LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚόσμοςΔημοσίευση: 01 Μαρτίου 2021 11:39 | Ανανέωση: 01 Μαρτίου 2021 12:00

Κορονοϊός – Κομισιόν: Έρχεται η πρόταση για ψηφιακό διαβατήριο εμβολιασμού

Τι είπε η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν για το ψηφιακό πράσινο διαβατήριο.

 εμβολιασμός - εμβολιασμοί - εμβόλιο

Της Μαρίας Αρώνη, ανταποκρίτριας του ΑΝΤ1 στις Βρυξέλλες

Η Πρόεδρος της Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν ανακοίνωσε μέσω του Tweeter ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα παρουσιάσει εντός του Μαρτίου την νομοθετική της πρόταση για ένα «Ψηφιακό Πράσινο Διαβατήριο» (Digital Green Pass). Την ανακοίνωση αυτή η Πρόεδρος της Επιτροπής έκανε σήμερα το πρωί και σε τηλεδιάσκεψη που είχε με Γερμανούς ευρωβουλευτές του χριστιανοδημοκρατικού κόμματος CDU/CSU.

Σκοπός αυτού του διαβατηρίου θα είναι να παρέχει είτε απόδειξη ότι ένα άτομο έχει εμβολιαστεί, είτε το αποτέλεσμα του τεστ για εκείνους που δεν πρόλαβαν να εμβολιαστούν, είτε πληροφορίες για ανάρρωση από τον covid19.

H Oύρσουλα φον ντερ Λάιεν σημειώνει ότι το Διαβατήριο αυτό θα σέβεται την προστασία των προσωπικών δεδομένων, την ασφάλεια και την ιδιωτικότητα.

«Το «Ψηφιακό Πράσινο Διαβατήριο» θα πρέπει να διευκολύνει τη ζωή των ευρωπαίων. Ο στόχος είναι να τους επιτρέψει σταδιακά να μετακινούνται με ασφάλεια στην ΕΕ ή στο εξωτερικό για εργασία ή τουρισμό», τονίζει η στο μήνυμά της η Πρόεδρος της Κομισιόν.

Εξάλλου, ο εκπρόσωπος της Κομισιόν, αρμόδιος για θέματα δικαιοσύνης και ισότητας, Κρίστιαν Βίγκαρντ, ανέφερε ότι η πρόταση της Κομισιόν θα αποτρέψει διακρίσεις μεταξύ των πολιτών, καθώς θα συμπεριλαμβάνει και όσους δεν έχουν προλάβει να κάνουν το εμβόλιο, έχοντας ένα αρνητικό τεστ, αλλά και όσους έχουν περάσει τον κορονοϊό και έχουν αποκτήσει ανοσία. 

"Ο σκοπός αυτού του Διαβατηρίου θα είναι να διευκολύνει τις μετακινήσεις των ευρωπαίων πολιτών", δήλωσε ο εκπρόσωπος της Κομισιόν, Ερίκ Μαμέρ.

Επιστολή Θεοχάρη στον Επίτροπο Thierry Breton

Επιστολή προς τον Ευρωπαίο Επίτροπο κ. Thierry Breton απέστειλε ο Υπουργός Τουρισμού κ. Χάρης Θεοχάρης, ενόψει της άτυπης Συνόδου Υπουργών Τουρισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που θα πραγματοποιηθεί σήμερα, 1η Μαρτίου, επισημαίνοντας τη σημασία της συνάντησης αυτής. Στο πλαίσιο της επιστολής γίνεται λόγος τόσο για τα βραχυπρόθεσμα μέτρα τα οποία πρέπει να ληφθούν και θα αφορούν στην ερχόμενη τουριστική περίοδο, όσο και στα μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα μέτρα σχετικά με την ανοικοδόμηση της τουριστικής βιομηχανίας σε μια νέα πιο ανθεκτική, βιώσιμη και προσανατολισμένη στην κατεύθυνση της ανάπτυξης προοπτική.

Ο Υπουργός Τουρισμού δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην ανάγκη θέσπισης ξεκάθαρων κανόνων σχετικά με τους ταξιδιώτες αλλά και τις επιχειρήσεις ώστε να αποκατασταθεί η ασφάλεια και η δυνατότητα σχεδιασμού. Παράλληλα, πρότεινε την ίδρυση Τουριστικού Συμβουλίου Ανταγωνιστικότητας με στόχο την περαιτέρω προώθηση των τουριστικών θεμάτων. Σε σχέση με την επίτευξη των στόχων, μεσοπρόθεσμων αλλά και μακροπρόθεσμων, σημείωσε την ανάγκη δημιουργίας ενός αποτελεσματικού μηχανισμού παρακολούθησης της ανάπτυξης, αλλά και τη διαμόρφωση μίας ευρωπαϊκής τουριστικής στρατηγικής που θα έχει ορίζοντα τα επόμενα δέκα χρόνια. «Η διατήρηση των δεξιοτήτων, η επίτευξη της ψηφιακής και πράσινης μετάβασης, αλλά και η προετοιμασία ενός ολοκληρωμένου σχεδίου για τον τουρισμό, με τη συμμετοχή εμπειρογνωμόνων, αποτελούν», σύμφωνα με τον κ. Θεοχάρη, «κινήσεις υψίστης σημασίας».

Ο Υπουργός Τουρισμού υπογράμμισε επίσης την ανάγκη ακόμη πιο άμεσων κινήσεων ώστε να επιτευχθεί η συναίνεση και πρότεινε την άμεση δημιουργία του απαραίτητου λειτουργικού πλαισίου σε σχέση με συγκεκριμένα θέματα. Ειδικότερα, ο κ. Χάρης Θεοχάρης έθεσε τα εξής θέματα στην επιστολή του προς τον Ευρωπαίο Επίτροπο κ. Thierry Breton:

  • Πιστοποιητικό Εμβολιασμού
  • Πρωτόκολλα ελέγχου μέσω «rapid tests» και διασφάλιση διαθεσιμότητας
  • Επίλυση τεχνικών θεμάτων σχετικά με την PLF (Passenger Locator Form) και δημιουργία κοινής ευρωπαϊκής φόρμας (EU PLF).
  • Θέσπιση ξεκάθαρων κοινών κανόνων ταξιδιών τόσο ανάμεσα στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης όσο και με τρίτες χώρες.
  • Δημιουργία ελεύθερων ζωνών μετακίνησης μεταξύ συγκεκριμένων χωρών ή περιοχών ανάλογα με την επιδημιολογική τους κατάσταση, αλλά και την πορεία των εμβολιασμών 
  • Πρωτόκολλα Υγιεινής
  • Προσωρινό πλαίσιο Κρατικών Ενισχύσεων
Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Κωνσταντίνο Τασούλα07:28Κοινή ανακοίνωση ΗΠΑ - Ουκρανίας: Ενδεχόμενη συμφωνία ειρήνης με τη Ρωσία πρέπει να "σέβεται απόλυτα την εθνική κυριαρχία" της Ουκρανίας07:14Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση που διέπραττε διαρρήξεις επιχειρήσεων, εταιρειών, οικιών και κλοπές οχημάτων σε περιοχές της Βόρειας Ελλάδας07:00ΚΑΕ Άρης: Ολοκληρώθηκε η εξόφληση οφειλών06:42Εορτολόγιο: Ποιοί γιορτάζουν σήμερα 24 Νοεμβρίου06:28Τι καιρό θα κάνει τη Δευτέρα06:14Ηράκλειο: Οπαδός επιτέθηκε σε τερματοφύλακα σε αγώνα τοπικής κατηγορίας 23:59Γενεύη: Πιθανή μια νέα επίσκεψη του Ζελένσκι στις ΗΠΑ για περαιτέρω συζητήσεις του ειρηνευτικού σχεδίου23:48Τεταμένη η ατμόσφαιρα στα Βορίζια: Νέο επεισόδιο μεταξύ των οικογενειών μετά το αιματοκύλισμα23:36Δένδιας: Συνεκτικό πλέγμα μέριμνας για όσους υπηρετούν στις Ένοπλες Δυνάμεις και τις οικογένειές τους με - Οι 7 άξονες στήριξης23:24ΑΕΚ: Επιστροφή του Ζίνι στην δράση και στα γκολ 23:10Ζελένσκι για συνομιλίες Γενεύης: Tο επιτελείο Τραμπ ακουεί την γνώμη μας 22:56Εύβοια: Συνελήφθη 45χρονος που ξυλοκόπησε άγρια τη σύζυγό του22:42Γενεύη - Ρούμπιο: Κάναμε τρομερή πρόοδο - Έχουμε ένα βασικό κείμενο22:28Ηράκλειο: 76 μετανάστες διασώθηκαν νότια των Καλών Λιμένων22:14Συνάντηση Μελόνι - Ερντογάν: Οι δύο ηγέτες υπογράμμισαν την σημασία της συνεργασίας τους στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ22:00Λουτράκι: Συμπλοκή με μαχαίρι έξω από νυχτερινό κέντρο – Ένας τραυματίας21:46ΠΑΟΚ: Ο δικέφαλος του βορρά "αφόπλισε" την Κηφισιά και παραμένει στο κυνήγι του Ολυμπιακού21:32Εσωκομματικές εκλογές ΝΔ - Μητσοτάκης: Είμαστε η μεγάλη δημοκρατική παράταξη αυτού του τόπου21:18Η πορεία ενός θρύλου της κιθάρας: Το ταξίδι του Eric Clapton20:50
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο