LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚοινωνίαΔημοσίευση: 26 Φεβρουαρίου 2021 17:52 | Ανανέωση: 26 Φεβρουαρίου 2021 18:36

Χαρδαλιάς: Παράταση του lockdown στην Αττική (βίντεο)

Ποιές περιοχές της χώρας μπαίνουν στο επίπεδο αυξημένου κινδύνου. Φορτισμένος συναισθηματικά ήταν ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων.

Αθήνα - Αττική - lockdown

Στο επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου («βαθύ κόκκινο») παραμένουν και την επόμενη εβδομάδα οι Περιφερειακές Ενότητες Αττικής, Εύβοιας (πλην Σκύρου), Αχαΐας, Αρκαδίας και οι δήμοι Καλυμνίων και Κορδελιού-Ευόσμου Θεσσαλονίκης όπως ανακοίνωσε ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης για την πορεία της πανδημίας του κορονοϊού.

Παράλληλα, ενημέρωσε ότι ο Δήμος Μυκόνου βγαίνει από το επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου και μπαίνει στο επίπεδο επιτήρησης, μιας και υπάρχει βελτίωση στην επιδημιολογική εικόνα του νησιού, όπου υπάρχουν 3 ενεργά κρούσματα, όταν στις 3 Φεβρουαρίου είχαν φτάσει τα 53.

Στο επίπεδο αυξημένου κινδύνου (κόκκινο) μπαίνουν μέχρι τις 8 Μαρτίου οι Περιφερειακές Ενότητες Λευκάδας (πλην Μεγανησίου), Θεσπρωτίας (ιδιαίτερη προσοχή συνέστησε στον Δήμο Ηγουμενίτσας), Σύρου, Σάμου, Ηρακλείου, Κορινθίας (με ιδιαίτερη σύσταση για το Λουτράκι) και οι δήμοι Αρταίων, Διδυμότειχου, Λοκρών και Αμφιλοχίας.΅

Επίσης, παραμένουν στο “κόκκινο” οι Περιφερειακές Ενότητες Κεφαλληνίας, Ηλείας (πλην των δήμων Ανδρίτσαινας-Κρεστένων και Αρχαίας Ολυμπίας), Θεσσαλονίκης, Χαλκιδικής, Ρεθύμνου, η Θάσος, ο Δήμος Αγιάς της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας, ο Δήμος Πύδνας-Κολινδρού της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας, ο Δήμος Ζίτσας Ιωαννίνων, οι δήμοι Ναυπλιέων και Άργους- Μηκυνών της Περιφερειακής Ενότητας Αργολίδας, καθώς και οι δήμοι Τανάγρας και Θηβαίων της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας.

Παράλληλα, ο κ. Χαρδαλιάς αναφέρθηκε στους δήμους Λάρισας και Βόλου τονίζοντας ότι το επιδημιολογικό φορτίο παρουσιάζει επικίνδυνα αυξητική τάση τα τελευταία 24ωρα. «Παρακαλούμε τους κατοίκους να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και συνεπείς στην τήρηση των μέτρων. Η συνεργασία όλων είναι απαραίτητη προκειμένου να μην υπάρξει περαιτέρω έξαρση του ιικού φορτίου και να μην χρειαστεί να ληφθούν επιπλέον μέτρα», είπε ο κ. Χαρδαλιάς.

Βγαίνουν από το “κόκκινο” δήμοι Τεμπών και Καρπάθου, όπου η επιδημιολογική εικόνα έχει βελτιωθεί.

Για τους συνοριακούς σταθμούς Κακαβιάς και Ευζώνων

Νέα δεδομένα ισχύουν από τις 6 το πρωί της Δευτέρας 1 Μαρτίου, μέχρι και τις 6 το πρωί της 15ης Μαρτίου, για τους συνοριακούς σταθμούς Κακαβιάς και Ευζώνων. Συγκεκριμένα, όπως είπε ο κ. Χαρδαλιάς, προκειμένου να αποφευχθεί η περαιτέρω διασπορά του ιού από τις χερσαίες πύλες εισόδου, ισχύουν τα εξής για τους συνοριακούς σταθμούς Κακαβιάς και Ευζώνων:

  • Το ωράριο εισόδου από τους εν λόγω σταθμούς διαμορφώνεται από τις 7:00 έως τις 7:00 το απόγευμα (συμπεριλαμβανομένης και της διέλευσης φορτηγών οχημάτων), αντί από τις 7:00 το πρωί έως τις 11:00 το βράδυ που ίσχυε μέχρι τώρα.
  • Το όριο των 700 ατόμων που είχαν δικαίωμα εισόδου από τους εν λόγω σταθμούς διαμορφώνεται πλέον σε 400 άτομα ημερησίως.
  • Υποχρεωτική χρήση ταχειών δοκιμασιών αντιγόνου (rapid tests) σε όλους τους εισερχόμενους στη χώρα από τους συγκεκριμένους σταθμούς, συμπεριλαμβανομένων και των οδηγών φορτηγών.
  • Σε περίπτωση ανίχνευσης θετικού κρούσματος δεν επιτρέπεται η είσοδος στη χώρα.
  • Όλοι οι εισερχόμενοι από τους σταθμούς αυτούς τίθενται υποχρεωτικά σε κατ' οίκον περιορισμό για 14 ημέρες, εξαιρουμένων των οδηγών εμπορευματικών φορτηγών.

Τσικνοπέμπτη - Μυτιλήνη - σχολεία

Για την Τσικνοπέμπτη

Εν όψει της Τσικνοπέμπτης, ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, τόνισε πως δεν θα υπάρξει διαφοροποίηση στα υφιστάμενα μέτρα. Θα ισχύουν απαγόρευση κυκλοφορίας και μετακινήσεις με SMS στο 13033.

Ο κ. Χαρδαλιάς ζήτησε από όλους να περάσουν την Τσικνοπέμπτη σε στενό οικογενειακό κύκλο, για να μην υπάρξουν δυσάρεστες εκπλήξεις όσον αφορά στη διασπορά του ιού.

Το συγκινητικό μήνυμα για τον έναν χρόνο πανδημίας

Φανερά φορτισμένος συναισθηματικά, ο κ. Χαρδαλιάς αναφέρθηκε στη συμπλήρωση ενός χρόνου από τον εντοπισμό του πρώτου κρούσματος κορονοϊού στην Ελλάδα, κάνοντας λόγο για μία διαρκή “μάχη”, προτρέποντας τους πολίτες να εμβολιαστούν και στέλνοντας το μήνυμα «Συνεχίζουμε και να είστε σίγουροι ότι θα νικήσουμε!»

«Ένα χρόνο μετά τον ερχομό της πανδημίας, έχουμε διανύσει μια τεράστια, μία πρωτοφανή πορεία. Μια πορεία δύσκολη, μια πορεία επίπονη, μια πορεία που μας έχει στερήσει πολλά, μας έχει απομακρύνει από όσα θεωρούσαμε δεδομένα. Τους ανθρώπους που αγαπάμε, τις καθημερινές μας συνήθειες, τα μικρά αλλά και μεγάλα πράγματα που κάνουν τη ζωή μας χαρούμενη. Ένα χρόνο μετά, έχοντας κοπιάσει και παλέψει με κάτι πρωτόγνωρο, συνεχίζουμε να δίνουμε όλοι μας καθημερινά μια σειρά από μικρές και μεγάλες μάχες για να φτάσουμε σιγά σιγά, με απέραντη υπομονή, με μοναδική καρτερία, στην υπέρτατη νίκη απέναντι στον αόρατο εχθρό», επεσήμανε μεταξύ άλλων ο κ. Χαρδαλιάς.

ΝΙΚΟΣ ΧΑΡΔΑΛΙΑΣ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΓΙΑ LOCKDOWN

Παράλληλα τόνισε: «Ένα χρόνο μετά, δίνουμε ακόμα τη μάχη μας. Νύχτα και μέρα, ξεπερνάμε τον εαυτό μας. Οι γυναίκες και οι άνδρες της Πολιτικής Προστασίας, των Ενόπλων Δυνάμεων, του Πυροσβεστικού Σώματος, της Αστυνομίας, του ΕΟΔΥ, οι επιδημιολόγοι μας, τα στελέχη υγείας σε όλη τη χώρα. Όλοι παραμένουμε ταγμένοι σε αυτόν τον αγώνα, υπηρετώντας αυτό το μοναδικό πατριωτικό καθήκον. Ένα χρόνο μετά, όλοι μας πρέπει να νιώθουμε περήφανοι για όσα έχουμε επιτύχει. Μαζί, Πολιτεία και πολίτες έχουμε καταφέρει πολλά. Κι η ευγνωμοσύνη μας προς τον κάθε ένα από εσάς ξεχωριστά που με επιμονή, με καρτερία τηρεί τα μέτρα, είναι όχι μόνο δεδομένη, είναι απεριόριστη. Και πιστέψτε με, δεν το λέω αυτό συμβατικά - χωρίς τη δική σας προσπάθεια, χωρίς τις δικές σας θυσίες δεν θα είχαμε φτάσει ως εδώ», ενώ στη συνέχεια προσέθεσε: «Ένα χρόνο μετά, επιμένουμε. Είμαστε δίπλα στους πολίτες, στις αγωνίες τους, στις εύλογες ή μη απορίες τους, στις καλοπροαίρετες ή και άδικες ανησυχίες τους, δουλεύουμε όλοι μαζί για να βγάλουμε την πατρίδα μας από αυτή τη λαίλαπα. Γιατί το χρωστάμε στους γονείς μας, στα παιδιά μας, στους φίλους μας, στους ανθρώπους που αγαπάμε. Γιατί το οφείλουμε στη μνήμη όλων όσων τόσο άδικα, τόσο αναπάντεχα, έφυγαν από κοντά μας, έπεσαν στη μάχη απέναντι στον αόρατο εχθρό».

Ακόμη ο κ. Χαρδαλιάς σημείωσε: «Ένα χρόνο μετά, κοιτάμε πίσω μας και κρατάμε μόνο τον κοινό αγώνα, μόνο τις στιγμές αλληλεγγύης μπροστά στην απειλή. Δεν μένουν στη σκέψη μας ούτε αναθέματα, ούτε άδικες κατηγορίες, ούτε συνωμοσιολογικοί παραλογισμοί και ακραίες αντιδράσεις. Δεν λυγίζουμε, δεν αποκαρδιωνόμαστε, δεν υποχωρούμε. Όλοι είμαστε κουρασμένοι, όλοι είμαστε αγχωμένοι αλλά δεν είμαστε φοβισμένοι. Ένα χρόνο μετά, παλεύουμε ακόμα. Χωρίς διάθεση νουθεσίας, χωρίς να κουνάμε το δάχτυλο σε κανέναν. Με μόνη μας έννοια να πετύχουμε τον κοινό σκοπό, να μείνουμε όλοι ασφαλείς ως το τέλος αυτής της περιπέτειας. Αυτή είναι η φροντίδα μας, αυτή είναι η αγωνία μας, αυτό είναι το καθημερινό μας στοίχημα που για κάποιους από εμάς εξελίσσεται σε στοίχημα ζωής, σε στοίχημα ευθύνης απέναντι στην πατρίδα και τους πολίτες της».

Παράλληλα, αναφέρθηκε στους εμβολιασμούς τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι «η ελευθερία δεν αργεί». Συγκεκριμένα είπε: «Ένα χρόνο μετά, βλέπουμε επιτέλους το φως στην άκρη του τούνελ. Χάρη στο εμβόλιο, η ελευθερία δεν αργεί. Κι όχι τυχαία, η εθνική εκστρατεία για τον εμβολιασμό πήρε την κωδική ονομασία “Επιχείρηση Ελευθερία”. Γιατί το ραντεβού για τον εμβολιασμό μας είναι ραντεβού απελευθέρωσης από τον αόρατο εχθρό - είναι ραντεβού ζωής».

«Ένα χρόνο μετά, σας ευχαριστούμε μέσα από την καρδιά μας για όσα έχετε κάνει. Για την κούραση που αντέχετε, για τη μάσκα που δεν ξεχνάτε, για κάθε φορά που είπατε "όχι" όταν τόσο ανάγκη είχατε να πείτε "δεν πειράζει". Ένα χρόνο μετά, έχουμε πορευτεί μαζί σε αυτό τον ανηφορικό δρόμο. Και μαζί ευχόμαστε οι επόμενοι μήνες να είναι μήνες ελευθερίας, μήνες δημιουργίας, μήνες ανάστασης για όλους μας. Συνεχίζουμε και να είστε σίγουροι, θα νικήσουμε», κατέληξε ο κ. Χαρδαλιάς.

Σύσκεψη Χαρδαλιά-Τσιόδρα με τους Περιφερειάρχες

Ευρεία σύσκεψη, μέσω τηλεδιάσκεψης, πραγματοποιήθηκε νωρίτερα σήμερα υπό τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκο Χαρδαλιά και τον Καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα, με συμμετοχή του Υπουργού Εσωτερικών, Μάκη Βορίδη, του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών αρμόδιου για θέματα Αυτοδιοίκησης, Στέλιου Πέτσα, του Υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργώ στον Υπουργό Επικρατείας, Θεόδωρου Λιβάνιου, του Προέδρου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) Δημήτρη Παπαστεργίου και του Προέδρου του ΕΟΔΥ Παναγιώτη Αρκουμανέα.

ΧΑΡΔΑΛΙΑΣ - ΤΣΙΟΔΡΑΣ - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΕΣ - ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗ

Στη σύσκεψη μετείχαν επίσης οι 13 Περιφερειάρχες της χώρας, ενώ ο Καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας ενημέρωσε εκτενώς τους παριστάμενους για την επιδημιολογική εικόνα κάθε μίας από τις 13 Περιφέρειες.

Σκοπός της σύσκεψης ήταν η σε βάθος ενημέρωση των Περιφερειαρχών για την κατάσταση που επικρατεί σε σχέση με τη διασπορά του κορωνοϊού και ο καλύτερος συντονισμός όλων των υπό την εποπτεία τους φορέων για τη διαχείριση της πανδημίας.

Στο πλαίσιο της συζήτησης συμφωνήθηκε η σύσκεψη να επαναλαμβάνεται κάθε Παρασκευή για την αμφίδρομη ενημέρωση των εκπροσώπων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και τον αποτελεσματικότερο συντονισμό των δράσεών τους.

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΚακοκαιρία - Τρίκαλα: Χιόνισε στο Περτούλι (εικόνες)Σήμερα 09:47 | Τοπικά Νέα

Ασυνήθιστες εικόνες για τέτοια εποχή, με την περιοχή "ντυμένη στα λευκά", είδαν το πρωί του Σαββάτου, κάτοικοι και επισκέπτες στο Πετρούλι. Δείτε LIVE την εξέλιξη της κακοκαιρίας.

Πάσχα - Σκρέκας: Αρνί έως 10 ευρώ το κιλό στα σούπερ μάρκετΣήμερα 08:53 | Ειδήσεις

Τι είπε ο Υπ. Ανάπτυξης στον ΑΝΤ1 για την ακρίβεια, τους ελέγχους και τα πρόστιμα στην αγορά. Πότε ενεργοποιούνται το “Καλάθι των νονών” και το “Καλάθι του Πάσχα”.

“Ανακαινίζω - Νοικιάζω”: εκατοντάδες εγκρίσεις αιτήσεων τις πρώτες ημέρεςΣήμερα 10:49 | Ειδήσεις

Δυναμικά και με ισχυρό ενδιαφέρον ξεκίνησε το πρόγραμμα “Ανακαινίζω – Νοικιάζω” του Yπ. Κοινωνικής Συνοχής. Οδηγός για τους δικαιούχους και την διαδικασία που πρέπει να ακολουθηθεί.

Ρόδος - Χατζηνικόλας: Η Περιφέρεια έταξε βοήθημα στα παιδιά του νεκρού εθελοντή, αλλά... δεν μπορεί να το δώσει!Σήμερα 11:51 | Τοπικά Νέα

Τι αναφέρει σε εξώδικο που έστειλε η χήρα του άτυχου εθελοντή, που πέθανε ενώ μαινόταν η μεγάλη φωτιά στην Ρόδο. "Απίθανη" είναι η απάντηση της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Χατζηδάκης: Η Ελλάδα είναι η ευχάριστη έκπληξη της ευρωπαϊκής οικονομίας 12:20Ρόδος - Χατζηνικόλας: Η Περιφέρεια έταξε βοήθημα στα παιδιά του νεκρού εθελοντή, αλλά... δεν μπορεί να το δώσει!12:07Κρήτη: Επιτέθηκε στους γονείς του και τους ανάγκασε να κοιμηθούν σε εκκλησία11:54Δίκη Τραμπ: Πέθανε ο άνδρας που αυτοπυρπολήθηκε11:41Τένις - Βαρκελώνη: Ο αντίπαλος του Τσιτσιπά στον ημιτελικό11:29“Ανακαινίζω - Νοικιάζω”: εκατοντάδες εγκρίσεις αιτήσεων τις πρώτες ημέρες11:16Ευρωεκλογές - Κασσελάκης: Περιοδεία σε 27 νησιά για 10 ημέρες11:02Βόρεια Κορέα: Δοκιμή σε τεράστια πυραυλική κεφαλή10:49Formula 1 - GP Σαγκάης: Ο Φερστάπεν επικράτησε στον αγώνα σπριντ10:35Μίμης Φωτόπουλος: Σαν σήμερα γεννήθηκε ο σπουδαίος ηθοποιός10:22Κουρέτας για Θεσσαλία: Σε λίγες ώρες έπεσε όση βροχή πέφτει σε 3,5 μήνες (βίντεο)10:10Κακοκαιρία - Τρίκαλα: Χιόνισε στο Περτούλι (εικόνες)09:57“Υγεία πάνω απ’ όλα”: υπέρταση στις γυναίκες, κατάψυξη ωαρίων και δυσορθογραφία09:4421η Απριλίου 1967: η ημέρα που η Ελλάδα “μπήκε στον γύψο”09:30Θεσσαλονίκη: Νεκρός οδηγός σε τροχαίο09:17Πάσχα - Σκρέκας: Αρνί έως 10 ευρώ το κιλό στα σούπερ μάρκετ09:04Ιράκ: Έκρηξη σε στρατιωτική βάση (βίντεο)08:51ΥΠΕΞ Ιράν για Ισραήλ: Δεν γίνεται επίθεση με παιδικά παιχνίδια08:37Κακοκαιρία: Νέο έκτακτο δελτίο ΕΜΥ για ισχυρές βροχές και χαλάζι08:24Δώρο Πάσχα: Πότε καταβάλλεται, πώς υπολογίζεται08:10
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο