LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 25 Φεβρουαρίου 2021 15:41 | Ανανέωση: 25 Φεβρουαρίου 2021 16:10

Βουλή: σκληρή κόντρα αρχηγών για Λιγνάδη και Μενδώνη

Σε υψηλούς τόνους διεξήχθη η συζήτηση στην Ολομέλεια, με προσωπικές αναφορές και αιχμές εκατέρωθεν για την ποιότητα του δημόσιου διαλόγου.

Μητσοτάκης - Τσίπρας - Βουλή

Ανέβηκαν οι τόνοι στη Βουλή κατά τη διάρκεια της συζήτησης σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών, για την ποιότητα της Δημοκρατίας και του δημόσιου διαλόγου, που ζήτησε ο πρωθυπουργός.

Ο κ. Μητσοτάκης  καταλόγισε ευθύνες στον κ. Τσίπρα, καθιστώντας τον υπεύθυνο «για εκστρατεία λάσπης», σε ότι αφορά την υπόθεση Λιγνάδη, κυρίως μέσω του διαδικτύου, ενώ του απηύθυνε το ερώτημα ως πατέρας προς πατέρα, «αν κατηγορεί την Κυβέρνηση ότι καλύπτει παιδεραστές»

Ο πρωθυπουργός ζήτησε από τον κ. Τσίπρα να καταδικάσει τις δηλώσεις του κ. Πολάκη και προσέφερε πλήρη κάλυψη στην υπουργό Παιδείας, Λίνα Μενδώνη, τονίζοντας ότι είναι «μια πολύ καλή Υπουργός».

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, έκανε λόγο για «σκάνδαλο προσπάθειας συγκάλυψης των αποτρόπαιων πράξεων» και επιτέθηκε στον πρωθυπουργό, υποστηρίζοντας ότι είναι «εκτεθειμένος πολιτικά και ηθικά, γιατί, δεν ξέρω αν οργανώσατε, αλλά ανεχτήκατε μια αλληλουχία πράξεων και παραλείψεων που αφορούν τον κύριο Λιγνάδη, και την κυρία Μενδώνη, με τελευταίο και χειρότερο επεισόδιο της απόπειρας συγκάλυψης».

Ο κ. Τσίπρας απηύθυνε μεγάλο ευχαριστώ στα θύματα που άνοιξαν τον δρόμο για τη Δικαιοσύνη και την κάθαρση, τολμώντας να δείξουν τις πληγές τους, βρίσκοντας το θάρρος και «να υποδείξουν τους ενόχους.

Γεννηματά  - Βουλή

Η Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, τόνισε απευθυνόμενη στον κ. Μητσοτάκη, ότι «είναι αλήθεια ότι στην προσπάθειά σας να στρέψετε τα βλέμματα μακριά από τα προβλήματα, βρίσκετε πρόθυμους συμμάχους στην αξιωματική αντιπολίτευση. Ο ένας μοιάζει όλο και περισσότερο στον άλλο. Σύμμαχοι σε μια αδιέξοδη αντιπαράθεση, με κενό βιογραφικό μεταρρυθμίσεων, κοινή αντίληψη για το ρόλο του κράτους και το ήθος εξουσίας». Και συνέχισε η κυρία Γεννηματά, απευθυνόμενη σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, «τολμάτε να μιλάτε για ποιότητα λόγου και Δημοκρατίας, εσείς που πολεμήσατε την παράταξή μας χωρίς ηθικούς κανόνες στην περίοδο της κρίσης. Εσείς οι δυο είστε υπεύθυνοι για την κατάσταση που επικρατεί σήμερα. Και το χειρότερο είστε και αμετανόητοι».

«Θέλουμε πρώτα απ' όλα να εκφράσουμε την αλληλεγγύη και τη στήριξή μας σε όλες και όλους, όσους και όσες, με τη γενναία στάση τους, άνοιξαν το δρόμο για να βγουν στο φως αποτρόπαιες πράξεις, για να φτάσουν τελικά στη δικαιοσύνη οι ένοχοι. Για να αναδειχθούν οι πολιτικές ευθύνες για μια πραγματικότητα, δυσώδη. Για μια πραγματικότητα οικονομική, κοινωνική, εργασιακή, νομοθετική, η οποία όχι μόνο παράγει δράστες και θύματα, αλλά την ίδια στιγμή εκβιάζει και τη σιωπή τους», τόνισε μεταξύ άλλων ο ΓΓ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

Το πολιτικό σύστημα είναι κατώτερο των περιστάσεων είπε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος και κατηγόρησε τον πρωθυπουργό και τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι κατά τις τοποθετήσεις τους, «έκαναν λαϊκίστικη αντιπαράθεση». «Δεν μιλήσατε καθόλου για τα αίτια του προβλήματος. Κάνατε σχολιασμό του αποτελέσματος. ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ χρησιμοποιήσατε φωτογραφίες κομμένες και ραμμένες όπως θέλατε εσείς, μόνο και μόνο για να αλληλοκατηγορηθείτε για εμπλοκή ή αυτουργία σε περιπτώσεις παιδοβιασμών. Γιατί οι αλληλοκατηγορίες αυτό υπονοούν», τόνισε ο κ. Βελόπουλος.

Σε ιδιαίτερα υψηλούς τόνους, ο γραμματέας του ΜέΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης, επιτέθηκε στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη,  τονίζοντας ότι στην σημερινή συζήτηση στη Βουλή δεν είναι ο εγκαλών αλλά ο εγκαλούμενος. Τόνισε επίσης, ότι ο κ. Μητσοτάκης δεν είναι σε θέση να παραδώσει μαθήματα δημοκρατίας, καθώς «ηγείστε κυβέρνησης που επιδίδεται στο όργιο του βιασμού της δημοκρατίας έξω από αυτή την αίθουσα αλλά και μέσα σε αυτή».

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΠάτρα: Έκρηξη σε εργοστάσιο στην ΒΙΠΕ – Ένας τραυματίαςΣήμερα 18:31 | Ειδήσεις

Πληροφορίες αναφέρουν πως θερμοσίφωνας “‘έσκασε” στον χώρο της κουζίνας, όπου βρισκόταν εργαζόμενος. 

Καρδίτσα: 12χρονος νοσηλεύεται διασωληνωμένος - Υπέστη σοβαρό έγκαυμα προσπαθώντας να ανάψει το τζάκιΣήμερα 18:29 | Ειδήσεις

Λόγω της σοβαρότητας της κατάστασης ο 12χρονος μεταφέρθηκε εσπευσμένα σο νοσοκομείο "Παίδων" της Αθήνας.

Τουρκία: MIT και αστυνομία "ξηλώνουν" δίκτυο κατασκοπείας – Πανικός με την αναφορά σε HAE που σβήστηκε μέσα σε λίγες ώρες Σήμερα 17:06 | Ειδήσεις

Aπό «Hνωμένα Αραβικά Eμιράτα» το πρωί… σε «καμία χώρα δεν εμπλέκεται» το απόγευμα – Tι συνέβη στην Kωνσταντινούπολη.


 


 


 


 


 


 


 




Αγροτικές επιδοτήσεις: Τα βασικά χαρακτηριστικά του μεταβατικού συστήματος πληρωμών και ελέγχων για το 2025Σήμερα 19:13 | Ειδήσεις

Πλέον δεν θα υπάρχουν «έξυπνοι» και «λιγότερο έξυπνοι αγρότες». 

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Καρδίτσα: Λύκος μπήκε σε ποιμνιοστάσιο και σκότωσε 20 πρόβατα και αρνιά (εικόνες)19:30Αγροτικές επιδοτήσεις: Τα βασικά χαρακτηριστικά του μεταβατικού συστήματος πληρωμών και ελέγχων για το 202519:16Παράνομη οδήγηση στη Θεσσαλονίκη - Εντείνονται οι τροχονομικοί έλεγχοι19:02Καρδίτσα: 12χρονος νοσηλεύεται διασωληνωμένος - Υπέστη σοβαρό έγκαυμα προσπαθώντας να ανάψει το τζάκι18:48Πάτρα: Έκρηξη σε εργοστάσιο στην ΒΙΠΕ – Ένας τραυματίας18:34Παναθηναϊκός: Θλάση ο Λαφόν, φλεγμονή στον αστράγαλο ο Τσιριβέγια 18:20Γερμανός ΥΠΕΞ: Η Ρωσία θα μπορούσε να επιτεθεί εναντίον χώρας - μέλους του ΝΑΤΟ ως το 202918:07Θεσσαλονίκη: Φρίκη για το ζευγάρι που παραδέχεται οτι εκτρέφει γάτες για να τις φάει17:53Τουρκία: MIT και αστυνομία "ξηλώνουν" δίκτυο κατασκοπείας – Πανικός με την αναφορά σε HAE που σβήστηκε μέσα σε λίγες ώρες 17:39Σαλαμίνα - "Αποκαλύψεις": Μαρτυρία "φωτιά" βάζει στο κάδρο της δολοφονίας και άλλο άτομο17:25Οι 4 ειδήσεις της ημέρας (βίντεο)17:11Κλοπή στο Λούβρο: Ακόμη 4 συλλήψεις16:57ΣΤΑΣΥ: Χωρίς νυχτερινά δρομολόγια σε Μετρό, Ηλεκτρικό και Τραμ το Σάββατο16:44Θεσσαλονίκη: Στη φυλακή η συμμορία που έκλεβε χρηματοκιβώτια - Σχεδόν 300.000 ευρώ η λεία τους16:30Εγνατία οδός: Δραπέτης οδηγός μηχανής διακινούσε κάνναβη μαζί με την μητέρα του (εικόνες)16:16Ρωσία - Πεσκόφ: Ουδέν σχόλιο για τις συνομιλίες υπουργού Στρατού ΗΠΑ και ρωσικής αντιπροσωπείας στο Άμπου Ντάμπι16:02Λούβρο: Συνελήφθη και τέταρτο άτομο για την "κλοπή του αιώνα"15:48Θεσσαλονίκη: 13χρονη κατήγγειλε τους γονείς της για κακοποίηση15:34Η Ουκρανία συμφώνησε στο σχέδιο ειρήνης των ΗΠΑ15:20Θεσσαλονίκη: Δύο συγκεντρώσεις σήμερα για την Παγκόσμια Ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών15:16
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο