LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΟικονομίαΔημοσίευση: 24 Φεβρουαρίου 2021 23:24

Τσακλόγλου: Οι βασικοί άξονες της μεταρρύθμισης του συστήματος επικουρικής ασφάλισης

Τι είπε ο Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων στη διαδικτυακή συζήτηση της διαΝΕΟσις.

ΠΑΝΟΣ ΤΣΑΚΛΟΓΛΟΥ - ΒΟΥΛΗ

Στους βασικούς άξονες της μεταρρύθμισης του συστήματος επικουρικής ασφάλισης για τους νέους εργαζόμενους, με εισαγωγή κεφαλαιοποιητικών στοιχείων στον πρώτο, δημόσιο πυλώνα του συστήματος, εστίασε ο Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Πάνος Τσακλόγλου, μιλώντας στη δημόσια διαδικτυακή συζήτηση της διαΝΕΟσις, με θέμα “Ασφαλιστικό και Δημογραφικό-Οι προκλήσεις του μέλλοντος”.

Όπως είπε, η σχεδιαζόμενη μεταρρύθμιση έχει δημόσιο χαρακτήρα, δεν θίγει τις υφιστάμενες συντάξεις και στηρίζεται στη διαφοροποίηση του ασφαλιστικού κινδύνου, μειώνοντας με αυτόν τον τρόπο την υπερβολική έκθεση του συστήματος στο «δηµογραφικό κίνδυνο».

Παράλληλα, ο κ. Τσακλόγλου σημείωσε ότι η προωθούμενη μεταρρύθμιση θα αφορά τους νεοεισερχόμενους στην αγορά εργασίας με υποχρέωση επικουρικής ασφάλισης και σε προαιρετική βάση τους ασφαλισμένους κάτω των 35 ετών. Διευκρίνισε δε ότι οι εισφορές των νέων θα αποταμιεύονται και θα επενδύονται, ενώ συμπλήρωσε ότι ο κάθε ασφαλισμένος θα έχει τον ατομικό του κουμπαρά και θα μπορεί να επιλέξει από έναν μικρό αριθμό επενδυτικών προφίλ.

Μεταξύ άλλων, ο Υφυπουργός Εργασίας εξήγησε τους λόγους για τους οποίους θεωρεί αναγκαία την εν λόγω μεταρρύθμιση, επισημαίνοντας ότι η δημιουργία αποταμιεύσεων και επενδύσεων θα οδηγήσει σε υψηλότερους ρυθμούς οικονομικής ανάπτυξης. Επίσης, σύμφωνα με τον κ. Τσακλόγλου, το νέο σύστημα επικουρικής ασφάλισης θα διασφαλίσει υψηλότερες μελλοντικές συντάξεις και θα δημιουργήσει ισχυρά αντικίνητρα για συμμετοχή στη «μαύρη» ανασφάλιστη εργασία.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Τρίκαλα: Στα μπλόκα παραμένουν οι αγρότες - Αποφασίζουν κι άλλες μορφές δράσεων08:04Χανιά: Παραμένουν οι αγρότες στο αεροδρόμιο - Οι επόμενες κινήσεις τους07:50Ισχυρό μήνυμα εμπιστοσύνης στην ελληνική οικονομία από το Capital Link 2025 στη Νέα Υόρκη07:38Τροχαίο ατύχημα στα Ιωάννινα: Στο νοσοκομείο 23χρονη07:24Τέλη Κυκλοφορίας: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζουν οι ιδιοκτήτες07:10Λίβερπουλ: Εκτός αποστολής ο Σαλάχ για τον αγώνα κόντρα στην Ίντερ06:56Εύβοια: Άγρια συμπλοκή με τραυματία και καταδίωξη06:52Γαλλία: Απεργούν οι εργαζόμενοι στο Μουσείο του Λούβρου06:42Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 9 Δεκεμβρίου06:28Τι καιρό θα κάνει την Τρίτη06:14Δένδιας: Μετατροπή της Άμυνας από δημοσιονομικό βάρος σε παραγωγικό πολλαπλασιαστή ισχύος23:59Formula 1: Φινάλε πρωταθλήματος - Ο Λάντο Νόρις έγραψε ιστορία στο 24ο Grand Prix που μεταδόθηκε αποκλειστικά από ΑΝΤ1 και ΑΝΤ1+23:45Ηράκλειο: Κλειστό και πάλι το αεροδρόμιο «Ν. Καζαντζάκης» - Αύριο το πρωί η νέα συνεδρίαση της συντονιστικής επιτροπής23:32Στον ΑΝΤ1 ο κτηνοτρόφος από τη Θεσσαλονίκη που συγκλόνισε την Ελλάδα23:18Ιωάννινα: Ανήλικη μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο σε κατάσταση μέθης 23:04Η ΑΕΛ ανακοίνωσε τον Παντελίδη 22:51Καλύβια: Βρέθηκε εκρηκτικός μηχανισμός κάτω από αυτοκίνητο22:37Μπλόκα Αγροτών: Ενισχύονται οι αστυνομικές δυνάμεις στο Ηράκλειο 22:23Πάτρα: Διπλός αποκλεισμός από τους αγρότες στην Ολυμπία Οδό22:09ΑΕΚ: Βαρύ διάστρεμμα ο Γκατσίνοβιτς 21:55
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο