LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 24 Φεβρουαρίου 2021 10:36

Αλεξανδρούπολη: έφτασαν τα πρώτα αμερικανικά μαχητικά ελικόπτερα (εικόνες)

Εντυπωσιακός ο όγκος των αμερικανικών δυνάμεων που αναμένονται στην Αλεξανδρούπολη για την επιχείρηση Atlantic Resolve.

Αμερικανικά ελικόπτερα - UH-60 Black Hawks - Αλεξανδρούπολη

Το απόγευμα της Τρίτης 23 Φεβρουαρίου, έφτασαν στο αεροδρόμιο «Δημόκριτος» της Αλεξανδρούπολης τα πρώτα 3 Αμερικανικά ελικόπτερα τύπου UH-60 Black Hawks που ανήκουν στην 1η Ταξιαρχία Αεροπορίας Μάχης, 1η Διεύθυνση Πεζικού, από το Fort Riley του Κάνσας και θα παραμείνουν επί ευρωπαϊκού εδάφους για εννέα μήνες συμμετέχοντας στην επιχείρηση Atlantic Resolve.

Από τις 24 Φεβρουαρίου έως τις 3 Μαρτίου, περίπου 30 ελικόπτερα του Στρατού των ΗΠΑ προγραμματίζεται να αναχωρήσουν από την Αλεξανδρούπολη και να πετάξουν σε περιοχές της Ρουμανίας, όπου θα διεξαχθεί η επιχείρηση Antlantic Resolve 2021.

Μέσα σε αυτό το χρονικό διάστημα, οι κάτοικοι της Αλεξανδρούπολης και των γειτονικών κοινοτήτων μπορεί να δουν έναν μεγάλο σχηματισμό ελικοπτέρων. Οι πτήσεις προγραμματίζονται να πραγματοποιηθούν μεταξύ των ωρών από τις 08:00 έως τις 18:00, ενώ σημειώνεται πως θα τηρηθούν όλες οι τυπικές διαδικασίες μείωσης του θορύβου.

Σύμφωνα με το pameevro.gr, η ανάπτυξη των αερομετάφερων δυνάμεων θα γίνει με περίπου 1.800 άτομα, 50 UH-60 και HH-60 Black Hawks, 10 CH-47 Chinooks, 25 AH-64 Apaches και 1.800 τροχοφόρα οχήματα και κομμάτια εξοπλισμού.

Ο εξοπλισμός αυτός θα φτάσει σε 2 λιμάνια σταθμούς. Αυτό της Αλεξανδρούπολης και του Dunkirk της Γαλλίας, με την πλειοψηφία του εξοπλισμού και του προσωπικού να τοποθετείται στη Γερμανία, στη Λετονία, τη Ρουμανία και την Πολωνία.

Η ανάπτυξη των αερομεταφερόμενων δυνάμεων και οι αναδιπλώσεις των σχηματισμών, θα γίνουν τόσο στο Λιμάνι της Αλεξανδρούπολης όσο και στον Αερολιμένα “ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ” της πρωτεύουσας του Έβρου.

Αμερικανικά ελικόπτερα - UH-60 Black Hawks - Αλεξανδρούπολη

Αμερικανικά ελικόπτερα - UH-60 Black Hawks - Αλεξανδρούπολη

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΙράν: Οι εκρήξεις, το Ισραήλ και η επίθεση για αντίποινα (βίντεο)Σήμερα 09:25 | Ειδήσεις

Τι αναφέρουν διεθνή ΜΜΕ για την αεροπορική βάση που μπήκε στο "στόχαστρο". Τα κρατικά ισραηλινά ΜΜΕ υποβαθμίζουν την ισραηλινή επίθεση. Τι λέει η Τεχεράνη.

Ευρωεκλογές - ΣΥΡΙΖΑ: Ο Παπανώτας, ο Τσίπρας και η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίουΣήμερα 10:22 | Ειδήσεις

Λίγες ώρες μετά από την "ακύρωση" της υποψηφιότητας Παπανώτα, ο Στέφανος Κασσελάκης παρουσιάζει και τις προσωπικές επιλογές για την ψηφοδέλτιο της 9ης Ιουνίου.

Κυριακή Γρίβα: Ο πατέρας της μήνυσε τους αστυνομικούς που “σε πέντε λεπτά την ξεφορτώθηκαν”Σήμερα 09:57 | Ειδήσεις

Τι ζητά με την μήνυση που κατέθεσε η οικογένεια της κοπέλας, η οποία δολοφονήθηκε έξω από το Αστυνομικό Τμήμα Αγίων Αναργύρων.

Σάμος: Σεισμός “ταρακούνησε” το νησίΣήμερα 11:10 | Ειδήσεις

Σεισμική δόνηση που έγινε αισθητή στην ευρύτερη περιοχή της Σάμου καταγράφηκε το πρωί της Παρασκευής.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Μυτιλήνη: Ο Μητσοτάκης επισκέφτηκε την πύλη εισόδου των Τούρκων τουριστών (εικόνες)11:44“MyCoast”: η ψηφιακή εφαρμογή καταγγελιών για τις παραλίες11:30Σάμος: Σεισμός “ταρακούνησε” το νησί11:16Ακάθιστος Ύμνος: Οι Χαιρετισμοί στην Παναγία και η διάσωση της Κωνσταντινούπολης11:04Ευρωεκλογές - ΣΥΡΙΖΑ: Ο Παπανώτας, ο Τσίπρας και η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου10:51Ηράκλειο: Ξυλοδαρμός 14χρονου σε σχολείο - Το βίντεο που τράβηξαν συμμαθητές του10:37Κατάταξη UEFA: Η θέση της Ελλάδας μετά την πρόκριση του Ολυμπιακού10:25Λάρισα: “Σήκωσαν” πακτωμένο χρηματοκιβώτιο από κατάστημα10:12Κυριακή Γρίβα: Ο πατέρας της μήνυσε τους αστυνομικούς που “σε πέντε λεπτά την ξεφορτώθηκαν”09:58Ιράν: Οι εκρήξεις, το Ισραήλ και η επίθεση για αντίποινα (βίντεο)09:45“Έρωτας φυγάς” - Νέο επεισόδιο: Μυστικά και αποκαλύψεις την Παρασκευή (βίντεο)09:31Ιράν: Επαναλειτουργούν τα αεροδρόμια της Τεχεράνης09:17ΠΟΥ: Η γρίπη των πτηνών θα γίνει σαν τον κορονοϊό09:04“Ενώπιος Ενωπίω” - Αλέξανδρος Αντωνόπουλος: Η Παξινού, οι “Ψυχοκόρες” και η πολιτική (βίντεο)08:50Εορτολόγιο - 19 Απριλίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα (Ακάθιστος Ύμνος)08:36Το παρασκήνιο της βρετανικής συμμετοχής στην ενίσχυση της ισραηλινής άμυνας08:23Τροχαίο - Θεσσαλονίκη: Αυτοκίνητο τούμπαρε στην Εθνική Οδό (βίντεο)08:10Amber Alert για 11χρονο07:57OHE: “Όχι” των ΗΠΑ στην πλήρη ένταξη της Παλαιστίνης07:44Αθηναϊκή Λέσχη: Δείπνο προς τιμήν του Οικουμενικού Πατριάρχη (εικόνες)07:30
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο