LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚόσμοςΔημοσίευση: 27 Φεβρουαρίου 2021 14:11

Βαριά ποινή σε ρατσιστή που σχεδίαζε να ανατινάξει συναγωγή

Μυστική έρευνα του FBI απέτρεψε το σχέδιο του. Υπέρμαχος της ανωτερότητας της λευκής φυλής δηλώνει ο 28χρονος.

Richard Holzer - Χολζερ

Ένας δηλωμένος ρατσιστής, υπέρμαχος της ανωτερότητας της λευκής φυλής καταδικάστηκε χθες σε 19,5 έτη κάθειρξης, αφού είχε δηλώσει ένοχος πριν μήνες ότι σχεδίαζε να εξαπολύσει βομβιστική επίθεση εναντίον μιας ιστορικής συναγωγής στο Κολοράντο το 2019. 

Ο 28χρονος Ρίτσαρντ Χόλζερ εμφανίστηκε σε μια αίθουσα του ομοσπονδιακού δικαστηρίου στο Ντένβερ για να ακούσει την ετυμηγορία του δικαστηρίου. 

Μια μυστική έρευνα του FBI απέτρεψε το σχέδιο του Χόλζερ να ανατινάξει τον Ναό Εμανουέλ στην πόλη Πουέμπλο στο Κορολάντο, την δεύτερη παλαιότερη συναγωγή στην Πολιτεία. Παρόλο που το σχέδιο απετράπη, ο δικαστής Ρέιμοντ Μουρ δήλωσε ότι ο Χόλζερ επιδίωξε «να τρομοκρατήσει την εβραϊκή κοινότητα» του Πουέμπλο, μιας πόλης 112.000 κατοίκων περίπου 100 μίλια νότια του Ντένβερ. 

«Είναι ένα από τα πιο χυδαία ... ειδεχθή εγκλήματα που μπορούν να διαπραχθούν εναντίον μιας ολόκληρης ομάδας ανθρώπων», τόνισε ο Μουρ, επιβάλλοντας την ποινή που ζήτησαν οι εισαγγελείς. Ο Χόλζερ αρνήθηκε να μιλήσει κατά την ακροαματική διαδικασία. 

Ο κατηγορούμενος είχε δηλώσει ένοχος τον Οκτώβριο για την κατηγορία ότι επιχείρησε να παρεμποδίσει δια της βία θρησκευτικές λειτουργίες και για μια κατηγορία απόπειρας καταστροφής ενός κτιρίου που χρησιμοποιείται στο διαπολιτειακό εμπόριο, σύμφωνα με τη δήλωση αποδοχής του κατηγορητηρίου. 

Ο Χόλζερ, ο οποίος ζούσε στο Πουέμπλο, συνελήφθη τον Νοέμβριο του 2019. Ομοσπονδιακοί πράκτορες παρακολουθούσαν αναρτήσεις του σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπου εξέφραζε το μίσος του για τους Εβραίους, σύμφωνα με ένορκη γραπτή κατάθεση. 

Παριστάνοντας ομοϊδεάτες ρατσιστές, μυστικοί πράκτορες προσέγγισαν τον Χόλζερ και αργότερα συναντήθηκαν μαζί του καθώς αυτός αναφέρθηκε στην ιδέα να ανατινάξει τη συναγωγή. Οι μυστικοί πράκτορες του προμήθευσαν αδρανείς αυτοσχέδιες βόμβες και ράβδους δυναμίτη πριν τον συλλάβουν, σύμφωνα με δικαστικά έγγραφα. 

Ο δικαστής απέρριψε τα επιχειρήματα των δικηγόρων υπεράσπισης ότι ο Χόλζερ αποκήρυξε τις ρατσιστικές του απόψεις, σημειώνοντας ότι έπειτα από τη σύλληψή του ο 28χρονος προσέγγισε άλλους λευκούς ρατσιστές και συνέχισε να ανασύρει ναζιστικά σύμβολα.

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΚεραμέως για συλλογικές συμβάσεις: Αυξήσεις μισθών για εργαζόμενους, ασφαλές περιβάλλον -Τέλος οι μνημονιακοί περιορισμοίΣήμερα 11:54 | Ειδήσεις

Νέα εποχή με την Κοινωνική Συμφωνία – Καταργούνται μνημονιακοί περιορισμοί, τι αλλάζει

ΟΠΕΚΕΠΕ: Ένοχοι οι 14 κατηγορούμενοι – Ποινές φυλάκισης 10-18 μηνώνΣήμερα 15:10 | Ειδήσεις

Η πρόεδρος του δικαστηρίου, υιοθετώντας την εισαγγελική πρόταση, αρνήθηκε την αναγνώριση ελαφρυντικού στους κατηγορούμενους, με μοναδική εξαίρεση κατηγορούμενο ο οποίος έχει επιστρέψει τα χρήματα που του είχαν πιστωθεί.

Σοκ στη Νίκαια: 20χρονος ασελγούσε στα ανίψια του, 2 και 4 ετών, μαζί με τον σύντροφό τουΣήμερα 13:30 | Ειδήσεις

Ο 20χρονος φέρεται να ομολόγησε τις αποτρόπαιες πράξεις του, ενώ στην κατοχή της αστυνομίας βρίσκεται αποδεικτικό βιντεοληπτικό υλικό από τα κινητά τηλέφωνα των κατηγορουμένων.

Ρόδος: Γιος λιμενικού ο 19χρονος στρατιώτης που σκοτώθηκε από χειροβομβίδα – Πώς έγινε το δυστύχημαΣήμερα 14:46 | Ειδήσεις

Το τραγικό περιστατικό σημειώθηκε στο πεδίο βολής στην περιοχή Αφάντου της Ρόδου, κατά την μεταφορά οπλισμού και χειροβομβίδων.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Δολοφονία στη Σαλαμίνα - "Αποκαλύψεις": Δεν ήταν διαταραγμένες οι σχέσεις νύφης-πεθεράς17:08Οι 4 ειδήσεις της ημέρας (βίντεο)16:54"Νύχτα Αποκαλύψεων" με τον Πέτρο Κουσουλό, απόψε στις 24:00 στον ΑΝΤ116:40Ινδία: Μπασκέτα κατέρρευσε και τραυμάτισε θανάσιμα έναν 16χρονο (βίντεο)16:26Συλλυπητήρια Τασούλα για τον θάνατο του 19χρονου στρατιώτη στη Ρόδο16:12Εκρηκτικό το κλίμα στην πορεία κατά της βίας γυναικών στην Κωνσταντινούπολη: "Θέλουμε να ζήσουμε" – 14 προσαγωγές15:59Χωρίς νίκη επί ελληνικού εδάφους παραμένει η Ρεάλ Μαδρίτης σε αγώνες UEFA15:45Κύπρος: Υπεγράφη οριοθέτηση της ΑΟΖ και συμφωνία ηλεκτρικής διασύνδεσης με Λίβανο15:31ΟΠΕΚΕΠΕ: Ένοχοι οι 14 κατηγορούμενοι – Ποινές φυλάκισης 10-18 μηνών15:17Ρόδος: Γιος λιμενικού ο 19χρονος στρατιώτης που σκοτώθηκε από χειροβομβίδα – Πώς έγινε το δυστύχημα15:03Δήλωση του Νίκου Δένδια για το δυστύχημα στη Ρόδο14:49Βραζιλία: Νέος τραυματισμός για τον Νεϊμάρ14:35Σοκ στη Νίκαια: 20χρονος ασελγούσε στα ανίψια του, 2 και 4 ετών, μαζί με τον σύντροφό του14:21Μαρούσι: Βρέθηκε οχιά μέσα σε κτήριο14:07ΟΠΕΚΕΠΕ: Την ενοχή 14 κατηγορουμένων για παράνομες επιδοτήσεις πρότεινε ο εισαγγελέας13:53Πάτρα: Άγνωστος έριξε κροτίδα μέσα σε σχολείο – Τραυματίας ένας 12χρονος μαθητής13:39Σαλαμίνα: Προθεσμία για να απολογηθεί την Παρασκευή πήρε η 46χρονη που δολοφόνησε την πεθερά της13:25Ταυτοποιήθηκε 37χρονος για απειλητικό μήνυμα εναντίον του δημάρχου Νεάπολης – Συκεών13:11Κακοκαιρία Adel : Ισχυρές βροχές τις επόμενες μέρες - Ποιες περιοχές θα πλήξει12:57Εξεταστική για ΟΠΕΚΕΠΕ - Σεμερτζίδου: Έχω μόνο ένα μηχανάκι στο όνομά μου- Έπρεπε να πάρω άδεια για να οδηγήσω τη Ferrari;12:43
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο