LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΥγείαΔημοσίευση: 26 Φεβρουαρίου 2021 19:32

Αγοράκι με σπάνιο σύνδρομο δίνει “μάχη για την ζωή” στην Εντατική (βίντεο)

Ώρες αγωνίας και για το λίγων ημερών μωρό που νοσηλεύεται στην ΜΕΘ με κορονοϊό.

Παιδί - νοσοκομείο

Της Κατερίνας Χαράλαμπου

Μάχη για να κρατηθεί στη ζωή δίνει ένα αγοράκι πέντε ετών, που νοσηλεύεται διασωληνωμένο στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Non Covid του Νοσοκομείου Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού». 

Ο μικρός νοσεί από ένα σπάνιο υπερφλεγμονωδες σύνδρομο, το οποίο εμφανίζεται σε παιδιά 4 με 6 εβδομάδες αφού έχουν περάσει ελαφρά τον κορονοϊό. Το αγοράκι είχε μεταφερθεί αρχικά στο Ωνάσειο καθώς η νόσος του προκάλεσε επιπλοκές στην καρδιά και στη συνέχεια επέστρεψε στο Νοσοκομείο Παιδων. 

Το Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο σε ανακοίνωση του αναφέρει «σχετικά με την πρόσφατη νοσηλεία 5χρονου ανασφάλιστου παιδιού με σπάνιο πολυοργανικό φλεγμονώδες σύνδρομο, αναφέρουμε ότι το παιδί νοσηλευόταν στο ΓΝΑ Παίδων «Π. & Α. Κυριακού» σε κρίσιμη κατάσταση λόγω βαριάς καρδιακής ανεπάρκειας που δεν αντιμετωπιζόταν με φαρμακευτική θεραπεία. Η μεταφορά στο ΩΚΚ έγινε μετά από αίτημα των Ιατρών και του Διοικητή του Νοσοκομείου Παίδων «Η Αγία Σοφία», δεδομένου ότι το ΩΚΚ είναι το μόνο Νοσοκομείο όπου εφαρμόζεται η μέθοδος μηχανικής υποστήριξης τύπου ECMO σε παιδιατρικούς ασθενείς». 

Όπως αναφέρει το Ωνάσειο, «Μετά την εισαγωγή του μικρού ασθενή στο ΩΚΚ, αξιολογήθηκε από τους Ιατρούς των Τμημάτων Παιδοκαρδιολογικού και Παιδοκαρδιοχειρουργικού καθώς και της Παιδοκαρδιολογικής-Παιδοκαρδιοχειρουργικής Μονάδας Εντατικής Θεραπείας και αποφασίστηκε η επείγουσα χειρουργική τοποθέτηση συστήματος μηχανικής υποστήριξης του μυοκαρδίου (ECMO), λόγω βαριάς καρδιακής ανεπάρκειας και έκπτωσης της καρδιακής λειτουργίας. Ο μικρός ασθενής υποστηρίχθηκε μηχανικά για τέσσερις ημέρες, παραμένοντας νοσηλευόμενος στην Παιδοκαρδιοχειρουργική ΜΕΘ, υπό την φροντίδα των Ιατρών των προαναφερθέντων Τμημάτων.  Μετά την πάροδο των τεσσάρων ημερών, η κατάσταση της υγείας του παιδιού βελτιώθηκε, η καρδιά απέκτησε πολύ καλή λειτουργία και έγινε επιτυχής διακοπή της μηχανικής υποστήριξης. Το παιδί μεταφέρθηκε σήμερα Παρασκευή στο Νοσοκομείο Παίδων «Π. & Α. Κυριακού» σε σταθερή κατάσταση για συνέχιση της νοσηλείας του».

Το τεστ του για κορονοϊό είναι αρνητικό, έχει όμως υψηλά αντισώματα. Άλλα δύο περιστατικά αντιμετώπισαν οι γιατροί στην παιδιατρική κλινική του Μetropolitan Ηospital.

Τα παιδιά με σχετιζόμενο με την COVID-19 πολυσυστηματικό υπερφλεγμονώδες σύνδρομο εμφανίζουν υψηλό πυρετό, έντονο κοιλιακό άλγος, διαρροϊκές κενώσεις και μυοκαρδίτιδα.

Εν τω μεταξύ, συνεχίζεται η αγωνία και για το 26 ημερών βρέφος που νοσηλεύεται δια σωληνωμένο με κορονοϊό στο «Αγλαΐα Κυριακού». 

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΠτΔ - Τασούλας: Η εθνική ομοψυχία δεν είναι ευχολόγιο, αλλά όρος απαράβατοςΣήμερα 12:52 | Ειδήσεις

Με τιμές υποδέχθηκε η Κατερίνα Σακελλαροπούλου τον Κωνσταντίνο Τασούλα στο Προεδρικό Μέγαρο μετά την ορκωμοσία του, παραδίδοντάς του τη «σκυτάλη» της Προεδρίας της Δημοκρατίας.

Δίκη - Μάτι: Ενοχή για 12 πρόσωπα, απαλλαγή για 9 ζητά η εισαγγελέαςΣήμερα 11:41 | Ειδήσεις

Την ενοχή 12 κατηγορούμενων και την απαλλαγή 9 ζήτησε η εισαγγελέας της έδρας του Τριμελούς Εφετείου Πλημμελημάτων στη δίκη για το Μάτι.

Ορκωμοσία Τασούλας - Μητσοτάκης: Η στιγμή που σκύβει στα ονόματα των 57 θυμάτων των ΤεμπώνΣήμερα 12:10 | Ειδήσεις

Καρέ - καρέ η στιγμή που ο Κυριάκος Μητσοτάκης σκύβει στα ονόματα των 57 θυμάτων των Τεμπών μπροστά από το μνημείο του Άγνωστου στρατιώτη. 

Τέμπη: Μήνυση κατά Καραμανλή και Σπίρτζη από oικογένεια θύματοςΣήμερα 13:46 | Ειδήσεις

Μήνυση κατά των πρώην υπουργών Κώστα Αχ. Καραμανλή και Χρήστου Σπίρτζη κατατέθηκε από τους δικηγόρους της οικογένειας ενός εκ των θυμάτων της τραγωδίας των Τεμπών, της Αγάπης Τσακλίδη.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Εθνική Πινακοθήκη - Νίκος Παπαδόπουλος: Βίντεο - ντοκουμέντο από τον βανδαλισμό των εκθεμάτων 15:04Εξωδικαστικός μηχανισμός - Χατζηδάκης: Υπερδιπλασιάστηκαν οι ρυθμίσεις οφειλών 14:50ΟΣΕΘ: “Έκρηξη” στην επικύρωση εισιτηρίων σε ΟΑΣΘ και ΚΤΕΛ14:36Γυναικοκτονία - Θεσσαλονίκη: Σε σοκ οι κόρες του ζευγαριού14:21Καιρός: Συννεφιά, αφρικανική σκόνη και νέα άνοδος της θερμοκρασίας την Παρασκευή14:07Τέμπη: Μήνυση κατά Καραμανλή και Σπίρτζη από oικογένεια θύματος13:53Δίκη - Μάτι: Ενοχή για 12 πρόσωπα, απαλλαγή για 9 ζητά η εισαγγελέας13:39Ενδοοικογενειακή βία - Ρόδος: Ανήλικος κατήγγειλε τον πατέρα του 13:24Conference League: Φιορεντίνα - Παναθηναϊκός ζωντανά σε ANT1 και antenna.gr την Πέμπτη13:10ΠτΔ - Τασούλας: Η εθνική ομοψυχία δεν είναι ευχολόγιο, αλλά όρος απαράβατος12:56Βούλα: Συνελήφθησαν δύο εργολάβοι για το εργατικό δυστύχημα 12:43Ορκωμοσία Τασούλα - Σακελλαροπούλου: Σας συγχαίρω για την εκλογή σας12:30Ορκωμοσία Τασούλας - Μητσοτάκης: Η στιγμή που σκύβει στα ονόματα των 57 θυμάτων των Τεμπών 12:16Ρόδος: Εξαφάνιση ανήλικων από δομή φιλοξενίας12:03Ορκίστηκε νέος Πρόεδρος της Δημοκρατίας ο Κωνσταντίνος Τασούλας11:49Ορκωμοσία Τασούλα: Απέχουν Ελληνική Λύση και Πλεύση Ελευθερίας11:35ΠτΔ - Κώστας Τασούλας: Οι πρώτες αφίξεις στην τελετή ορκωμοσίας (εικόνες)11:22Εκοιμήθη ο Μητροπολίτης πρώην Θεσσαλονίκης Άνθιμος11:08ΠτΔ - Κώστας Τασούλας: Η ορκωμοσία του Προέδρου της Δημοκρατίας (live blog)10:55Πέμπτη 13 Μαρτίου: Το πρώτο web δελτίο με τις σημαντικότερες ειδήσεις της ημέρας 10:42
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο