LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 27 Φεβρουαρίου 2021 09:25

Συρίγος στον ΑΝΤ1: στην ΕΕ δεν υπάρχει κοινή βούληση για κυρώσεις στην Τουρκία

Τι είπε ο Υφυπουργός Παιδείας για τις πρακτικές ασκήσεις φοιτητών, που έχουν διακοπεί, κρατώντας «ομήρους» χιλιάδες νέους.

ΠΡΩΙΝΟΙ ΤΥΠΟΙ - Συρίγος

«Αυτήν την εβδομάδα δεν θα ανοίξουν τα σχολεία στις περιοχές με το αυστηρό lockdown, από την άλλη εβδομάδα όλα θα γίνουν βάσει όσων εισηγηθούν οι ειδικοί», είπε ο Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, μιλώντας στον ΑΝΤ1 και στην εκπομπή «Πρωινοί Τύποι».

Αναφορικά με την παρέμβαση αστυνομικών στο ΑΠΘ που τελούσε υπό κατάληψη, ο Άγγελος Συρίγος διευκρίνισε ότι «υπήρξε εφαρμογή νόμου που ισχύει από καιρό και όχι του πρόσφατου νόμου που προβλέπει και την ίδρυση σώματος για την αστυνόμευση στα ΑΕΙ, ο οποίος θα τεθεί σε ισχύ από τον Σεπτέμβριο».

Ο κ. Συρίγος είπε ότι πάντως ότι «από την παρέμβαση των αστυνομικών προέκυψε ότι οι γνωστοί-άγνωστοι ήταν γνωστοί-γνωστοί, καθώς από τους 31 συλληφθέντες, οι 19 δεν ήταν καν φοιτητές και οι άλλοι 12 ήταν φοιτητές, κατά δήλωση τους».

Για τις πρακτικές ασκήσεις φοιτητών

«Αυτήν την στιγμή επιτρέπονται πρακτικές ασκήσεις μόνο τελειόφοιτων της Ιατρικής. Εξετάζουμε το ενδεχόμενο να επιτραπούν πρακτικές και κλινικές ασκήσεις φοιτητών σε φαρμακεία, σε σχολεία ειδικής αγωγής καθώς και σε άλλες δραστηριότητες. Προσωπικώς καταλήγω στην σκέψη να «ανοίξει» η πρακτική άσκηση για φοιτητές εντός περιφερειακής ενότητας, είτε στην έδρα του Πανεπιστημίου είτε εκεί όπου βρίσκεται η μόνιμη κατοικία του» , σημείωσε ο Υφυπουργός Παιδείας.

Για την Τουρκία και τις κυρώσεις

Αναφερόμενος στα ελληνοτουρκικά, με την ιδιότητα και του Αν. Καθηγητή Διεθνών Σχέσεων, ο Άγγελος Συρίγος είπε ότι «Η Αμερική απέδειξε ότι οι κυρώσεις έχουν σημασία, διότι επέβαλε κυρώσεις στην Τουρκία με το “πάγωμα” των F-35 και όχι μόνο. Όταν υπάρχει αποφασιστικότητα, υπάρχει και αποτέλεσμα. Στην ΕΕ δεν υπάρχει ένας που αποφασίζει, αλλά 27 χώρες. Πολλές χώρες, όπως η Ιταλία που είχε τις περισσότερες εξαγωγές στην Τουρκία ή η Γερμανία, φοβούνται ότι οι οικονομικές κυρώσεις θα έχουν επιπτώσεις και στις δικές τους οικονομίες».

Προσέθεσε ότι «η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι ένα πείραμα που το ζούμε και το βλέπουμε να προχωράει. Εκείνο που ξέρουμε για την αλληλεγγύη είναι ότι υπάρχει όταν έχουμε ακραίες καταστάσεις, όταν δηλαδή υπάρχει πολύ σοβαρό πρόβλημα. Όταν η ΕΕ θεωρεί ότι το πρόβλημα είναι υπό σχετικό έλεγχο, τότε λειτουργούν οι κρατικές πολιτικές».

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΞεσπά αγρότης στον ANT1, μετά τις καταστροφικές πλημμύρες στη Δυτική ΕλλάδαΣήμερα 19:55 | Ειδήσεις

Στην κάμερα του ΑΝΤ1 ξεσπά καλλιεργητής φασολιών, ο οποίος είδε τη μισή του σοδειά να παρασύρεται από τα ορμητικά νερά.

Τραμπ: Η πρότασή μου για τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία δεν είναι η οριστική μου πρότασηΣήμερα 20:47 | Ειδήσεις

Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι η πρότασή του για τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία δεν είναι η οριστική του πρόταση.

Μεθυσμένος οδηγός έτρεχε με 230 χλμ/ώρα στην Αθηνών - ΛαμίαςΣήμερα 20:09 | Ειδήσεις

Σαν πύραυλος έτρεχε τα ξημερώματα στην Εθνική Οδό Αθηνών-Λαμίας ένας οδηγός, ο οποίος όπως διαπιστώθηκε στη συνέχεια ήταν μεθυσμένος.

Θεσσαλονίκη: 22χρονος στο νοσοκομείο, μετά από κατανάλωση σούσι - Πρώτο κρούσμα "Anisakis" στην ΕλλάδαΣήμερα 18:01 | Ειδήσεις

Είναι η πρώτη φορά που το συγκεκριμένο παράσιτο εντοπίζεται στην Ελλάδα.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Ολυμπιακός: Εύκολη νίκη κόντρα στον Ατρόμητο πριν την αναμέτρηση με την Ρεάλ22:18Επικοινωνία Τραμπ-Μερτς: Κατέστησα σαφή τη δέσμευση της Ευρώπης στην Ουκρανία, δήλωσε ο Γερμανός καγκελάριος22:04Ρέθυμνο: Νεκρός ένας άνδρας που καταπλακώθηκε από το τρακτέρ του21:50Αχτίδα ελπίδας για τον νεαρό Μάριο - Η μητέρα του μιλά στον ANT121:36ΗΠΑ: Ανησυχίες στο αμερικάνικο Κογκρέσο για το ειρηνευτικό σχέδιο στην Ουκρανία21:24Ηλεκτροκίνηση: Το Μέλλον των Μεταφορών Είναι εδώ21:10Τραμπ: Η πρότασή μου για τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία δεν είναι η οριστική μου πρόταση20:56Τι καιρό θα κάνει την Κυριακή20:42Ξεσπά αγρότης στον ANT1, μετά τις καταστροφικές πλημμύρες στη Δυτική Ελλάδα20:28Μεθυσμένος οδηγός έτρεχε με 230 χλμ/ώρα στην Αθηνών - Λαμίας20:14Πάνω από 400 χιλιοστά βροχής καταγράφηκαν στα ορεινά της Ηπείρου20:00Τραγωδία στην Άρτα: 44χρονος έπεσε από μπαλκόνι - Στο νοσοκομείο η αδελφή του μετά από φωτιά στο διαμέρισμα19:46Νικ Φαν Ντάικ: Ποιος είναι ο «γιατρός των πρωταθλητών» που θα αναλάβει τον Ματίας Λεσόρ19:32Το Δεκέμβριο κυκλοφορεί το βιβλίο του Νικολά Σαρκοζί για την εμπειρία του στη φυλακή19:18Ολλανδία: Drone πετούσαν πάνω από στρατιωτική βάση - Χρήση όπλων έκανε ο στρατός για να τα καταρρίψει 19:04Ηγουμενίτσα: Κλιμάκιο της Δ.Α.Ε.Φ.Κ. έφτασε για να αξιολογήσει τις ζημιές της κακοκαιρίας18:50Παναθηναϊκός: Η Μύκονος δυσκόλεψε τους Πράσινους αλλά δεν απέφυγε το αναμενόμενο18:36Θεσσαλονίκη: 22χρονος στο νοσοκομείο, μετά από κατανάλωση σούσι - Πρώτο κρούσμα "Anisakis" στην Ελλάδα18:22Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της Αθήνας και το Αιγάλεω αύριο 23 Νοεμβρίου18:08Ιωάννινα: Ζημιές σε καλλιέργειες, δρόμους και γέφυρες προξένησε η κακοκαιρία17:54
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο