LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 25 Φεβρουαρίου 2021 15:41 | Ανανέωση: 25 Φεβρουαρίου 2021 16:10

Βουλή: σκληρή κόντρα αρχηγών για Λιγνάδη και Μενδώνη

Σε υψηλούς τόνους διεξήχθη η συζήτηση στην Ολομέλεια, με προσωπικές αναφορές και αιχμές εκατέρωθεν για την ποιότητα του δημόσιου διαλόγου.

Μητσοτάκης - Τσίπρας - Βουλή

Ανέβηκαν οι τόνοι στη Βουλή κατά τη διάρκεια της συζήτησης σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών, για την ποιότητα της Δημοκρατίας και του δημόσιου διαλόγου, που ζήτησε ο πρωθυπουργός.

Ο κ. Μητσοτάκης  καταλόγισε ευθύνες στον κ. Τσίπρα, καθιστώντας τον υπεύθυνο «για εκστρατεία λάσπης», σε ότι αφορά την υπόθεση Λιγνάδη, κυρίως μέσω του διαδικτύου, ενώ του απηύθυνε το ερώτημα ως πατέρας προς πατέρα, «αν κατηγορεί την Κυβέρνηση ότι καλύπτει παιδεραστές»

Ο πρωθυπουργός ζήτησε από τον κ. Τσίπρα να καταδικάσει τις δηλώσεις του κ. Πολάκη και προσέφερε πλήρη κάλυψη στην υπουργό Παιδείας, Λίνα Μενδώνη, τονίζοντας ότι είναι «μια πολύ καλή Υπουργός».

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, έκανε λόγο για «σκάνδαλο προσπάθειας συγκάλυψης των αποτρόπαιων πράξεων» και επιτέθηκε στον πρωθυπουργό, υποστηρίζοντας ότι είναι «εκτεθειμένος πολιτικά και ηθικά, γιατί, δεν ξέρω αν οργανώσατε, αλλά ανεχτήκατε μια αλληλουχία πράξεων και παραλείψεων που αφορούν τον κύριο Λιγνάδη, και την κυρία Μενδώνη, με τελευταίο και χειρότερο επεισόδιο της απόπειρας συγκάλυψης».

Ο κ. Τσίπρας απηύθυνε μεγάλο ευχαριστώ στα θύματα που άνοιξαν τον δρόμο για τη Δικαιοσύνη και την κάθαρση, τολμώντας να δείξουν τις πληγές τους, βρίσκοντας το θάρρος και «να υποδείξουν τους ενόχους.

Γεννηματά  - Βουλή

Η Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, τόνισε απευθυνόμενη στον κ. Μητσοτάκη, ότι «είναι αλήθεια ότι στην προσπάθειά σας να στρέψετε τα βλέμματα μακριά από τα προβλήματα, βρίσκετε πρόθυμους συμμάχους στην αξιωματική αντιπολίτευση. Ο ένας μοιάζει όλο και περισσότερο στον άλλο. Σύμμαχοι σε μια αδιέξοδη αντιπαράθεση, με κενό βιογραφικό μεταρρυθμίσεων, κοινή αντίληψη για το ρόλο του κράτους και το ήθος εξουσίας». Και συνέχισε η κυρία Γεννηματά, απευθυνόμενη σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, «τολμάτε να μιλάτε για ποιότητα λόγου και Δημοκρατίας, εσείς που πολεμήσατε την παράταξή μας χωρίς ηθικούς κανόνες στην περίοδο της κρίσης. Εσείς οι δυο είστε υπεύθυνοι για την κατάσταση που επικρατεί σήμερα. Και το χειρότερο είστε και αμετανόητοι».

«Θέλουμε πρώτα απ' όλα να εκφράσουμε την αλληλεγγύη και τη στήριξή μας σε όλες και όλους, όσους και όσες, με τη γενναία στάση τους, άνοιξαν το δρόμο για να βγουν στο φως αποτρόπαιες πράξεις, για να φτάσουν τελικά στη δικαιοσύνη οι ένοχοι. Για να αναδειχθούν οι πολιτικές ευθύνες για μια πραγματικότητα, δυσώδη. Για μια πραγματικότητα οικονομική, κοινωνική, εργασιακή, νομοθετική, η οποία όχι μόνο παράγει δράστες και θύματα, αλλά την ίδια στιγμή εκβιάζει και τη σιωπή τους», τόνισε μεταξύ άλλων ο ΓΓ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

Το πολιτικό σύστημα είναι κατώτερο των περιστάσεων είπε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος και κατηγόρησε τον πρωθυπουργό και τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι κατά τις τοποθετήσεις τους, «έκαναν λαϊκίστικη αντιπαράθεση». «Δεν μιλήσατε καθόλου για τα αίτια του προβλήματος. Κάνατε σχολιασμό του αποτελέσματος. ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ χρησιμοποιήσατε φωτογραφίες κομμένες και ραμμένες όπως θέλατε εσείς, μόνο και μόνο για να αλληλοκατηγορηθείτε για εμπλοκή ή αυτουργία σε περιπτώσεις παιδοβιασμών. Γιατί οι αλληλοκατηγορίες αυτό υπονοούν», τόνισε ο κ. Βελόπουλος.

Σε ιδιαίτερα υψηλούς τόνους, ο γραμματέας του ΜέΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης, επιτέθηκε στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη,  τονίζοντας ότι στην σημερινή συζήτηση στη Βουλή δεν είναι ο εγκαλών αλλά ο εγκαλούμενος. Τόνισε επίσης, ότι ο κ. Μητσοτάκης δεν είναι σε θέση να παραδώσει μαθήματα δημοκρατίας, καθώς «ηγείστε κυβέρνησης που επιδίδεται στο όργιο του βιασμού της δημοκρατίας έξω από αυτή την αίθουσα αλλά και μέσα σε αυτή».

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΙράν: Οι εκρήξεις, το Ισραήλ και η επίθεση για αντίποινα (βίντεο)Σήμερα 09:25 | Ειδήσεις

Τι αναφέρουν διεθνή ΜΜΕ για την αεροπορική βάση που μπήκε στο "στόχαστρο". Τα κρατικά ισραηλινά ΜΜΕ υποβαθμίζουν την ισραηλινή επίθεση. Τι λέει η Τεχεράνη.

Κακοκαιρία: Νέο έκτακτο δελτίο ΕΜΥ για ισχυρές καταιγίδες και χαλάζιΣήμερα 12:06 | Ειδήσεις

Που και πότε θα κάνουν αρχικά την εμφάνιση τους τα έντονα δαινόμενα. Αναλυτική πρόγνωση ανά περιοχή.

Μητσοτάκης για Visa Express: Απτή απόδειξη της προσέγγισης Ελλάδας - ΤουρκίαςΣήμερα 12:23 | Ειδήσεις

Μετά την υλοποίηση της Visa Express οι αφίξεις Τούρκων πολιτών στη Λέσβο από το τέλος Μαρτίου έως την Τετάρτη ήταν αυξημένες κατά 868% σε σύγκριση με το 2023

Ερντογάν για επίσκεψη Μητσοτάκη: Στόχος η βελτίωση των ελληνοτουρκικών σχέσεωνΣήμερα 14:52 | Ειδήσεις

Τι δήλωσε ο Τούρκος Πρόεδρος για την επικείμενη επίσκεψη του Έλληνα Πρωθυπουργού στην Άγκυρα.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Γαλλία: Άντρας απειλεί να ανατιναχτεί έξω από το ιρανικό προξενείο (βίντεο)15:26“Υγεία πάνω απ’ όλα”: υπέρταση στις γυναίκες, κατάψυξη ωαρίων και δυσορθογραφία15:15Ερντογάν για επίσκεψη Μητσοτάκη: Στόχος η βελτίωση των ελληνοτουρκικών σχέσεων15:02Πλημμύρες στο Ντουμπάι: Περιορισμός των αφίξεων στο αεροδρόμιο 14:49Θεσσαλονίκη: Έκλεψε μπαταρία από... αναπηρικό αμαξίδιο14:35Ισραηλινή επίθεση - Άγκυρα: Κίνδυνος μόνιμης σύγκρουσης μετά τις τελευταίες εξελίξεις14:22Θεσσαλονίκη: Φωτιά σε πολυκατοικία (βίντεο)14:08“Απάτητες παραλίες”: οι 198 περιοχές προστασίας στην Ελλάδα13:57Κιμ Γιονγκ Ουν - “Φιλικός Πατέρας”: Το νέο τραγούδι αφιερωμένο στον Βορειοκορεάτη ηγέτη (βίντεο)13:44Γάζα: Το Κατάρ θα επανεξετάσει τον ρόλο μεσολαβητή για εκεχειρία13:31Ειδική Παροχή Μητρότητας: Οδηγός για νέες δικαιούχους13:18Νίσυρος: Αυξάνεται ο αριθμός των παιδιών που φέρονται να έπεσαν θύματα του αρχαιοφύλακα13:05Φυλακές Κορυδαλλού: Δεκάδες κινητά τηλέφωνα βρέθηκαν στα κελιά (βίντεο)12:51Μητσοτάκης για Visa Express: Απτή απόδειξη της προσέγγισης Ελλάδας - Τουρκίας12:37Κικίλιας για κακοκαιρία: Ο κρατικός μηχανισμός πρέπει να είναι έτοιμος12:24Κακοκαιρία: Νέο έκτακτο δελτίο ΕΜΥ για ισχυρές καταιγίδες και χαλάζι12:10Πρόστιμα σε εταιρείες για πλασματικές εκπτώσεις11:56Μυτιλήνη: Ο Μητσοτάκης επισκέφτηκε την πύλη εισόδου των Τούρκων τουριστών (εικόνες)11:44“MyCoast”: η ψηφιακή εφαρμογή καταγγελιών για τις παραλίες11:30Σάμος: Σεισμός “ταρακούνησε” το νησί11:16
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο