LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 24 Φεβρουαρίου 2021 19:35 | Ανανέωση: 24 Φεβρουαρίου 2021 19:59

Πέτσας στον ΑΝΤ1: Αυστηρότερες ποινές για την κακοποίηση ζώων (βίντεο)

Τι λέει ο Αν. Υπ. Εσωτερικών για την Λίνα Μενδώνη και την υπόθεση Λιγνάδη, αλλά και το νομοσχέδιο για τα ζώα συντροφιάς.

Στέλιος Πέτσας - Δελτίο Ειδήσεων

Για τις σημαντικές δράσεις για την προστασία των αδέσποτων ζώων, αλλά και των ζώων συντροφιάς, που περιλαμβάνονται στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών, αλλά και για την κριτική που δέχεται η Υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, αναφορικά με την υπόθεση Λιγνάδη, μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 και στον Νίκο Χατζηνικολάου, ο αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας.

Χαρακτήρισε φιλόδοξο το νομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών, το οποίο βάζει για πρώτη φορά συγκεκριμένους όρους, τονίζοντας πως θα υπάρχουν πλέον μητρώα τόσο για τα ζώα συντροφιάς, όσο και για τους παραβάτες, ενώ ορίζει κανόνες για την αναπαραγωγή. Ερωτηθείς σχετικά με το αν θα υπάρχει κάποιος ελεγκτικός μηχανισμός που θα τσεκάρει αν τα ζώα, για παράδειγμα, είναι στειρωμένα, ο κ. Πέτσας είπε πως θα υπάρχει ένας μηχανισμός εποπτείας.

Τόνισε επίσης πως αυστηροποιούνται οι ποινές για την κακοποίηση ζώων, εκφράζοντας τον αποτροπιασμό του για τις εικόνες με το πνιγμένο σκυλί στη Σκιάθο.

Ο αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών κλήθηκε να σχολιάσει την κριτική που δέχεται η Υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, αναφορικά με την υπόθεση Λιγνάδη. Όπως είπε, επικαλούμενος και τη σχετική τοποθέτηση του Πρωθυπουργού στο Υπουργικό Συμβούλιο, ότι «είμαστε ένα συλλογικό όργανο και πάντα στεκόμαστε ο ένας στον άλλο στα δύσκολα», η κ. Μενδώνη «να έχει οποιαδήποτε κριτική από την αντιπολίτευση, αλλά αυτή να μη γίνεται για μικροκομματικούς λόγους»

Για την υπόθεση Λιγνάδη και τη σύλληψη του γνωστού ηθοποιού και σκηνοθέτη, μετά τις καταγγελίες που είδαν το φως της δημοσιότητας, ο κ. Πέτσας τόνισε πως ακολουθήθηκε η προβλεπόμενη διαδικασία, υπογραμμίζοντας πως είναι κάτι που ξεκίνησε η κ. Μενδώνη και το Υπουργείο Πολιτισμού.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Δολοφονία τοπογράφου στο Ψυχικό: Τη Δευτέρα αναμένεται η αγόρευση της εισαγγελέως της έδρας23:44Μονακό: Η ομάδα του Σπανούλη κατέγραψε τους περισσότερους πόντους σε αγώνα στην ιστορία της Euroleague23:33ΗΠΑ: Αναστέλλονται τα αιτήματα για μετανάστευση από 19 χώρες 23:23ΚΑΕ Άρης: "Παραδοσιακή" νίκη της Κλούζ23:14Κακοκαιρία Byron: Προειδοποιητικά μηνύματα 112 σε δέκα περιοχές - Οι συστάσεις του υπουργείου Εργασίας23:04“Κακοκαιρία BYRON” - Αττική: Νέες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις - Μήνυμα του 11222:54Eurovision 2026: Κανονικά η συμμετοχή του Ισραήλ – Τέσσερις χώρες αποχωρούν μετά από την απόφαση22:44Αγρότες- Μπλόκα: Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία στον αυτοκινητόδρομο Πατρών - Πύργου22:34Ρωσία: Η Μόσχα ανακοίνωσε πως οι δυνάμεις της έπληξαν ουκρανικές εγκαταστάσεις υποδομών και μεταφορών22:24Αγρότες- Μπλόκα: Το Σάββατο η δημιουργία νέου μπλόκου στον κόμβο Δερβενίων22:14Εξεταστική ΟΠΕΚΕΠΕ - Μαγειρίας: Η Ferrari ήταν δώρο της μητέρας μου 22:04Γιάννης Αντετοκούνμπο: Νέος τραυματισμός -Θα μείνει εκτός δράσης για 2-4 εβδομάδες 21:54Τι καιρό θα κάνει την Παρασκευή21:44Αγρότες - Μπλόκα: Έκλεισε ο αυτοκινητόδρομος Πατρών - Πύργου (Βίντεο)21:34Μητσοτάκης: Η προστασία της Δικαιοσύνης είναι προστασία της ίδιας της δημοκρατίας21:24Φρίκη στην Αργολίδα: Οικογένεια απήγαγε ανήλικη για να την βιάσει 19χρονος21:14Συνελήφθη 49χρονος για διακίνηση ναρκωτικών - Κατάπιε ναρκωτικά και κλώτσησε αστυνομικούς21:04Ουάσινγκτον: Αθώος δηλώνει ο φερόμενος ως δράστης της ένοπλης επίθεσης εναντίων μελών της Εθνοφρουράς20:54Επίσκεψη της Κίμπερλι Γκίλφοϊλ στη Θεσσαλονίκη - Συνάντηση με τον Κ. Γκιουλέκα20:44Στους δρόμους της Αττικής ξανά από αύριο τα ταξί20:34
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο