LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΥγείαΔημοσίευση: 23 Φεβρουαρίου 2021 06:40 | Ανανέωση: 23 Φεβρουαρίου 2021 06:53

Κορονοϊός: σε απεργία οι γιατροί για το “έμφραγμα” στα νοσοκομεία

Συγκέντρωση έξω από το Υπουργείο Υγείας θα πραγματοποιούν οι νοσοκομειακοί γιατροί ζητώντας, μεταξύ άλλων, ενίσχυση του ΕΣΥ.

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ - ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ - ΥΜΑΘ

Εικοσιτετράωρη απεργία πραγματοποιεί σήμερα η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ), μέλη της οποίας πραγματοποιούν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Υγείας.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν μπροστά στο ΥΜΑΘ, και υγειονομικοί των νοσοκομείων της Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο της πανελλαδικής απεργίας και των κινητοποιήσεων της ΟΕΝΓΕ και της ΠΟΕΔΗΝ.

Οι υγειονομικοί διεκδικούν προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στο ΕΣΥ, άμεση επανέναρξη λειτουργίας των τακτικών εξωτερικών ιατρών και των χειρουργείων, εξασφάλιση δωρεάν μαζικού εμβολιασμού για όλο τον πληθυσμό, επίταξη του ιδιωτικού τομέα υγείας, ορισμό της COVID ως επαγγελματικής ασθένειας, ένταξη στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα και αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης για τη δημόσια υγεία.

Σε δηλώσεις της, η πρόεδρος της ΕΝΙΘ Δάφνη Κατσίμπα κατηγόρησε την κυβέρνηση για επικοινωνιακούς ελιγμούς και εμπαιγμό του λαού τονίζοντας ότι δεν έχει ενισχυθεί το ΕΣΥ ώστε να μπορεί να αντιμετωπίσει όχι μόνο την πανδημία αλλά και τη καθημερινή νοσηρότητα. Σημείωσε ότι έγιναν ελάχιστες προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτών και αυτές με συμβάσεις, ότι υπάρχουν 30.0000 κενές θέσεις στο ΕΣΥ, ότι δεν γίνονται πραγματικές επιτάξεις του ιδιωτικού τομέα αλλά ενοικιάζονται ιδιωτικές κλινικές που ακριβοπληρώνονται για να δέχονται μόνο τα μη COVID περιστατικά, ενώ τα δημόσια νοσοκομεία γίνονται νοσοκομεία μιας νόσου με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τις άλλες παθήσεις, όπως είναι εμφράγματα εγκεφαλικά.

Από την πλευρά της, η Ελένη Μπακιρλή, μέλος του Γενικού Συμβουλίου της ΠΟΕΔΗΝ σημείωσε ότι ενώ η κυβέρνηση γνωρίζει τα προβλήματα στον χώρο της υγείας ακολουθεί μια πολιτική που στρέφει τον κόσμο στον ιδιωτικό τομέα.

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ - ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ - ΥΜΑΘ

Κουτσούμπας: Η καρδιά των αγώνων χτυπά σήμερα στα δημόσια νοσοκομεία και τα λιμάνια όλης της χώρας

«Η καρδιά των αγώνων χτυπά σήμερα στα δημόσια νοσοκομεία και τα λιμάνια όλης της χώρας. Στα νοσοκομεία, όπου οι υγειονομικοί απαιτούν τα αναγκαία για να μην οδηγηθεί, με ευθύνη της κυβέρνησης, το δημόσιο σύστημα υγείας από το σημερινό "έμφραγμα" στην πλήρη κατάρρευση. Είμαστε στο πλευρό τους για μαζικές προσλήψεις, επίταξη των ιδιωτικών δομών, άμεσα μέτρα στους χώρους δουλειάς και στα μέσα μεταφοράς.

Είμαστε στο πλευρό και των ναυτεργατών, που απεργούν για να παραμείνουν στα καράβια με συλλογικές συμβάσεις, αξιοπρεπείς μισθούς και ασφαλιστικά δικαιώματα κόντρα στην επίθεση της κυβέρνησης και των εφοπλιστών» δήλωσε ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας για τις απεργιακές κινητοποιήσεις των υγειονομικών και των ναυτεργατών.


Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΤραμπ: Σε μία – δύο εβδομάδες θα ξέρουμε αν θα βρεθεί λύση στον πόλεμο στην ΟυκρανίαΧθες 22:48 | Ειδήσεις

Οι εγγυήσεις ασφαλείας και η τριμερής σύνοδος βρέθηκαν στο επίκεντρο της σημερινής συνόδου με τους Ευρωπαίους ηγέτες, στο Λευκό Οίκο.

Νεκρός άνδρας από πυροβολισμό στον Άγιο ΠαντελεήμοναΧθες 22:24 | Ειδήσεις

Η σορός του εντοπίστηκε επί της οδού Μιχαήλ Βόδα.

Τραμπ: Αν όλα πάνε καλά στη συνάντηση με Ζελένσκι θα έχουμε τριμερή με τον ΠούτινΧθες 22:10 | Ειδήσεις

Ο Τραμπ επανέλαβε επίσης ότι θέλει να οργανώσει μια τριμερή συνάντηση με τον Ζελένσκι και τον Πούτιν «εφόσον όλα πάνε καλά».

Οι γονείς της 15χρονής που σώθηκε από παραλυτικό ιό, στον ΑΝΤ1: Μόλις ξύπνησε, ζήτησε να αγκαλιάσει τους γιατρούςΧθες 21:04 | Ειδήσεις

Οι γονείς της κοπέλας μιλούν αποκλειστικά στον ΑΝΤ1, για την περιπέτεια της υγείας της.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Συρία: Έως και 300.000 άνθρωποι "εξαφανίστηκαν" τα τελευταία 55 χρόνια00:00ΗΠΑ: Ο Τραμπ διέκοψε τις συνομιλίες με τους Ευρωπαίους ηγέτες για να μιλήσει με τον Πούτιν23:48Οι γονείς της 15χρονής που σώθηκε από παραλυτικό ιό, στον ΑΝΤ1: Μόλις ξύπνησε, ζήτησε να αγκαλιάσει τους γιατρούς23:34Χαλκιδική: Απαγορευτικό απόπλου σε πλοίο που παρουσίασε βλάβη23:20Σεισμός 4,3 Ρίχτερ νότια της Καρδίτσας23:04Τραμπ: Σε μία – δύο εβδομάδες θα ξέρουμε αν θα βρεθεί λύση στον πόλεμο στην Ουκρανία22:50Φωτιά στο Αμύγδαλο Τυρνάβου: Ενισχύονται οι πυροσβεστικές δυνάμεις22:36Νεκρός άνδρας από πυροβολισμό στον Άγιο Παντελεήμονα22:22Τραμπ: Αν όλα πάνε καλά στη συνάντηση με Ζελένσκι θα έχουμε τριμερή με τον Πούτιν22:08Πάτρα: 50χρονος κατηγορείται για γενετήσιες πράξεις εις βάρος της 9χρονης ανιψιάς του21:54Τι καιρό θα κάνει αύριο Τρίτη21:40Τραμπ σε Ζελένσκι: Οι ΗΠΑ "θα εμπλακούν" στη μελλοντική ασφάλεια της Ουκρανίας21:26Βοιωτία: Μηχανή συγκρούστηκε με τρακτέρ – Νεκρός ο 33χρονος μοτοσικλετιστής21:12Τραμπ - Ζελένσκι: Οι πρώτες συζητήσεις στο Οβάλ Γραφείο20:58Έφτασε ο Ζελένσκι στον Λευκό Οίκο (εικόνες)20:44Διακοπή της ροής του πετρελαίου προς την Ουγγαρία, έπειτα από ουκρανική επίθεση σε ρωσικό υποσταθμό20:34FIFA: Εξετάζει Παγκόσμιο Κύπελλο συλλόγων κάθε 2 χρόνια, με 48 ομάδες20:20Ζελένσκι: Η Ουκρανία είναι έτοιμη να δημιουργήσει μια νέα αρχιτεκτονική ασφαλείας20:06Θεσσαλονίκη: Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους οι πέντε ανήλικοι που κατηγορούνται ότι λήστεψαν 15χρονο19:52Γάζα: Η Χαμάς απάντησε θετικά στη νέα πρόταση εκεχειρίας19:38
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο