LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΟικονομίαΔημοσίευση: 23 Φεβρουαρίου 2021 10:26

Εφορία: Εξόφληση οφειλών με ένα κλικ

Ποιες εναλλακτικές επιλογές υπάρχουν για εξόφληση οφειλών στην Εφορία.

AP - πληκτρολόγιο - υπολογιστής

Τη δυνατότητα να εξοφλήσουν τις φορολογικές τους υποχρεώσεις από εναλλακτικά ψηφιακά τραπεζικά δίκτυα, εκτός καταστημάτων, καθώς, ακόμη, και με πολλούς εναλλακτικούς τρόπους μέσω διαδικτύου έχουν πλέον οι φορολογούμενοι.

Ειδικότερα, οι φορολογούμενοι μπορούν πλέον να εξοφλούν μέσω του Taxisnet και χωρίς να χρειάζεται η μετάβασή τους σε υποκατάστημα τραπέζας, οφειλές προς το Δημόσιο, ρυθμισμένες ή μη, με τη χρήση των καρτών τους. Επίσης έχουν τη δυνατότητα εξόφλησης μέσω του mobile και του internet banking που διαθέτουν όλες οι τράπεζες, με τον αριθμό μάλιστα των ενεργών χρηστών να ξεπερνά τα τρία εκατομμύρια συναλλασσόμενους για την κάθε μια κατηγορία.

Με κάθε ευκαιρία οι τράπεζες υπενθυμίζουν στην πελατεία τους τις τεχνολογικές δυνατότητες (internet και mobile banking, ATM) που παρέχουν για την καλύτερη εξυπηρέτησή τους και για την αποφυγή του συγχρωτισμού στα καταστήματα.

Όπως αναφέρουν, οι πληρωμές λογαριασμών, τηλεφώνου, ηλεκτρικής ενέργειας, ύδρευσης, δημοσίου (εφορία, ασφαλιστικοί φορείς κ.α.), μπορούν να γίνουν γρήγορα, εύκολα και με ασφάλεια από το σπίτι, επισημαίνοντας ότι όσοι συναλλασσόμενοι δεν είναι εξοικειωμένοι με τις νέες τεχνολογίες μπορούν να απευθυνθούν στα κέντρα τηλεφωνικής εξυπηρέτησης και να εκτελέσουν ένα μεγάλο πλήθος συναλλαγών. Επίσης μπορούν να εξυπηρετούνται σε ένα από τα 6.000 ATM που λειτουργούν καθημερινά και όλο το 24ωρο σε ολόκληρη την επικράτεια και να εκτελέσουν πολλές τραπεζικές εργασίες όπως αναλήψεις, καταθέσεις, πληρωμές, ενημερώσεις συναλλαγών και υπολοίπων.

Οφειλές προς την εφορία μπορούν να εξοφλούν οι φορολογούμενοι και στο δίκτυο πρακτορείων του ΟΠΑΠ στις περιοχές εκείνες που παραμένουν ανοικτά (που βρίσκονται στο επίπεδο Επιτήρησης) με την χρήση των καρτών τους, ανέπαφα και με ταχύτητα.

Τα εναλλακτικά δίκτυα στην χώρα μας έχουν ήδη ιστορία πολλών ετών. Το 1981, η Alpha Bank (τότε Τράπεζα Πίστεως) εγκαθιστά πρώτη στην Ελλάδα τις Αυτόματες Ταμειολογιστικές Μηχανές γνωστές ως ATM. Το 1998, επίσης η Alpha Bank εγκαινιάζει πρώτη στην Ελλάδα το Alpha Web Banking που καθιερώνει τις τραπεζικές συναλλαγές μέσω Internet. Το 1988 η Alpha Bank είχε κυκλοφορήσει την Cashcard Visa, την πρώτη τραπεζική και πιστωτική κάρτα στην Ελλάδα που αποτελούσε συνδυασμό πιστωτικής κάρτας και κάρτας αναλήψεων και καταθέσεων μετρητών.

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΝίκος Παππάς: Ο Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ γρονθοκόπησε δημοσιογράφοΧθες 17:06 | Ειδήσεις

Διαγράφηκε από την ευρωομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, με απόφαση Φάμελλου.

Αλεξανδρούπολη: Καρδιακή ανακοπή λόγω ασιτίας η αιτία θανάτου του 3χρονουΧθες 21:46 | Ειδήσεις

Η μητέρα του συνελήφθη άμεσα από τις αστυνομικές Αρχές. Η εικόνα που παρουσίαζε το άψυχο παιδικό σώμα φέρεται να είναι σοκαριστική.

ΟΠΕΚΕΠΕ: Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους οι επτά κατηγορούμενοι στην ΚρήτηΧθες 22:55 | Ειδήσεις

 Μεταξύ των τριών τελευταίων κατηγορουμένων που απολογήθηκαν σήμερα ήταν και η σύζυγος του λογιστή, φερόμενου ως ηγετικού στελέχους της οργάνωσης. 

Αμοργός: Αγρότης έστησε μόνος του το πρώτο μπλόκο στο νησίΧθες 14:20 | Ειδήσεις

Με το τρακτέρ του να γίνεται σύμβολο αγώνα, ο αγρότης κατάφερε να τραβήξει την προσοχή της τοπικής κοινωνίας και των αρχών.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Αμοργός: Αγρότης έστησε μόνος του το πρώτο μπλόκο στο νησί23:59Δένδιας: Εκπλήρωση της εθνικής μας υποχρέωσης η μετάβαση των Ενόπλων Δυνάμεων στη νέα εποχή23:46Παππάς: Είχα λάθος αντίδραση απέναντι σε δράση – πρόκληση23:32ΟΠΕΚΕΠΕ: Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους οι επτά κατηγορούμενοι στην Κρήτη23:18Βόλος: Καθηγητής κλείδωσε μαθητές στην τάξη για να κάνει μάθημα23:03Μητσοτάκης: Προσωπικό μου στοίχημα η Ακρινή Κοζάνης - Μετατρέπεται σε πρότυπο πράσινο οικισμό22:50Τροχαίο δυστύχημα στην Χαλκιδική22:35Ο Χριστουγεννιάτικος Τηλεμαραθώνιος του ΑΝΤ1 στηρίζει το Παιδικό Χωριό SOS Θράκης (βίντεο)22:21Αλεξανδρούπολη: Καρδιακή ανακοπή λόγω ασιτίας η αιτία θανάτου του 3χρονου22:07Τι καιρό θα κάνει την Πέμπτη21:53Κύπελλο Ελλάδας: Ο Ολυμπιακός συνέτριψε τον Ηρακλή21:39ΑΑΔΕ: Καταβλήθηκε η τέταρτη δόση της αυξημένης επιστροφής ΕΦΚ πετρελαίου για αγρότες21:25Ονδούρα: Οκτώ τραυματίες σε διαδηλώσεις για την δημοσίευση των τελικών εκλογικών αποτελεσμάτων21:11Κύπελλο Ελλάδας: Ο Παναθηναϊκός πέρασε από την Καβάλα20:57Πούτιν: Η Μόσχα θα επιτύχει τους πολεμικούς στόχους της στην Ουκρανία20:43Ant1 Sports: Η μεγάλη ευρωπαϊκή μάχη της ΑΕΚ θα μεταδοθεί από τον ΑΝΤ120:28Κωνσταντίνος Φλώρος στον ΑΝΤ1: Οι 3 στόχοι της Ρωσίας και η σημασία Ευρώπης και ΗΠΑ στην επίτευξη ειρήνης (βίντεο)20:14Άκης Σκέρτσος: Η Ελλάδα τα τελευταία χρόνια εφαρμόζει με συνέπεια οδικό χάρτη μεταρρυθμίσεων και επενδύσεων19:58Βία ανηλίκων: Το σχόλιο του Παναγιώτη Στάθη για το μαχαίρωμα 14χρονης σε σχολείο της Κυψέλης (βίντεο)19:43Δώρο Χριστουγέννων 2025: Τι ισχύει για τον ιδιωτικό τομέα - Τι πρέπει να κάνει ο εργαζόμενος, εάν δεν καταβληθεί19:29
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο