνται οι εργαζόμενοι από την ιστορική συμφωνία - Τι προβλέπεται (βίντεο)09:19Δόμνα Μιχαηλίδου: Οι πρωτοβουλίες της κυβέρνησης για το δημογραφικό09:04Ισραήλ - Κατς: Δεν θα υπάρξει ηρεμία στον Λίβανο όσο δεν υπάρχουν εγγυήσεις για την ασφάλεια του Ισραήλ08:50Τροχαίο στη Βάρη: Αναποδογύρισε αμάξι στα Βλάχικα - Από τύχη γλίτωσε ο οδηγός (βίντεο)08:36Συνεδριάζει το υπουργικό συμβούλιο - Τα θέματα που θα συζητηθούν08:22Παναθηναϊκός: Μέσα και ο Τσιριβέγια με Στουρμ Γκρατς - Επιστρέφουν Καλάμπρια και Κώτσιρας08:08Τραμπ: Τρομοκρατική ενέργεια η επίθεση εναντίον εθνοφρουρών στην Ουάσιγκτον07:54Σεισμός 4,8 Ρίχτερ ανοιχτά της Κρήτης07:38
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο