LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚοινωνίαΔημοσίευση: 22 Φεβρουαρίου 2021 13:06 | Ανανέωση: 22 Φεβρουαρίου 2021 13:12

Δημήτρης Λιγνάδης: παρέμβαση εισαγγελέα για τα ασυνόδευτα παιδιά

Η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών παρήγγειλε την διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για τους ανήλικους προσφυγές που μετείχαν στα μαθήματά του.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΙΓΝΑΔΗΣ - ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ

Αυτεπάγγελτη προκαταρκτική εξέταση διέταξε η Εισαγγελία Πρωτοδικών για καταγγελλόμενα περιστατικά σε βάρος ασυνόδευτων ανηλίκων κατά την περίοδο 2017-2018.

Αντικείμενο της έρευνας θα είναι τα δημοσιεύματα και οι πληροφορίες, σύμφωνα με τις οποίες ανήλικα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα προωθούνταν από ΜΚΟ για θεατρικά μαθήματα στον Δημήτρη Λιγνάδη.

Νωρίτερα η ειδική γραμματέας Προστασίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων, Ειρήνη Αγαπηδάκη κατέθεσε υπόμνημα στην Εισαγγελία Πρωτοδικών ζητώντας τη διερεύνηση των καταγγελιών για σεξουαλική παρενόχληση ασυνόδευτων παιδιών. «Ήρθα σήμερα στην εισαγγελέα Πρωτοδικών για να ζητήσω την πλήρη διερεύνηση των καταγγελιών που προκύπτουν από πρόσφατα δημοσιεύματα και αφορούν ενδεχόμενες έκνομες πράξεις που τελέστηκαν κατά την περίοδο 2017-2018 σε βάρος ασυνόδευτων ανηλίκων. Δεν πρέπει να μείνει τίποτε στο σκοτάδι, χωρίς διερεύνηση», σημειώνει σε γραπτή δήλωσή της η κ. Αγαπηδάκη.

Από πλευράς της η γενική διευθύντρια της ΜΚΟ SOLIDARITY NOW, πρώην βουλευτής του κόμματος “Ποτάμι” και καθηγήτρια Οικονομικών στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Αντιγόνη Λυμπεράκη τόνισε: «Τις τελευταίες μέρες υπήρχε μία καταιγίδα από αναφορές στον Τύπο ότι “προμηθεύαμε” παιδιά για ακατανόμαστες πράξεις στον κ. Λιγνάδη. Βγάλαμε μία διάψευση το Σάββατο και δηλώσαμε κατηγορηματικά ότι δεν είχαμε καμία συμμετοχή και εκφράσαμε και την καταγγελία μας σε τέτοιες πρακτικές από όπου και αν προέρχονται».

«Πριν από τον Οκτώβριο δεν είχαμε καν στην ευθύνη μας ασυνόδευτα προσφυγόπουλα, μέχρι τότε είχαμε μόνο οικογένειες που ζούσαν σε camp. Σε όλες τις δράσεις μας, που αφορούν παιδιά, εφαρμόζουμε με αυστηρότητα τα πρωτόκολλα παιδικής προστασίας και επειδή συνεργαζόμαστε με τη UNICEF έχουμε την καλύτερη τεχνογνωσία. Πρέπει να ξέρετε ότι δεν χαλαρώνουμε ποτέ και είμαστε περήφανοι γι’ αυτό», είπε η κα Λυμπεράκη και πρόσθεσε στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΤ: «μέσα σε όλο αυτά βρισκόμαστε να απολογούμαστε και παρά τη διάψευσή μας, αυτό που με ξαφνιάζει είναι ότι συνεχίζουν πολλοί λογαριασμοί στα social media, ψευδώνυμοι, να μας κατηγορούν». «Θέλω να είμαι απολύτως ειλικρινής δεν με ενδιαφέρει ότι δε δίνουν σημασία στις διαψεύσεις μας, αυτό που με νοιάζει είναι ότι όποια και αν είναι η στόχευση, ξέρουν ότι δεν πρόκειται να μας τρομάξουν και στην πραγματικότητα πνίγουν τη συζήτηση για ένα τόσο σημαντικό θέμα. Επειδή δεν υπάρχει φωτογραφία δική μου με τον Λιγνάδη, αρκεί και μόνο η επίκληση της συγγένειας που έχω με τον ένα ή τον άλλο άνθρωπο. Οι πρωταγωνιστές που πρέπει να μας νοιάζουν είναι τα παιδιά», δήλωσε η γενική διευθύντρια του SOLIDARITY NOW.

Η MKO Praksis εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία μεταξύ άλλων αναφέρει ότι συνεργάστηκε με το Εργαστήριο του Εθνικού Θεάτρου την περίοδο 2015 -2017: «Με αφορμή τα δημοσιεύματα το τελευταίο χρονικό διάστημα στον τύπο που αναφέρονται σε οργανώσεις θέλουμε να αναφέρουμε τα εξής: Κατά τη διάρκεια υλοποίησης προγραμμάτων της PRAKSIS, έχουμε ως πρωταρχικό στόχο την ομαλή ένταξη όλων των ευάλωτων ομάδων στην Ελληνική κοινωνία. Για τον σκοπό αυτό, τα μέλη των εν λόγω ομάδων , συμμετέχουν σε εκπαιδευτικές και δημιουργικές δραστηριότητες, μία εκ των οποίων ήταν και η συμμετοχή παιδιών στα εργαστήρια δημιουργικού θεατρικού παιχνιδιού με την υποστήριξη του εργαστηρίου του Εθνικού Θεάτρου. Η PRAKSIS, όπως αναφέρεται και στην επίσημη ιστοσελίδα της, συνεργάστηκε με το Εργαστήριο του Εθνικού Θεάτρου την περίοδο 2015-2017, δίνοντας τη δυνατότητα σε παιδιά και τις οικογένειές τους που συμμετείχαν στο πρόγραμμα “Κοινωνική Κατοικία”, αλλά και στα παιδιά που φιλοξενούνταν στους Ξενώνες Φιλοξενίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων να παρακολουθήσουν δωρεάν παραστάσεις και να συμμετέχουν στα εργαστήρια δημιουργικού θεατρικού παιχνιδιού στις εγκαταστάσεις του Εθνικού Θεάτρου. Σε όλες τις δραστηριότητες αυτές, όπως και σε κάθε άλλη εκπαιδευτική, ψυχαγωγική ή και αθλητική δραστηριότητα που συμμετέχουν παιδιά ή και μέλη άλλων ευάλωτων ομάδων υπάρχει πάντα συνοδεία και εποπτεία από την οργάνωση με σκοπό την προστασία τους από οποιαδήποτε μορφή παραβίασης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων».

Ο Δημήτρης Λιγνάδης δεν είχε οποιαδήποτε εμπλοκή με εργαστηριακά προγράμματα του Εθνικού Θεάτρου με ανήλικους πρόσφυγες, ούτε είχε προκύψει η παραμικρή διερευνητέα συμπεριφορά κατά το διάστημα της θητείας του ως Καλλιτεχνικού Διευθυντή. Αυτό υπογραμμίζεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε το Δ.Σ. του Εθνικού Θεάτρου, σημειώνοντας πως «το σύνολο των υπηρεσιών μας βρίσκεται στη διάθεση κάθε αρμόδιας δημόσιας Αρχής για τη διερεύνηση και την αποκάλυψη της αλήθειας».

Έλεγχο και αναστολή των ΜΚΟ ζητά η Ελληνική Λύση, μέχρι να γίνει έλεγχος για την υπόθεση Λιγνάδη

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της, η Ελληνική Λύση “απαιτεί την πλήρη εξάρθρωση της συμμορίας των παιδεραστών και τον εντοπισμό όσων με τις πράξεις τους και τις παραλείψεις τους διευκόλυναν την δράση της. Θεωρούμε επιβεβλημένη την άρση απορρήτου όλων των επικοινωνιών των εμπλεκομένων για να πέσει άπλετο φως.

Με προσφυγή στην δικαιοσύνη θα επιδιώξουμε τον εντοπισμό των ΜΚΟ που φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση, ενώ θα επαναφέρουμε στην Βουλή την πρόταση μας για άμεση αναστολή της λειτουργίας και ενδελεχούς ελέγχου όλων των ΜΚΟ στην Ελλάδα.

Αισθανόμαστε ντροπή που Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ αλληλοκατηγορούνται δημιουργώντας την εντύπωση ότι εκούσια η ακούσια, εμπλέκονται.

Τέλος επαναλαμβάνουμε ότι η ισόβια κάθειρξη, ο χημικός ευνουχισμός και η κατάσχεση περιουσίας είναι η πρέπουσα ποινή στους παιδεραστές και τους συνεργούς τους”.

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΕυρωεκλογές - Γκάλοπ: Ποιοι υποψήφιοι προηγούνται στις προτιμήσεις των ψηφοφόρωνΣήμερα 19:36 | Ειδήσεις

Ποιο ποσοστό συγκεντρώνει το πρώτο κόμμα στην εκίμηση ψήφου. Ποιο κόμμα είναι δεύτερο και ποιο τρίτο. Πώς κινούνται τα υπόλοιπα κόμματα.

Επιστολική ψήφος - Μητσοτάκης στο TikTok: Η συμμετοχή στις εκλογές στηρίζει τη Δημοκρατία (βίντεο)Σήμερα 20:33 | Ειδήσεις

Ο πρωθυπουργός τονίζει ότι η επιστολική ψήφος απευθύνεται σε όλους τους Έλληνες πολίτες

Αφρικανική σκόνη: Κορυφώνεται η μεταφορά της από τη Σαχάρα (εικόνες)Σήμερα 10:47 | Ειδήσεις

Πότε αναμένεται να περιοριστεί η σκόνη στην ατμόσφαιρα. Αναλυτική πρόγνωση καιρού από τον Τάσο Αρνιακό.

Δολοφονία Λυγγερίδη: Ποινική δίωξη για 28 αδικήματα στους συλληφθέντεςΣήμερα 15:10 | Ειδήσεις

Ποιες οι κατηγορίες που βαραίνουν τους συλληφθέντες, ανάμεσα στους οποίους βρίσκονται και ανήλικοι. 

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Επιστολική ψήφος - Μητσοτάκης στο TikTok: Η συμμετοχή στις εκλογές στηρίζει τη Δημοκρατία (βίντεο)20:49e-ΕΦΚΑ: Επιστροφή εισφορών σε χιλιάδες επαγγελματίες 20:36Φωτιά στην Πάρο: Τρεις συλλήψεις 20:22Ερντογάν: Ο Νετανιάχου είναι ο Χίτλερ της εποχής μας20:09Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Εμβολιασμών: Καμπάνια του ΕΟΔΥ19:55Ευρωεκλογές - Γκάλοπ: Ποιοι υποψήφιοι προηγούνται στις προτιμήσεις των ψηφοφόρων19:42Ενδοοικογενειακή βία - Καταγγελία: Την χτύπησε μπροστά στο παιδί τους19:29“Φονικό των Ανωγείων”: Αναιρέθηκε η απόφαση από τον Άρειο Πάγο19:15ΙΕΛΚΑ: Πάσχα με μικρότερα τραπέζια και λιγότερα φαγητά το 202419:02Ηλεία: Φωτιά στους Σχίνους (βίντεο)18:49Μελισσοκόμοι: Τα αντιπυρικά μέτρα βάζουν τέλος στα μελίσσια μας18:36Πλημμύρες: Αναστολή πληρωμών για τους πληγέντες 18:23Τουρκία: “Κόλαφος” η έκθεση του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα18:09Τήλος: Εντοπίστηκαν δεκάδες παράτυποι μετανάστες σε παραλία17:56Θεσσαλονίκη: Καλλιεργούσε κάνναβη… μαζί με τον ανήλικο γιο του (βίντεο)17:43Άγιος Γεώργιος: Ο βίος, τα μαρτύρια και τα θαύματά του17:30ΟΣΕ: Νέο ΔΣ στον Οργανισμό17:16Καναδάς: Φλεγόμενο τρένο περνάει από το κέντρο του Λονδίνου στο Οντάριο (βίντεο)17:03Rapid test δωρεάν την Τετάρτη σε 177 σημεία16:51Ανακάλυψη: Ο τάφος του Πλάτωνα εντοπίστηκε στην Ακαδημία Πλάτωνος16:38
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο