LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚοινωνίαΔημοσίευση: 26 Φεβρουαρίου 2021 10:24 | Ανανέωση: 26 Φεβρουαρίου 2021 10:37

Αρσάκειο: καταγγελίες αποφοίτων για σεξουαλική βία – τι απαντά ο Μπαμπινιώτης

Σάλος από την επιστολή αποφοίτων των Αρσακείων, στην οποία κάνουν λόγο για σεξουαλικές, ψυχολογικές ή και λεκτικές προσβολές από καθηγητές.

Αρσάκειο

Σύγκληση του ΔΣ της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας έχει συγκαλέσει για σήμερα, Παρασκευή, ο πρόεδρος Γεώργιος Μπαμπινιώτης, με αφορμή την επιστολή 285 αποφοίτων των Αρσακείων, στην οποία αναφέρουν ότι γνωρίζουν και έχουν πληροφορηθεί για σεξουαλικές, ψυχολογικές ή και λεκτικές προσβολές που έχουν υποστεί μαθητές και μαθήτριες από συγκεκριμένους καθηγητές και καθηγήτριες των Αρσακείων.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο κ. Μπαμπινιώτης, η εισήγησή του στο ΔΣ θα είναι να υποβληθεί αυθημερόν στην Εισαγγελία Αθηνών αίτημα «να κληθούν ένας προς έναν» οι υπογράφοντες, προκειμένου να γνωστοποιήσουν όσα δηλώνουν ότι γνωρίζουν, ώστε να ερευνηθούν εις βάθος οι καταγγελίες τους. «Αυθημερόν στον Εισαγγελέα», επεσήμανε σε σχετική ανάρτησή του σε ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης.

«Η Φιλεκπαιδευτική Εταιρεία θα συνδράμει τις μόνες αρμόδιες Αρχές σε ό,τι της ζητηθεί και θα είναι αρωγός στο έργο της Εισαγγελίας, όταν και εάν οι αόριστες και γενικόλογες αναφορές της επιστολής λάβουν τη μορφή συγκεκριμένων και επωνύμων καταγγελιών», τόνισε ο κ. Μπαμπινιώτης. Υπογράμμισε, επίσης, ότι η Εταιρεία «θα πράξει -αυτονοήτως- ό,τι θα έπραττε εξ αρχής, εφ' όσον κάποιος από τους νυν υπογράφοντες τής είχε γνωστοποιήσει -οποτεδήποτε- οιοδήποτε συγκεκριμένο πραγματικό περιστατικό».

Υπενθυμίζεται ότι με την επιστολή τους προς την Φιλεκπαιδευτική Εταιρεία, 285 απόφοιτοι του Αρσακείου Ψυχικού, από το 1994 έως και το 2018, κάνουν λόγο για «διαχρονική νοοτροπία κάποιων» και «παντελή έλλειψη παιδαγωγικών ορίων ορισμένων εκπαιδευτικών».

Σημειώνουν, ότι οι πρόσφατες εξελίξεις αναφορικά με τα περιστατικά ψυχικής και σεξουαλικής βίας σε βάρος ανηλίκων, με φερόμενο θύτη εξωτερικό συνεργάτη του Αρσακείου Ψυχικού, «ενεργοποίησαν την ευαισθησία και την απωθημένη μνήμη τους» και τονίζουν πως μέσω της επιστολής τους θέλουν να εκφράσουν τη συμπαράστασή τους προς όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες που υπέστησαν, από συγκεκριμένους καθηγητές και καθηγήτριες των Αρσακείων, σεξουαλικές, ψυχολογικές ή και λεκτικές προσβολές.


Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΟικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος: Μήνυμα ενότητας και ειρήνης στο Στέιτ ΝτιπάρτμεντΣήμερα 06:55 | Ειδήσεις

Η κορυφαία εκδήλωση της ημέρας πραγματοποιήθηκε στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ, στον εμβληματικό Ben Franklin Room.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης απόψε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1Σήμερα 12:00 | Ειδήσεις

Απόψε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 στις 18.45 με τον Νίκο Χατζηνικολάου

ΥΠΕΞ: Παρακολουθούμε στενά την πορεία του "Πίρι Ρέις" - Είμαστε σε ετοιμότηταΣήμερα 13:33 | Ειδήσεις

Τι σημείωσε η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Λάνα Ζωχιού στην τακτική ενημέρωση των δημοσιογράφων.

Εντολή Πλεύρη για επανεξέταση καθεστώτος ασύλου στον Παλαιστίνιο που συνελήφθη για εμπρησμό και σεξουαλικές παρενοχλήσειςΣήμερα 11:00 | Ειδήσεις

Ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Θάνος Πλεύρης ζήτησε από την υπηρεσία ασύλου να προβεί σε όλες τις ενέργειες για την επανεξέταση του καθεστώτος ασύλου που έχει λάβει ο Παλαιστίνιος

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Παγκόσμιο πρωτάθλημα στίβου - Εμμανουηλίδου: Φετινό ρεκόρ και πρόκριση στα ημιτελικά των 200μ. 15:30Αγρίνιο: 30χρονος γρονθοκόπησε γιατρό, που προσπάθησε να του δώσει τις πρώτες βοήθειες15:15Eurovision 2026: Η νέα διαδικασία επιλογής τραγουδιού - Πώς θα γίνει ο εθνικός τελικός;15:01Εθνική Ομάδα: Αγαπημένη πάντα, ανεξαρτήτως αποτελέσματος14:46Γυναικοκτονία 40χρονης στο Μενίδι: Διακοπή της δίκης του εν διαστάσει συζύγου του θύματος14:33Δένδιας: Δεν συνδέεται η άσκηση των Ενόπλων Δυνάμεων με το Πίρι Ρέις14:18Ισραήλ: Αναχαιτίστηκε πύραυλος που εκτόξευσαν οι Χούθι της Υεμένης14:03ΥΠΕΞ: Παρακολουθούμε στενά την πορεία του "Πίρι Ρέις" - Είμαστε σε ετοιμότητα13:50Λοβέρδος: Δεν ήρθα στην ΝΔ για να πάρω, αλλά για να δώσω13:36Η ΕΛΑΣ επικοινώνησε με την οικογένεια Αντετοκούνμπο μετά τα απειλητικά μηνύματα13:23Φλόριντα: Ανήλικοι κατέστρεψαν βιβλιοθήκη σχολείου - Χιλιάδες δολάρια η ζημιά13:09Ο Κυριάκος Μητσοτάκης απόψε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 12:55Γκουτέρες: Παρακολουθούμε τη συστηματική καταστροφή της πόλης της Γάζας12:40Φωτιά σε κτίριο στη Συγγρού12:27Ιράν: Εκτελέσθηκε άνδρας για κατασκοπεία υπέρ του Ισραήλ12:13ΚΥΣΕΑ: Σε εξέλιξη η συνεδρίαση στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη 12:00Γερμανία – δημοσκόπηση: Η ακροδεξιά προηγείται για πρώτη φορά11:46Η ώρα του τελικού για τον Τεντόγλου 11:33Κως – ΑΑΔΕ: Μπαράζ παραβάσεων σε τουριστικά ημερόπλοια (εικόνες)11:19Εντολή Πλεύρη για επανεξέταση καθεστώτος ασύλου στον Παλαιστίνιο που συνελήφθη για εμπρησμό και σεξουαλικές παρενοχλήσεις 11:06
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο