LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚοινωνίαΔημοσίευση: 25 Φεβρουαρίου 2021 16:34

Φοιτητικά συλλαλητήρια σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη (εικόνες)

Στους δρόμους βγήκαν ξανά οι φοιτητές, για να εκφράσουν την αποδοκιμασία τους στον νόμο του Υπ. Παιδείας και για τις συλλήψεις στο ΑΠΘ.

ΦΟΙΤΗΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ - ΑΘΗΝΑ

Ολοκληρώθηκε ειρηνικά - όπως ξεκίνησε - το συλλαλητήριο που διοργάνωσαν φοιτητικές οργανώσεις σήμερα στην Αθήνα.

Χιλιάδες άτομα συγκεντρώθηκαν στα Προπύλαια του Πανεπιστημίου και πραγματοποίησαν πορεία προς τη Βουλή, θέλοντας με τον τρόπο αυτό να δηλώσουν την αντίθεσή τους στον νόμο για τα Πανεπιστήμια που ψηφίστηκε πρόσφατα.

Οι φοιτητές είπαν “όχι” στην παρουσία ειδικής Αστυνομίας στα Πανεπιστήμια, ενώ επίσης διαμαρτυρήθηκαν για την καταστολή και τις προσαγωγές φοιτητών πριν από λίγες ημέρες στο ΑΠΘ.

ΦΟΙΤΗΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ - ΑΘΗΝΑ

Φωνάζοντας συνθήματα κατά της Υπουργού Παιδείας, Νίκης Κεραμέως και κατά του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, οι διαδηλωτές πέρασαν από την Ομόνοια, κατευθύνθηκαν στο Σύνταγμα και στη συνέχεια επέστρεψαν στα Προπύλαια, όπου ολοκληρώθηκε η πορεία.

Στο κάλεσμα τους οι φοιτητές τόνισαν μεταξύ άλλων ότι «δεν έχουν θέση στις σχολές μας, Αστυνομία - πειθαρχικά - διαγραφές».

ΦΟΙΤΗΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ - ΑΘΗΝΑ

Η ανακοίνωση της ΓΑΔΑ για τη συγκέντρωση:

«Την 13.00 ώρα σήμερα (Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2021), με πρωτοβουλία Φοιτητικών Συλλόγων, πραγματοποιήθηκε συνάθροιση 2.000 περίπου ατόμων, στο χώρο των Προπυλαίων του Πανεπιστημίου Αθηνών και ακολούθησε πορεία μέσω των οδών Πανεπιστημίου και Σταδίου, μέχρι τον χώρο μπροστά από το Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη.

Τo κύριο σώμα των συγκεντρωμένων παρέμεινε στο σημείο επί μία ώρα  και στη συνέχεια αποχώρησαν μέσω της οδού Πανεπιστημίου και η συγκέντρωση -πορεία ολοκληρώθηκε ομαλά την 15.30 ώρα στα Προπύλαια.

Στο διάστημα της συγκέντρωσης και της πορείας, υπήρξε σταδιακή διακοπή της κυκλοφορίας στις οδούς Πανεπιστημίου, Σταδίου, Φιλελλήνων, Αμαλίας και τμήμα της Λεωφόρου Βασ. Σοφίας».

ΦΟΙΤΗΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ - ΑΘΗΝΑ

Χωρίς εντάσεις οι πορείες στη Θεσσαλονίκη

Δύο πορείες πραγματοποιήθηκαν στη Θεσσαλονίκη. Κρατώντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα, οι διαδηλωτές κινήθηκαν σε κεντρικούς δρόμους της πόλης.

Η μία πορεία κατέληξε στο Υφυπουργείο Μακεδονίας-Θράκης, όπου φοιτητές κρέμασαν πανό στα κάγκελα του κτιρίου, ενώ η δεύτερη κατέληξε στο Άγαλμα Βενιζέλου, από όπου και ξεκίνησε.

Οι δύο πορείες ολοκληρώθηκαν χωρίς εντάσεις.

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΝίκος Παππάς: Ο Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ γρονθοκόπησε δημοσιογράφοΧθες 17:06 | Ειδήσεις

Διαγράφηκε από την ευρωομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, με απόφαση Φάμελλου.

Αλεξανδρούπολη: Καρδιακή ανακοπή λόγω ασιτίας η αιτία θανάτου του 3χρονουΧθες 21:46 | Ειδήσεις

Η μητέρα του συνελήφθη άμεσα από τις αστυνομικές Αρχές. Η εικόνα που παρουσίαζε το άψυχο παιδικό σώμα φέρεται να είναι σοκαριστική.

ΟΠΕΚΕΠΕ: Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους οι επτά κατηγορούμενοι στην ΚρήτηΧθες 22:55 | Ειδήσεις

 Μεταξύ των τριών τελευταίων κατηγορουμένων που απολογήθηκαν σήμερα ήταν και η σύζυγος του λογιστή, φερόμενου ως ηγετικού στελέχους της οργάνωσης. 

Αμοργός: Αγρότης έστησε μόνος του το πρώτο μπλόκο στο νησίΧθες 14:20 | Ειδήσεις

Με το τρακτέρ του να γίνεται σύμβολο αγώνα, ο αγρότης κατάφερε να τραβήξει την προσοχή της τοπικής κοινωνίας και των αρχών.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 18 Δεκεμβρίου06:30Τι καιρό θα κάνει την Πέμπτη06:15Αμοργός: Αγρότης έστησε μόνος του το πρώτο μπλόκο στο νησί23:59Δένδιας: Εκπλήρωση της εθνικής μας υποχρέωσης η μετάβαση των Ενόπλων Δυνάμεων στη νέα εποχή23:46Παππάς: Είχα λάθος αντίδραση απέναντι σε δράση – πρόκληση23:32ΟΠΕΚΕΠΕ: Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους οι επτά κατηγορούμενοι στην Κρήτη23:18Βόλος: Καθηγητής κλείδωσε μαθητές στην τάξη για να κάνει μάθημα23:03Μητσοτάκης: Προσωπικό μου στοίχημα η Ακρινή Κοζάνης - Μετατρέπεται σε πρότυπο πράσινο οικισμό22:50Τροχαίο δυστύχημα στην Χαλκιδική22:35Ο Χριστουγεννιάτικος Τηλεμαραθώνιος του ΑΝΤ1 στηρίζει το Παιδικό Χωριό SOS Θράκης (βίντεο)22:21Αλεξανδρούπολη: Καρδιακή ανακοπή λόγω ασιτίας η αιτία θανάτου του 3χρονου22:07Κύπελλο Ελλάδας: Ο Ολυμπιακός συνέτριψε τον Ηρακλή21:39ΑΑΔΕ: Καταβλήθηκε η τέταρτη δόση της αυξημένης επιστροφής ΕΦΚ πετρελαίου για αγρότες21:25Ονδούρα: Οκτώ τραυματίες σε διαδηλώσεις για την δημοσίευση των τελικών εκλογικών αποτελεσμάτων21:11Κύπελλο Ελλάδας: Ο Παναθηναϊκός πέρασε από την Καβάλα20:57Πούτιν: Η Μόσχα θα επιτύχει τους πολεμικούς στόχους της στην Ουκρανία20:43Ant1 Sports: Η μεγάλη ευρωπαϊκή μάχη της ΑΕΚ θα μεταδοθεί από τον ΑΝΤ120:28Κωνσταντίνος Φλώρος στον ΑΝΤ1: Οι 3 στόχοι της Ρωσίας και η σημασία Ευρώπης και ΗΠΑ στην επίτευξη ειρήνης (βίντεο)20:14Άκης Σκέρτσος: Η Ελλάδα τα τελευταία χρόνια εφαρμόζει με συνέπεια οδικό χάρτη μεταρρυθμίσεων και επενδύσεων19:58Βία ανηλίκων: Το σχόλιο του Παναγιώτη Στάθη για το μαχαίρωμα 14χρονης σε σχολείο της Κυψέλης (βίντεο)19:43
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο