LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚοινωνίαΔημοσίευση: 25 Φεβρουαρίου 2021 16:34

Φοιτητικά συλλαλητήρια σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη (εικόνες)

Στους δρόμους βγήκαν ξανά οι φοιτητές, για να εκφράσουν την αποδοκιμασία τους στον νόμο του Υπ. Παιδείας και για τις συλλήψεις στο ΑΠΘ.

ΦΟΙΤΗΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ - ΑΘΗΝΑ

Ολοκληρώθηκε ειρηνικά - όπως ξεκίνησε - το συλλαλητήριο που διοργάνωσαν φοιτητικές οργανώσεις σήμερα στην Αθήνα.

Χιλιάδες άτομα συγκεντρώθηκαν στα Προπύλαια του Πανεπιστημίου και πραγματοποίησαν πορεία προς τη Βουλή, θέλοντας με τον τρόπο αυτό να δηλώσουν την αντίθεσή τους στον νόμο για τα Πανεπιστήμια που ψηφίστηκε πρόσφατα.

Οι φοιτητές είπαν “όχι” στην παρουσία ειδικής Αστυνομίας στα Πανεπιστήμια, ενώ επίσης διαμαρτυρήθηκαν για την καταστολή και τις προσαγωγές φοιτητών πριν από λίγες ημέρες στο ΑΠΘ.

ΦΟΙΤΗΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ - ΑΘΗΝΑ

Φωνάζοντας συνθήματα κατά της Υπουργού Παιδείας, Νίκης Κεραμέως και κατά του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, οι διαδηλωτές πέρασαν από την Ομόνοια, κατευθύνθηκαν στο Σύνταγμα και στη συνέχεια επέστρεψαν στα Προπύλαια, όπου ολοκληρώθηκε η πορεία.

Στο κάλεσμα τους οι φοιτητές τόνισαν μεταξύ άλλων ότι «δεν έχουν θέση στις σχολές μας, Αστυνομία - πειθαρχικά - διαγραφές».

ΦΟΙΤΗΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ - ΑΘΗΝΑ

Η ανακοίνωση της ΓΑΔΑ για τη συγκέντρωση:

«Την 13.00 ώρα σήμερα (Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2021), με πρωτοβουλία Φοιτητικών Συλλόγων, πραγματοποιήθηκε συνάθροιση 2.000 περίπου ατόμων, στο χώρο των Προπυλαίων του Πανεπιστημίου Αθηνών και ακολούθησε πορεία μέσω των οδών Πανεπιστημίου και Σταδίου, μέχρι τον χώρο μπροστά από το Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη.

Τo κύριο σώμα των συγκεντρωμένων παρέμεινε στο σημείο επί μία ώρα  και στη συνέχεια αποχώρησαν μέσω της οδού Πανεπιστημίου και η συγκέντρωση -πορεία ολοκληρώθηκε ομαλά την 15.30 ώρα στα Προπύλαια.

Στο διάστημα της συγκέντρωσης και της πορείας, υπήρξε σταδιακή διακοπή της κυκλοφορίας στις οδούς Πανεπιστημίου, Σταδίου, Φιλελλήνων, Αμαλίας και τμήμα της Λεωφόρου Βασ. Σοφίας».

ΦΟΙΤΗΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ - ΑΘΗΝΑ

Χωρίς εντάσεις οι πορείες στη Θεσσαλονίκη

Δύο πορείες πραγματοποιήθηκαν στη Θεσσαλονίκη. Κρατώντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα, οι διαδηλωτές κινήθηκαν σε κεντρικούς δρόμους της πόλης.

Η μία πορεία κατέληξε στο Υφυπουργείο Μακεδονίας-Θράκης, όπου φοιτητές κρέμασαν πανό στα κάγκελα του κτιρίου, ενώ η δεύτερη κατέληξε στο Άγαλμα Βενιζέλου, από όπου και ξεκίνησε.

Οι δύο πορείες ολοκληρώθηκαν χωρίς εντάσεις.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Τραγωδία στην Ελβετία: Έξι Γάλλοι υπήκοοι τραυματίες, οκτώ άλλοι αγνοούνται23:58Μαμντάνι: Θα δώσουμε παράδειγμα στον κόσμο - Η αριστερά μπορεί να κυβερνήσει23:42Γουόκαπ: Tο συναίσθημα σε ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό είναι πάντα το ίδιο - Για αυτό παίζουμε μπάσκετ23:24Τραγωδία στην Ελβετία: Περίπου δεκαπέντε Ιταλοί, μεταξύ των τραυματιών23:10Ιράν: Εντάσεις στις διαδηλώσεις για την ακρίβεια - Αναφορές για έξι νεκρούς22:56Τροχαίο δυστύχημα Άντονι Τζόσουα: Συνελήφθη ο οδηγός του αυτοκινήτου22:42Τι καιρό θα κάνει την Παρασκευή22:28Σαρώνει η γρίπη: Στα όρια τα νοσοκομεία, από την έξαρση ιώσεων σε παιδιά22:14Ανεξέλεγκτη ταχύτητα και social media: Κάνουν ράλι με ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα22:00Τραγωδία στην Ελβετία: Η Γαλλία δέχεται τραυματίες σε γαλλικά νοσοκομεία21:46Ο Τραμπ αναβάλλει κατά ένα έτος την αύξηση των δασμών σε εισαγόμενα έπιπλα21:32O Παναθηναϊκός άρχισε συζητήσεις για τον Αντίνο21:18ANT1 Sports: Οι αστείες στιγμές από τον χώρο του αθλητισμού, το 2025 (βίντεο)21:04Ελβετία - Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες: Άνθρωποι ούρλιαζαν, άλλοι κείτονταν νεκροί στο έδαφος (βίντεο)20:50Μαζικοί έλεγχοι αλκοτέστ στην Αθήνα - 62 οδηγοί πάνω από το όριο20:36Λάρισα: Σύγκρουση δύο αυτοκινήτων - Άνδρας στο νοσοκομείο με κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις20:22Ελβετία: Συλλυπητήριο μήνυμα υποστήριξης απέστειλε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή20:08Αταμάν: Από τις κορυφαίες ομάδες στην Ευρωλίγκα ο Ολυμπιακός19:54Πυρκαγιά στο Κραν Μοντανά - Παρμελέν: Μια από τις χειρότερες τραγωδίες στην ιστορία της χώρας19:40Πάτρα: Τραυματίστηκε ζευγάρι που επέβαινε σε μηχανή που συγκρούστηκε με αυτοκίνητο19:26
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο