LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 27 Φεβρουαρίου 2021 09:25

Συρίγος στον ΑΝΤ1: στην ΕΕ δεν υπάρχει κοινή βούληση για κυρώσεις στην Τουρκία

Τι είπε ο Υφυπουργός Παιδείας για τις πρακτικές ασκήσεις φοιτητών, που έχουν διακοπεί, κρατώντας «ομήρους» χιλιάδες νέους.

ΠΡΩΙΝΟΙ ΤΥΠΟΙ - Συρίγος

«Αυτήν την εβδομάδα δεν θα ανοίξουν τα σχολεία στις περιοχές με το αυστηρό lockdown, από την άλλη εβδομάδα όλα θα γίνουν βάσει όσων εισηγηθούν οι ειδικοί», είπε ο Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, μιλώντας στον ΑΝΤ1 και στην εκπομπή «Πρωινοί Τύποι».

Αναφορικά με την παρέμβαση αστυνομικών στο ΑΠΘ που τελούσε υπό κατάληψη, ο Άγγελος Συρίγος διευκρίνισε ότι «υπήρξε εφαρμογή νόμου που ισχύει από καιρό και όχι του πρόσφατου νόμου που προβλέπει και την ίδρυση σώματος για την αστυνόμευση στα ΑΕΙ, ο οποίος θα τεθεί σε ισχύ από τον Σεπτέμβριο».

Ο κ. Συρίγος είπε ότι πάντως ότι «από την παρέμβαση των αστυνομικών προέκυψε ότι οι γνωστοί-άγνωστοι ήταν γνωστοί-γνωστοί, καθώς από τους 31 συλληφθέντες, οι 19 δεν ήταν καν φοιτητές και οι άλλοι 12 ήταν φοιτητές, κατά δήλωση τους».

Για τις πρακτικές ασκήσεις φοιτητών

«Αυτήν την στιγμή επιτρέπονται πρακτικές ασκήσεις μόνο τελειόφοιτων της Ιατρικής. Εξετάζουμε το ενδεχόμενο να επιτραπούν πρακτικές και κλινικές ασκήσεις φοιτητών σε φαρμακεία, σε σχολεία ειδικής αγωγής καθώς και σε άλλες δραστηριότητες. Προσωπικώς καταλήγω στην σκέψη να «ανοίξει» η πρακτική άσκηση για φοιτητές εντός περιφερειακής ενότητας, είτε στην έδρα του Πανεπιστημίου είτε εκεί όπου βρίσκεται η μόνιμη κατοικία του» , σημείωσε ο Υφυπουργός Παιδείας.

Για την Τουρκία και τις κυρώσεις

Αναφερόμενος στα ελληνοτουρκικά, με την ιδιότητα και του Αν. Καθηγητή Διεθνών Σχέσεων, ο Άγγελος Συρίγος είπε ότι «Η Αμερική απέδειξε ότι οι κυρώσεις έχουν σημασία, διότι επέβαλε κυρώσεις στην Τουρκία με το “πάγωμα” των F-35 και όχι μόνο. Όταν υπάρχει αποφασιστικότητα, υπάρχει και αποτέλεσμα. Στην ΕΕ δεν υπάρχει ένας που αποφασίζει, αλλά 27 χώρες. Πολλές χώρες, όπως η Ιταλία που είχε τις περισσότερες εξαγωγές στην Τουρκία ή η Γερμανία, φοβούνται ότι οι οικονομικές κυρώσεις θα έχουν επιπτώσεις και στις δικές τους οικονομίες».

Προσέθεσε ότι «η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι ένα πείραμα που το ζούμε και το βλέπουμε να προχωράει. Εκείνο που ξέρουμε για την αλληλεγγύη είναι ότι υπάρχει όταν έχουμε ακραίες καταστάσεις, όταν δηλαδή υπάρχει πολύ σοβαρό πρόβλημα. Όταν η ΕΕ θεωρεί ότι το πρόβλημα είναι υπό σχετικό έλεγχο, τότε λειτουργούν οι κρατικές πολιτικές».

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΛευκός Οίκος: Σε εγκάρδιο κλίμα η συνάντηση του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου με τον Ντόναλντ Τραμπ (βίντεο)Σήμερα 21:21 | Ειδήσεις

Ανάμεσα στα θέματα που συζητήθηκαν, ήταν και η  επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης.

Antenna Group – Atlantic Council: Συνεργασία με στόχο τη σύσφιξη των σχέσεων Ευρώπης και Μέσης ΑνατολήςΣήμερα 20:35 | Ειδήσεις

Η νέα συμμαχία ενισχύει το ρόλο της χώρας μας στην ευρύτερη περιοχή, σε μια περίοδο που οι γεωπολιτικές εξελίξεις είναι ραγδαίες.

Συνελήφθη 32χρονος για σεξουαλική παρενόχληση τριών γυναικών στο Αιγάλεω καθώς και για εμπρησμό στον ΥμηττόΣήμερα 18:53 | Ειδήσεις

Ο αλλοδαπός κατηγορείται ως υπαίτιος της πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε στις 7 Σεπτεμβρίου στο δάσος του Υμηττού, στην περιοχή του Βύρωνα, πλησίον της Λεωφόρου Αγίου Ιωάννη Καρέα.

Τι καιρό θα κάνει την ΤετάρτηΣήμερα 17:28 | Ειδήσεις

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού την Τετάρτη 17 Σεπτεμβρίου.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Καλύτερη η εικόνα της φωτιάς στην Παλαιόπολη Άνδρου - Ενισχύθηκαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις22:31Champions League-Ολυμπιακός: Η αποστολή για την πρεμιέρα του με την Πάφο – «Μέσα» κι ο Ροντινέι22:14Ηράκλειο: Επιβάτης υπέστη ανακοπή σε πτήση κατά τη διάρκεια της προσγείωσης21:57Τραμπ: Δηλώνει έτοιμος να καταθέσει αγωγή 15 δις στους New York Times21:43Λευκός Οίκος: Σε εγκάρδιο κλίμα η συνάντηση του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου με τον Ντόναλντ Τραμπ (βίντεο)21:29Αλιευτικό σκάφος βυθίστηκε στο λιμάνι του Μώλου (εικόνες)21:15Τι καιρό θα κάνει την Τετάρτη21:01Antenna Group – Atlantic Council: Συνεργασία με στόχο τη σύσφιξη των σχέσεων Ευρώπης και Μέσης Ανατολής20:47Παναθηναϊκός: Πάει με Κοροπούλη στον πάγκο στο ματς Κυπέλλου με την Athens Kallithea20:33Υπόθεση Novartis: Οι πολιτικοί που στοιχοποιήθηκαν στρέφονται στην αποκάλυψη των ηθικών αυτουργών20:16Βασιλιάς Κάρολος: Έγινε ο πρώτος βρετανός μονάρχης εδώ και τέσσερις αιώνες που παρέστη σε Καθολική κηδεία19:59Γιάννης Αντετοκούνμπο: Αντιδράσεις στα τουρκικά σόσιαλ μίντια εναντίον του19:42Ηράκλειο: Συνελήφθη 44χρονος για κλοπές – Έκανε διαρρήξεις σε εκκλησίες19:25Συνελήφθη 32χρονος για σεξουαλική παρενόχληση τριών γυναικών στο Αιγάλεω καθώς και για εμπρησμό στον Υμηττό19:08Λαμία: Σταμάτησε αυτοκίνητο του Δήμου και επιτέθηκε στον οδηγό - Τον πέταξε κάτω και τον χτυπούσε μέσα στο δρόμο18:51Λαμία: Εντοπίστηκε φυτεία με 567 δενδρύλλια κάνναβης που φτάνουν μέχρι και τα τρία μέτρα (εικόνες)18:34Φωκίδα: Έσκαβαν τούνελ δίπλα σε αρχαιολογικό χώρο – Δύο συλλήψεις (εικόνες)18:20Αγρίνιο: Γυναίκα που αγνοούνταν εντοπίστηκε χωρίς τις αισθήσεις της σε χωράφι - Νοσηλεύεται στη ΜΕΘ18:06Συναγερμός για φωτιά στον Ρέντη – Ξέσπασε σε υπαίθριο χώρο εταιρείας 17:52Νοσηλεύτρια Καραμανδάνειου για Μουρτζούκου: Δεν έδειχνε το ενδιαφέρον μιας φυσιολογικής μάνας, ήταν αδιάφορη17:38
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο