LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 25 Φεβρουαρίου 2021 13:16 | Ανανέωση: 25 Φεβρουαρίου 2021 13:18

Γεννηματά: ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ σύμμαχοι σε μια αδιέξοδη αντιπαράθεση

«Πίσω από κάθε ιστορία κακοποίησης, ανεξαρτήτως φύλου, υπάρχει η σιωπή της κοινωνίας αλλά και το στίγμα μιας Πολιτείας που ανέχεται…», τόνισε μεταξύ άλλων η Πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ.

Γεννηματά - βουλή

Η Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, κατά τη διάρκεια της ομιλίας της στη Βουλή, στη συζήτηση για την ποιότητα της Δημοκρατίας και του Δημοσίου Διαλόγου, που προκάλεσε ο Πρωθυπουργός, τόνισε απευθυνόμενη στον κ. Μητσοτάκη, ότι «είναι αλήθεια ότι στην προσπάθειά σας να στρέψετε τα βλέμματα μακριά από τα προβλήματα, βρίσκετε πρόθυμους συμμάχους στην αξιωματική αντιπολίτευση. Ο ένας μοιάζει όλο και περισσότερο στον άλλο. Σύμμαχοι σε μια αδιέξοδη αντιπαράθεση, με κενό βιογραφικό μεταρρυθμίσεων, κοινή αντίληψη για το ρόλο του κράτους και το ήθος εξουσίας».

Και συνέχισε η κυρία Γεννηματά, απευθυνόμενη σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, «τολμάτε να μιλάτε για ποιότητα λόγου και Δημοκρατίας, εσείς που πολεμήσατε την παράταξή μας χωρίς ηθικούς κανόνες στην περίοδο της κρίσης. Εσείς οι δυο είστε υπεύθυνοι για την κατάσταση που επικρατεί σήμερα. Και το χειρότερο είστε και αμετανόητοι».

Η Πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ υπογράμμισε μεταξύ άλλων, «με την τακτική σας δεν θέλετε να  αλλάξει τίποτα. Δεν θα σας επιτρέψουμε να θάψετε το ζήτημα κάτω από τόνους πολιτικής λάσπης. Δεν χρειαζόμαστε και εδώ διχασμό που περιφρονεί την ουσία του προβλήματος, υποτιμά το δράμα των θυμάτων και των οικογενειών τους και αποτρέπει να ανοίξουν και άλλα κλειστά στόματα».

Συνεχίζοντας η κυρία Γεννηματά ανέφερε, «πίσω από κάθε ιστορία κακοποίησης, ανεξαρτήτως φύλου, υπάρχει η σιωπή της κοινωνίας αλλά και το στίγμα μιας Πολιτείας που ανέχεται, που δεν αναζητά, δεν ρυθμίζει, δεν προστατεύει. Πολύ δε περισσότερο όταν οι φερόμενοι ως θύτες είναι πρόσωπα που κατέχουν δημόσια αξιώματα με πολιτική απόφαση. Που έχουν διοριστεί από την Κυβέρνηση. Που έχουν την έγκριση της αρμόδιας υπουργού Πολιτισμού».

Η Πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ επιτέθηκε με σφοδρότητα στην Κυβέρνηση, αναφέροντας ότι:

  • Η πραγματική τραγωδία βρίσκεται στην έμπνευση και κατασκευή της υδροκέφαλης επιτελικής φούσκας.
  • Συγκεντρωτισμός και ανικανότητα πάνε χέρι χέρι.
  • Εκατοντάδες άριστοι στο Μαξίμου.
  • Υπουργοί-μαριονέτες του Μαξίμου.
  • Υφυπουργοί και Γενικοί γραμματείς τοποτηρητές του Μαξίμου.
  • Δημόσια ενημέρωση και εθνική ασφάλεια, που αλλού, στο Μαξίμου.
  • Δημόσιες σχέσεις και κυβερνητική προπαγάνδα με χρήματα των φορολογουμένων αποφασίζονται στο Μαξίμου.

Αυτό είναι το δράμα του επιτελικού σας κράτους, του κράτους που ταυτίζετε με εσάς και το Μαξίμου. Που κατασκευάστηκε ως δομή ελέγχου και καταλήγει σε πηγή κινδύνου, αναποτελεσματικότητας, αδιαφάνειας, αντιδημοκρατικής και παλαιοκομματικής νοοτροπίας.

Η δευτερολογία της Φώφης Γεννηματά

Στην δευτερολογία της, η Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, είπε, μεταξύ άλλων, «Αυτό που παρακολουθούμε σήμερα μπορεί να χαρακτηριστεί με δύο λέξεις, απογοήτευση και ντροπή. Ήρθαμε εδώ να συζητήσουμε υποτίθεται για την ποιότητα του δημοσίου διαλόγου και παρακολουθούμε ένα παραλήρημα και ένα πινγκ πονγκ κιτρινισμού, αηδίας και βούρκου. Να τη χαίρεστε αυτή τη συζήτηση. Σπείρατε ανέμους και θερίσατε θύελλες. Και είναι ντροπή, μας παρακολουθούν άνθρωποι που υποφέρουν, που αγωνιούν, μας παρακολουθούν τα θύματα, μας παρακολουθούν οι οικογένειές τους. Τόσο μακριά από αυτά που τους προβληματίζουν και ζουν. Ήρθατε εδώ να μείνετε στις θέσεις σας, να τραβήξετε τα πιστόλια σας και φεύγοντας από εδώ να δώσετε εντολή στα άλλα πιστόλια να συνεχίσουν τη βρώμικη δουλειά. Αυτό είναι το μήνυμα που μεταφέρετε με τις ομιλίες σας, όλη την ημέρα που σας παρακολουθούμε. Αρνούμαστε να παρακολουθήσουμε αυτή την ιστορία, αυτό τον κατήφορο πραγματικά.

Η προσπάθειά σας κ. Πρωθυπουργε να καπελώσετε αυτό το κίνημα το metoo, το ελληνικό, που τώρα γεννιέται είναι αποκρουστική. Ξέρετε πότε θα δικαιωθούν αυτοί οι άνθρωποι, πότε θα δικαιωθεί αυτό το κίνημα; Όταν εμείς που είμαστε μέσα σε αυτή την αίθουσα πάρουμε αποφάσεις και θεσπίσουμε κανόνες που δεν θα επιτρέπουν τα αντίποινα σε βάρος τους γιατί τόλμησαν να ανοίξουν το στόμα τους και να σπάσουν τη σιωπή. Γιατί ήδη αυτό συμβαίνει και δεν άκουσα κανέναν σας να το σχολιάζει. Ήδη ξεκίνησε στο δημόσιο διάλογο να δικάζονται και να καταδικάζονται όσοι τόλμησαν να μιλήσουν. Ποιος θα τους προστατέψει; Εσείς πρέπει να πάρετε την πρωτοβουλία.

Και κατά την προσφιλή σας τακτική ήρθατε εδώ να μας απαξιώσετε. «Κάτι ψέλλισε η κα Γεννηματά». Αυτό δεν είναι καθόλου σεξιστικό κατά την άποψή σας. Δεν ψέλλισα τίποτα. Είπα πολύ συγκεκριμένες προτάσεις, τις οποίες δεν είπα τώρα, όπως εσείς. Τις λέμε από την προηγούμενη χρονιά. Έχετε την ευθύνη λοιπόν να μας φέρετε συγκεκριμένες προτάσεις. Έχουμε όλη την καλή διάθεση να ψηφίσουμε, αλλά πρέπει πρώτα να δούμε αυτά που θα φέρετε. Τα οποία όμως δεν φέρατε όταν άνοιξε το στόμα της η κα Μπεκατώρου, αλλά τώρα που βρεθήκατε με την πλάτη στον τοίχο για την υπόθεση Λιγνάδη. Όλα χρησιμοποιούνται εδώ μέσα, ακόμα και η στοιχειώδη υποχρέωσή σας να προφυλάξετε αυτό το κίνημα. Έρχεστε σε μία στιγμή που βολεύει εσάς και όχι όταν έπρεπε να αντιδράσετε και να δείξετε αντανακλαστικά. Και σε αυτό το θέμα έρχεστε καθυστερημένα».

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΚορονοϊός - Μητσοτάκης: στόχος ένα ασφαλές Πάσχα και ένα ελεύθερο καλοκαίριΣήμερα 14:11 | Ειδήσεις

«Η χαλάρωση στους περιορισμούς δεν επιτρέπεται να φέρει χαλάρωση στην επαγρύπνηση» τόνισε. Τι είπε για το εμβόλιο της J&J, τα self test και το εργασιακό νομοσχέδιο.

Κοντονής κατά ΣΥΡΙΖΑ για την αλλαγή του Ποινικού ΚώδικαΣήμερα 13:44 | Ειδήσεις

Βολές από τον πρώην Υπουργό Δικαιοσύνης προς την τότε κυβέρνηση μετά την κατάθεση στον πταισματοδίκη. «Στίγμα και όνειδος» χαρακτηρίζει την αλλαγή του Ποινικού Κώδικα πριν τις εκλογές.

Σάντουιτς προκάλεσε έμφραγμα σε βουλευτήΣήμερα 10:12 | Ειδήσεις

Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας περιέγραψε πώς από την κατανάλωση σάντουιτς έφτασε στο να κάνει εγχείρηση ανοιχτής καρδιάς.

Κωνσταντίνα Ρασβανή: Φοιτήτρια στο ΜΙΤ με πλήρη υποτροφία η μαθήτρια από το ΒόλοΣήμερα 12:14 | Ειδήσεις

Μία από τους ελάχιστους μαθητές που γίνονται δεκτή από το κορυφαίο πανεπιστήμιο ΜΙΤ έγινε η Βολιώτισσα μαθήτρια.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Η Μαριάντα Πιερίδη στο “Πρωινό” για την Ελένη Μενεγάκη και την γιόγκα (βίντεο)15:05Σακελλαροπούλου: Η Λιβύη θα βρει στην Ελλάδα έναν ειλικρινή φίλο14:54“Η Φάρμα”: καυγάς για μια ντομάτα και ένα… “σ΄ αγαπάω” (αποκλειστικό βίντεο)14:41Κορονοϊός - Μητσοτάκης: στόχος ένα ασφαλές Πάσχα και ένα ελεύθερο καλοκαίρι14:30“Το Πρωινό” - Χαλακατεβάκης: Γίνομαι πατέρας - Με είχαν... καλέσει στον γάμο μου (βίντεο)14:18Η “Daily Mail” αποθεώνει την “Επιχείρηση Ελευθερία”: 60 ελληνικά νησιά “Covid-free” μέχρι τέλος Απριλίου14:05Κοντονής κατά ΣΥΡΙΖΑ για την αλλαγή του Ποινικού Κώδικα13:53Folli Follie - Σταύρος Αραχωβίτης: άρση ασυλίας του βουλευτή13:41Αρχαιολογικό Μουσείο Αθήνας στην Ακαδημία Πλάτωνος13:30Κωνσταντίνα Ρασβανή: Φοιτήτρια στο ΜΙΤ με πλήρη υποτροφία η μαθήτρια από το Βόλο13:18“Άγριες Μέλισσες”: Spoiler για την “συγκατοίκηση” Νικηφόρου και Ασημίνας (αποκλειστικό βίντεο)13:05ΝΑΤΟ: Τηλεδιάσκεψη για την Ουκρανία12:52Μητσοτάκης – Αλ Μένφι συμφώνησαν για επανεκκίνηση συνομιλιών Ελλάδας – Λιβύης12:39Μπαχτσελί: νέο ανθελληνικό παραλήρημα12:27ΣΥΡΙΖΑ για συνεπιμέλεια: να αποσυρθεί το άκρως προβληματικό το νομοσχέδιο12:14Στο gov.gr οκτώ πιστοποιητικά από το ΚΕΠ12:02Ζώδια από την Λίτσα Πατέρα: τι φέρνει η Αφροδίτη στον Ταύρο (βίντεο)11:49Επιστρεπτέα Προκαταβολή: έξτρα επιδότηση για τους τρεις πρώτους κύκλους11:36Τζάνετ Τζάκσον: Σε δημοπρασία 1.000 προσωπικά αντικείμενα της 11:23Εμβόλιο Johnson&Johnson – Σκουτέλης: αυτονόητη η αναστολή των εμβολιασμών11:10
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο