LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚόσμοςΔημοσίευση: 26 Φεβρουαρίου 2021 06:24

Γερμανικά ΜΜΕ για Ελλάδα: πώς γίνεται ο εμβολιασμός χωρίς χάος

Στο άρθρο αναλύεται η διαδικασία του εμβολιασμού κατά του κορονοϊού που εφαρμόζεται στην Ελλάδα, η οποία δείχνει ότι «υπάρχει κι άλλος τρόπος» πέραν του χάους!

εμβολιασμός - εμβολιασμοί - εμβόλιο

«Ελλάδα: πώς γίνεται ο εμβολιασμός χωρίς χάος», είναι ο τίτλος ανταπόκρισης που δημοσιεύεται στον ιστότοπο του RedaktionsNetzwerk Deutschland η οποία αναφέρεται στο «παράδειγμα της Ελλάδας», που δείχνει ότι «υπάρχει κι άλλος τρόπος», πέρα από το «χάος» που επικρατεί στην διαδικασία εμβολιασμού στην Γερμανία, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά. Το δημοσίευμα αναφέρεται ακόμη στην προώθηση του ενιαίου ευρωπαϊκού πιστοποιητικού εμβολιασμού από την ελληνική κυβέρνηση.

«Η Ελλάδα έχει μέχρι τώρα καταφέρει να αντιμετωπίσει την πανδημία καλύτερα από πολλές άλλες ευρωπαϊκές χώρες, χάρη στον περιορισμό των επαφών. Τώρα η χώρα δείχνει πώς μπορεί κανείς να οργανώσει τον εμβολιασμό. Μπροστά από τα πάνω από 700 κέντρα εμβολιασμού δεν υπάρχουν ουρές», αναφέρει ο συντάκτης και επισημαίνει πως έχουν χορηγηθεί ήδη περίπου 800.000 δόσεις εμβολίων, ενώ 270.000 άνθρωποι έχουν ήδη λάβει τη δεύτερη δόση τους.

Στο άρθρο αναλύεται η διαδικασία που εφαρμόζεται στην Ελλάδα προκειμένου να κλείσει κανείς ραντεβού για τον εμβολιασμό του, μέσω του συστήματος ηλεκτρονικής συνταγογράφησης, ενώ τονίζεται ότι οι περισσότεροι πολίτες δεν χρειάζεται να κάνουν τίποτα προκειμένου να προγραμματίσουν τον εμβολιασμό τους. Παρατίθεται ακόμη δήλωση του υφυπουργού παρά τω πρωθυπουργώ Άκη Σκέρτσου, ο οποίος περιγράφει την «ελληνική συνταγή επιτυχίας» με τις λέξεις «ψηφιοποίηση, διαφάνεια, κεντρικός σχεδιασμός και παρακολούθηση των διαδικασιών σε πραγματικό χρόνο», ενώ επισημαίνεται ότι, σύμφωνα με τον ίδιο, χάρη στην ομαλή οργάνωση, μόνο το 0,5% των πολύτιμων δόσεων εμβολιασμού λήγει και πρέπει να απορριφθεί.

Όπως προστίθεται, η Ελλάδα προωθεί ταυτόχρονα την καθιέρωση ενιαίου πανευρωπαϊκού πιστοποιητικού εμβολιασμού, το οποίο θα διευκολύνει τις διακοπές και τα επαγγελματικά ταξίδια για όσους έχουν εμβολιαστεί.

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΒόλος: "Απόβαση" στο λιμάνι κάνουν σήμερα εκατοντάδες αγρότεςΣήμερα 08:02 | Ειδήσεις

Ο Οργανισμός Λιμένος Βόλου έχει ήδη εκδώσει προειδοποίηση για ενδεχόμενες καθυστερήσεις.

Πάτρα: Παραμένουν στα μπλόκα αγρότες και κτηνοτρόφοι της Δυτικής ΕλλάδαςΣήμερα 07:46 | Ειδήσεις

Στην Ηλεία, τα μπλόκα των αγροτών και των κτηνοτρόφων έχουν στηθεί στον κόμβο του Πύργου και στην περιοχή των Λεχαινών.

Ηράκλειο: Στο κτίριο της Αποκεντρωμένης Διοίκησης παραμένουν οι αγροτοκτηνοτρόφοιΣήμερα 08:04 | Ειδήσεις

Διαμαρτυρόμενοι του πρωτογενούς τομέα από Ηράκλειο, Ρέθυμνο και Λασίθι παρέμειναν καθ' όλη τη διάρκεια της νύχτας στο κτίριο.

Παραμένουν στα μπλόκα οι αγρότες της Καρδίτσας και των ΤρικάλωνΣήμερα 07:31 | Ειδήσεις

Σωματεία και φορείς επισκέπτονται καθημερινά τους αγρότες στα μπλόκα για να εκφράσουν τη συμπαράστασή τους.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Βόλος: "Απόβαση" στο λιμάνι κάνουν σήμερα εκατοντάδες αγρότες08:20Ηράκλειο: Στο κτίριο της Αποκεντρωμένης Διοίκησης παραμένουν οι αγροτοκτηνοτρόφοι08:06Πάτρα: Παραμένουν στα μπλόκα αγρότες και κτηνοτρόφοι της Δυτικής Ελλάδας07:52Παραμένουν στα μπλόκα οι αγρότες της Καρδίτσας και των Τρικάλων07:38Γαλλία: Ύποπτα ντρόουν έκαναν τρεις εμφανίσεις πάνω από βαση των υπηρεσιών πληροφοριών του γαλλικού στρατού 07:24Παναθηναϊκός: Ο Λαφόν κλήθηκε στο Κύπελλο Εθνών Αφρικής 07:10Σοκ στη Θεσσαλονίκη: Κλείδωσαν σε εργοστάσιο παράτυπους μετανάστες και τους εκβίαζαν – Στη φυλακή δύο άτομα06:56Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 10 Δεκεμβρίου06:42Ζελένσκι: Οι ΗΠΑ θα έχουν σύντομα τα βελτιωμένα έγγραφα του ειρηνευτικού σχεδίου06:28Τι καιρό θα κάνει την Τετάρτη06:14Missing alert για την εξαφάνιση 62χρονου 23:59Πιερρακάκης: Η αποκατάσταση των πληγέντων στο Μάτι και τη Μάνδρα ενισχύει την αξιοπιστία του κράτους23:48Θεσσαλονίκη: Πτώση άνδρα που πραγματοποιούσε εργασίες σε σκεπή - Μεγάλη επιχείρηση απεγκλωβισμού (βίντεο)23:40Μητσοτάκης: Συνάντηση με τον υπουργό Επικρατείας της Αλγερίας Αχμέντ Ατάφ την Τετάρτη23:32Διορία "μερικών ημερών" δίνει ο Τραμπ στον Ζελένσκι να απαντήσει στο ειρηνευτικό σχέδιο23:24Λάρισα: Στο νοσοκομείο ανήλικη λόγω μέθης23:16Πηγές ΕΛ.ΑΣ.: Δεν χρησιμοποιούμε πλαστικές σφαίρες23:06Δένδιας: Αναγκαιότητα επιβίωσης για την Ελλάδα οι ριζικές αλλαγές στις Ένοπλες Δυνάμεις22:56Τροχαίο στην Άρτα: Νεκρός ανασύρθηκε ο 52χρονος οδηγός του φορτηγού (βίντεο)22:48Νέες προκλητικές δηλώσεις Φιντάν - Η σκληρή απάντηση της Αθήνας22:40
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο