LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚόσμοςΔημοσίευση: 27 Φεβρουαρίου 2021 14:11

Βαριά ποινή σε ρατσιστή που σχεδίαζε να ανατινάξει συναγωγή

Μυστική έρευνα του FBI απέτρεψε το σχέδιο του. Υπέρμαχος της ανωτερότητας της λευκής φυλής δηλώνει ο 28χρονος.

Richard Holzer - Χολζερ

Ένας δηλωμένος ρατσιστής, υπέρμαχος της ανωτερότητας της λευκής φυλής καταδικάστηκε χθες σε 19,5 έτη κάθειρξης, αφού είχε δηλώσει ένοχος πριν μήνες ότι σχεδίαζε να εξαπολύσει βομβιστική επίθεση εναντίον μιας ιστορικής συναγωγής στο Κολοράντο το 2019. 

Ο 28χρονος Ρίτσαρντ Χόλζερ εμφανίστηκε σε μια αίθουσα του ομοσπονδιακού δικαστηρίου στο Ντένβερ για να ακούσει την ετυμηγορία του δικαστηρίου. 

Μια μυστική έρευνα του FBI απέτρεψε το σχέδιο του Χόλζερ να ανατινάξει τον Ναό Εμανουέλ στην πόλη Πουέμπλο στο Κορολάντο, την δεύτερη παλαιότερη συναγωγή στην Πολιτεία. Παρόλο που το σχέδιο απετράπη, ο δικαστής Ρέιμοντ Μουρ δήλωσε ότι ο Χόλζερ επιδίωξε «να τρομοκρατήσει την εβραϊκή κοινότητα» του Πουέμπλο, μιας πόλης 112.000 κατοίκων περίπου 100 μίλια νότια του Ντένβερ. 

«Είναι ένα από τα πιο χυδαία ... ειδεχθή εγκλήματα που μπορούν να διαπραχθούν εναντίον μιας ολόκληρης ομάδας ανθρώπων», τόνισε ο Μουρ, επιβάλλοντας την ποινή που ζήτησαν οι εισαγγελείς. Ο Χόλζερ αρνήθηκε να μιλήσει κατά την ακροαματική διαδικασία. 

Ο κατηγορούμενος είχε δηλώσει ένοχος τον Οκτώβριο για την κατηγορία ότι επιχείρησε να παρεμποδίσει δια της βία θρησκευτικές λειτουργίες και για μια κατηγορία απόπειρας καταστροφής ενός κτιρίου που χρησιμοποιείται στο διαπολιτειακό εμπόριο, σύμφωνα με τη δήλωση αποδοχής του κατηγορητηρίου. 

Ο Χόλζερ, ο οποίος ζούσε στο Πουέμπλο, συνελήφθη τον Νοέμβριο του 2019. Ομοσπονδιακοί πράκτορες παρακολουθούσαν αναρτήσεις του σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπου εξέφραζε το μίσος του για τους Εβραίους, σύμφωνα με ένορκη γραπτή κατάθεση. 

Παριστάνοντας ομοϊδεάτες ρατσιστές, μυστικοί πράκτορες προσέγγισαν τον Χόλζερ και αργότερα συναντήθηκαν μαζί του καθώς αυτός αναφέρθηκε στην ιδέα να ανατινάξει τη συναγωγή. Οι μυστικοί πράκτορες του προμήθευσαν αδρανείς αυτοσχέδιες βόμβες και ράβδους δυναμίτη πριν τον συλλάβουν, σύμφωνα με δικαστικά έγγραφα. 

Ο δικαστής απέρριψε τα επιχειρήματα των δικηγόρων υπεράσπισης ότι ο Χόλζερ αποκήρυξε τις ρατσιστικές του απόψεις, σημειώνοντας ότι έπειτα από τη σύλληψή του ο 28χρονος προσέγγισε άλλους λευκούς ρατσιστές και συνέχισε να ανασύρει ναζιστικά σύμβολα.

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΗ πρώτη εμφάνιση του Κυριάκου Πιερρακάκη στη Βουλή μετά την εκλογή του ως πρόεδρος του EurogroupΧθες 21:49 | Ειδήσεις

Καταχειροκροτούμενος από τους βουλευτές, ο κ. Πιερρακάκης είπε ότι η εκλογή του είναι πρωτίστως μια νίκη της πατρίδας που γνώρισε δυσκολίες και πρωτόγνωρες κρίσεις.

Σύνταγμα: Συναγερμός για φωτιά - Έκλεισε η οδός Καραγιώργη ΣερβίαςΧθες 21:42 | Ειδήσεις

Κατά την παρέμβαση της πυροσβεστικής έγινε αντιληπτό ότι δεν υπήρξε φωτιά, αλλά υπήρξε βραχυκύκλωμα εντός του κτιρίου με αποτέλεσμα να προκληθούν σπινθήρες.

Αθήνα: Άνδρας μετέφερε Καλάσνικοφ στην βαλίτσα του σε σταθμό υπεραστικών λεωφορείωνΧθες 20:59 | Ειδήσεις

Κατά τον έλεγχο που πραγματοποιήθηκε σε τροχήλατη βαλίτσα που έφερε, βρέθηκε και κατασχέθηκε το πολεμικό τυφέκιο, καθώς και μια γεμιστήρα με 12 φυσίγγια.

Η πρώτη ανάρτηση της Ελεονώρας Ζουγανέλη για το πρόστιμο από την τροχαία - Ο νόμος είναι νόμος και ισχύει για όλουςΧθες 23:23 | Ειδήσεις

Η γνωστή τραγουδίστρια οδηγούσε το μηχανάκι της, υπό την επήρεια αλκοόλ.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Θεσσαλονίκη: Εντοπίστηκε οξειδωμένη οβίδα κατά τη διάρκεια των εργασιών στο λιμάνι23:59Η πρώτη ανάρτηση της Ελεονώρας Ζουγανέλη για το πρόστιμο από την τροχαία - Ο νόμος είναι νόμος και ισχύει για όλους23:44Ολυμπιακός: Οι Πειραιώτες κατέρρευσαν στην Βαρκελώνη 23:30ΑΑΔΕ: Νέα σημαντική μείωση του κενού ΦΠΑ στην Ελλάδα23:16Γιατρός δέχθηκε επίθεση μέσα σε νοσοκομείο στο Αίγιο - Ο δράστης φέρεται να είχε εμπειρία πυγμαχίας23:02Συνάντηση Μητσοτάκη με την απεσταλμένη του ΓΓ του ΟΗΕ για την Κύπρο - Στο επίκεντρο η τριμερής22:48Η πρώτη εμφάνιση του Κυριάκου Πιερρακάκη στη Βουλή μετά την εκλογή του ως πρόεδρος του Eurogroup22:34Αθήνα: Άνδρας μετέφερε Καλάσνικοφ στην βαλίτσα του σε σταθμό υπεραστικών λεωφορείων 22:20Στο πλευρό των αγροτών οι οδηγοί ταξί στην Πάτρα22:06Σύνταγμα: Συναγερμός για φωτιά - Έκλεισε η οδός Καραγιώργη Σερβίας21:52Χώρες της ΕΕ: Αποφασίστηκε το επ' αόριστον πάγωμα των ρωσικών περιουσιακών στοιχείων 21:38Χριστουγεννιάτικος Τηλεμαραθώνιος ΑΝΤ1 - Στηρίζει παιδιά και δομές στη Θεσσαλία21:28Διαμαρτυρία αγροτών έξω από τα γραφεία βουλευτών της ΝΔ στη Λάρισα - Έριξαν άχυρα στην είσοδο21:14Ουκρανία: Πυραυλική επίθεση σε λιμάνι της χώρας - Ζημιές υπέστη πλοίο που ανήκει σε τουρκική εταιρεία21:00Τι καιρό θα κάνει το Σάββατο20:46Τέλλογλου - ΟΠΕΚΕΠΕ: Οι κατηγορούμενοι έχουν ισχυρές διασυνδέσεις με κομματικούς μηχανισμούς20:32Σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ - Μπιζόγλη: Φθηνό σοου, αλληλοκατηγορίες και αποπομπές20:18ANT1 Sports: Το εισιτήριο για τα πλέι-οφ του Conference League, εξασφάλισε η ΑΕΚ, μετά το διπλό στην Τουρκία, απέναντι στη Σαμσουνσπόρ20:04Στο Βερολίνο τη Δευτέρα, 15 Δεκεμβρίου, ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι19:50Οπλισμένα τουρκικά μαχητικά έκαναν την εμφάνιση τους στο Αιγαίο19:36
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο