LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚόσμοςΔημοσίευση: 28 Φεβρουαρίου 2021 07:06

Νέα Υόρκη: Νέα καταγγελία κατά του κυβερνήτη για σεξουαλική παρενόχληση

Τι υποστηρίζει 25χρονη στην καταγγελία της κατά του Άντριου Κουόμο.

AP - Άντριου Κουόμο

Μια δεύτερη πρώην σύμβουλος του κυβερνήτη της Νέας Υόρκης, Άντριου Κουόμο τον κατηγόρησε για σεξουαλική παρενόχληση, κατηγορία που αρνήθηκε χθες ο κυβερνήτης.

Αυτή τη φορά ήταν η 25χρονη πρώην σύμβουλος σε θέματα υγείας, Σαρλότ Μπένετ που είπε στους New York Times ότι ο Κουόμο την παρενόχλησε σεξουαλικά την άνοιξη του 2020.  

Η Μπένετ υποστήριξε πως ο 63χρονος Δημοκρατικός κυβερνήτης της είπε στις αρχές Ιουνίου ότι είναι ανοιχτός για γνωριμίες με γυναίκες κοντά στην ηλικία των 20 ετών και την ρώτησε πώς βλέπει εκείνη μια τέτοια διαφορά ηλικίας. 

Ενώ ο Κουόμο δεν προσπάθησε ποτέ να την αγγίξει, «κατάλαβα ότι ο κυβερνήτης ήθελε να κάνει σεξ μαζί μου και ένιωσα τρομερά άβολα και φοβισμένη», δήλωσε η Μπένετ στους NYT.  

Πρόσθεσε ότι μίλησε με τον προσωπάρχη και νομικό σύμβουλο του κυβερνήτη, ο οποίος την μετέφερε σε άλλο πόστο, σε άλλο κτίριο. Το νέο πόστο δουλειάς της άρμοζε, οπότε αποφάσισε να μην δώσει συνέχεια στο θέμα. Με ανακοίνωση του χθες βράδυ, ο Κουόμο διαβεβαίωσε ότι «δεν προσέγγισε ερωτικά την κα Μπένετ, ούτε ότι είχε ποτέ σκοπό να ενεργήσει με οποιονδήποτε ακατάλληλο τρόπο». Σημείωσε ότι αντιθέτως ήθελε να στηρίξει την Μπένετ, η οποία του είχε πει ότι είχε πέσει θύμα σεξουαλικής επίθεσης.  

Ο κυβερνήτης, του οποίου η τρίτη θητεία λήγει στα τέλη του 2022, ζήτησε μια «πλήρη εξέταση» αυτών των κατηγοριών, με επικεφαλής έναν πρώην ομοσπονδιακό δικαστή. «Ζητώ από τους Νεοϋορκέζους να περιμένουν τα αποτελέσματα (...) πριν καταλήξουν σε οποιοδήποτε συμπέρασμα», πρόσθεσε.

Είναι η δεύτερη φορά μέσα σε μια εβδομάδα που ο επί 10 χρόνια κυβερνήτης της Πολιτείας της Νέας Υόρκης κατηγορείται για σεξουαλική παρενόχληση.  

Την Τετάρτη, μια πρώην οικονομική σύμβουλός του, η 36χρονη Λίντσεϊ Μπόιλαν, κατηγόρησε τον 63χρονο, με ένα λεπτομερές κείμενο που ανάρτησε σε ένα μπλογκ, ότι την παρενόχλησε σεξουαλικά όταν εργαζόταν για λογαριασμό του, στο διάστημα 2015-18. 

Η Μπόιλαν, που σήμερα είναι υποψήφια για την προεδρία του Μανχάταν, υποστήριξε ότι ο Κουόμο την φίλησε δια της βίας στο στόμα, πρότεινε να παίξουν μια παρτίδα «στριπ πόκερ» και προσπαθούσε να την αγγίξει «στην πλάτη, τα μπράτσα, τις γάμπες».  «Για όσους αναρωτιούνται πώς είναι να δουλεύεις για τη διοίκηση Κουόμο, διαβάστε την ιστορία της Λίντσεϊ Μπόιλαν», ανέφερε η Σάρλοτ Μπένετ, χωρίς να επεκταθεί.  

Μια εκπρόσωπος του κυβερνήτη χαρακτήρισε «ψευδείς» τις κατηγορίες της Μπόιλαν.  

Πολλοί Νεοϋορκέζοι πολιτικοί και αιρετοί εκπρόσωποι της Πολιτείας, μεταξύ άλλων ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης και η οργάνωση κατά των σεξουαλικών εγκλημάτων Time's Up ζήτησαν πλήρη και ανεξάρτητη έρευνα για αυτές τις κατηγορίες κατά του Κουόμο.

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΕλληνοτουρκικά: Εισβολή οπλισμένων τουρκικών F-16 στο Αιγαίο και σκληρές αερομαχίες με ελληνικά αεροσκάφηΣήμερα 21:25 | Ειδήσεις

Μια εκ των αερομαχιών, οδήγησε σε εμπλοκή τουρκικού μαχητικού, που υποχρεώθηκε σε άτακτη φυγή προς τα τουρκικά παράλια.

Πλατύκαμπος Λάρισας: Ασθενοφόρο συγκρούστηκε με όχημα της αστυνομίας (εικόνες)Σήμερα 19:56 | Ειδήσεις

Η κλούβα της αστυνομίας βρισκόταν στο σημείο για τα μπλόκα των αγροτών. Το ασθενοφόρο μετέφερε δύο ασθενείς.

Τάσος Τέλλογλου στον ΑΝΤ1: Γιατί δεν έγινε δεκτή η παραίτηση του Α. Λυκουρέντζου από την ΚυβέρνησηΣήμερα 20:26 | Ειδήσεις

Κυβερνητικές πηγές βεβαιώνουν στον ΑΝΤ1 οτι η ευθύνη βρίσκεται στον τεχνικό σύμβουλο του ΟΠΕΚΕΠΕ, που αργησε με την επεξεργασία του αρχείου.

Πλεύρης στον ΑΝΤ1: Να δημιουργηθούν κέντρα κράτησης μεταναστών σε αφρικανικό έδαφοςΣήμερα 19:39 | Ειδήσεις

Τι είπε ο Υπουργός για τις αγροτικές κινητοποιήσεις, αφού προηγουμένως παραδέχθηκε ότι «έχουνε πολιτική ευθύνη για τα όσα έγιναν στον ΟΠΕΚΕΠΕ».

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Ρώμη - Φοντάνα ντι Τρέβι: Με εισιτήριο η επίσκεψη από τον Φεβρουάριο23:59Σέρρες: Σύλληψη 62χρονου καθηγητή για σεξουαλική επίθεση σε μαθήτρια23:44Απάντηση με... προπόνηση για τον Ολυμπιακό 23:30Missing Alert για την εξαφάνιση 13χρονου23:16Πτολεμαϊδα: Πώς ο σκύλος “Bongo”… “ξετρύπωσε” σημαντική ποσότητα ναρκωτικών σε κτήμα 60χρονου23:02Νέα πρόκληση Μιτσκόσκι: Για μένα το όνομα “Μακεδονία” είναι ιερό22:48Σοβαρό τροχαίο στην Εύβοια: ΙΧ βγήκε εκτός δρόμου και κατέληξε σε χωράφι (εικόνες)22:47Ελλάδα – Αρμενία: Υπεγράφη σύμφωνο στρατιωτικής συνεργασίας22:33Παρέμβαση ΥΠΑΑΤ για γεωργούς που δεν έλαβαν τη βασική ενίσχυση λόγω εκκρεμοτήτων στο Κτηματολόγιο22:19Ελληνοτουρκικά: Εισβολή οπλισμένων τουρκικών F-16 στο Αιγαίο και σκληρές αερομαχίες με ελληνικά αεροσκάφη22:05Παναθηναϊκός: "Μέσα" για το ματς με τον ΠΑΟΚ, Σφιντέρσκι, Τουμπά – Πρόλαβε τη θλάση ο Πάντοβιτς21:51Υπόθεση "Πελικό" στη Γερμανία: Ένοχος άνδρας που νάρκωνε και κατέγραφε τον βιασμό της συζύγου του21:37Πούτιν: Δεν ξεκινήσαμε εμείς τον πόλεμο στην Ουκρανία21:23Ο Χριστουγεννιάτικος Τηλεμαραθώνιος του ΑΝΤ1 στηρίζει τα Παιδικά Χωριά SOS21:09Τι καιρό θα κάνει το Σάββατο20:55Τάσος Τέλλογλου στον ΑΝΤ1: Γιατί δεν έγινε δεκτή η παραίτηση του Α. Λυκουρέντζου από την Κυβέρνηση20:41Ant1 Sports: Μεθυσμένη… πολιτεία η Νέα Φιλαδέλφεια20:27Πλατύκαμπος Λάρισας: Ασθενοφόρο συγκρούστηκε με όχημα της αστυνομίας (εικόνες)20:13Πλεύρης στον ΑΝΤ1: Να δημιουργηθούν κέντρα κράτησης μεταναστών σε αφρικανικό έδαφος20:03Χριστουγεννιάτικο Δέντρο: η ιστορία του και τα έθιμα στην Ελλάδα19:53
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο