LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚοινωνίαΔημοσίευση: 24 Φεβρουαρίου 2021 06:33 | Ανανέωση: 24 Φεβρουαρίου 2021 11:44

Δημήτρης Λιγνάδης: στον ανακριτή για δεύτερη προθεσμία

Είναι πιθανό αντί για σήμερα η απολογία να δοθεί την Πέμπτη. Ο κ. Κούγιας κάνει λόγο για αναξιόπιστους μάρτυρες και “επαγγελματίες ομοφυλόφιλους”. Νέες αποκαλύψεις στο "φως".

Δημήτρης Λιγνάδης

Αυτοπροσώπως ζητά αυτήν την ώρα ο Δημήτρης Λιγνάδης την μετάθεση της προγραμματισμένης απολογίας του για την Πέμπτη. Ο κατηγορούμενος καλλιτέχνης, που κρατείται στην ΓΑΔΑ, οδηγήθηκε λίγο μετά τις 11:30 στο γραφείο της 19ης Τακτικής Ανακρίτριας με τον συνήγορο του Αλέξη Κούγια που ανέλαβε τη Δευτέρα την υπεράσπιση του, προκειμένου να ζητήσει προθεσμία μίας ημέρας για την απολογία του, ώστε να ενημερωθεί για τη δικογραφία και να συγκροτήσει με τον νεοδιορισθέντα συνήγορο του, την υπερασπιστική του άμυνα.

Έτσι είναι πιθανό αντί για σήμερα η απολογία να δοθεί την Πέμπτη, οπότε λήγει και το όριο των πέντε ημερών από την σύλληψη, για την έκδοση απόφασης ως προς την περαιτέρω ποινική μεταχείριση του κατηγορούμενου.

Στην Εισαγγελία θα μεταβούν σήμερα και οι συνήγοροι του 35χρονου που πρώτος κατήγγειλε με συνέντευξή του ότι βιάστηκε, σε ηλικία 19 ετών από τον κατηγορούμενο Δημήτρη Λιγνάδη. Σύμφωνα με ανακοίνωση των συνηγόρων του 35χρονου Νίκου Σ., Γεωργίας Παλαιολόγου και Πατρίκιου Πατρικουνάκου, κατέθεσαν καταγγελία του εντολέα τους ενώπιον του Πειθαρχικού Συμβουλίου του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών.

Ενώπιον του Εισαγγελέα προσήλθε σήμερα και ο πρόεδρος του Πειθαρχικού Συμβουλίου των Ηθοποιών Πασχάλης Τσαρούχας που κλήθηκε να καταθέσει για τις υποθέσεις σεξουαλικής βίας εντός του θεατρικού χώρου που έχουν καταγγελθεί. Σε δηλώσεις του εξερχόμενος του εισαγγελικού γραφείο, ο ηθοποιός τόνισε «το ειδικό χαρακτηριστικό» που έχουν οι φάκελοι που προσκόμισε στην Δικαιοσύνη, εξηγώντας ότι είναι αποκλειστικά για υποθέσεις σεξουαλικής βίας.

Ο κ. Κούγιας, που παραμένει πλέον μόνος στην υπεράσπιση του καλλιτέχνη, αφού τη Δευτέρα αργά το βράδυ ο αρχικά διορισθείς συνήγορος κ. Νίκος Γεωργουλέας ανακοίνωσε ότι λύθηκε η συνεργασία του με τον κατηγορούμενο, σε δηλώσεις του στον ΑΝΤ1 και στην εκπομπή "Καλημέρα Ελλάδα" έκανε λόγο για νομικές παραβάσεις, παραλείψεις και προκατάληψη στην υπόθεση του Δημήτρη Λιγνάδη. "Κατέληξα στο συμπέρασμα ότι παίζεται κάτι πολύ μεγάλο” πρόσθεσε.

Χθες, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 και στον Νίκο Χατζηνικολάου, κληθείς να διευκρινίσει τι εννοεί με τον όρο “επαγγελματίες ομοφυλόφιλοι”, που χρησιμοποίησε και σε μακροσκελή ανακοίνωση του για τη δικογραφία που πήρε στα χέρια του, είπε πως είναι «εκείνοι που έχουν επιλέξει ως στάση ζωής να μην έχουν καμία εργασία, παρά μόνο πηγαίνουν σε σπίτια ομοφυλόφιλων και κάνουν έρωτα».

Την ίδια ώρα, καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις στο σκάνδαλο Λιγνάδη, καθώς νέες καταγγελίες θυμάτων και μαρτυρίες διευρύνουν το πλαίσιο της δικαστικής έρευνας στον καλλιτεχνικό χώρο. Ενδεικτική είναι η κατάθεση μιας 40χρονης ηθοποιού, που διατηρούσε σχέση με τον κατηγορούμενο από το 2000 μέχρι το 2016. Η 40χρονη στην κατάθεσή της, η οποία οδήγησε στη σύλληψή του, αποκαλύπτει ιδιαίτερες στιγμές με τον 57χρονο ηθοποιό το 2007: “O Λιγνάδης στο δωμάτιο όπου γδύθηκε μου ζήτησε να κάνουμε έρωτα αλλά για να ολοκληρώσει έπρεπε να συμμετέχει και ο νεαρός που ήταν έξω στο σαλόνι. Εγώ του είπα ότι δεν μπορώ να κάνω κάτι τέτοιο και αυτός μου απάντησε κάτσε να ενημερώσω τον νεαρό. Βγήκε έξω γυμνός, δεν ξέρω τι είπε στον νεαρό και εν τω μεταξύ εγώ ντύθηκα και έφυγα”.

Ο αδελφός του Δημήτρη Λιγνάδη, Γιάννης, ζήτησε με δήλωσή του στον ΑΝΤ1 να σεβαστούν όλοι την προσωπική και οικογενειακή του ζωή και να μην την παρενοχλούν καθ' οιονδήποτε τρόπο με φορτικές ενέργειες.

Την ίδια ώρα, συνεχίζονται οι πολιτικοί διαξιφισμοί για την υπουργό Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη. Το θέμα αναμένεται να συζητηθεί την Πέμπτη στη Βουλή. Για φάουλ της σε όλα τα επίπεδα, έκανε λόγο η ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου, μιλώντας για την υπόθεση Λιγνάδη στην εκπομπή του ΑΝΤ1 “Καλημέρα Ελλάδα”. “Κάκιστα σχολίασε την υπόθεση Λιγνάδη και είπε ότι είναι επικίνδυνος, από τη στιγμή που το θέμα έχει πάρει το δρόμο της Δικαιοσύνης. Ήταν μεγάλο φάουλ” είπε χαρακτηριστικά.

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΦλώρος: Δίωξη για κακούργημα και προσωρινή κράτηση του βουλευτήΧθες 20:03 | Ειδήσεις

Κρατούμενος θα παραμείνει μέχρι την απολογία του ο ανεξάρτητος βουλευτής, Κωνσταντίνος Φλώρος για τον ξυλοδαρμό του βουλευτή Βασιλη Γραμμένου.

Σπαρτιάτες - Άρειος Πάγος: Το σκεπτικό για τον αποκλεισμό από τις ΕυρωεκλογέςΧθες 20:12 | Ειδήσεις

Σε 86 από τις 122 σελίδες της απόφασης, αναλύονται οι λόγοι που "μπλόκαραν" τους Σπαρτιάτες.

Μητσοτάκης για “Αιγίς”: Δεν υπάρχει περιθώριο για αδράνεια ή εγκληματική αδιαφορίαΧθες 19:47 | Ειδήσεις

Τι είπε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στην παρουσίαση του προγράμματος "Αιγίς" για την πολιτική προστασία.

Δολοφονία Λυγγερίδη: ο άγνωστος πληροφοριοδότης και το βίντεο ντοκουμέντο (βίντεο)Χθες 19:04 | Ειδήσεις

Πως μια φορητή μνήμη βοήθησε τους αστυνομικούς να "ξεκλειδώσουν" πρόσωπα και καταστάσεις. Νέες εικόνες από τους οπαδούς πριν απο το μοιραίο χτύπημα στον αστυνομικό.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Ολυμπιακός - Μπαρτσελόνα: Πήραν το πλεονέκτημα έδρας οι “ερυθρόλευκοι”00:12Πειραιάς: Έπεσε στη θάλασσα ενώ επιβιβαζόταν στο πλοίο23:58Λονδίνο: αφηνιασμένα άλογα έσπειραν τον πανικό στους δρόμους της πόλης (βίντεο)23:45Καιρός: Σκόνη, καταιγίδες και πτώση θερμοκρασίας την Πέμπτη23:31Παρά-Κολύμβηση: Μιχαλεντζάκης και Σταματοπούλου πήραν αργυρά μετάλλια23:18Νίσυρος - Κασσελάκης: Ο Σαϊμίρ και ο γιος του κατήγγειλαν ένα κατ’ εξακολούθηση έγκλημα (βίντεο)23:04Ρωσία: Από έλεγχο θα περνούν τα βιβλία για “απαγορευμένες πληροφορίες”22:51Αστικά λεωφορεία: “Πρεμιέρα” για ανέπαφες πληρωμές στις γραμμές του Αεροδρομίου22:38H AEK “στρίμωξε” τον Παναθηναϊκό και είναι “αγκαλιά” με τον τίτλο22:25Ακίνητα: Τροπολογία για τα ύψη κτηρίων, μετά τις αντιδράσεις (βίντεο)22:12Ισπανία - Σάντσεθ: Προς παραίτηση ο Πρωθυπουργός, για την έρευνα στην σύζυγο του21:59Δολοφονία Λυγγερίδη: ο άγνωστος πληροφοριοδότης και το βίντεο ντοκουμέντο (βίντεο)21:45Άρης - Ολυμπιακός: Ισοπαλία…. “πονοκέφαλος” για τους ερυθρόλευκους21:32Πρωτομαγιά - Απεργία: ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ απευθύνουν κάλεσμα για συμμετοχή21:18Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ενόργανης: Ο Πετρούνιας στον τελικό21:04Make-A-Wish Ελλάδος: 29 Απριλίου - Παγκόσμια Ημέρα Ευχής20:51Σπαρτιάτες - Άρειος Πάγος: Το σκεπτικό για τον αποκλεισμό από τις Ευρωεκλογές20:38Φλώρος: Δίωξη για κακούργημα και προσωρινή κράτηση του βουλευτή20:25POS - ταμειακές μηχανές: “Εκπνέει” η προθεσμία για τη διασύνδεση τους20:11Μητσοτάκης για “Αιγίς”: Δεν υπάρχει περιθώριο για αδράνεια ή εγκληματική αδιαφορία19:58
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο