LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /Υγεία - ΠεριβάλλονΔημοσίευση: 27 Φεβρουαρίου 2021 12:55

Εισαγγελική έρευνα και πολιτική κόντρα για τα εμβόλια εκτός σειράς

Καταγγελίες ότι "παρακάμφθηκαν" παιδιά με ειδικές ανάγκες. Απομακρύνσεις στελεχών του Δήμου Θεσσαλονίκης. Σύγκρουση Κυβέρνησης - αντιπολίτευσης.

Εμβόλιο - εμβολιασμός

Του Βαγγέλη Κοκολάκου

Εισαγγελική παρέμβαση, αλυσιδωτές εξελίξεις και πολιτική σύγκρουση για τους φερόμενους ως εμβολιασμούς από το… παράθυρο σε δύο δομές του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Κεντρικής Μακεδονίας στη Θεσσαλονίκη.

Ο δήμαρχος της πόλης, Κωνσταντίνος Ζέρβας ζήτησε την παραίτηση του πρόεδρου του δημοτικού συμβουλίου ενώ απάλλαξε μία αντιδήμαρχο από τα καθήκοντα της καθώς σύμφωνα με πληροφορίες φέρονται να εμπλέκονται στους εμβολιασμούς εκτός λίστας.

 «Ο Δήμαρχος τούς ευχαρίστησε για την έως τώρα προσφορά τους, όμως λόγοι ηθικής τάξης δεν επιτρέπουν την παραμονή τους στη Διοίκηση του Δήμου Θεσσαλονίκης», σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση

Ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Δρόσος Τσαβλής αρνήθηκε να παραιτηθεί, ενώ εξηγήσεις δίνει με δήλωση της η Αντιδήμαρχος.

Παιδιά με ειδικές ανάγκες έμειναν εκτός εμβολιασμού

Μητέρες περιθαλπόμενων στα δύο ιδρύματα, έμειναν με το στόμα ανοιχτό όταν έμαθαν από τα μέσα ότι ενώ έπρεπε να εμβολιαστούν τα δικά τους παιδιά, εμβολιάστηκαν άτομα που δεν ανήκουν στο δυναμικό του ιδρύματος.

«Τα δικά μας παιδιά ήταν εκεί εκείνη την ημέρα. Αν λέγανε ότι υπάρχουν εμβόλια στους γονείς θα τρέχανε αμέσως να εμβολιάσουν τα παιδιά. Μας δήλωσαν 16 Φεβρουαρίου τελικά ακυρώνεται γιατί μαζεύτηκαν περισσότερα εμβόλια, δεν μπορεί να γίνει στις 16 θα μας ενημερώσουν για το πότε….» δηλώνει η Ολυμπία Κορδα, πρόεδρος του Σωματείου Γονέων “Άγιος Δημήτριος”

Η Εισαγγελία ζήτησε τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας από την υπηρεσία εσωτερικών υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας για να διερευνηθεί αν στοιχειοθετείται το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος.

«Έχουμε εξοργιστεί πλέον με ότι συμβαίνει με τη σημερινή διοίκηση δεν ξέρουμε που θα φτάσει», προσθέτει η κ. Κορδά.

Εμβόλιο - εμβολιασμός

Ακριτίδου: Εμβολιάστηκα γιατί θα καταστρεφόταν η δόση

Τον τρόπο με τον οποίο εμβολιάστηκε, το πως και το γιατί, εξηγεί η πρώην αντιδήμαρχος Παιδείας του Δήμου Θεσσαλονίκης, Δήμητρα Ακριτίδου, με δήλωση της στο GRTimes.gr, αναφέροντας:

«Για την αποκατάσταση της αλήθειας και όχι της ηθικής, που αναφέρθηκε από το Δήμαρχο Θεσσαλονίκης, θα ήθελα να αναφέρω τα εξής: Ο Άγιος Παντελεήμων, είναι μια δομή κλειστής νοσηλείας στους χώρους του οποίου πραγματοποιήθηκε εμβολιασμός από κλιμάκιο του ΕΟΔΥ την 25η Ιανουαρίου του 2021. Το απόγευμα της ίδιας ημέρας και κατά τις 15:45, ενημερώθηκα από συγγενικό μου πρόσωπο που εργάζεται στο ίδρυμα, ότι είχαν τελειώσει οι εμβολιασμοί όλων των νοσηλευόμενων και του προσωπικού που ήταν σε θέση και επιθυμούσαν να εμβολιασθούν και πως υπήρχαν έτοιμα, αδιάθετα εμβόλια, η βιωσιμότητα των οποίων θα έληγε σε μία ώρα με συνέπεια τη καταστροφή τους.

Ερωτήθηκα εάν επιθυμούσα να εμβολιαστώ, προσερχόμενη στην επόμενη μισή ώρα για τη διασφάλιση της βιωσιμότητας της δόσης, κατόπιν προτροπής του κλιμακίου του ΕΟΔΥ στους εκεί παρισταμένους. Αποφάσισα να μεταβώ αμέσως, γιατί ανήκω σε ευπαθή ομάδα, αλλά χωρίς να πάρω τη θέση κανενός, ούτε να παρακάμψω κανέναν γιατί θα ήταν ζήτημα ΗΘΙΚΗΣ. ΔΥΣΤΥΧΩΣ, απ’ ότι πληροφορήθηκα, ακόμη και μετά τον εμβολιασμό μου, υπήρξαν 5 αδιάθετα εμβόλια τα οποία και κατεστράφησαν».

Σε δηλώσεις που έκανε το μεσημέρι του Σαββάτου, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης έστρεψε τα πυρά του κατά του Κωνσταντίνου Ζέρβα, αρνούμενος όπως είπε να παραιτηθεί, καθώς θεωρεί ότι η κίνηση του Δημάρχου της πόλης εξυπηρετεί άλλες σκοπιμότητες.

Πόλεμος Κυβέρνησης - αντιπολίτευσης

Όπως ανακοινώθηκε την Παρασκευή το βράδυ από την ΝΔ, «με απόφαση του Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής Γιώργου Στεργίου αναστέλλεται η κομματική ιδιότητα των Δήμητρας Ακριτίδου και Δρόσου Τσαβλή καθώς και των δικαιωμάτων που απορρέουν από αυτήν».

Με ανακοίνωση του, ο ΣΥΡΙΖΑ επικρίνει την Κυβέρνηση, αναφέροντας «το πλιάτσικο των αρίστων της ΝΔ έχει ξεπεράσει πια κάθε όριο. Συνεχίζουν πιστά το παράδειγμα που έδωσε ο κ. Μητσοτάκης με τους συνεργάτες του. Μετά τον γαλάζιο Περιφερειάρχη Δωδεκανήσου ο οποίος έκλεψε τη σειρά κάποιου συμπολίτη μας έφτασαν στο σημείο να εμβολιάσουν παράτυπα 24 «γαλάζια» στελέχη στη Θεσσαλονίκη με εμβόλια που προορίζονταν για μικρά παιδιά με αναπηρία. Η χυδαιότητα τους έχει ξεπεράσει πλέον και την πιο νοσηρή φαντασία».

Εμβόλιο - εμβολιασμός

Ο ΣΥΡΙΖΑ, σε νέα ανακοίνωση του, το πρωί του Σαββάτου, αναφέρει ότι «η διαγραφή δυο στελεχών της Ν.Δ. δεν μπορεί να παραγράψει το ανεκδιήγητο πλιάτσικο παρατρεχάμενών της στα εμβόλια. Ούτε να κουκουλώσει το σκάνδαλο των 24 παράτυπων εμβολιασμών στη Θεσσαλονίκη και να προστατέψει την εκλεκτή του κ. Μητσοτάκη, Βίκυ Νάκου, που παραμένει στη θέση της και η οποία οργάνωσε το πλιάτσικο στερώντας εμβόλια από παιδιά με αναπηρία και ηλικιωμένους. Επίσης, περιμένουμε αν η Ν.Δ. θα διαγράψει και τον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου». ?

Το Κίνημα Αλλαγής, επίσης στρέφει τα βέλη του στην Κυβέρνηση, μέσω ανακοίνωσήης του, όπου σημειώνει «Ελπίζαμε ότι μετά την γενική κατακραυγή για τον εκτός σειράς εμβολιασμό κυβερνητικών στελεχών τον Ιανουάριο, το αίσχος αυτό δεν θα επαναλαμβανόταν. Όμως οι πρόσφατες αποκαλύψεις για τον κ. Χατζημάρκο Περιφερειάρχη Ν. Αιγαίου και για επώνυμα γαλάζια στελέχη στη Θεσσαλονίκη, αποδεικνύουν το ακριβώς αντίθετο. Ότι η ΝΔ και τα στελέχη της θεωρούν ότι βρίσκονται υπεράνω του νόμου και των κανόνων και ότι νομίζουν μπορούν να κάνουν ότι θέλουν, ακόμη και εις βάρος του κοινωνικού συνόλου. Φαίνεται ότι τα παραδείγματα της Ικαρίας και της Πάρνηθας τους εμπνέουν. Οι εισαγγελικές αρχές κινήθηκαν στη Θεσσαλονίκη. Όμως στη Ρόδο για τον κ. Χατζημάρκο ακόμη περιμένουμε .Θα καθυστερούσαν αν επρόκειτο για απλούς πολίτες»,


Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΔένδιας - Τσαβούσογλου: Πολεμικό κλίμα στις κοινές δηλώσειςΧθες 19:34 | Ειδήσεις

Σε υψηλούς τόνους και με αντεγκλήσεις οι δηλώσεις Δένδια - Τσαβούσογλου με την κατ' ιδίαν συνάντησή τους στην Άγκυρα.

Κορονοϊός: ο “χάρτης” με τα κρούσματα της ΠέμπτηςΧθες 17:40 | Ειδήσεις

Σε ποιες περιοχές εντοπίστηκαν οι νέες μολύνσεις από τον φονικό ιό. Αναλυτικά στοιχεία από τον ΕΟΔΥ.

Self test: για ποιους εργαζόμενους γίνεται υποχρεωτικό από την προσεχή ΔευτέραΧθες 13:14 | Ειδήσεις

Πως θα το προμηθεύονται και ποια είναι η διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσουν. «Τσουχτερά» πρόστιμα σε όσους δεν πειθαρχήσουν.

Εμβόλιο Pfizer- Μπουρλά: Πιθανόν να χρειαστεί και τρίτη δόσηΧθες 22:44 | Ειδήσεις

Ο Άλμπερτ Μπουρλά εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι τα εμβόλια θα καταστούν σημαντικό εργαλείο στη μάχη κατά των μεταδοτικών μεταλλάξεων του ιού.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Europa League: Στους “4” Άρσεναλ, Γιουνάιτεντ, Βιγιαρεάλ και Ρόμα00:01Kim Kardashian: το απόλυτο tip για την κυτταρίτιδα!23:54Έρευνα: Το τραγούδι που σε κάνει να περπατάς περισσότερο23:44Η Χριστίνα Πολίτη για τον κορονοϊό και τον Κώστα Σπυρόπουλο23:35Μύθοι και Αλήθειες για τα εμβόλια έναντι του COVID-1923:24“Άγριες Μέλισσες” - Νέα επεισόδια: η σύλληψη του Δούκα και τα “καυτά” μυστικά (εικόνες)23:12Εμβόλιο Pfizer- Μπουρλά: Πιθανόν να χρειαστεί και τρίτη δόση 22:59Νηστίσιμο κέικ σοκολάτας22:47“Συναγερμός” για την εξαφάνιση ανήλικης22:36Νατάσα Παζαΐτη: τα γενέθλια, η τούρτα και η ηλικία της (εικόνες)22:24Συνάντηση Δένδια – Τσαβούσογλου: Οι αντιδράσεις της αντιπολίτευσης22:11my.gov.gr: Γρήγορη και εύκολη πρόσβαση των πολιτών στις θυρίδες τους στο gov.gr21:59Jennifer Lopez - Alex Rodriguez: χωρισμός και επισήμως21:48Κορονοϊός - rapid test: Που θα γίνουν δωρεάν έλεγχοι την Παρασκευή 21:36Αναστολές συμβάσεων: Η προθεσμία δηλώσεων για ευπαθείς ομάδες21:23Φονικό Μακρινίτσα: Οικονομική βοήθεια ζητούν οι τραγικοί γονείς 21:11Τζουντ Μπέλινγκχαμ: Ένα ακατέργαστο διαμάντι στα χέρια του Σαουθγκέιτ21:00Νέο γραφείο του ΠΟΥ στην Αθήνα: Υπεγράφη η συμφωνία (εικόνες)20:48Προανακριτική για Παππά: “φωτιές” άναψε ο Τόμπρας20:37Μητσοτάκης: Ισχυρό λιμενικό σημαίνει και ισχυρή Ελλάδα20:25
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο