LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΤεχνολογίαΔημοσίευση: 26 Φεβρουαρίου 2021 09:47

Βία στη φυλακή: Έρευνα αποκαλύπτει πως μπορεί να μειωθεί

Αυτό μειώνει την βία στις φυλακές, σύμφωνα με βρετανική έρευνα.

φυλακή - κελί

Οι χώροι πρασίνου σε μία φυλακή βοηθούν να μειωθούν τα επίπεδα βίας σε αυτήν, σύμφωνα με μία νέα βρετανική επιστημονική μελέτη.

Προηγούμενες έρευνες έχουν συσχετίσει τα δέντρα και γενικότερα τα φυτά με διάφορα οφέλη, όπως η βελτίωση της μαθησιακής διαδικασίας στα σχολεία, η ταχύτερη ανάρρωση των ασθενών στα νοσοκομεία, η καλύτερη ψυχική διάθεση και η μείωση των ψυχικών διαταραχών. Η νέα έρευνα σε φυλακές της Αγγλίας και της Ουαλίας έρχεται να δείξει ότι όσο αυξάνεται το πράσινο σε μία φυλακή τόσο πέφτουν τα επίπεδα βίας ενάντια σε τρίτους ή ενάντια στον ίδιο τον εαυτό των κρατουμένων.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής την καθηγήτρια Ντομινίκ Μοράν του Πανεπιστημίου του Μπέρμιγχαμ, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο αμερικανικό περιοδικό Γεωγραφίας «Annals of American Association of Geographers», σύμφωνα με τη βρετανική «Γκάρντιαν», υπολόγισαν ότι μία μέτρια αύξηση κατά 10% των χώρων πρασίνου μέσα στην περίμετρο μίας φυλακής (δέντρα, θάμνοι, γκαζόν κ.ά.) μπορεί να μειώσει τις επιθέσεις μεταξύ φυλακισμένων κατά 6,6%, τους αυτοτραυματισμούς και τις αυτοκτονίες φυλακισμένων κατά 3,5% και τις επιθέσεις κατά του προσωπικού των φυλακών κατά 3,2%.

«Τα ευρήματα μας δείχνουν σαφή και ορατά οφέλη από την παρουσία των χώρων πρασίνου για τους φυλακισμένους σε όλα τα είδη των φυλακών. Είναι ξεκάθαρο πως η ύπαρξη χώρων πρασίνου πρέπει να αποτελεί βασικό στοιχείο στον σχεδιασμό νέων φυλακών, ενώ οι υφιστάμενες φυλακές θα πρέπει να μετατρέψουν τους υπάρχοντες εξωτερικούς χώρους τους, έτσι ώστε, όσο είναι δυνατό, να αυξήσουν το πράσινο», δήλωσε η κ. Μοράν, η οποία παρέδωσε τη μελέτη στο βρετανικό υπουργείο Δικαιοσύνης. Το συγκεκριμένο υπουργείο, τα τελευταία χρόνια, βρίσκεται αντιμέτωπο με μία κρίση αύξησης της βίας στις φυλακές της χώρας, μετά και τις περικοπές που έχουν γίνει στα σχετικά κονδύλια χρηματοδότησης.

Σύμφωνα με την καθηγήτρια, ακόμη και μεγάλες φωτογραφίες με εικόνες του φυσικού περιβάλλοντος, οι οποίες καταλαμβάνουν ολόκληρους τοίχους, μπορεί να βοηθήσουν στη βελτίωση της ψυχολογίας των φυλακισμένων και στη μείωση της βίας. Προηγούμενη έρευνα έχει δείξει οφέλη από την άσκηση της κηπουρικής και της καλλιέργειας λαχανικών στις φυλακές, καθώς η επαφή με τη φύση συνδυάζεται με σωματική άσκηση και ομαδική εργασία.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
EuroCup: Βαριά ήττα του Άρη στο Αλεξάνδρειο από Τσεντεβίτα23:59Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός: Εθελοντές Νεότητας έψαλαν τα κάλαντα στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας23:46Επίθεση στο Σίδνεϊ: Οι δύο δράστες δεν είχαν εξωτερική βοήθεια23:32ΕΥΔΑΠ: Τι αλλάζει στα τιμολόγια από 1η Ιανουαρίου 202623:18ΗΠΑ: Εκτροχιασμός τρένου με χημικά στο Κεντάκι23:04ΑΑΔΕ: Επιπλέον καταβολές επιστροφής ενοικίου σε χιλιάδες δικαιούχους22:50ΗΠΑ: Αμφιβολίες πρεσβευτή ΝΑΤΟ για τον ισχυρισμό περί ουκρανικής επίθεσης σε κατοικία του Πούτιν 22:36Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός: Προσέφερε εορταστικά γεύματα σε 200 άστεγους συμπολίτες μας22:22Tραγωδία στην Ιταλία: Μητέρα και κόρη πέθαναν από τροφική δηλητηρίαση κατά την διάρκεια του Χριστουγεννιάτικου ρεβεγιόν22:08Θύμα άγριου ξυλοδραμού ο αθλητής  Γιάννης Τσουκαλάς στη Σερβία21:54ΟΑΣΘ: Τέλος εποχής για τα χάρτινα εισιτήρια από την 1η Ιανουαρίου21:40Λάρισα: Εκτός κινδύνου το 3χρονο κοριτσάκι που νοσηλεύεται με εγκεφαλίτιδα21:26Μαρούσι – Παναθηναϊκός: Άνετη νίκη για τους "πράσινους" πριν το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό21:12Τέλλογλου: Στενεύουν τα χρονικά περιθώρια συνάντησης πρωθυπουργού με τους αγρότες20:58Γκίλφοϊλ: Οι σχέσεις των δύο χωρών ποτέ δεν ήταν τόσο ισχυρές20:44ANT1 Sports: Την απόκτηση του Βούλγαρου αμυντικού, Μάρτιν Γκεοργκίεφ έως το 2030 ανακοίνωσε η ΑΕΚ20:30Θωμάς Γεράκης στον ΑΝΤ1 - Αποτίμηση 2025: Από τις κινητοποιήσεις για τα Τέμπη έως τον ΟΠΕΚΕΠΕ20:16Τι καιρό θα κάνει τη παραμονή Πρωτοχρονιάς20:02Σουηδία: Τουλάχιστον 10 τραυματίες σε τροχαίο με λεωφορείο στην Στοκχόλμη19:48Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε Σύνταγμα και Πεδίον του Άρεως την Παραμονή Πρωτοχρονιάς19:34
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο