LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚοινωνίαΔημοσίευση: 25 Φεβρουαρίου 2021 16:34

Φοιτητικά συλλαλητήρια σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη (εικόνες)

Στους δρόμους βγήκαν ξανά οι φοιτητές, για να εκφράσουν την αποδοκιμασία τους στον νόμο του Υπ. Παιδείας και για τις συλλήψεις στο ΑΠΘ.

ΦΟΙΤΗΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ - ΑΘΗΝΑ

Ολοκληρώθηκε ειρηνικά - όπως ξεκίνησε - το συλλαλητήριο που διοργάνωσαν φοιτητικές οργανώσεις σήμερα στην Αθήνα.

Χιλιάδες άτομα συγκεντρώθηκαν στα Προπύλαια του Πανεπιστημίου και πραγματοποίησαν πορεία προς τη Βουλή, θέλοντας με τον τρόπο αυτό να δηλώσουν την αντίθεσή τους στον νόμο για τα Πανεπιστήμια που ψηφίστηκε πρόσφατα.

Οι φοιτητές είπαν “όχι” στην παρουσία ειδικής Αστυνομίας στα Πανεπιστήμια, ενώ επίσης διαμαρτυρήθηκαν για την καταστολή και τις προσαγωγές φοιτητών πριν από λίγες ημέρες στο ΑΠΘ.

ΦΟΙΤΗΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ - ΑΘΗΝΑ

Φωνάζοντας συνθήματα κατά της Υπουργού Παιδείας, Νίκης Κεραμέως και κατά του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, οι διαδηλωτές πέρασαν από την Ομόνοια, κατευθύνθηκαν στο Σύνταγμα και στη συνέχεια επέστρεψαν στα Προπύλαια, όπου ολοκληρώθηκε η πορεία.

Στο κάλεσμα τους οι φοιτητές τόνισαν μεταξύ άλλων ότι «δεν έχουν θέση στις σχολές μας, Αστυνομία - πειθαρχικά - διαγραφές».

ΦΟΙΤΗΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ - ΑΘΗΝΑ

Η ανακοίνωση της ΓΑΔΑ για τη συγκέντρωση:

«Την 13.00 ώρα σήμερα (Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2021), με πρωτοβουλία Φοιτητικών Συλλόγων, πραγματοποιήθηκε συνάθροιση 2.000 περίπου ατόμων, στο χώρο των Προπυλαίων του Πανεπιστημίου Αθηνών και ακολούθησε πορεία μέσω των οδών Πανεπιστημίου και Σταδίου, μέχρι τον χώρο μπροστά από το Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη.

Τo κύριο σώμα των συγκεντρωμένων παρέμεινε στο σημείο επί μία ώρα  και στη συνέχεια αποχώρησαν μέσω της οδού Πανεπιστημίου και η συγκέντρωση -πορεία ολοκληρώθηκε ομαλά την 15.30 ώρα στα Προπύλαια.

Στο διάστημα της συγκέντρωσης και της πορείας, υπήρξε σταδιακή διακοπή της κυκλοφορίας στις οδούς Πανεπιστημίου, Σταδίου, Φιλελλήνων, Αμαλίας και τμήμα της Λεωφόρου Βασ. Σοφίας».

ΦΟΙΤΗΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ - ΑΘΗΝΑ

Χωρίς εντάσεις οι πορείες στη Θεσσαλονίκη

Δύο πορείες πραγματοποιήθηκαν στη Θεσσαλονίκη. Κρατώντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα, οι διαδηλωτές κινήθηκαν σε κεντρικούς δρόμους της πόλης.

Η μία πορεία κατέληξε στο Υφυπουργείο Μακεδονίας-Θράκης, όπου φοιτητές κρέμασαν πανό στα κάγκελα του κτιρίου, ενώ η δεύτερη κατέληξε στο Άγαλμα Βενιζέλου, από όπου και ξεκίνησε.

Οι δύο πορείες ολοκληρώθηκαν χωρίς εντάσεις.

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΕ.Ε: Έκτακτη συνεδρίαση των πρεσβευτών των 27 μελών της μετά τους δασμούς ΤράμπΧθες 23:31 | Ειδήσεις

Η Κύπρος, η οποία ασκεί την εκ περιτροπής εξάμηνη προεδρία της ΕΕ, δήλωσε αργά απόψε ότι συγκαλεί έκτακτη συνεδρίαση την Κυριακή.

Αποκάλυψη ΑΝΤ1: Τι αναφέρει το πόρισμα για τη φονική φωτιά που ξεκίνησε από την Πεντέλη κι έφτασε στο ΧαλάνδριΔευτέρα 12 Ιανουαρίου 2026 17:56 | Ειδήσεις

Αν και έχουν περάσει 17 μήνες η υπόθεση βρίσκεται σε στάδιο προκαταρκτικής έρευνας, για μια πυρκαγιά που διένυσε δεκάδες χιλιόμετρα έκαψε σε δύο ημέρες δεκάδες σπίτια.

Θρίλερ με την εξαφάνιση της 16χρονης Λόρας: Δύο σενάρια και πολλά ερωτήματαΧθες 18:39 | Ειδήσεις

Η τελευταία επιβεβαιωμένη τοποθεσία της, ήταν σε κατάστημα στου Ζωγράφου στις 10  Ιανουαρίου.

Με μία εντυπωσιακή τελετή έναρξης και σύμμαχο τις καλές καιρικές συνθήκες ξεκίνησε και επίσημα το πατρινό καρναβάλιΧθες 23:00 | Ειδήσεις

Η τελετή περιελάμβανε καλλιτεχνικά στοιχεία και συμμετοχές, όπως ζωντανή μουσική με μπάντα επί σκηνής, μουσικούς, χορωδίες και ορχήστρες της πόλης, κ.α.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Γενιτσάγ: Το τουρκικό ΥΠΕΞ σιωπά στις δηλώσεις Γεραπετρίτη - Σκληρή προειδοποίηση γκιουρντενίζ23:59Ε.Ε: Έκτακτη συνεδρίαση των πρεσβευτών των 27 μελών της μετά τους δασμούς Τράμπ23:46Αστυνομικός φιλοξένησε σπίτι της, μητέρα που έπεσε θύμα ενδοοικογενειακής βίας, μαζί με τα παιδιά της23:32Με μία εντυπωσιακή τελετή έναρξης και σύμμαχο τις καλές καιρικές συνθήκες ξεκίνησε και επίσημα το πατρινό καρναβάλι23:18Μητσοτάκης: Η ερώτηση που τον έφερε σε αμηχανία– “Μη με τρομάζετε έτσι”23:04Η Δανία "εξεπλάγη" από τις δασμολογικές απειλές του Τραμπ22:50Σέρρες: Στο μικροσκόπιο δεύτερη επίθεση στον 17χρονο - Μαρτυρία της αδελφής του στον ΑΝΤ1 για ξυλοδαρμό μέχρι θανάτου22:36Γροιλανδία: Ο Τραμπ ανακοίνωσε επιβολή νέων δασμών σε ευρωπαϊκές χώρες που αντιδρούν στα σχέδια του22:22Θύελλα αντιδράσεων, μετά τις ανθελληνικές δηλώσεις του Έντι Ράμα - Η απάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη22:08Ποπάι: ο γκρινιάρης ναυτικός έχει... γενέθλια!21:54Καρδίτσα – ΑΕΚ: Πέμπτη συνεχόμενη νίκη για την “Ένωση”21:40Ο Χριστουγεννιάτικος Τηλεμαραθώνιος Αλληλεγγύης του ΑΝΤ1 χάρισε ελπίδα σε Παιδικά Χωριά SOS και Φλόγα21:26Τι καιρό θα κάνει τη Δευτέρα21:12Αποκάλυψη ΑΝΤ1: Τι αναφέρει το πόρισμα για τη φονική φωτιά που ξεκίνησε από την Πεντέλη κι έφτασε στο Χαλάνδρι20:58Ant1 Sports: Την Κυριακή έρχεται στην Ελλάδα για τον Παναθηναϊκό ο Σαντίνο Αντίνο20:44Θρίλερ με την εξαφάνιση της 16χρονης Λόρας: Δύο σενάρια και πολλά ερωτήματα20:30Συμφωνία ελεύθερου εμπορίου ΕΕ - Λατινικής Αμερικής: Ανησυχία καταναλωτών για την ποιότητα των κρεάτων στην Ελλάδα20:16Η Ελίζαμπεθ Πίπκο στον ΑΝΤ1 για το ενδεχόμενο στρατιωτικής επιχείρησης των ΗΠΑ στο Ιράν20:02Προμηθέας Πάτρας – Πανιώνιος: Πήραν… το θρίλερ οι φιλοξενούμενοι19:48Γρίπη σε έξαρση: Αύξηση νοσηλειών, πίεση στα νοσοκομεία και έκκληση για εμβολιασμό19:34
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο