LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 25 Φεβρουαρίου 2021 13:16 | Ανανέωση: 25 Φεβρουαρίου 2021 13:18

Γεννηματά: ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ σύμμαχοι σε μια αδιέξοδη αντιπαράθεση

«Πίσω από κάθε ιστορία κακοποίησης, ανεξαρτήτως φύλου, υπάρχει η σιωπή της κοινωνίας αλλά και το στίγμα μιας Πολιτείας που ανέχεται…», τόνισε μεταξύ άλλων η Πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ.

Γεννηματά - βουλή

Η Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, κατά τη διάρκεια της ομιλίας της στη Βουλή, στη συζήτηση για την ποιότητα της Δημοκρατίας και του Δημοσίου Διαλόγου, που προκάλεσε ο Πρωθυπουργός, τόνισε απευθυνόμενη στον κ. Μητσοτάκη, ότι «είναι αλήθεια ότι στην προσπάθειά σας να στρέψετε τα βλέμματα μακριά από τα προβλήματα, βρίσκετε πρόθυμους συμμάχους στην αξιωματική αντιπολίτευση. Ο ένας μοιάζει όλο και περισσότερο στον άλλο. Σύμμαχοι σε μια αδιέξοδη αντιπαράθεση, με κενό βιογραφικό μεταρρυθμίσεων, κοινή αντίληψη για το ρόλο του κράτους και το ήθος εξουσίας».

Και συνέχισε η κυρία Γεννηματά, απευθυνόμενη σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, «τολμάτε να μιλάτε για ποιότητα λόγου και Δημοκρατίας, εσείς που πολεμήσατε την παράταξή μας χωρίς ηθικούς κανόνες στην περίοδο της κρίσης. Εσείς οι δυο είστε υπεύθυνοι για την κατάσταση που επικρατεί σήμερα. Και το χειρότερο είστε και αμετανόητοι».

Η Πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ υπογράμμισε μεταξύ άλλων, «με την τακτική σας δεν θέλετε να  αλλάξει τίποτα. Δεν θα σας επιτρέψουμε να θάψετε το ζήτημα κάτω από τόνους πολιτικής λάσπης. Δεν χρειαζόμαστε και εδώ διχασμό που περιφρονεί την ουσία του προβλήματος, υποτιμά το δράμα των θυμάτων και των οικογενειών τους και αποτρέπει να ανοίξουν και άλλα κλειστά στόματα».

Συνεχίζοντας η κυρία Γεννηματά ανέφερε, «πίσω από κάθε ιστορία κακοποίησης, ανεξαρτήτως φύλου, υπάρχει η σιωπή της κοινωνίας αλλά και το στίγμα μιας Πολιτείας που ανέχεται, που δεν αναζητά, δεν ρυθμίζει, δεν προστατεύει. Πολύ δε περισσότερο όταν οι φερόμενοι ως θύτες είναι πρόσωπα που κατέχουν δημόσια αξιώματα με πολιτική απόφαση. Που έχουν διοριστεί από την Κυβέρνηση. Που έχουν την έγκριση της αρμόδιας υπουργού Πολιτισμού».

Η Πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ επιτέθηκε με σφοδρότητα στην Κυβέρνηση, αναφέροντας ότι:

  • Η πραγματική τραγωδία βρίσκεται στην έμπνευση και κατασκευή της υδροκέφαλης επιτελικής φούσκας.
  • Συγκεντρωτισμός και ανικανότητα πάνε χέρι χέρι.
  • Εκατοντάδες άριστοι στο Μαξίμου.
  • Υπουργοί-μαριονέτες του Μαξίμου.
  • Υφυπουργοί και Γενικοί γραμματείς τοποτηρητές του Μαξίμου.
  • Δημόσια ενημέρωση και εθνική ασφάλεια, που αλλού, στο Μαξίμου.
  • Δημόσιες σχέσεις και κυβερνητική προπαγάνδα με χρήματα των φορολογουμένων αποφασίζονται στο Μαξίμου.

Αυτό είναι το δράμα του επιτελικού σας κράτους, του κράτους που ταυτίζετε με εσάς και το Μαξίμου. Που κατασκευάστηκε ως δομή ελέγχου και καταλήγει σε πηγή κινδύνου, αναποτελεσματικότητας, αδιαφάνειας, αντιδημοκρατικής και παλαιοκομματικής νοοτροπίας.

Η δευτερολογία της Φώφης Γεννηματά

Στην δευτερολογία της, η Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, είπε, μεταξύ άλλων, «Αυτό που παρακολουθούμε σήμερα μπορεί να χαρακτηριστεί με δύο λέξεις, απογοήτευση και ντροπή. Ήρθαμε εδώ να συζητήσουμε υποτίθεται για την ποιότητα του δημοσίου διαλόγου και παρακολουθούμε ένα παραλήρημα και ένα πινγκ πονγκ κιτρινισμού, αηδίας και βούρκου. Να τη χαίρεστε αυτή τη συζήτηση. Σπείρατε ανέμους και θερίσατε θύελλες. Και είναι ντροπή, μας παρακολουθούν άνθρωποι που υποφέρουν, που αγωνιούν, μας παρακολουθούν τα θύματα, μας παρακολουθούν οι οικογένειές τους. Τόσο μακριά από αυτά που τους προβληματίζουν και ζουν. Ήρθατε εδώ να μείνετε στις θέσεις σας, να τραβήξετε τα πιστόλια σας και φεύγοντας από εδώ να δώσετε εντολή στα άλλα πιστόλια να συνεχίσουν τη βρώμικη δουλειά. Αυτό είναι το μήνυμα που μεταφέρετε με τις ομιλίες σας, όλη την ημέρα που σας παρακολουθούμε. Αρνούμαστε να παρακολουθήσουμε αυτή την ιστορία, αυτό τον κατήφορο πραγματικά.

Η προσπάθειά σας κ. Πρωθυπουργε να καπελώσετε αυτό το κίνημα το metoo, το ελληνικό, που τώρα γεννιέται είναι αποκρουστική. Ξέρετε πότε θα δικαιωθούν αυτοί οι άνθρωποι, πότε θα δικαιωθεί αυτό το κίνημα; Όταν εμείς που είμαστε μέσα σε αυτή την αίθουσα πάρουμε αποφάσεις και θεσπίσουμε κανόνες που δεν θα επιτρέπουν τα αντίποινα σε βάρος τους γιατί τόλμησαν να ανοίξουν το στόμα τους και να σπάσουν τη σιωπή. Γιατί ήδη αυτό συμβαίνει και δεν άκουσα κανέναν σας να το σχολιάζει. Ήδη ξεκίνησε στο δημόσιο διάλογο να δικάζονται και να καταδικάζονται όσοι τόλμησαν να μιλήσουν. Ποιος θα τους προστατέψει; Εσείς πρέπει να πάρετε την πρωτοβουλία.

Και κατά την προσφιλή σας τακτική ήρθατε εδώ να μας απαξιώσετε. «Κάτι ψέλλισε η κα Γεννηματά». Αυτό δεν είναι καθόλου σεξιστικό κατά την άποψή σας. Δεν ψέλλισα τίποτα. Είπα πολύ συγκεκριμένες προτάσεις, τις οποίες δεν είπα τώρα, όπως εσείς. Τις λέμε από την προηγούμενη χρονιά. Έχετε την ευθύνη λοιπόν να μας φέρετε συγκεκριμένες προτάσεις. Έχουμε όλη την καλή διάθεση να ψηφίσουμε, αλλά πρέπει πρώτα να δούμε αυτά που θα φέρετε. Τα οποία όμως δεν φέρατε όταν άνοιξε το στόμα της η κα Μπεκατώρου, αλλά τώρα που βρεθήκατε με την πλάτη στον τοίχο για την υπόθεση Λιγνάδη. Όλα χρησιμοποιούνται εδώ μέσα, ακόμα και η στοιχειώδη υποχρέωσή σας να προφυλάξετε αυτό το κίνημα. Έρχεστε σε μία στιγμή που βολεύει εσάς και όχι όταν έπρεπε να αντιδράσετε και να δείξετε αντανακλαστικά. Και σε αυτό το θέμα έρχεστε καθυστερημένα».

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Φενερμπαχτσέ – Ολυμπιακός: Πασάς… στην Πόλη ο “Θρύλος”!00:52“Ψυχοκόρες” στον ΑΝΤ1 τέσσερις φορές την εβδομάδα: Τι θα δούμε στα νέα επεισόδια (εικόνες)00:23ECL: Ήττα και αποκλεισμός για τον ΠΑΟΚ23:59Μπριζίτ Μακρόν: Η ζωή της μεταφέρεται στη μικρή οθόνη23:47Βία ανηλίκων: Ξυλοδαρμός ανηλίκου…για το TikTok (βίντεο)23:35Πάτρα: Γκαραζόπορτα πλάκωσε γυναίκα23:22ΑΠΘ - SeaCare: Φοιτητική Ομάδα διακρίθηκε σε Παγκόσμιο Διαγωνισμό Καινοτομίας23:08Ενδοοικογενειακή βία - Βία ανηλίκων: Οι αστυνομικές δράσεις το πρώτο 15μερο του Απριλίου (βίντεο)22:55Τσίπρας: Στη Μέση Ανατολή, η Ευρώπη δεν είναι με τη σωστή πλευρά της Ιστορίας22:41Ιρλανδία: Συγγενείς των θυμάτων της φονικότερης φωτιάς δικαιώθηκαν μετά από 43 χρόνια22:28Σημεία για rapid test δωρεάν την Παρασκευή22:14Διασύνδεση POS με ταμειακές - Χατζηδάκης: Καμία παράταση22:01Κόρινθος: Θρίλερ με σορό γυναίκας στη θάλασσα21:47Δάγκειος πυρετός: “Συναγερμός” από τον ΠΟΥ για τη Λατινική Αμερική21:34Βαρκελώνη – Τσιτσιπάς: “Ανίκητος” στο χώμα!21:20Αττική Οδός: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις το βράδυ της Πέμπτης21:07Δολοφονία στην Ιεράπετρα: Προφυλακίστηκε ο 45χρονος κατηγορούμενος20:53Δομοκός: Ψευδοροφή έπεσε στα θρανία μαθητών (εικόνες)20:40Αλέν Ντελόν: Η Ουκρανία θα του απονείμει παράσημο20:26Το βίντεο του ξυλοδαρμού 8χρονου από 7χρονο στο TikTok και οι αντιδράσεις των γονιών20:13
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο