LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 26 Φεβρουαρίου 2021 14:20 | Ανανέωση: 26 Φεβρουαρίου 2021 14:41

“Τσεσμέ”: Ξανά στο Αιγαίο το τουρκικό σκάφος

Ξαναέβγαλαν το υδρογραφικό σκάφος "Τσεσμέ" στο Αιγαίο οι Τούρκοι.

Τσεσμέ

Στο Αιγαίο βγήκε ξανά το μεσημέρι της Παρασκευής το υδρογραφικό σκάφος «Τσεσμέ».

Περίπου στις 14:00 το μεσημέρι το "Τσεσμέ" έπλεε προς την περιοχή ερευνών που έχει ανακοινωθεί με την παράνομη τουρκική Navtex της 15ης Φεβρουαρίου.

Σημειώνεται ότι η τουρκική Navtex αφορά διεθνή ύδατα κοντά στην Λήμνο, τον Άγιο Ευστράτιο και την Σκύρο.

Υπενθυμίζεται ότι το πρωί της Πέμπτης -λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών- το υδρογραφικό Τσεσμέ απομακρύνθηκε από την περιοχή ερευνών στο Κεντρικό Αιγαίο και έδεσε στο λιμάνι της Σμύρνης.

Την ίδια ώρα, ζεύγος τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών F-16, πέταξε πάνω από το Αγαθονήσι στα 22.700 πόδια.

Τα τουρκικά αεροσκάφη αναγνωρίσθηκαν και αναχαιτίσθηκαν από αντίστοιχα ελληνικά μαχητικά σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια τακτική.

Ακάρ: Η Ελλάδα δεν συμπεριφέρεται ως καλός γείτονας

Σήμερα, ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ υποστήριξε ότι η Ελλάδα δεν συμπεριφέρεται ως καλός γείτονας, επαναφέροντας τους ισχυρισμούς για παρενόχληση του Τσεσμέ, από ελληνικά μαχητικά.

Σε δηλώσεις του αναφορικά με την άσκηση Γαλάζια Πατρίδα, ο Τούρκος υπουργός Άμυνας τόνισε ότι η χώρα του είναι αποφασισμένη και άξια να υπερασπιστεί τα δικαιώματά της στην «γαλάζια Πατρίδα», συμπεριλαμβανομένης και της Κύπρου.

Σχολιάζοντας την κατ’ ισχυρισμόν παρενόχληση του Τσεσμέ από ελληνικά μαχητικά, ο Ακάρ ανέφερε ότι «η απαραίτητη απάντηση δόθηκε».

«Τονίζουμε για άλλη μια φορά ότι αυτή η στάση δεν αρμόζει στις σχέσεις καλές γειτονίας. Δεν θα υποχωρήσουμε ποτέ από τα δικαιώματά μας.

Είμαστε αποφασισμένοι και άξιοι να προστατεύσουμε τα συμφέροντά μας στην ‘γαλάζια μας πατρίδα’, συμπεριλαμβανομένης της Κύπρου. Η άσκηση συνεχίζεται με επιτυχία. Ενεργούμε όχι μόνο για την δική μας ασφάλεια αλλά και την ασφάλεια των φιλικών και αδελφικών χωρών όπως απαιτεί η ευθύνη του πολιτισμού μας» σημείωσε.

Δένδιας: Η Ελλάδα δεν θα γίνει στο «σκυλί του Παβλόφ» της Τουρκίας

Από την πλευρά του ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής έστειλε σαφές μήνυμα στην Αγκυρα. «Η Ελλάδα έχει αυτοπεποίθηση και η Τουρκία δεν θα πετύχει να δημιουργήσει στην ελληνική εξωτερική πολιτική σύνδρομο του σκυλιού του Παβλόφ!», είπε και πρόσθεσε: «Η Ελλάδα αντιδρά όταν και όπως πρέπει όχι όταν το επιθυμεί η Τουρκία. Είναι ευτυχές το γεγονός ότι το σύνολο του πολιτικού κόσμου ανέγνωσε τον ευκρινή και απλοϊκό τουρκικό σχεδιασμό».

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΑλέξης Τσίπρας – Ιθάκη: Κατάμεστο το Παλλάς για την παρουσίαση του βιβλίου του (βίντεο)Σήμερα 20:06 | Ειδήσεις

Ο πρώην πρωθυπουργός στην ομιλία του, μεταξύ άλλων, θα επιχειρήσει να αναβιώσει το δίπολο Μητσοτάκης-Τσίπρας.

Επίσκεψη της Γκίλφοϊλ στη Βουλή – Συναντήθηκε με τον Νικήτα Κακλαμάνη (εικόνες)Σήμερα 17:27 | Ειδήσεις

Ο πρόεδρος της Βουλής, αφού ευχάριστε την Αμερικανίδα πρέσβειρα για την επίσκεψη της στο ελληνικό Κοινοβούλιο της χάρισε ένα μεταξωτό μαντήλι για την ίδια, αλλά και μία γραβάτα με μικρούς τσολιάδες για τον γιό της.

Παναγιώτης Στάθης στον ΑΝΤ1: Το αστυνομικό σχέδιο της κυβέρνησης για τα μπλόκα των αγροτώνΣήμερα 19:37 | Ειδήσεις

«Η καλύτερη λύση δεν είναι η αστυνομική, αλλά η πολιτική».

Κακοκαιρία: Σε κατάσταση κινητοποίησης «RED CODE» εννιά ΠεριφέρειεςΣήμερα 17:20 | Ειδήσεις

Την Παρασκευή τα φαινόμενα θα είναι κατά διαστήματα ιδιαιτέρως ισχυρά και δυνητικά επικίνδυνα.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Παναγιώτης Στάθης στον ΑΝΤ1: Το αστυνομικό σχέδιο της κυβέρνησης για τα μπλόκα των αγροτών 21:08Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία στη Γραμμή 3 του Μετρό20:54Τι καιρό θα κάνει την Πέμπτη20:44Η ΑΕΚ νίκησε 2-0 τον ΟΦΗ και... περιμένει για να δει αν θα «μείνει» στην πρώτη τετράδα20:34Αλέξης Τσίπρας – Ιθάκη: Κατάμεστο το Παλλάς για την παρουσίαση του βιβλίου του (βίντεο)20:24ANT1 Sports: "Μάχες" στη League Phase του Κυπέλλου Ελλάδας20:10Αγροτικές κινητοποιήσεις: Κλειστό το τελωνείο Ευζώνων19:56Σέρρες: Στο τελωνείο του Προμαχώνα στα σύνορα Ελλάδας με Βουλγαρία έφτασαν με τα τρακτέρ τους οι αγρότες19:42Θεοδωρικάκος: Ενισχύουμε την στρατηγική μας σχέση με τις ΗΠΑ στις επενδύσεις και τη βιομηχανία19:28Κύπελλο Ελλάδας: Τιτανομαχία στο Χαριλάου - Τα κρίσιμα ντέρμπι της 4ης αγωνιστικής 19:14Θεσσαλονίκη: Έκλεισαν και πάλι το ρεύμα προς την πόλη οι αγρότες στα διόδια των Μαλγάρων19:04Ηράκλειο: Συνελήφθη ζευγάρι μετά από καταγγελία ότι κακοποιούσαν τα οχτώ ανήλικα παιδιά τους18:50Χωρίς ταξί η Αθήνα μέχρι την Παρασκευή: Παρατείνεται η απεργία18:36Κακοκαιρία: Σε κατάσταση κινητοποίησης «RED CODE» εννιά Περιφέρειες18:22Φωτιά σε εστιατόριο στο Νέο Κόσμο18:08Διακοπή κυκλοφορίας στη Γραμμή 3 του Μετρό λόγω προβλήματος στην ηλεκτροδότηση17:54Επίσκεψη της Γκίλφοϊλ στη Βουλή – Συναντήθηκε με τον Νικήτα Κακλαμάνη (εικόνες)17:49"Αποκαλύψεις": Όσα δήλωσε μέσα από τις φυλακές ο γιός του θύματος που καταδικάστηκε σε ισόβια για τη δολοφονία του πατέρα του17:35Οι 4 ειδήσεις της ημέρας (βίντεο)17:21Χατζηδάκης - Γκίλφοϊλ: Στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων ετών οι σχέσεις Ελλάδας-ΗΠΑ 17:07
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο