LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚόσμοςΔημοσίευση: 01 Μαρτίου 2021 15:10

Βρετανία -Κορονοϊός: Το “σκασε” ασθενής με μεταλλαγμένο στέλεχος

Έκκληση των Αρχών σε όποιον γνωρίζει τον ασθενή με την επικίνδυνη μετάλλαξη.

Κορονοϊός - Βρετανία

Οι βρετανικές αρχές απηύθυναν σήμερα έκκληση για να βρεθεί ένα πρόσωπο το οποίο εισήγαγε στο Ηνωμένο Βασίλειο το παραλλαγμένο στέλεχος του νέου κορονοϊου που ταυτοποιήθηκε πρώτα στη Βραζιλία και φέρεται ότι αντιστέκεται στα εμβόλια περισσότερο από τα άλλα γνωστά στελέχη.

Η παραλλαγή P.1, που εμφανίσθηκε στο Μανάους, στη βόρεια Βραζιλία, έχει ήδη ανιχνευθεί σε τρεις ανθρώπους στη Σκωτία και σε τρεις άλλους στην Αγγλία, ένας από τους οποίους δεν μπορεί να εντοπισθεί επειδή δεν ανέφερε στοιχεία διεύθυνσης και επικοινωνίας στο έντυπο που συνδέεται με το διαγνωστικό τεστ που έκανε.

«Εργαζόμαστε για να προσπαθήσουμε να εντοπίσουμε το πρόσωπο αυτό», δήλωσε στο BBC ο υφυπουργός αρμόδιος για τα εμβόλια Ναντίμ Ζαχάουι ζητώντας να δώσουν το παρών στις αρχές όλοι όσοι έκαναν διαγωνιστικό τεστ στις 12 Φεβρουαρίου και δεν έχουν λάβει μέχρι τώρα το αποτέλεσμα.

Ο ίδιος ανακοίνωσε εξάλλου πως μια «ενισχυμένη εκστρατεία διαγνωστικών τεστ» θα πραγματοποιηθεί στο νότο του Γκλόστερσαϊρ (νότια Αγγλία), όπου εντοπίσθηκαν τα δύο άλλα κρούσματα της παραλλαγής P.1.

Αντιμέτωπη με την πανδημία που στοίχισε τη ζωή σε σχεδόν 123.000 ανθρώπους στο Ηνωμένο Βασίλειο, η κυβέρνηση θέλει να προστατεύσει τα οφέλη από τη μαζική εκστρατεία εμβολιασμού, η οποία επέτρεψε να εμβολιασθούν περισσότεροι από 20 εκατομμύρια άνθρωποι με μια πρώτη δόση και από τις θυσίες στις οποίες υποβλήθηκαν οι Βρετανοί, οι οποίοι ζουν από τις αρχές Ιανουαρίου για τρίτη φορά σε συνθήκες lockdown.

Από τα μέσα Ιανουαρίου, οι αφίξεις από τη Νότια Αμερική απαγορεύθηκαν, εκτός αν πρόκειται για κατοίκους Βρετανίας, οι οποίοι μπαίνουν υποχρεωτικά σε καραντίνα σε ξενοδοχείο.

Καθώς τα πρόσωπα που επέστρεψαν με τη βραζιλιάνικη παραλλαγή έφθασαν από το Σάο Πάολο με πτήση που πέρασε από τη Ζυρίχη, η βρετανική αντιπολίτευση καταγγέλλει ελλείψεις στο σύστημα ελέγχου στα σύνορα.

Ενώ η Αγγλία ετοιμάζεται να ανοίξει και πάλι τα σχολεία της την ερχόμενη εβδομάδα, οι ειδικοί έχουν προειδοποιήσει πως το παραλλαγμένο στέλεχος που ταυτοποιήθηκε πρώτα στη Βραζιλία είναι πιθανό να μπορεί να αντιστέκεται καλύτερα στα εμβόλια, σε σχέση με την παραλλαγή που επικρατεί τώρα στη χώρα, η οποία εμφανίσθηκε το φθινόπωρο στη νοτιοανατολική Αγγλία.

Ο Ντάνι Όλτμαν, καθηγητής ανοσιολογίας στο Imperial College του Λονδίνου, υποστηρίζει πως δεν υπάρχει λόγος πανικού.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η παραλλαγή «δεν εξαφανίζει κάθε ανοσία», παραόλο που καθιστά «τα εμβόλια πολύ λιγότερο ισχυρά», εξήγησε στον ραδιοσταθμό Times Radio, παραδεχόμενος πάντως ότι «αυτό κάνει τα πράγματα πολύ πιο δύσκολα».

 

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Λέρος: Καταδίωξη ταχύπλοου με δεκάδες μετανάστες08:07Σόκρατες: Ο εμβληματικός “Γιατρός της Δημοκρατίας”07:53Πάτρα: Διανομέας ξυλοκοπήθηκε άγρια από τέσσερα άτομα που ήθελαν να τον ληστέψουν07:39Αγία Βαρβάρα: Τα φρικτά βασανιστήρια και ο αποκεφαλισμός από τον πατέρα της07:25Χωρίς ταξί και σήμερα η Αττική 07:11“Κακοκαιρία BYRON”: Σε κατάσταση Red Code 9 περιφέρειες της χώρας06:57Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 4 Δεκεμβρίου06:42Εθνική οδός Αθηνών Λαμίας: Σοβαρό τροχαίο στο ύψος της γέφυρας Καλυφτάκη – έκλεισαν και οι 3 λωρίδες06:28Τι καιρό θα κάνει την Πέμπτη06:14Στο φινάλε ο ΠΑΟΚ στέρησε από τον Άρη την 4άδα23:59Γιάννης Αντετοκούνμπο: Άρχισαν οι συζητήσεις με τους Μπακς για το μέλλον του σταρ στην ομάδα23:44Πεσκόφ: Ο Πούτιν αποδέχθηκε ορισμένες αμερικανικές προτάσεις για τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία23:28Τραγωδία στην Κέρκυρα: Αυτοκίνητο με μάνα και κόρη έπεσε σε ποτάμι 23:14Αλέξης Τσίπρας: Επανίδρυση της προοδευτικής παράταξης για τη διεκδίκηση της διακυβέρνησης στις επόμενες εκλογές23:00Στα μπλόκα παραμένουν αγρότες και κτηνοτρόφοι - Δηλώνουν ανυποχώρητοι στην διεκδίκηση των αιτημάτων τους 22:46Τροχαίο στη Λούτσα: Ο 29χρονος είχε κάνει και χρήση κοκαΐνης πριν πιάσει μεθυσμένος το τιμόνι22:18Μητσοτάκης: Η πολιτική σταθερότητα από τους βασικούς λόγους που η Ελλάδα είναι ελκυστικός επενδυτικός προορισμός22:04Κύπελλο Ελλάδας: Έκανε το "3 στα 3" ο Παναθηναϊκός κόντρα στην Κηφισιά21:50ΥΠΑΑΤ: Οι πληρωμές προς τους αγρότες φέτος θα φτάσουν τα 3,7 δισ. ευρώ21:36Σε 24ωρη επιφυλακή, λόγω κακοκαιρίας, ο δήμος Αθηναίων21:22
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο