LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚόσμοςΔημοσίευση: 01 Μαρτίου 2021 15:10

Βρετανία -Κορονοϊός: Το “σκασε” ασθενής με μεταλλαγμένο στέλεχος

Έκκληση των Αρχών σε όποιον γνωρίζει τον ασθενή με την επικίνδυνη μετάλλαξη.

Κορονοϊός - Βρετανία

Οι βρετανικές αρχές απηύθυναν σήμερα έκκληση για να βρεθεί ένα πρόσωπο το οποίο εισήγαγε στο Ηνωμένο Βασίλειο το παραλλαγμένο στέλεχος του νέου κορονοϊου που ταυτοποιήθηκε πρώτα στη Βραζιλία και φέρεται ότι αντιστέκεται στα εμβόλια περισσότερο από τα άλλα γνωστά στελέχη.

Η παραλλαγή P.1, που εμφανίσθηκε στο Μανάους, στη βόρεια Βραζιλία, έχει ήδη ανιχνευθεί σε τρεις ανθρώπους στη Σκωτία και σε τρεις άλλους στην Αγγλία, ένας από τους οποίους δεν μπορεί να εντοπισθεί επειδή δεν ανέφερε στοιχεία διεύθυνσης και επικοινωνίας στο έντυπο που συνδέεται με το διαγνωστικό τεστ που έκανε.

«Εργαζόμαστε για να προσπαθήσουμε να εντοπίσουμε το πρόσωπο αυτό», δήλωσε στο BBC ο υφυπουργός αρμόδιος για τα εμβόλια Ναντίμ Ζαχάουι ζητώντας να δώσουν το παρών στις αρχές όλοι όσοι έκαναν διαγωνιστικό τεστ στις 12 Φεβρουαρίου και δεν έχουν λάβει μέχρι τώρα το αποτέλεσμα.

Ο ίδιος ανακοίνωσε εξάλλου πως μια «ενισχυμένη εκστρατεία διαγνωστικών τεστ» θα πραγματοποιηθεί στο νότο του Γκλόστερσαϊρ (νότια Αγγλία), όπου εντοπίσθηκαν τα δύο άλλα κρούσματα της παραλλαγής P.1.

Αντιμέτωπη με την πανδημία που στοίχισε τη ζωή σε σχεδόν 123.000 ανθρώπους στο Ηνωμένο Βασίλειο, η κυβέρνηση θέλει να προστατεύσει τα οφέλη από τη μαζική εκστρατεία εμβολιασμού, η οποία επέτρεψε να εμβολιασθούν περισσότεροι από 20 εκατομμύρια άνθρωποι με μια πρώτη δόση και από τις θυσίες στις οποίες υποβλήθηκαν οι Βρετανοί, οι οποίοι ζουν από τις αρχές Ιανουαρίου για τρίτη φορά σε συνθήκες lockdown.

Από τα μέσα Ιανουαρίου, οι αφίξεις από τη Νότια Αμερική απαγορεύθηκαν, εκτός αν πρόκειται για κατοίκους Βρετανίας, οι οποίοι μπαίνουν υποχρεωτικά σε καραντίνα σε ξενοδοχείο.

Καθώς τα πρόσωπα που επέστρεψαν με τη βραζιλιάνικη παραλλαγή έφθασαν από το Σάο Πάολο με πτήση που πέρασε από τη Ζυρίχη, η βρετανική αντιπολίτευση καταγγέλλει ελλείψεις στο σύστημα ελέγχου στα σύνορα.

Ενώ η Αγγλία ετοιμάζεται να ανοίξει και πάλι τα σχολεία της την ερχόμενη εβδομάδα, οι ειδικοί έχουν προειδοποιήσει πως το παραλλαγμένο στέλεχος που ταυτοποιήθηκε πρώτα στη Βραζιλία είναι πιθανό να μπορεί να αντιστέκεται καλύτερα στα εμβόλια, σε σχέση με την παραλλαγή που επικρατεί τώρα στη χώρα, η οποία εμφανίσθηκε το φθινόπωρο στη νοτιοανατολική Αγγλία.

Ο Ντάνι Όλτμαν, καθηγητής ανοσιολογίας στο Imperial College του Λονδίνου, υποστηρίζει πως δεν υπάρχει λόγος πανικού.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η παραλλαγή «δεν εξαφανίζει κάθε ανοσία», παραόλο που καθιστά «τα εμβόλια πολύ λιγότερο ισχυρά», εξήγησε στον ραδιοσταθμό Times Radio, παραδεχόμενος πάντως ότι «αυτό κάνει τα πράγματα πολύ πιο δύσκολα».

 

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΠαναγιώτης Ψαρρός στον ΑΝΤ1: Πιθανό ένα νέο μπλακ άουτ στις επικοινωνίες το επόμενο διάστημαΣήμερα 19:17 | Ειδήσεις

«Δεν πρόκειται να μπούμε στη διαδικασία να εξυπηρετήσουμε περισσότερα αεροπλάνα, ώστε να μειώσουμε τις καθυστερήσεις και να διακυβευτεί η ασφάλεια», λέει ο πρόεδρος της Ένωσης Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας.

Λατινοπούλου στον ΑΝΤ1: Οι κάμερες ήταν στραμμένες στην είσοδο και στην αυλή του σπιτιού μουΣήμερα 19:09 | Ειδήσεις

Η πρόεδρος της Φωνής Λογικής μιλά στο κεντρικό δελτίο του ΑΝΤ1 για την υπόθεση παρακολούθησης του σπιτιού της μέσω καμερών, από γειτονικό ζευγάρι. 

Συναγερμός για τη γρίπη στην Ελλάδα: Εκατοντάδες οι εισαγωγές καθημερινάΣήμερα 18:09 | Ειδήσεις

Οι ειδικοί κάνουν έκκληση για εμβολιασμό, ακόμη και τώρα.

Τέλλογλου - FIR Αθηνών: Κάθε λεπτό καθυστερήσεων κοστίζει 123 ευρώ στις αεροπορικές εταιρείεςΣήμερα 18:40 | Ειδήσεις

Σύμφωνα με στατιστική του Eurocontrol από την πρώτη εβδομάδα του Αυγούστου του 2025, η Ελλάδα ήταν υπεύθυνη για το 12% των καθυστερήσεων στον πανευρωπαϊκό ενιαίο εναέριο χώρο.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Περιφερειακή Υμηττού: Χειροπέδες σε 43χρονο που έτρεχε με 191 χλμ/ώρα23:02Ιταλία: 19χρονος μαχαίρωσε θανάσιμα συμμαθητή του μέσα σε σχολική τάξη22:47Παναθηναϊκός – Αντίνο: Οριστική συμφωνία με την Γοδόι Κρουζ για τη μεταγραφή22:33Ηράκλειο: Υπό μερικό έλεγχο η φωτιά σε επιχείρηση της ΒΙΠΕ22:18Τζίνα Λολομπριτζίτα: Η “πιο όμορφη γυναίκα” που λατρεύτηκε από τον ανδρικό πληθυσμό 22:04Το πρώτο αεροπλάνο με Βενεζουελάνους μετανάστες που απελάθηκαν από τις ΗΠΑ προσγειώθηκε στο Καράκας 21:50Βασίλης Τσιβιλίκας: Ο πληθωρικός κωμικός που πίστευε ότι το γέλιο είναι... υγεία!21:36Γερμανία: Σύγκρουση λεωφορείου με τρένο στο Αμβούργο - Ένας νεκρός21:22Τραγωδία στα Τέμπη: Η παρόμοια σύγκρουση στον Δοξαρά το 1972 (εικόνες)21:08Τέλλογλου - FIR Αθηνών: Κάθε λεπτό καθυστερήσεων κοστίζει 123 ευρώ στις αεροπορικές εταιρείες20:54Τι καιρό θα κάνει το Σάββατο20:40Λατινοπούλου στον ΑΝΤ1: Οι κάμερες ήταν στραμμένες στην είσοδο και στην αυλή του σπιτιού μου 20:26Ant1 Sports: Σταθερά στο δρόμο των επιτυχιών το ελληνικό πόλο20:12Φωτιά σε επιχείρηση στη ΒΙΠΕ Ηρακλείου (εικόνες)19:58Συναγερμός για τη γρίπη στην Ελλάδα: Εκατοντάδες οι εισαγωγές καθημερινά19:44Παναγιώτης Ψαρρός στον ΑΝΤ1: Πιθανό ένα νέο μπλακ άουτ στις επικοινωνίες το επόμενο διάστημα 19:30Θεσσαλονίκη: Εξιχνιάστηκε η ένοπλη ληστεία σε ενεχυροδανειστήριο19:16Ηράκλειο: Σε εξέλιξη επιχείρηση για τον εντοπισμό 70χρονου αγνοούμενου19:02ΗΠΑ: Ο διευθυντής της CIA Ράτκλιφ συναντήθηκε με την προσωρινή πρόεδρο της Βενεζουέλας Ροδρίγκες18:48Χανιά: Συνελήφθη 60χρονος που διατηρούσε ζώα συντροφιάς σε ακατάλληλες συνθήκες18:34
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο