LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 27 Φεβρουαρίου 2021 09:25

Συρίγος στον ΑΝΤ1: στην ΕΕ δεν υπάρχει κοινή βούληση για κυρώσεις στην Τουρκία

Τι είπε ο Υφυπουργός Παιδείας για τις πρακτικές ασκήσεις φοιτητών, που έχουν διακοπεί, κρατώντας «ομήρους» χιλιάδες νέους.

ΠΡΩΙΝΟΙ ΤΥΠΟΙ - Συρίγος

«Αυτήν την εβδομάδα δεν θα ανοίξουν τα σχολεία στις περιοχές με το αυστηρό lockdown, από την άλλη εβδομάδα όλα θα γίνουν βάσει όσων εισηγηθούν οι ειδικοί», είπε ο Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, μιλώντας στον ΑΝΤ1 και στην εκπομπή «Πρωινοί Τύποι».

Αναφορικά με την παρέμβαση αστυνομικών στο ΑΠΘ που τελούσε υπό κατάληψη, ο Άγγελος Συρίγος διευκρίνισε ότι «υπήρξε εφαρμογή νόμου που ισχύει από καιρό και όχι του πρόσφατου νόμου που προβλέπει και την ίδρυση σώματος για την αστυνόμευση στα ΑΕΙ, ο οποίος θα τεθεί σε ισχύ από τον Σεπτέμβριο».

Ο κ. Συρίγος είπε ότι πάντως ότι «από την παρέμβαση των αστυνομικών προέκυψε ότι οι γνωστοί-άγνωστοι ήταν γνωστοί-γνωστοί, καθώς από τους 31 συλληφθέντες, οι 19 δεν ήταν καν φοιτητές και οι άλλοι 12 ήταν φοιτητές, κατά δήλωση τους».

Για τις πρακτικές ασκήσεις φοιτητών

«Αυτήν την στιγμή επιτρέπονται πρακτικές ασκήσεις μόνο τελειόφοιτων της Ιατρικής. Εξετάζουμε το ενδεχόμενο να επιτραπούν πρακτικές και κλινικές ασκήσεις φοιτητών σε φαρμακεία, σε σχολεία ειδικής αγωγής καθώς και σε άλλες δραστηριότητες. Προσωπικώς καταλήγω στην σκέψη να «ανοίξει» η πρακτική άσκηση για φοιτητές εντός περιφερειακής ενότητας, είτε στην έδρα του Πανεπιστημίου είτε εκεί όπου βρίσκεται η μόνιμη κατοικία του» , σημείωσε ο Υφυπουργός Παιδείας.

Για την Τουρκία και τις κυρώσεις

Αναφερόμενος στα ελληνοτουρκικά, με την ιδιότητα και του Αν. Καθηγητή Διεθνών Σχέσεων, ο Άγγελος Συρίγος είπε ότι «Η Αμερική απέδειξε ότι οι κυρώσεις έχουν σημασία, διότι επέβαλε κυρώσεις στην Τουρκία με το “πάγωμα” των F-35 και όχι μόνο. Όταν υπάρχει αποφασιστικότητα, υπάρχει και αποτέλεσμα. Στην ΕΕ δεν υπάρχει ένας που αποφασίζει, αλλά 27 χώρες. Πολλές χώρες, όπως η Ιταλία που είχε τις περισσότερες εξαγωγές στην Τουρκία ή η Γερμανία, φοβούνται ότι οι οικονομικές κυρώσεις θα έχουν επιπτώσεις και στις δικές τους οικονομίες».

Προσέθεσε ότι «η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι ένα πείραμα που το ζούμε και το βλέπουμε να προχωράει. Εκείνο που ξέρουμε για την αλληλεγγύη είναι ότι υπάρχει όταν έχουμε ακραίες καταστάσεις, όταν δηλαδή υπάρχει πολύ σοβαρό πρόβλημα. Όταν η ΕΕ θεωρεί ότι το πρόβλημα είναι υπό σχετικό έλεγχο, τότε λειτουργούν οι κρατικές πολιτικές».

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΜητσοτάκης σε αγρότες: Τη Δευτέρα στις 5 περιμένω στο γραφείο μου όποια αντιπροσωπεία οριστείΣήμερα 12:56 | Ειδήσεις

«Το σχέδιο μας προδιαγράφει την εθνική στρατηγική μέχρι το 2030, σε μία χώρα διαφορετική από αυτήν που παραλάβαμε».

Χολαργός: Προσωρινά κρατούμενοι οι δύο νεαροί που μαχαίρωσαν τον 14χρονοΣήμερα 18:24 | Ειδήσεις

Οι δύο νεαροί κατηγορούνται για απόπειρα ανθρωποκτονίας.

ΟΠΕΚΕΠΕ: Για ψευδή κατάθεση ελέγχεται ο Γιώργος ΞυλούρηςΣήμερα 15:05 | Ειδήσεις

Σε περίπτωση που διαπιστωθεί ότι έχει διαπράξει το αδίκημα της ψευδούς κατάθεσης, τότε θα εκκινήσει η αυτόφωρη διαδικασία.

Δίκη Χρυσής Αυγής: Τη Δευτέρα θα συνεχίσει την αγόρευση της η εισαγγελέαςΣήμερα 15:42 | Ειδήσεις

Η εισαγγελική λειτουργός τόνισε εξαρχής πως η Χρυσή Αυγή είναι μια εγκληματική οργάνωση που δρούσε για τριάντα χρόνια και μετεξελίχθηκε σε κόμμα.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Στο Βερολίνο τη Δευτέρα, 15 Δεκεμβρίου, ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι19:50Οπλισμένα τουρκικά μαχητικά έκαναν την εμφάνιση τους στο Αιγαίο19:36Λάρισα: Με εντεινόμενες κινητοποιήσεις απαντούν οι αγρότες19:19ΕΕ- Κόστα: Πρέπει να μετατρέψουμε τη δέσμευση κάλυψης των οικονομικών αναγκών της Ουκρανίας σε πραγματικότητα19:02Γαλλία: Αποφασίστηκε η θανάτωση κάθε βοειδούς σε μονάδες με κρούσμα οζώδης δερματίτιδας - Αντιδράσεις αγροτών18:45Χολαργός: Προσωρινά κρατούμενοι οι δύο νεαροί που μαχαίρωσαν τον 14χρονο 18:30Συνάντηση Ερντογάν - Πούτιν: Η Τουρκία πρότεινε να εφαρμοστεί μια περιορισμένη εκεχειρία για τις ενεργειακές εγκαταστάσεις και τα λιμάνια18:16Νέα Ιωνία: Συνελήφθη 54χρονη οικιακή βοηθός για κλοπή κοσμημάτων από σπίτι ηλικιωμένων18:02Χατζηδάκης : Η Ελλάδα έχει δύο συγκριτικά πλεονεκτήματα, πολιτική σταθερότητα και ξεκάθαρο πολιτικό προσανατολισμό17:48Κύπρος: Η Λάρνακα ορίζεται Ευρωπαϊκή Πολιτιστική Πρωτεύουσα για το 203017:34Κόρινθος: Φωτιά σε συρόμενο νταλίκας στην Εθνική Οδό Πατρών – Αθηνών17:20Ουκρανία: Ο Ζελένσκι επισκέφθηκε πόλη που ανακατέλαβαν οι δυνάμεις της χώρας (Βίντεο)17:06Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας παρέστη στον εορτασμό των 157 χρόνων από την ίδρυση της Προεδρικής Φρουράς16:52Φοινικούντα - "Αποκαλύψεις": Τα στοιχεία που οδήγησαν στις νέες συλλήψεις για το διπλό φονικό16:38ΗΠΑ: Ξεκίνησε η διαπραγμάτευση για την απελευθέρωση πολιτικών κρατουμένων στη Λευκορωσία16:24e-ΕΦΚΑ: Πότε καταβάλλονται οι συντάξεις Ιανουαρίου 202616:10Δίκη Χρυσής Αυγής: Τη Δευτέρα θα συνεχίσει την αγόρευση της η εισαγγελέας15:56Ισραήλ: Απαγορεύει τα κινητά τηλέφωνα στα δημοτικά σχολεία της χώρας15:42ΟΠΕΚΕΠΕ: Για ψευδή κατάθεση ελέγχεται ο Γιώργος Ξυλούρης15:28Και αυτά τα Χριστούγεννα η ΔΕΗ γίνεται "Ένα με τα Παιδιά"15:14
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο