LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /Υγεία - ΠεριβάλλονΔημοσίευση: 25 Φεβρουαρίου 2021 08:28 | Ανανέωση: 25 Φεβρουαρίου 2021 12:42

Κορονοϊός: lockdown μέχρι μέσα Μαρτίου και νέα μέτρα εν όψει

Επιστήμονες εκτιμούν πως θα χρειαστούν τουλάχιστον δύο εβδομάδες για να βελτιωθεί η κατάσταση. Στο "τραπέζι" νέα μέτρα. Ανησυχία για την πίεση στο ΕΣΥ και τις μεταλλάξεις.

Κορονοϊός - lockdown

Παράταση του lockdown προανήγγειλε χθες ο Πρωθυπουργός, στέλνοντας έτσι μήνυμα στους πολίτες να μην χαλαρώνουν ως προς τα μέτρα προστασίας από τον κορονοϊό.

Την ίδια ώρα επιστήμονες εκτιμούν πως θα χρειαστούν τουλάχιστον δύο εβδομάδες προκειμένου να βελτιωθεί η επιδημιολογική κατάσταση στο λεκανοπέδιο Αττικής, ενώ δεν αποκλείεται να ληφθούν και επιπλέον μέτρα, κάτι που θα συζητηθεί τη Παρασκευή.

Ο Καθηγητής Παθολογίας Λοιμώξεων, Αθανάσιος Σκουτέλης, μιλώντας στον ΑΝΤ1 και στην εκπομπή “Καλημέρα Ελλάδα” τόνισε ότι η αυξημένη διασπορά εντοπίζεται μέσα στα σπίτια, λόγω συναντήσεων. Εκτίμησε δε ότι η άρση του lockdown δεν πρόκειται να έρθει νωρίτερα από τις δύο εβδομάδες.

Οι αθρόες εισαγωγές ασθενών με κορονοϊό στα νοσοκομεία της Αττικής ανησυχούν τους ειδικούς. Η πληρότητα στις εντατικές είναι στο 90% με μόλις 27 κενά κρεβάτια.

Ανησυχία και στον Πειραιά όπου έχουν εντοπιστεί 81 κρούσματα σε ιδιωτική κλινική. Τουλάχιστον 11 ηλικιωμένοι ασθενείς έχουν μεταφερθεί σε νοσοκομεία αναφοράς.

Μερίδιο στην αύξηση των κρουσμάτων έχουν και τα μεταλλαγμένα στελέχη. Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι στη μονάδα φροντίδας ηλικιωμένων στο Μαρούσι, που “χτυπήθηκε” πρόσφατα από την πανδημία, τουλάχιστον 50 από τα 96 επιβεβαιωμένα κρούσματα είχαν τη βρετανική μετάλλαξη του ιού.

Σε σκληρό lockdown μπήκε το πρωί η Αρκαδία, ενώ το Ναύπλιο πέρασε στο "κόκκινο", σε επίπεδο δηλαδή αυξημένου κινδύνου μετά από εισήγηση της επιτροπής για τον κορονοϊό.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Φενερμπαχτσέ – Ολυμπιακός: Πασάς… στην Πόλη ο “Θρύλος”!00:52“Ψυχοκόρες” στον ΑΝΤ1 τέσσερις φορές την εβδομάδα: Τι θα δούμε στα νέα επεισόδια (εικόνες)00:23ECL: Ήττα και αποκλεισμός για τον ΠΑΟΚ23:59Μπριζίτ Μακρόν: Η ζωή της μεταφέρεται στη μικρή οθόνη23:47Βία ανηλίκων: Ξυλοδαρμός ανηλίκου…για το TikTok (βίντεο)23:35Πάτρα: Γκαραζόπορτα πλάκωσε γυναίκα23:22ΑΠΘ - SeaCare: Φοιτητική Ομάδα διακρίθηκε σε Παγκόσμιο Διαγωνισμό Καινοτομίας23:08Ενδοοικογενειακή βία - Βία ανηλίκων: Οι αστυνομικές δράσεις το πρώτο 15μερο του Απριλίου (βίντεο)22:55Τσίπρας: Στη Μέση Ανατολή, η Ευρώπη δεν είναι με τη σωστή πλευρά της Ιστορίας22:41Ιρλανδία: Συγγενείς των θυμάτων της φονικότερης φωτιάς δικαιώθηκαν μετά από 43 χρόνια22:28Σημεία για rapid test δωρεάν την Παρασκευή22:14Διασύνδεση POS με ταμειακές - Χατζηδάκης: Καμία παράταση22:01Κόρινθος: Θρίλερ με σορό γυναίκας στη θάλασσα21:47Δάγκειος πυρετός: “Συναγερμός” από τον ΠΟΥ για τη Λατινική Αμερική21:34Βαρκελώνη – Τσιτσιπάς: “Ανίκητος” στο χώμα!21:20Αττική Οδός: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις το βράδυ της Πέμπτης21:07Δολοφονία στην Ιεράπετρα: Προφυλακίστηκε ο 45χρονος κατηγορούμενος20:53Δομοκός: Ψευδοροφή έπεσε στα θρανία μαθητών (εικόνες)20:40Αλέν Ντελόν: Η Ουκρανία θα του απονείμει παράσημο20:26Το βίντεο του ξυλοδαρμού 8χρονου από 7χρονο στο TikTok και οι αντιδράσεις των γονιών20:13
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο