LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΥγείαΔημοσίευση: 27 Φεβρουαρίου 2021 16:52 | Ανανέωση: 27 Φεβρουαρίου 2021 16:49

Κορονοϊός: Ρεκόρ εισαγωγών στα νοσοκομεία - Άλλες 70 κλίνες ΜΕΘ στην Αττική

Δίνουν εκτάκτως εξιτήρια για να αδειάσουν κλίνες. Έκτακτη σύσκεψη της συντονιστικής επιτροπής επιχειρησιακής διαχείρισης της πανδημίας.

κορονοϊός - έξαρση - κρούσματα - συναγερμός

Έκτακτη σύσκεψη της συντονιστικής επιτροπής επιχειρησιακής διαχείρισης της πανδημίας SARS-Cov-2 στο ενιαίο κέντρο επιχειρήσεων του ΕΚΑΒ, το μεσημέρι του Σαββάτου, καθώς αυξάνεται η πίεση στα νοσοκομεία και ιδιαίτερα στην Αττική, όπου καταγράφονται αριθμοί ρεκόρ στις εισαγωγές.

Στη σύσκεψη με επικεφαλής τον γενικό γραμματέα Υπηρεσιών Υγείας Γιάννη Κωτσιόπουλου παρευρέθηκαν ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ Νίκος Παπαευσταθίου, ο διοικητής της 1ης ΥΠΕ Παναγιώτης Στάθης, ο διοικητής της 2ης ΥΠΕ Χρήστος Ροϊλός και η υπεύθυνη συντονίστρια της Ομάδας Διαχείρισης Κρίσεων του ΕΚΑΒ Ιατρός Αναστασία Ζυγούρα.

Στην έκτακτη επιχειρησιακή σύσκεψη , αποφασίστηκε η παραχώρηση ακόμη 70 κλινών ΜΕΘ για τις ανάγκες της επιδημίας που θα δίδονται σταδιακά τις επόμενες ημέρες. Θα παραχωρηθούν για τη νοσηλεία ασθενών με λοίμωξη λόγω κορωνοϊού άλλες 12 κλίνες ΜΕΘ από τον Ευαγγελισμό, 9 από την Αγία Όλγα, 14 από τον Ερυθρό Σταυρό και από το ΚΑΤ, καθώς επίσης από το Αττικόν και το Τζάνειο. Συνολικά, οι διαθέσιμες κλίνες ΜΕΘ για ασθενείς με Covid-19 στην Αττική, θα ανέλθουν στις 340.

Παράλληλα, και κατ' εξαίρεση αυτό το Σαββατοκύριακο θα γίνουν εξιτήρια ασθενών με covid-19 από τα νοσοκομεία ώστε να απελευθερωθούν κλίνες και να κερδηθεί πολύτιμος χρονος. Σημειωτέον, ότι τα εξιτήριο ως διοικητική διαδικασία των νοσοκομεια δεν γίνονται το Σάββατο και την Κυριακή αλλά μόνο τις εργάσιμες ημέρες. Σύμφωνα με τους αρμόδιους, τόσο τον γενικό γραμματέα υπηρεσιών υγείας όσο και τον επικεφαλής του ΕΚΑΒ, κ. Νίκο Παπαευσταθιου θεωρείται δεδομένο ότι τα εξιτήρια θα γίνουν βάσει όλων των ιατρικών πρωτοκόλλων και απλως θα συντμηθεί χρονικά η ολοκλήρωση τους.

«Καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια για τη μέγιστη αξιοποίηση των δυνάμεων του ΕΣΥ γνωρίζοντας από τους επιστήμονες ότι αναμένεται επιβάρυνση των νοσοκομείων και περισσότεροι ασθενείς. Η παραχώρηση των επιπλέον 70 κλινών θα δώσει ανάσα στις ΜΕΘ. Και εννοείται πως όσοι ασθενείς με άλλα νοσήματα πλην Covid-19, χρειαστούν ΜΕΘ θα διακομιστουν με το ΕΚΑΒ στις ΜΕΘ ιδιωτικών κλινικών στο πλαίσιο της σχετικής συμφωνίας που έχουμε κάνει» λέει στο protothema.gr ο γενικός γραμματέας υπηρεσιών υγείας, κ. Γιάννης Κωτσιοπουλος.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ, κ. Νίκος Παπαευσταθίου επισήμανε μετά το τέλος της σύσκεψης ότι το ΕΚΑΒ είναι σε 24ωρη υπηρεσία προκειμένου να κατανείμει τα περιστατικά covid 19 σε όλα τα νοσοκομεία της Αττικής, διαθέτοντας τον στόλο των ασθενοφόρων του και τα πληρώματα του που βρίσκονται σε μέγιστη ετοιμότητα.

Συνολικά σε καθημερινή βάση τις τελευταίες ημέρες το ΕΚΑΒ πραγματοποιεί κάθε ημερα περίπου 120 διακομιδες επιβεβαιωμενων περιστατικών και άλλες 40 ύποπτων περιστατικών. Για να γίνει αντιληπτή η επιδείνωση της επιδημίας και η επιβάρυνση των νοσοκομείων αρκεί να αναφερθει πως την προπερασμένη εβδομάδα οι συνολικές διακομιδες περιστατικών covid 19 δεν ξεπερνούσαν ημερησίως τις 80!

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Μετάλλιο μετά από 16 χρόνια…06:36Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 15 Σεπτεμβρίου06:23Τι καιρό θα κάνει τη Δευτέρα06:09Χανιά: Βρέθηκε οπλοστάσιο και ποιμνιοστάσιο σε σπίτι - Δύο συλλήψεις23:59Ιωάννινα: Νεκρός σε δάσος εντοπίστηκε 81χρονος που αγνοούνταν23:45Μαρινάκης: Ο νους μας σήμερα πηγαίνει στους Έλληνες της Μικράς Ασίας που ξεριζώθηκαν βίαια23:37"Αποκαλύψεις" με τον Πέτρο Κουσουλό – Πρεμιέρα αύριο Δευτέρα23:23Ευρωμπάσκετ 2025: Πρωταθλήτρια Ευρώπης η Γερμανία!23:09Davis Cup: Ήττα Τσιτσιπά, αποκλεισμός για την Ελλάδα22:55Super League: Τρία στα τρία με Κοϊτά η ΑΕΚ22:41Λούλα σε Τραμπ: Η δημοκρατία και η κυριαρχία της Βραζιλίας δεν τίθενται υπό διαπραγμάτευση22:27Φωτιά στη Βαμβακουργία Βόλου - Άμεση επέμβαση της Πυροσβεστικής22:13Ηράκλειο: Συνέχεια των μεταναστευτικών ροών - Αποβίβαση 39 ατόμων σε παραλία21:59Πάτρα: Σφοδρή σύγκρουση αυτοκινήτου με δίκυκλο - Στον "αέρα" ο οδηγός της μηχανής (εικόνες)21:44Συνελήφθη γιος πασίγνωστου έντεχνου καλλιτέχνη21:30Ευρωμπάσκετ 2025: Με δάκρυα στα μάτια ο Γιάννης Αντετοκούνμπο - Το μεγαλύτερο επίτευγμα της ζωής μου21:16Καλημέρα Ελλάδα: Πρεμιέρα τη Δευτέρα 15 Σεπτεμβρίου – Στο τιμόνι ο Παναγιώτης Στάθης και η Άννα Λιβαθυνού (βίντεο)21:02Super League: Μεγάλη ήττα για τον Παναθηναϊκό από την Κηφισιά20:48Σ. Ζαχαράκη: Επικοινωνία με τον νεοεκλεγέντα ηγούμενο της Ιεράς Μονής Αγίας Αικατερίνης του Όρους Σινά20:34Μητσοτάκης: Συνάντηση με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Antοnio Costa 20:18
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο