LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΟικονομίαΔημοσίευση: 24 Φεβρουαρίου 2021 09:38

Πιτσιλής: ανοίγει η πλατφόρμα για ηλεκτρονική μεταβίβαση ακινήτων

Η ΑΑΔΕ θα εφαρμόσει στο άμεσο μέλλον μια σειρά από νέες ψηφιακές υπηρεσίες προκειμένου οι φορολογούμενοι να διευκολυνθούν στις καθημερινές τους συναλλαγές με την εφορία.

Ακίνητα

«Μέσα σε περίπου πέντε μήνες, 114.000 επιχειρήσεις έχουν εγγραφεί στην πλατφόρμα myDATA και έχουν υποβάλει 13,5 εκατομμύρια παραστατικά» είπε ο διοικητής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, Γιώργος Πιτσιλής στο χθεσινό διοικητικό συμβούλιο του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς.

Σε ανακοίνωση του επιμελητηρίου αναφέρεται ότι στο ΔΣ συζητήθηκαν τα μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων κατά τη διάρκεια της πανδημίας και αναλύθηκε ο τρόπος λειτουργίας της πλατφόρμας myDATA.

Ειδικότερα, ο επικεφαλής της ΑΑΔΕ αποκάλυψε ότι ήδη, μέσα σε περίπου πέντε μήνες, 114.000 επιχειρήσεις έχουν εγγραφεί στην πλατφόρμα myDATA, οι οποίες και έχουν υποβάλει 13,5 εκατομμύρια παραστατικά. Παράλληλα, ο κ. Γιώργος Πιτσιλής επεσήμανε ότι η ΑΑΔΕ θα εφαρμόσει στο άμεσο μέλλον μια σειρά από νέες ψηφιακές υπηρεσίες προκειμένου οι φορολογούμενοι να διευκολυνθούν στις καθημερινές τους συναλλαγές που έχουν με την εφορία, ενώ επεσήμανε ότι, τις επόμενες ημέρες, θα λειτουργήσει και η πλατφόρμα για την ηλεκτρονική μεταβίβαση των ακινήτων.

Επίσης, ο κ. Πιτσιλής τόνισε ότι η πανδημία έδωσε την ευκαιρία στην χώρα να κάνει ψηφιακά άλματα, όπως είναι η μεταρρύθμιση για τα ηλεκτρονικά βιβλία. Σε ό,τι αφορά τη στήριξη των επιχειρήσεων τόνισε ότι, μόνο για τις Επιστρεπτέες Προκαταβολές, έχουν πραγματοποιηθεί 1,2 εκατομμύρια μοναδικές πληρωμές ύψους 7,5 δισ. ευρώ.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του ΕΒΕΠ Βασίλης Κορκίδης, τόνισε ότι είναι επιτακτική η λήψη στοχευμένων μέτρων για τις πληττόμενες, αλλά και βιώσιμες επιχειρήσεις, όπως μέσα από την επιδότηση παγίων δαπανών, τη μείωση της προκαταβολής φόρου και την κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος. Ο πρόεδρος πρόσθεσε, επίσης, ότι «είναι απαραίτητη η επέκταση των μέτρων ανάκαμψης των επιχειρήσεων και διατήρησης της απασχόλησης σε όλη τη διάρκεια του 2021 και μάλιστα χωρίς προκαθορισμένη ημερομηνία λήξης. Επίσης, είναι απαραίτητο ένα «Μορατόριουμ ή Μανιφέστο» χρεών και πληρωμών των συσσωρευμένων οφειλών της πανδημίας σε ένα ευρωπαϊκό πλαίσιο ρύθμισης, να αποτρέπει τη δημιουργία νέων χρεών μετά τη πανδημία».

Κατά τη διάρκεια του Δ.Σ., έγινε ανασκόπηση της κατάστασης της οικονομίας και της αγοράς ένα χρόνο μετά την πανδημία και εκφράστηκε αγωνία για το ενδεχόμενο πτωχεύσεων που δεν θα περιορίζεται μόνο στις βαριά πληττόμενες επιχειρήσεις, αλλά θα επεκτείνεται ως ντόμινο στις συνεργαζόμενες και εξαρτώμενες επιχειρήσεις. «Η συνέχιση των στοχευμένων μέτρων στήριξης πρέπει να εξισορροπήσει τα έσοδα από τον κύκλο εργασιών των επιχειρήσεων με τις συσσωρευμένες δόσεις του 2020 και τις νέες υποχρεώσεις του 2021, ώστε να αποτραπεί μια νέα έκρηξη ληξιπρόθεσμων οφειλών και ο κίνδυνος νέων λουκέτων» όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΠαναγιώτης Ψαρρός στον ΑΝΤ1: Πιθανό ένα νέο μπλακ άουτ στις επικοινωνίες το επόμενο διάστημαΣήμερα 19:17 | Ειδήσεις

«Δεν πρόκειται να μπούμε στη διαδικασία να εξυπηρετήσουμε περισσότερα αεροπλάνα, ώστε να μειώσουμε τις καθυστερήσεις και να διακυβευτεί η ασφάλεια», λέει ο πρόεδρος της Ένωσης Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας.

Λατινοπούλου στον ΑΝΤ1: Οι κάμερες ήταν στραμμένες στην είσοδο και στην αυλή του σπιτιού μουΣήμερα 19:09 | Ειδήσεις

Η πρόεδρος της Φωνής Λογικής μιλά στο κεντρικό δελτίο του ΑΝΤ1 για την υπόθεση παρακολούθησης του σπιτιού της μέσω καμερών, από γειτονικό ζευγάρι. 

Συναγερμός για τη γρίπη στην Ελλάδα: Εκατοντάδες οι εισαγωγές καθημερινάΣήμερα 18:09 | Ειδήσεις

Οι ειδικοί κάνουν έκκληση για εμβολιασμό, ακόμη και τώρα.

Τέλλογλου - FIR Αθηνών: Κάθε λεπτό καθυστερήσεων κοστίζει 123 ευρώ στις αεροπορικές εταιρείεςΣήμερα 18:40 | Ειδήσεις

Σύμφωνα με στατιστική του Eurocontrol από την πρώτη εβδομάδα του Αυγούστου του 2025, η Ελλάδα ήταν υπεύθυνη για το 12% των καθυστερήσεων στον πανευρωπαϊκό ενιαίο εναέριο χώρο.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Ιταλία: 19χρονος μαχαίρωσε θανάσιμα συμμαθητή του μέσα σε σχολική τάξη22:46Παναθηναϊκός – Αντίνο: Οριστική συμφωνία με την Γοδόι Κρουζ για τη μεταγραφή22:33Ηράκλειο: Υπό μερικό έλεγχο η φωτιά σε επιχείρηση της ΒΙΠΕ22:18Τζίνα Λολομπριτζίτα: Η “πιο όμορφη γυναίκα” που λατρεύτηκε από τον ανδρικό πληθυσμό 22:04Το πρώτο αεροπλάνο με Βενεζουελάνους μετανάστες που απελάθηκαν από τις ΗΠΑ προσγειώθηκε στο Καράκας 21:50Βασίλης Τσιβιλίκας: Ο πληθωρικός κωμικός που πίστευε ότι το γέλιο είναι... υγεία!21:36Γερμανία: Σύγκρουση λεωφορείου με τρένο στο Αμβούργο - Ένας νεκρός21:22Τραγωδία στα Τέμπη: Η παρόμοια σύγκρουση στον Δοξαρά το 1972 (εικόνες)21:08Τέλλογλου - FIR Αθηνών: Κάθε λεπτό καθυστερήσεων κοστίζει 123 ευρώ στις αεροπορικές εταιρείες20:54Τι καιρό θα κάνει το Σάββατο20:40Λατινοπούλου στον ΑΝΤ1: Οι κάμερες ήταν στραμμένες στην είσοδο και στην αυλή του σπιτιού μου 20:26Ant1 Sports: Σταθερά στο δρόμο των επιτυχιών το ελληνικό πόλο20:12Φωτιά σε επιχείρηση στη ΒΙΠΕ Ηρακλείου (εικόνες)19:58Συναγερμός για τη γρίπη στην Ελλάδα: Εκατοντάδες οι εισαγωγές καθημερινά19:44Παναγιώτης Ψαρρός στον ΑΝΤ1: Πιθανό ένα νέο μπλακ άουτ στις επικοινωνίες το επόμενο διάστημα 19:30Θεσσαλονίκη: Εξιχνιάστηκε η ένοπλη ληστεία σε ενεχυροδανειστήριο19:16Ηράκλειο: Σε εξέλιξη επιχείρηση για τον εντοπισμό 70χρονου αγνοούμενου19:02ΗΠΑ: Ο διευθυντής της CIA Ράτκλιφ συναντήθηκε με την προσωρινή πρόεδρο της Βενεζουέλας Ροδρίγκες18:48Χανιά: Συνελήφθη 60χρονος που διατηρούσε ζώα συντροφιάς σε ακατάλληλες συνθήκες18:34Κραν Μοντανά: Εγγύηση 215.000 ευρώ και βραχιολάκι για τους ιδιοκτήτες του μπαρ18:20
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο