LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 24 Φεβρουαρίου 2021 13:09

Τουρκία: “Η Ελλάδα λεηλάτησε οθωμανικούς τάφους” στη Χαλκιδική

Οι Τούρκοι κατηγορούν την Ελλάδα για την καταστροφή 201 τάφων μετά απο εργασίες για κατασκευή γυμναστηρίου στο χωριό Σήμαντρα.

Τουρκικό ΥΠΕΞ

Την Ελλάδα εγκαλούν οι Τούρκοι για “λεηλασία Οθωμανικών Τάφων” στη Χαλκιδική, συνεχίζοντας την προκλητική τους στάση απέναντι στην Αθήνα.

Σε πρόσφατο άρθρο του ιστότοπου sozcu.com.tr, αναφέρεται: “Η Ελλάδα λεηλατεί Οθωμανικούς τάφους. Στο χωριό Γαργάρα της Θεσσαλονίκης 201 τάφοι λεηλατήθηκαν κατά τη πραγματοποίηση κατασκευαστικών εργασιών. Αναφέρθηκε πως τάφοι έχουν καταστραφεί μετά απο ανασκαφή για χτίσιμο αθλητικής εγκατάστασης. Καταστράφηκαν 201 τάφοι Οθωμανικοί μετά απο εργασίες για κατασκευή γυμναστηρίου στο χωριό Σήμαντρα (Γαργάρα) στη Χαλκιδική.

Σύμφωνα με τίτλους των Ελληνικών ΜΜΕ οι χειριστές των μηχανημάτων οι οποίοι είδαν τους τάφους σταμάτησαν τις εργασίες και ενημερώθηκε η διεύθυνση Ιστορικών Τεχνών Χαλκιδικής και ο δήμος Νέας Προποντίδας (Yeni Bandirma).

Ο Δήμαρχος Νέας Προποντίδας ξεκαθάρισε ότι “δεν έχει γίνει καμία βεβήλωση των ταφικών ευρημάτων. Το αντίθετο. Με απόλυτο σεβασμό και πάντα υπο την επίβλεψη της Διεύθυνσης αρχαιολογίας, προβήκαμε σε συλλογή των οστών, τα έχουμε φυλάξει σε ασφαλές μέρος, ανα ταφικό εύρημα όπως ακριβώς τα εντοπίσαμε…”.

Και συμπληρώνει: “Το θέμα το έχει αναλάβει αποκλειστικά το Υπουργείο των Εξωτερικών. Όποια εντολή λάβω εγώ και οι συνεργάτες μου απο το Υπουργείο αυτό και θα πράξουμε. Επαναλαμβάνω ότι δεν είναι πλέον αρμοδιότητά μας η εξέλιξη της υπόθεσης. Εμείς με απόλυτο σεβασμό, άλλωστε δεν γνωρίζαμε ότι υπήρχαν τάφοι οθωμανικοί στο χώρο αυτό, κάνουμε το πρέπον έναντι όλων. Το λόγο έχει πια το Υπουργείο των Εξωτερικών του οποίου οι υπηρεσίες εργάζονται για την επίλυσή του. Οποια εντολή λάβουμε, θα την εκτελέσουμε στο ακέραιο.”

Το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών ζητάει να σταματήσουν τα έργα κατασκευής στον συγκεκριμένο χώρο, τα οστά που συγκεντρώθηκαν να ταφούν εκ νέου και να τοποθετηθεί πινακίδα που να ενημερώνει πως ο χώρος αποτελούσε Οθωμανικό νεκροταφείο.

Ο Έλληνας πρέσβης στην Άγκυρα Μιχαήλ-Χρήστος Διάμεσης, κλήθηκε για εξηγήσεις ενώ αντίδραση θα υπάρξει προς το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών και από τον Τούρκο πρέσβη στην Αθήνα Μπουράκ Οζουγκέργκιν.

Πηγή: thracenews.gr

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΟικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος: Μήνυμα ενότητας και ειρήνης στο Στέιτ ΝτιπάρτμεντΣήμερα 06:55 | Ειδήσεις

Η κορυφαία εκδήλωση της ημέρας πραγματοποιήθηκε στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ, στον εμβληματικό Ben Franklin Room.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης απόψε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1Σήμερα 12:00 | Ειδήσεις

Απόψε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 στις 18.45 με τον Νίκο Χατζηνικολάου

ΥΠΕΞ: Παρακολουθούμε στενά την πορεία του "Πίρι Ρέις" - Είμαστε σε ετοιμότηταΣήμερα 13:33 | Ειδήσεις

Τι σημείωσε η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Λάνα Ζωχιού στην τακτική ενημέρωση των δημοσιογράφων.

Εντολή Πλεύρη για επανεξέταση καθεστώτος ασύλου στον Παλαιστίνιο που συνελήφθη για εμπρησμό και σεξουαλικές παρενοχλήσειςΣήμερα 11:00 | Ειδήσεις

Ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Θάνος Πλεύρης ζήτησε από την υπηρεσία ασύλου να προβεί σε όλες τις ενέργειες για την επανεξέταση του καθεστώτος ασύλου που έχει λάβει ο Παλαιστίνιος

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Ιωάννινα: Συνελήφθη 16χρονος για τον ξυλοδαρμό συνομήλικού του16:13Συνεχίζεται η σκληρή αντιπαράθεση Ερντογάν – Νετανιάχου15:59Ε.Ε.: Δασμοί και κυρώσεις κατά του Ισραήλ για τη Γάζα15:44Παγκόσμιο πρωτάθλημα στίβου - Εμμανουηλίδου: Φετινό ρεκόρ και πρόκριση στα ημιτελικά των 200μ. 15:30Αγρίνιο: 30χρονος γρονθοκόπησε γιατρό, που προσπάθησε να του δώσει τις πρώτες βοήθειες15:15Eurovision 2026: Η νέα διαδικασία επιλογής τραγουδιού - Πώς θα γίνει ο εθνικός τελικός;15:01Εθνική Ομάδα: Αγαπημένη πάντα, ανεξαρτήτως αποτελέσματος14:46Γυναικοκτονία 40χρονης στο Μενίδι: Διακοπή της δίκης του εν διαστάσει συζύγου του θύματος14:33Δένδιας: Δεν συνδέεται η άσκηση των Ενόπλων Δυνάμεων με το Πίρι Ρέις14:18Ισραήλ: Αναχαιτίστηκε πύραυλος που εκτόξευσαν οι Χούθι της Υεμένης14:03ΥΠΕΞ: Παρακολουθούμε στενά την πορεία του "Πίρι Ρέις" - Είμαστε σε ετοιμότητα13:50Λοβέρδος: Δεν ήρθα στην ΝΔ για να πάρω, αλλά για να δώσω13:36Η ΕΛΑΣ επικοινώνησε με την οικογένεια Αντετοκούνμπο μετά τα απειλητικά μηνύματα13:23Φλόριντα: Ανήλικοι κατέστρεψαν βιβλιοθήκη σχολείου - Χιλιάδες δολάρια η ζημιά13:09Ο Κυριάκος Μητσοτάκης απόψε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 12:55Γκουτέρες: Παρακολουθούμε τη συστηματική καταστροφή της πόλης της Γάζας12:40Φωτιά σε κτίριο στη Συγγρού12:27Ιράν: Εκτελέσθηκε άνδρας για κατασκοπεία υπέρ του Ισραήλ12:13ΚΥΣΕΑ: Σε εξέλιξη η συνεδρίαση στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη 12:00Γερμανία – δημοσκόπηση: Η ακροδεξιά προηγείται για πρώτη φορά11:46
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο