LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΟικονομίαΔημοσίευση: 26 Φεβρουαρίου 2021 13:24

Γεωργιάδης: έρχονται αλλαγές στις λαϊκές αγορές

Τι είπε ο υπουργός για τις προτάσεις που υπάρχουν για υιοθέτηση ψηφιακών εφαρμογών στην οργάνωση και λειτουργία των λαϊκών αγορών.

Λαική Αγορά

Σχέδιο νόμου για την αναμόρφωση των λαϊκών αγορών δεν υπάρχει προς το παρόν. Η Γενική Γραμματεία, σε επίπεδο υπηρεσιών, επεξεργάζεται διάφορες προτάσεις αλλά ακόμα δεν υπάρχει κανένα προσχέδιο, όπως ανέφερε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της Ελληνικής Λύσης Κωνσταντίνου Μπούμπα.

Ο κ. Γεωργιάδης σημείωσε πως όταν θα υπάρξει ένα προσχέδιο, «στο οποίο θα έχουμε καταλήξει, τότε είναι προφανές ότι θα ξεκινήσει και ο θεσμικός διάλογος με όλους του φορείς, τις ομοσπονδίες και τους συλλόγους των λαϊκών αγορών», τονίζοντας ότι μέχρι να κατατεθεί το νομοσχέδιο στην Βουλή, «ο διάλογος με όλους θα είναι εξαντλητικός».

Όσον αφορά τα μέτρα που εφαρμόστηκαν για τη λειτουργία των λαϊκών αγορών την περίοδο της πανδημίας, επεσήμανε «έχω αποδείξει ότι είμαι μάλλον ο πιο φιλικός μέχρι σήμερα υπουργός του ελληνικού κράτους με τις λαϊκές αγορές», για να συμπληρώσει: «Δεν έχουμε καμία διάθεση ούτε να καταστρέψουμε τις λαϊκές αγορές».

Σχετικά με τις προτάσεις που υπάρχουν για την υιοθέτηση ψηφιακών εφαρμογών στην οργάνωση και λειτουργία των λαϊκών αγορών, ο κ. Γεωργιάδης είπε ότι θα δοθούν στους παραγωγούς πόροι και «εργαλεία» από το ΕΣΠΑ και απέρριψε ως «απαξιωτικό» να θεωρούμε τους παραγωγούς και του εμπόρους των λαϊκών αγορών ως κατώτερους συμπολίτες μας που δεν μπορούν να εφαρμόσουν την τεχνολογία.

Για το σύστημα των «μοριοδοτήσεων» σχετικά με τους πλειστηριασμούς θέσεων στις λαϊκές αγορές, ο Γεωργιάδης διαβεβαίωσε πως «δεν έχουμε πει ότι κάποιος θα πρέπει να έχει δύο διδακτορικά […] τέτοια προαπαιτούμενα δεν υπάρχουν».

Ο κ. Μπούμπας αντιτάχθηκε με τις σκέψεις να «ανοίξουν» οι λαϊκές αγορές σε ιδιωτικές επιχειρήσεις εμπορίας, υποστηρίζοντας πως αυτό «θα εκτοπίσει από τις θέσεις τους τους υφιστάμενους παραγωγούς και θα χαθεί ο χαρακτήρας των λαϊκών αγορών, που είναι να προωθούνται τα προϊόντα απευθείας από τους παραγωγούς στους καταναλωτές». «Θα ανοίξουμε την κερκόπορτα, ώστε οι λαϊκές αγορές να μετατραπούν σε υπαίθριες εμπορικές αγορές», πρόσθεσε.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Θεσσαλονίκη: Συνελήφθησαν δύο 21χρονοι που προσπάθησαν να διαρρήξουν οχήματα10:36Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη 53χρονος για σεξουαλική κακοποίηση παιδιού κάτω των 12 ετών10:22Τροχαίο ατύχημα με τραυματία στην ΠΕΟ Λάρισας - Βόλου10:08Στο "ψυγείο" η Βόρεια Ελλάδα – Με καθυστέρηση χτύπησε το κουδούνι σε σχολεία λόγω χαμηλών θερμοκρασιών09:54Θεσσαλονίκη: Δέμα με ναρκωτικά "προσγειώθηκε" στις φυλακές Διαβατών09:40Σέρρες: Συγκλονίζει ο πατέρας του 17χρονου στο "Πρωινό" - Ο άγγελός μου έφυγε μαρτυρικά09:26Σπόρτινγκ Λισαβόνας: Εκτός δράσης μετά από τραυματισμό ο Φώτης Ιωαννίδης09:12Ιωάννινα: Συνελήφθη άνδρας για διακίνηση ναρκωτικών και οπλοκατοχή08:58"Όχι" στο σημερινό ραντεβού με τον Πρωθυπουργό λένε οι αγρότες της Πελοποννήσου και της Αιτωλοακαρνανίας08:44Θεσσαλονίκη: Στόχος εμπρησμού ΑΤΜ στο κέντρο της πόλης08:30Παναθηναϊκός: Αυτή είναι η πραγματική πρόταση των «πράσινων» για τον Αντίνο08:16Νέα Μαγνησία: Φωτιά σε αποθήκη κουφωμάτων τα ξημερώματα08:02Φορολογικό "διαζύγιο": Έως 2 Μαρτίου οι αιτήσεις για χωριστές φορολογικές δηλώσεις συζύγων07:48ΗΠΑ: Η Μινεσότα μήνυσε την υπουργό Εσωτερικής Ασφάλειας μετά τον φόνο γυναίκας από πράκτορα της ICE07:34Χωρίς ταξί σήμερα και αύριο στην Αττική - 48ωρη απεργία από το ΣΑΤΑ07:20Αγρότες μπλόκου Νίκαιας: "Όχι" στη συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη07:06Τραμπ: Έξτρα δασμοί 25% σε κάθε χώρα που έχει δοσοληψίες με το Ιράν06:52Στο Μαξίμου σήμερα οι αγρότες - Στις 15:00 η συνάντηση με τον Πρωθυπουργό06:38Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 13 Ιανουαρίου06:24Τι καιρό θα κάνει την Τρίτη06:10
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο