LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚόσμοςΔημοσίευση: 01 Μαρτίου 2021 16:14

Ψηφιακό Πράσινο Διαβατήριο: στις 25 Μαρτίου η απόφαση

Τι λέει ο Αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Μαργαρίτης Σχοινάς για τα βασικά σημεία του Digital Green Pass.

Αεροδρόμιο

Της Μαρίας Αρώνη, ανταποκρίτριας του ΑΝΤ1 στις Βρυξέλλες

Στις 17 Μαρτίου η Επιτροπή θα παρουσιάσει τη νομοθετική της πρόταση για ένα «Ψηφιακό Πράσινο Διαβατήριο» (Digital Green Pass), ανακοίνωσε ο Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Μαργαρίτης Σχοινάς, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, λίγο μετά το πέρας της σημερινής τηλεδιάσκεψης των υπουργών υγείας.

Όπως είπε ο Μ. Σχοινάς, η πρόταση θα υποβληθεί στο κράτη-μέλη και θα συζητηθεί από τους ευρωπαίους ηγέτες στη Σύνοδο Κορυφής της 25ης Μαρτίου. «Το σχέδιο της Επιτροπής δε θα δημιουργεί διακρίσεις μεταξύ των πολιτών», επέμεινε ο Έλληνας Αντιπρόεδρος της Επιτροπής και θα περιλαμβάνει όσους έχουν αρνητικό τεστ, ή αντισώματα αφού έχουν νοσήσει. «Σε εξαιρετικές καταστάσεις χρειαζόμαστε εξαιρετικά εργαλεία», πρόσθεσε ο ίδιος, σημειώνοντας ότι με αυτόν τον τρόπο θα αποφευχθούν διμερείς συμφωνίες ή λύσεις από τρίτους.  

«Είμαστε ικανοποιημένοι που υπάρχει σύγκλιση σε επίπεδο ευρωπαίων ηγετών», συνέχισε ο Μ. Σχοινάς, ο οποίος είπε ότι έχει συσταθεί μια ομάδα που εργάζεται για να καλύψει όλες τις τεχνικές πτυχές αυτού του «Ψηφιακού Πράσινου ΔΙαβατηρίου», υπό τους επιτρόπους Υγείας (Κυριακίδου), εσωτερικής αγοράς (Μπρετόν), δικαιοσύνης (Ρέιντερς), εσωτερικών υποθέσεων (Γιόχανσον) και του ιδίου. «H Eπιτροπή θα παρουσιάσει την πρότασή της, σύμφωνα με αυτό που ζήτησαν οι ευρωπαίοι ηγέτες στην τελευταία Σύνοδο που έγινε με τηλεδιάσκεψη και θα είναι ένα πανευρωπαϊκό εργαλείο». 

Την ελληνική πρόταση για το πιστοποιητικό εμβολιαασμού συζήτησε ο Πρωθυπουργός το μεσημέρι της Δευτέρας με τον Σουηδό ομόλογο του.

ΣΥΝΟΔΟΣ ΚΟΡΥΦΗΣ ΕΕ - ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗ - ΟΥΡΣΟΥΛΑ ΦΟΝ ΝΤΕΡ ΛΑΙΕΝ - ΣΑΡΛ ΜΙΣΕΛ

Νωρίτερα, η Πρόεδρος της Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν ανακοίνωσε μέσω Tweet ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα παρουσιάσει εντός του Μαρτίου την νομοθετική της πρόταση για ένα «Ψηφιακό Πράσινο Διαβατήριο» (Digital Green Pass). Την ανακοίνωση αυτή η Πρόεδρος της Επιτροπής έκανε σήμερα το πρωί και σε τηλεδιάσκεψη που είχε με Γερμανούς ευρωβουλευτές του χριστιανοδημοκρατικού κόμματος CDU/CSU.

Σκοπός αυτού του διαβατηρίου θα είναι να παρέχει είτε απόδειξη ότι ένα άτομο έχει εμβολιαστεί, είτε το αποτέλεσμα του τεστ για εκείνους που δεν πρόλαβαν να εμβολιαστούν, είτε πληροφορίες για ανάρρωση από τον covid19. H Oύρσουλα φον ντερ Λάιεν σημειώνει ότι το Διαβατήριο αυτό θα σέβεται την προστασία των προσωπικών δεδομένων, την ασφάλεια και την ιδιωτικότητα.

«Το «Ψηφιακό Πράσινο Διαβατήριο» θα πρέπει να διευκολύνει τη ζωή των ευρωπαίων. Ο στόχος είναι να τους επιτρέψει σταδιακά να μετακινούνται με ασφάλεια στην ΕΕ ή στο εξωτερικό για εργασία ή τουρισμό», τονίζει η στο μήνυμά της η Πρόεδρος της Κομισιόν.

Εξάλλου, ο εκπρόσωπος της Κομισιόν, αρμόδιος για θέματα δικαιοσύνης και ισότητας, Κρίστιαν Βίγκαρντ, ανέφερε ότι η πρόταση της Κομισιόν θα αποτρέψει διακρίσεις μεταξύ των πολιτών, καθώς θα συμπεριλαμβάνει και όσους δεν έχουν προλάβει να κάνουν το εμβόλιο, έχοντας ένα αρνητικό τεστ, αλλά και όσους έχουν περάσει τον κορονοϊό και έχουν αποκτήσει ανοσία.  "Ο σκοπός αυτού του Διαβατηρίου θα είναι να διευκολύνει τις μετακινήσεις των ευρωπαίων πολιτών", δήλωσε ο εκπρόσωπος της Κομισιόν, Ερίκ Μαμέρ.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Grateful Dead – Μπομπ Γουίρ: Πέθανε ο συνιδρυτής του συγκροτήματος23:59Bloomberg: Βρετανία και Γερμανία συζητούν την ενίσχυση της στρατιωτικής τους παρουσίας στη Γροιλανδία23:47Αγρίνιο: Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ η σπείρα που είχε ξαφρίσει έξι σπίτια 23:35Ποδαρικό στο 2026 με "τρίποντο" ο Παναθηναϊκός κόντρα στον Πανσερραϊκό23:21Μαρούσι – Προμηθέας Πάτρας: Επιστροφή στις νίκες για τους γηπεδούχους23:07Θήβα: Αυτοκίνητο τυλίχθηκε στις φλόγες22:53Missing Alert για την εξαφάνιση 59χρονου22:39Θεσσαλονίκη: Φωτιά σε διόροφο σπίτι στον Λαγκαδά - Πληροφορίες για εγκλωβισμένο άτομο22:25ΟΦΗ – Αστέρας Τρίπολης: Πήρε όλα τα λεφτά… με καρέ του Νους22:11Ο Άρης έριξε την ΑΕΚ από το "ρετιρέ" 21:57Κακοκαιρία – σχολεία: Σε ποιες περιοχές θα είναι κλειστά τη Δευτέρα21:43Θεσσαλονίκη: "Δώρα ζωής" από 64χρονο που νοσηλευόταν στο Παπανικολάου21:29Κρήτη: Σύλληψη δημοτικού υπαλλήλου για σωρεία αδικημάτων21:15Και με τη... βούλα στη Γκρέμιο ο Τετέ 21:01Ο χάρτης των πληρωμών από e-ΕΦΚΑ, ΔΥΠΑ έως 16 Ιανουαρίου20:47Ant1 Sports: Με νίκες συνέχισαν Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός στο μπάσκετ20:33Τι καιρό θα κάνει τη Δευτέρα20:19Διπλό θα είναι τελικά το ραντεβού της Τρίτης με τους αγροτοκτηνοτρόφους στο Μέγαρο Μαξίμου20:05Δήμος Αθηναίων – Κακοκαιρία: Έκτακτα μέτρα για τους ευάλωτους πολίτες19:51Ζορίστηκε, αλλά κατέβαλε το Περιστέρι ο Παναθηναϊκός 19:37
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο