LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΤεχνολογίαΔημοσίευση: 26 Φεβρουαρίου 2021 09:47

Βία στη φυλακή: Έρευνα αποκαλύπτει πως μπορεί να μειωθεί

Αυτό μειώνει την βία στις φυλακές, σύμφωνα με βρετανική έρευνα.

φυλακή - κελί

Οι χώροι πρασίνου σε μία φυλακή βοηθούν να μειωθούν τα επίπεδα βίας σε αυτήν, σύμφωνα με μία νέα βρετανική επιστημονική μελέτη.

Προηγούμενες έρευνες έχουν συσχετίσει τα δέντρα και γενικότερα τα φυτά με διάφορα οφέλη, όπως η βελτίωση της μαθησιακής διαδικασίας στα σχολεία, η ταχύτερη ανάρρωση των ασθενών στα νοσοκομεία, η καλύτερη ψυχική διάθεση και η μείωση των ψυχικών διαταραχών. Η νέα έρευνα σε φυλακές της Αγγλίας και της Ουαλίας έρχεται να δείξει ότι όσο αυξάνεται το πράσινο σε μία φυλακή τόσο πέφτουν τα επίπεδα βίας ενάντια σε τρίτους ή ενάντια στον ίδιο τον εαυτό των κρατουμένων.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής την καθηγήτρια Ντομινίκ Μοράν του Πανεπιστημίου του Μπέρμιγχαμ, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο αμερικανικό περιοδικό Γεωγραφίας «Annals of American Association of Geographers», σύμφωνα με τη βρετανική «Γκάρντιαν», υπολόγισαν ότι μία μέτρια αύξηση κατά 10% των χώρων πρασίνου μέσα στην περίμετρο μίας φυλακής (δέντρα, θάμνοι, γκαζόν κ.ά.) μπορεί να μειώσει τις επιθέσεις μεταξύ φυλακισμένων κατά 6,6%, τους αυτοτραυματισμούς και τις αυτοκτονίες φυλακισμένων κατά 3,5% και τις επιθέσεις κατά του προσωπικού των φυλακών κατά 3,2%.

«Τα ευρήματα μας δείχνουν σαφή και ορατά οφέλη από την παρουσία των χώρων πρασίνου για τους φυλακισμένους σε όλα τα είδη των φυλακών. Είναι ξεκάθαρο πως η ύπαρξη χώρων πρασίνου πρέπει να αποτελεί βασικό στοιχείο στον σχεδιασμό νέων φυλακών, ενώ οι υφιστάμενες φυλακές θα πρέπει να μετατρέψουν τους υπάρχοντες εξωτερικούς χώρους τους, έτσι ώστε, όσο είναι δυνατό, να αυξήσουν το πράσινο», δήλωσε η κ. Μοράν, η οποία παρέδωσε τη μελέτη στο βρετανικό υπουργείο Δικαιοσύνης. Το συγκεκριμένο υπουργείο, τα τελευταία χρόνια, βρίσκεται αντιμέτωπο με μία κρίση αύξησης της βίας στις φυλακές της χώρας, μετά και τις περικοπές που έχουν γίνει στα σχετικά κονδύλια χρηματοδότησης.

Σύμφωνα με την καθηγήτρια, ακόμη και μεγάλες φωτογραφίες με εικόνες του φυσικού περιβάλλοντος, οι οποίες καταλαμβάνουν ολόκληρους τοίχους, μπορεί να βοηθήσουν στη βελτίωση της ψυχολογίας των φυλακισμένων και στη μείωση της βίας. Προηγούμενη έρευνα έχει δείξει οφέλη από την άσκηση της κηπουρικής και της καλλιέργειας λαχανικών στις φυλακές, καθώς η επαφή με τη φύση συνδυάζεται με σωματική άσκηση και ομαδική εργασία.

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΝέες προκλητικές δηλώσεις Φιντάν - Η σκληρή απάντηση της ΑθήναςΧθες 22:30 | Ειδήσεις

Σύμφωνα με τον Φιντάν, στόχος της Άγκυρας παραμένει η μετατροπή του Αιγαίου και της Ανατολικής Μεσογείου «σε περιοχή σταθερότητας και ευημερίας», κάτι που –όπως είπε– αποτελεί «ξεκάθαρη βούληση του Προέδρου» της Τουρκίας.

Ουκρανία: "Έτοιμος για εκλογές" ο Ζελένσκι - Τι ζητάει από τους συμμάχουςΧθες 22:07 | Ειδήσεις

Ο Ουκρανός πρόεδρος δήλωσε ότι θα μπορούσαν να διεξαχθούν εντός 60-90 ημερών.

Τροχαίο στην Άρτα: Νεκρός ανασύρθηκε ο 52χρονος οδηγός του φορτηγού (βίντεο)Χθες 22:29 | Ειδήσεις

Στο σημείο χρειάστηκε να μεταβεί γερανοφόρο όχημα,  για  να  επαναφέρει σε ορθή θέση το φορτηγό και να ακολουθήσει η επιχείρηση απεγκλωβισμού.

Χολαργός: Παραδόθηκε ο ένας από τους δύο δράστες που μαχαίρωσαν τον 14χρονο - Συνελήφθη και ο δεύτεροςΧθες 21:52 | Ειδήσεις

Ο δεύτερος δράστης  εντοπίστηκε σε ξενοδοχείο.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Παναθηναϊκός: Ο Λαφόν κλήθηκε στο Κύπελλο Εθνών Αφρικής 07:10Σοκ στη Θεσσαλονίκη: Κλείδωσαν σε εργοστάσιο παράτυπους μετανάστες και τους εκβίαζαν – Στη φυλακή δύο άτομα06:56Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 10 Δεκεμβρίου06:42Ζελένσκι: Οι ΗΠΑ θα έχουν σύντομα τα βελτιωμένα έγγραφα του ειρηνευτικού σχεδίου06:28Τι καιρό θα κάνει την Τετάρτη06:14Missing alert για την εξαφάνιση 62χρονου 23:59Πιερρακάκης: Η αποκατάσταση των πληγέντων στο Μάτι και τη Μάνδρα ενισχύει την αξιοπιστία του κράτους23:48Θεσσαλονίκη: Πτώση άνδρα που πραγματοποιούσε εργασίες σε σκεπή - Μεγάλη επιχείρηση απεγκλωβισμού (βίντεο)23:40Μητσοτάκης: Συνάντηση με τον υπουργό Επικρατείας της Αλγερίας Αχμέντ Ατάφ την Τετάρτη23:32Διορία "μερικών ημερών" δίνει ο Τραμπ στον Ζελένσκι να απαντήσει στο ειρηνευτικό σχέδιο23:24Λάρισα: Στο νοσοκομείο ανήλικη λόγω μέθης23:16Πηγές ΕΛ.ΑΣ.: Δεν χρησιμοποιούμε πλαστικές σφαίρες23:06Δένδιας: Αναγκαιότητα επιβίωσης για την Ελλάδα οι ριζικές αλλαγές στις Ένοπλες Δυνάμεις22:56Τροχαίο στην Άρτα: Νεκρός ανασύρθηκε ο 52χρονος οδηγός του φορτηγού (βίντεο)22:48Νέες προκλητικές δηλώσεις Φιντάν - Η σκληρή απάντηση της Αθήνας22:40Ουκρανία: "Έτοιμος για εκλογές" ο Ζελένσκι - Τι ζητάει από τους συμμάχους22:32"Οσμή σκανδάλου" ΟΠΕΚΕΠΕ στην Εύβοια: Ψάχνουν πού πήγαν 6,5 εκατ. ευρώ22:24Σοβαρό τροχαίο στην Άρτα: Φορτηγό ανετράπη σε παράδρομο της Ιονίας Οδού - Εγκλωβισμένος ο οδηγός22:16Μετρό Θεσσαλονίκης: Περισσότερες από 27 εκατ. μετακινήσεις εξυπηρέτησαν οι συρμοί22:08Χολαργός: Παραδόθηκε ο ένας από τους δύο δράστες που μαχαίρωσαν τον 14χρονο - Συνελήφθη και ο δεύτερος21:58
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο