LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 27 Φεβρουαρίου 2021 12:12

Κορονοϊός - Κουτσούμπας: Ανάγκη για ριζικές ανατροπές με πρώτο στόχο την υγεία

Η δήλωση του Γ. Γ της ΚΕ του ΚΚΕ για την συμπλήρωση ενός έτους από το πρώτο κρούσμα κορονοϊού στην Ελλάδα.

Κουτσούμπας - πορεία - Πολυτεχνείο

«Ο ένας χρόνος πανδημίας, που έχει στοιχίσει ήδη τις ζωές εκατομμυρίων ανθρώπων σε όλον τον κόσμο και χιλιάδων στη χώρα μας, φανέρωσε ξανά τις τεράστιες αντιθέσεις και τα αγιάτρευτα αδιέξοδα της κοινωνίας που ζούμε», δηλώνει ο ο γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, με αφορμή τη συμπλήρωση ενός έτους από το πρώτο κρούσμα κορονοϊού στην Ελλάδα.

Όπως επισημαίνει, «η πανδημία είναι βεβαίως ένα φυσικό φαινόμενο, όμως η θλιβερή κατάσταση των δημόσιων συστηµάτων Υγείας, τα μεγάλα προβλήµατα στην προστασία της υγείας και ασφάλειας των εργαζοµένων, η εμπορευματοποίηση της υγείας και του φαρμάκου δεν αποτελούν αναπόφευκτα φυσικά φαινόµενα, αλλά πολιτικές επιλογές που θυσιάζουν τις ανάγκες των πολλών στις επιδιώξεις του αδηφάγου καπιταλιστικού κέρδους. Τις συνέπειες τις πληρώνουν τελικά οι εργαζόμενοι και οι λαοί, είτε με τον ένα είτε με τον άλλο τρόπο», υποστηρίζει.  

Σύμφωνα με τον κ. Κουτσούμπα, «δυστυχώς πολλές φορές οι απαντήσεις σε κορυφαία ερωτήματα δίνονται μέσα από μεγάλες τραγωδίες. Μαζί με τον καθημερινό αγώνα για την προστασία της υγείας, των δικαιωμάτων, του εισοδήματος που πρέπει να συνεχιστεί, βγαίνει στο προσκήνιο και η ανάγκη ριζικών ανατροπών με στόχο μια νέα κοινωνική οργάνωση που θα έχει στο επίκεντρο την ικανοποίηση όλων των σύγχρονων αναγκών, με πρώτο αυτό της υγείας και της ζωής. Ο αόρατος εχθρός είναι ο ιός, ο ορατός όμως εχθρός είναι ο ίδιος ο καπιταλισμός, γιατί αυτός δεν γιατρεύεται, πάρα μόνο ανατρέπεται».

 

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΕξελίξεις στη διπλή δολοφονία της ΦοινικούνταςΣήμερα 20:31 | Ειδήσεις

Ο ρόλος του 22χρονου που είχε παρουσιαστεί αυτοβούλως στις Αρχές στα μέσα Οκτωβρίου και είχε αρχικά δηλώσει συνεργός.

Ο Τζέικ Σωτηριάδης στον ΑΝΤ1: Η Γροιλανδία υπάγεται διοικητικά στην Δανία, για περισσότερα από 300 χρόνιαΣήμερα 21:00 | Ειδήσεις

Ο Ελληνοαμερικανός πρώην αξιωματικός πληροφοριών, της αμερικανικής Πολεμικής Αεροπορίας, Τζέικ Σωτηριάδης, μίλησε στον ΑΝΤ1 για την σπουδαιότητα της χώρας αυτής.

Ελίζαμπεθ Πίπκο στον ΑΝΤ1 για τις βλέψεις των ΗΠΑ στη ΓροιλανδίαΣήμερα 20:58 | Ειδήσεις

«Οι Ευρωπαίοι ηγέτες, θέλουν να διατηρήσουν αυτή την παγκόσμια τάξη για πολλούς λόγους και προσεγγίζουν θέματα όπως η Γροιλανδία».

Αλεξανδρούπολη: Εικόνες βιβλικής καταστροφής από το πέρασμα της κακοκαιρίας (εικόνες)Σήμερα 22:17 | Ειδήσεις

Δεκάδες δέντρα ξεριζώθηκαν κι έπεσαν πάνω σε αυτοκίνητα. Στο λιμάνι της πόλης αναποδογύρισαν σκάφη!

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Βέροια: Νεκρή γυναίκα από φωτιά στο σπίτι της23:59Ντέιβιντ Μπόουι: Η ζωή και η καριέρα του ροκ σταρ23:48Missing Alert για την εξαφάνιση 28χρονης23:36Τραμπ: Το Ιράν λαχταρά την ελευθερία - Oι Ηνωμένες Πολιτείες είναι έτοιμες να βοηθήσουν23:22Αλεξανδρούπολη: Εικόνες βιβλικής καταστροφής από το πέρασμα της κακοκαιρίας (εικόνες)23:08ΠΑΟΚ: Ο «Ντέλιας» έφερε την... τέλεια βραδιά 22:54Κύπρος: Νέες αποκαλύψεις για το επίμαχο βίντεο που παραπέμπει σε διαφθορά22:40Ατρόμητος – Ολυμπιακός: Εύκολη νίκη για τους Πειραιώτες22:26Θεσσαλονίκη: Αποκολλήθηκε κομμάτι οροφής σε εμπορικό κέντρο και τραυματίστηκε γυναίκα (βίντεο)22:12Πανιώνιος – Κολοσσός Ρόδου: Νίκη “οξυγόνο” για τους γηπεδούχους21:58Ελίζαμπεθ Πίπκο στον ΑΝΤ1 για τις βλέψεις των ΗΠΑ στη Γροιλανδία21:44Κηφισιά –ΑΕΛ: Στο τέλος δεν (Χ)αμογέλασε κανείς21:30Ο Τζέικ Σωτηριάδης στον ΑΝΤ1: Η Γροιλανδία υπάγεται διοικητικά στην Δανία, για περισσότερα από 300 χρόνια21:16Άρης – Ηρακλής: Έγινε θρίλερ… στο φινάλε21:02Εξελίξεις στη διπλή δολοφονία της Φοινικούντας 20:48ΑΝΤ1 Sports: “Πικρή” νίκη για τον Ολυμπιακό λόγω του τραυματισμού του Μόρις20:34Θεσσαλονίκη: Τρεις συλλήψεις για οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ20:20Τι καιρό θα κάνει την Κυριακή20:06Ροδόπη: Συνεχίζονται οι έρευνες για τον αγνοούμενο αγρότη19:52Ισχυροί άνεμοι: Απαγορευτικό απόπλου από Πειραιά, Ραφήνα, Λαύριο19:38
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο