LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚόσμοςΔημοσίευση: 26 Φεβρουαρίου 2021 06:24

Γερμανικά ΜΜΕ για Ελλάδα: πώς γίνεται ο εμβολιασμός χωρίς χάος

Στο άρθρο αναλύεται η διαδικασία του εμβολιασμού κατά του κορονοϊού που εφαρμόζεται στην Ελλάδα, η οποία δείχνει ότι «υπάρχει κι άλλος τρόπος» πέραν του χάους!

εμβολιασμός - εμβολιασμοί - εμβόλιο

«Ελλάδα: πώς γίνεται ο εμβολιασμός χωρίς χάος», είναι ο τίτλος ανταπόκρισης που δημοσιεύεται στον ιστότοπο του RedaktionsNetzwerk Deutschland η οποία αναφέρεται στο «παράδειγμα της Ελλάδας», που δείχνει ότι «υπάρχει κι άλλος τρόπος», πέρα από το «χάος» που επικρατεί στην διαδικασία εμβολιασμού στην Γερμανία, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά. Το δημοσίευμα αναφέρεται ακόμη στην προώθηση του ενιαίου ευρωπαϊκού πιστοποιητικού εμβολιασμού από την ελληνική κυβέρνηση.

«Η Ελλάδα έχει μέχρι τώρα καταφέρει να αντιμετωπίσει την πανδημία καλύτερα από πολλές άλλες ευρωπαϊκές χώρες, χάρη στον περιορισμό των επαφών. Τώρα η χώρα δείχνει πώς μπορεί κανείς να οργανώσει τον εμβολιασμό. Μπροστά από τα πάνω από 700 κέντρα εμβολιασμού δεν υπάρχουν ουρές», αναφέρει ο συντάκτης και επισημαίνει πως έχουν χορηγηθεί ήδη περίπου 800.000 δόσεις εμβολίων, ενώ 270.000 άνθρωποι έχουν ήδη λάβει τη δεύτερη δόση τους.

Στο άρθρο αναλύεται η διαδικασία που εφαρμόζεται στην Ελλάδα προκειμένου να κλείσει κανείς ραντεβού για τον εμβολιασμό του, μέσω του συστήματος ηλεκτρονικής συνταγογράφησης, ενώ τονίζεται ότι οι περισσότεροι πολίτες δεν χρειάζεται να κάνουν τίποτα προκειμένου να προγραμματίσουν τον εμβολιασμό τους. Παρατίθεται ακόμη δήλωση του υφυπουργού παρά τω πρωθυπουργώ Άκη Σκέρτσου, ο οποίος περιγράφει την «ελληνική συνταγή επιτυχίας» με τις λέξεις «ψηφιοποίηση, διαφάνεια, κεντρικός σχεδιασμός και παρακολούθηση των διαδικασιών σε πραγματικό χρόνο», ενώ επισημαίνεται ότι, σύμφωνα με τον ίδιο, χάρη στην ομαλή οργάνωση, μόνο το 0,5% των πολύτιμων δόσεων εμβολιασμού λήγει και πρέπει να απορριφθεί.

Όπως προστίθεται, η Ελλάδα προωθεί ταυτόχρονα την καθιέρωση ενιαίου πανευρωπαϊκού πιστοποιητικού εμβολιασμού, το οποίο θα διευκολύνει τις διακοπές και τα επαγγελματικά ταξίδια για όσους έχουν εμβολιαστεί.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Λεμεσός: Έπιασε τον σταυρό των Θεοφανίων, τον πήρε και... εξαφανίστηκε23:59Παναθηναϊκός: Δεύτερη διαδοχική εντός έδρας ήττα για το νέο έτος23:46Χανιά: Υπό έλεγχο η φωτιά στην Κίσσαμο - Σε επιφυλακή οι Πυροσβεστικές δυνάμεις23:31Τροχαίο δυστύχημα στη Λάρισα: Νεκρός 31χρονος μετά από σφοδρή σύγκρουση (εικόνες)23:17Πέθανε η ηθοποιός Τόνια Καζιάνη σε ηλικία 80 ετών23:03Ο Μοναστηρλής «έστειλε» τον ΠΑΟΚ στους «8» 22:49Εγγυήσεις ασφαλείας στην Ουκρανία: Βρετανία και Γαλλία θα αναπτύξουν στρατεύματα σε περίπτωση συμφωνίας ειρήνης22:35Παναθηναϊκός: Το συγκινητικό βίντεο για τον Γιώργο Παπαδάκη στα matrix του ΟΑΚΑ22:21Euroleague: Λύγισε στο φινάλε με την Φενέρμπαχτσε ο Ολυμπιακός22:07Μητσοτάκης από Παρίσι: Ανάγκη περαιτέρω ενίσχυσης και στήριξης των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων21:53Βενεζουέλα: Αποκλειστικά στον ΑΝΤ1 ο πρώην σύμβουλος διπλωματίας του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Τζον Σιτιλίδης21:39Κ. Γιαννόπουλος στον ΑΝΤ1 για Παπαδάκη: Είχαμε σχέση ζωής21:25FIR Αθηνών: Τι αποκαλύπτει στον ΑΝΤ1 ο αντιπρόεδρος των ελεγκτών21:11Ο δημοσιογραφικός κόσμος "υποκλίνεται" στον Γιώργο Παπαδάκη20:57ANT1 Sports: Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός "ρίχνονται" ξανά στη μάχη της Euroleague20:43Έγκλημα στις Σέρρες: Με "βαρύ" ποινικό μητρώο ο 16χρονος δράστης20:29Κηφισιά: Νίκησε τον Βόλο ακόμα και χωρίς Τεττέη - Παντελίδη20:15Χανιά: Σε εξέλιξη μεγάλη φωτιά στην Κίσσαμο - Ισχυροί άνεμοι στην περιοχή (εικόνες)20:05Τι καιρό θα κάνει την Τετάρτη19:51Ο Λουίς Μίγια στο στόχαστρο του Παναθηναϊκού19:37
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο