LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΥγείαΔημοσίευση: 27 Φεβρουαρίου 2021 15:27 | Ανανέωση: 27 Φεβρουαρίου 2021 18:53

Κορονοϊός - Εμβολιασμοί: Στην τρίτη θέση της Ευρώπης η Ελλάδα

Ξεπεράσαμε τους 850 χιλιάδες εμβολιασμούς, δήλωσε ο Βασίλης Κικίλιας.

Β. ΚΙΚΙΛΙΑΣ - ΕΜΒΟΛΙΑΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ - ΜΑΡΟΥΣΙ

Το mega εμβολιαστικό κέντρο στο Μαρούσι, επισκέφθηκε σήμερα ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, συνοδευόμενος από τον γενικό γραμματέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριο Θεμιστοκλέους και την επικεφαλής του εμβολιαστικού κέντρου, σμήναρχο Κυριακή Πελέκη. Ο υπουργός περιηγήθηκε στους χώρους και συνομίλησε με τo υγειονομικό προσωπικό και τους πολίτες που εμβολιάζονταν.

Στη συνέχεια δήλωσε πως «η καρδιά της προσπάθειάς μας είναι ο σεβασμός στους συμπολίτες μας. Έτσι οδεύουμε και έτσι θα προχωρήσουμε μέχρι να ολοκληρώσουμε τους εμβολιασμούς. Θέλω να πω ότι ξεπεράσαμε τις 850.000 εμβολιασμούς, ότι έχουμε στη μάχη 750 - βάζουμε άλλα 50 - 800 εμβολιαστικά κέντρα και ότι αν υπολογίσει κανείς την πρώτη δόση, με 5,3% είμαστε οι τρίτοι στην Ευρώπη. Αυτά είναι σημαντικά στοιχεία για να καταλάβετε πόσο μεγάλη προσπάθεια έχει γίνει από πάρα πολύ κόσμο: από το υπουργείο Υγείας, από τους υγειονομικούς μας, το υπουργείο Εθνικής 'Αμυνας και τους υγειονομικούς του, το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, την Πολιτική Προστασία και όλους όσοι εμπλέκονται» .

Όλος ο κόσμος δίνει μια πολύ μεγάλη μάχη, υπάρχει κόπωση τόνισε ο Β. Κικίλιας, αλλά επισήμανε πως «υπάρχει ελπίδα και η ελπίδα είναι η κινητήριος δύναμη και θα τα καταφέρουμε. Βρισκόμαστε κοντά στην επίτευξη αυτής της προσπάθειας που είναι να κερδίσουμε αυτή την τεράστια υγειονομική μάχη την οποία δίνουμε ένα χρόνο τώρα».

Από την πλευρά του ο κ. Θεμιστοκλέους είπε πως εκτός από τους αριθμούς, αυτό που βλέπουμε στα εμβολιαστικά κέντρα - και στο μεγάλο εμβολιαστικό σταθμό αλλά και στα εμβολιαστικά κέντρα σε όλη την επικράτεια από τα νησιά μας μέχρι τις ηπειρωτικές περιοχές - είναι αυτό που λέμε «μυρίζει Ελλάδα».

«Τα παιδιά που έρχονται με τους γονείς τους, οι παππούδες μας που έρχονται με τα παιδιά τους και τα εγγόνια τους και εισπράττουν όλοι οι υγειονομικοί μας, όλοι οι εργαζόμενοι που δουλεύουν εδώ, ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ. Ανταποδίδουμε με ένα πολύ μεγάλο χαμόγελο» κατέληξε ο Μάριος Θεμιστοκλέους.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Τι καιρό θα κάνει την Παρασκευή22:28Σαρώνει η γρίπη: Στα όρια τα νοσοκομεία, από την έξαρση ιώσεων σε παιδιά22:14Ανεξέλεγκτη ταχύτητα και social media: Κάνουν ράλι με ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα22:00Τραγωδία στην Ελβετία: Η Γαλλία δέχεται τραυματίες σε γαλλικά νοσοκομεία21:46Ο Τραμπ αναβάλλει κατά ένα έτος την αύξηση των δασμών σε εισαγόμενα έπιπλα21:32O Παναθηναϊκός άρχισε συζητήσεις για τον Αντίνο21:18ANT1 Sports: Οι αστείες στιγμές από τον χώρο του αθλητισμού, το 2025 (βίντεο)21:04Ελβετία - Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες: Άνθρωποι ούρλιαζαν, άλλοι κείτονταν νεκροί στο έδαφος (βίντεο)20:50Μαζικοί έλεγχοι αλκοτέστ στην Αθήνα - 62 οδηγοί πάνω από το όριο20:36Λάρισα: Σύγκρουση δύο αυτοκινήτων - Άνδρας στο νοσοκομείο με κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις20:22Ελβετία: Συλλυπητήριο μήνυμα υποστήριξης απέστειλε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή20:08Αταμάν: Από τις κορυφαίες ομάδες στην Ευρωλίγκα ο Ολυμπιακός19:54Πυρκαγιά στο Κραν Μοντάνα - Παρμελέν: Μια από τις χειρότερες τραγωδίες στην ιστορία της χώρας19:40Πάτρα: Τραυματίστηκε ζευγάρι που επέβαινε σε μηχανή που συγκρούστηκε με αυτοκίνητο19:26Κόπα Άφρικα - Γκαμπόν: Η κυβέρνηση ανακοίνωσε την αναστολή της εθνικής ομάδας19:12Ηράκλειο: Το νέο έτος ξεκίνησε με δύο περιστατικά μέθης ανηλίκων18:58Ελβετία: Για 47 νεκρούς κάνει λόγο ο Ιταλός ΥΠΕΞ - Βίντεο από το μπαρ του Κραν Μοντανά18:44Βαρυμπόμπη: Τροχαίο με δύο τραυματίες στον Κηφισό18:30Δήμος Ζήρου: 16χρονος τραυματίστηκε από όπλο - Νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση 18:16Η Ρωσία θα δώσει στις ΗΠΑ αποδείξεις του φερόμενου ουκρανικού πλήγματος στο σπίτι του Πούτιν18:02
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο