LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 24 Φεβρουαρίου 2021 19:35 | Ανανέωση: 24 Φεβρουαρίου 2021 19:59

Πέτσας στον ΑΝΤ1: Αυστηρότερες ποινές για την κακοποίηση ζώων (βίντεο)

Τι λέει ο Αν. Υπ. Εσωτερικών για την Λίνα Μενδώνη και την υπόθεση Λιγνάδη, αλλά και το νομοσχέδιο για τα ζώα συντροφιάς.

Στέλιος Πέτσας - Δελτίο Ειδήσεων

Για τις σημαντικές δράσεις για την προστασία των αδέσποτων ζώων, αλλά και των ζώων συντροφιάς, που περιλαμβάνονται στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών, αλλά και για την κριτική που δέχεται η Υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, αναφορικά με την υπόθεση Λιγνάδη, μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 και στον Νίκο Χατζηνικολάου, ο αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας.

Χαρακτήρισε φιλόδοξο το νομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών, το οποίο βάζει για πρώτη φορά συγκεκριμένους όρους, τονίζοντας πως θα υπάρχουν πλέον μητρώα τόσο για τα ζώα συντροφιάς, όσο και για τους παραβάτες, ενώ ορίζει κανόνες για την αναπαραγωγή. Ερωτηθείς σχετικά με το αν θα υπάρχει κάποιος ελεγκτικός μηχανισμός που θα τσεκάρει αν τα ζώα, για παράδειγμα, είναι στειρωμένα, ο κ. Πέτσας είπε πως θα υπάρχει ένας μηχανισμός εποπτείας.

Τόνισε επίσης πως αυστηροποιούνται οι ποινές για την κακοποίηση ζώων, εκφράζοντας τον αποτροπιασμό του για τις εικόνες με το πνιγμένο σκυλί στη Σκιάθο.

Ο αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών κλήθηκε να σχολιάσει την κριτική που δέχεται η Υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, αναφορικά με την υπόθεση Λιγνάδη. Όπως είπε, επικαλούμενος και τη σχετική τοποθέτηση του Πρωθυπουργού στο Υπουργικό Συμβούλιο, ότι «είμαστε ένα συλλογικό όργανο και πάντα στεκόμαστε ο ένας στον άλλο στα δύσκολα», η κ. Μενδώνη «να έχει οποιαδήποτε κριτική από την αντιπολίτευση, αλλά αυτή να μη γίνεται για μικροκομματικούς λόγους»

Για την υπόθεση Λιγνάδη και τη σύλληψη του γνωστού ηθοποιού και σκηνοθέτη, μετά τις καταγγελίες που είδαν το φως της δημοσιότητας, ο κ. Πέτσας τόνισε πως ακολουθήθηκε η προβλεπόμενη διαδικασία, υπογραμμίζοντας πως είναι κάτι που ξεκίνησε η κ. Μενδώνη και το Υπουργείο Πολιτισμού.

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΚακοκαιρία Byron: Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία των οχημάτων σχεδόν σε όλη την ΑττικήΧθες 20:58 | Ειδήσεις

Ποια σημεία παραμένουν ακόμα κλειστά.

Λιόσια: Εγκατέλειψε τη 2 ετών ανιψιά του μέσα στο αμάξι... γιατί τον καταδίωξαν αστυνομικοίΧθες 22:59 | Ειδήσεις

Ποια είναι η κατάσταση της υγείας της μικρής

Πατρών – Πύργου: Οδηγός προσπάθησε να σπάσει το μπλόκο αγροτών – Παραλίγο να τραυματίσει πεζούς και αστυνομικόΧθες 21:35 | Ειδήσεις

Νωρίτερα, οι αγρότες στα διόδια της Κάτω Αχαΐας έκλεισαν για ακόμα μία φορά τον αυτοκινητόδρομο Πατρών – Πύργου και την παλιά εθνική οδό Πατρών – Πύργου.

Συνάντηση της Κίμπερλι Γκίλφοϊλ με τον Mητροπολίτη Θεσσαλονίκης ΦιλόθεοΧθες 18:39 | Ειδήσεις

Στη συνάντηση, που σύμφωνα με ανάρτηση της Μητρόπολης στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, έγινε σε εγκάρδιο κλίμα, την κ. Γκίλφοϊλ συνόδευσε ο γενικός πρόξενος των ΗΠΑ στη Θεσσαλονίκη, Τζέρι Ισμαήλ (Jerry Ismail).

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Τουρκία: Εντάλματα σύλληψης σε 29 παίκτες για το σκάνδαλο του παράνομου στοιχηματισμού στο ποδόσφαιρο23:59Παράταση και απλοποίηση διαδικασιών στο πρόγραμμα "Προσβασιμότητα κατ’ οίκον"23:50Κύπρος: Ανασχηματισμός στην κυβέρνηση Χριστοδουλίδη με αλλαγές σε πέντε κρίσιμα υπουργεία23:42Kυκλοφοριακές ρυθμίσεις την Κυριακή στο κέντρο της Αθήνας λόγω διεξαγωγής αγώνα δρόμου23:34Βραχνάς για τις οικογένειες το κόστος ενοικίου (βίντεο)23:26Θάσος: Γυναίκα ξυλοκοπήθηκε και μαχαιρώθηκε από τον πρώην σύζυγό της 23:18Μετρό Θεσσαλονίκης: Ολοκληρώθηκε ο πρώτος κύκλος δοκιμών23:10Λιόσια: Εγκατέλειψε τη 2 ετών ανιψιά του μέσα στο αμάξι... γιατί τον καταδίωξαν αστυνομικοί 23:02Εξαρθρώθηκε ομάδα που εξαπατούσε τον ΕΟΠΥΥ - Ανάμεσα τους γιατροί και φαρμακοποιός22:54Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός ενισχύει τους πλημμυροπαθείς της Μάνδρας (εικόνες)22:44Καλαμάτα: Ξεκόλλησε μαρκίζα 4 καταστημάτων στο κέντρο της πόλης (εικόνες)22:34ΚΑΕ Ολυμπιακός: Η ομάδα θα καλύψει τα έξοδα της Φενερμπαχτσέ στην επιστροφή της22:24Μουντιάλ 2026: Η κλήρωση των 12 ομίλων22:14Λειψυδρία: “Μικρή ανάσα” στα αποθέματα νερού από τις πρόσφατες βροχοπτώσεις22:04Κακοκαιρία Byron: Σύσκεψη συντονισμού για την καταγραφή ζημιών και την αποζημίωση πληγέντων στη Δυτική Αττική21:54Πατρών – Πύργου: Οδηγός προσπάθησε να σπάσει το μπλόκο αγροτών – Παραλίγο να τραυματίσει πεζούς και αστυνομικό21:44Missing alert για την εξαφάνιση 33χρονου21:34Ηράκλειο Κρήτης: Στη φυλακή οι γονείς για την κακοποίηση των οκτώ παιδιών τους 21:24Κακοκαιρία Byron: Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία των οχημάτων σχεδόν σε όλη την Αττική21:09Δολοφονία τοπογράφου στο Ψυχικό: Την Δευτέρα αναμένεται η αγόρευση της εισαγγελέως της έδρας20:55
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο