LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚοινωνίαΔημοσίευση: 24 Φεβρουαρίου 2021 19:41

Αποκλειστικά στον ΑΝΤ1 οι ναυτικοί που μετέφεραν 1,3 τόνους χασίς στην Κρήτη (βίντεο)

Συνελήφθησαν μετά από εντυπωσιακή επιχείρηση του Λιμενικού Σώματος. Τι ζητούν και τι λένε για το φορτίο που μετέφεραν.

Δελτίο Ειδήσεων - χασίς - σκάφος

Του Μανώλη Ασαριώτη

Να σπάσουν τα ισόβια θα επιχειρήσουν στο Εφετείο οι τέσσερις αλλοδαποί ναύτες, οι οποίοι συνελήφθησαν την Άνοιξη του 2018 σε σκάφος, με 1.300 κιλά χασίς. Η σύλληψή τους έγινε με εντυπωσιακή επιχείρηση του λιμενικού, νότια της Κρήτης.

Ήταν Μάρτιος του 2018, όταν στελέχη του Λιμενικού με ρεσάλτο ανέβηκαν σε σκάφος, νότια της Ιεράπετρας. Στο λιμάνι της πόλης και ύστερα από έρευνες με σκύλο - ανιχνευτή ναρκωτικών, εντόπισαν σε ειδικές κρύπτες περίπου 1 τόνο και 300 κιλά χασίς.

Τα ναρκωτικά ήταν κρυμμένα ανάμεσα σε μπαχαρικά, ελπίζοντας να μην τα βρει ο σκύλος.

Τα τέσσερα μέλη του πληρώματος συνελήφθησαν και πρωτόδικα καταδικάστηκαν σε ισόβια για την εισαγωγή της τεράστιας ποσότητας στη χώρα μας. Υπήκοοι Συρίας και οι τέσσερις, αρνήθηκαν τις κατηγορίες και στο δικαστήριο υποστήριξαν ότι απλά μετέφεραν ένα σκάφος.

Στην μαρτυρία του Πλοιάρχου αναφέρεται «δεν με παραξένεψε η μυρωδιά των μπαχαρικών. Δεν μυρίζαμε τίποτα. Όταν δουλεύει το πλοίο, μυρίζει το λάδι πιο πολύ... Ορκίζομαι δεν είχαμε καταλάβει. Ο Χατέμ ήταν ο ιδιοκτήτης. Θα μας έδινε χίλια ευρώ για μία εβδομάδα, να δώσουμε το καράβι, που ήταν πουλημένο. Να ορκιστούμε στο Κοράνι, έχουμε οικογένειες. Δεν γνωρίζαμε για παράνομα πράγματα μέσα».

Οι ναυτικοί υποστήριξαν ότι γνωρίστηκαν τρεις ημέρες πριν από το ταξίδι και επιμένουν ότι αγνοούσαν ότι ήταν κρυμμένα τα ναρκωτικά.

Όπως λέει ο ένας από τους ναύτες «Ήρθε ο καφετζής στο λιμάνι και μας είπε ότι ο Χατέμ ψάχνει άτομα για δουλειά μιας βδομάδας. Η συμφωνία ήταν αν αγοραστεί θα πάρουμε από χίλια ευρώ ο καθένας και τα έξοδα. Εκείνος έφερε τρόφιμα, καύσιμα, απ΄όλα. Εμείς δεν είχαμε χρήματα».

Σε δύο εβδομάδες εκδικάζεται στο Εφετείο Πειραιά η υπόθεση και οι τέσσερις κατηγορούμενοι θα προσπαθήσουν να σπάσουν τα ισόβια.

Όπως δηλώνει στον ΑΝΤ1 ο συνήγορος υπεράσπισης, Γιάννης Γλύκας, «για δυο ημέρες δεν μπορούσαν να βρουν τα ναρκωτικά οι Αρχές. Πώς να γνώριζαν οι ναύτες τι κουβαλούσαν; Δυστυχώς τους εκμεταλλευτήκαν κάποιοι και ελπίζω αυτό να φανεί σε δεύτερο βαθμό». 

Το σκάφος είχε τεθεί υπό παρακολούθηση, μόλις μπήκε στα ελληνικά χωρικά ύδατα και η επιχείρηση τού Λιμενικού έγινε σαράντα μίλια νότια της Κρήτης.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Europa League: Συνεχίζονται οι νίκες για το "τριφύλλι"00:14Φιορεντίνα – ΑΕΚ: Νίκη… χρυσάφι για την “Ένωση” (βίντεο)00:04Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη 35χρονος για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας και απειλές 23:47Σούπερμαν: Αντίτυπο της πρώτης έκδοσης κόμικ πουλήθηκε έναντι αστρονομικού ποσού23:35Φιορεντίνα – ΑΕΚ: Το γκολ με το οποίο προηγήθηκε η “Ένωση”23:21Σε συναγερμό η Πολιτική Προστασία για την κακοκαιρία σε Βόρειο Αιγαίο και Δωδεκάνησα23:07Ολλανδία: Ενισχύεται με 100 ραντάρ για την ανίχνευση drones22:53Φιορεντίνα – ΑΕΚ: Το VAR ακύρωσε το γκολ των Ιταλών22:39“Cry to Heaven”: Η Adele κάνει το ντεμπούτο της στη μεγάλη οθόνη22:25Συμμορία στα Πατήσια: Παγίδευε θύματα μέσω ψεύτικου προφίλ σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης και τα εκβίαζε22:11ΠΑΟΚ – Μπραν: Ψυχρολουσία λίγο πριν το φινάλε21:57Συλλογικές Συμβάσεις: Με επιφύλαξη έγινε δεκτή από τους εργαζόμενους η επαναφορά του διαλόγου υπαλλήλων - εργοδοτών21:43Χονγκ Κονγκ: Σε τουλάχιστον 83 αυξήθηκε ο αριθμός των νεκρών από πυρκαγιά σε πολυώροφο συγκρότημα κατοικιών21:29Η κλήρωση για τα 1.000 ευρώ σε 8.500 κατόχους προπληρωμένων καρτών επιδομάτων21:15Επίδομα παιδιού: Ανοίγει η πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων21:01Εθνική Ελλάδας: Με το δεξί… στα προκριματικά για το Μουντομπάσκετ20:47Παπαδάκης: Να ελέγξουμε τις "γερασμένες" υποδομές20:32Παναθηναϊκός - Μπενίτεθ: Όσο κερδίζεις γίνεσαι όλο και πιο δυνατός 20:16Υπό βροχή η φωταγώγηση του χριστουγεννιάτικου δέντρου στο Σύνταγμα20:02Κακοκαιρία Adel: Καταρρακτώδης βροχή στην Αττική - Προβλήματα στην κυκλοφορία 19:48
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο