LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 21 Φεβρουαρίου 2021 16:28

Βαρουφάκης: διμέτωπη επίθεση σε Κυβέρνηση και ΣΥΡΙΖΑ

Ο επικεφαλής τουΜέΡΑ25 κατηγόρησε την κυβέρνηση για «βαρβαρότητα». «Καμιά εκλογική σύμπραξη χωρίς προγραμματική συμφωνία», το μήνυμα στην Κουμουνδούρου.

AP - ΛΟΝΔΙΝΟ - ΓΙΑΝΗΣ ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ

Κριτική, προς κυβέρνηση και ΣΥΡΙΖΑ αλλά με διαφορετικό περιεχόμενο άσκησε ο Γραμματέας του ΜέΡΑ 25 Γιάνης Βαρουφάκης μιλώντας για τις πολιτικές εξελίξεις στην Κεντρική Επιτροπή του κόμματός του, οι εργασίες της οποίας είναι σε εξέλιξη. Την κυβέρνηση κατηγόρησε για «βαρβαρότητα», ενώ για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης είπε ότι κάνει «κυκλωτικές κινήσεις» προς το ΜέΡΑ 25, ενόψει πιθανών πρόωρων εκλογών.

Έναντι της κυβέρνησης ο κ. Βαρουφάκης ήταν ιδιαίτερα επιθετικός τονίζοντας ότι η ΝΔ "προωθεί την αποπολιτικοποίηση παίζοντας το χαρτί της αριστείας, του νόμου και της τάξης, αλλά και της εθνικιστικής ακροδεξιάς". Πρόσθεσε ότι " Χρυσοχοΐδης-Κεραμέως-Μενδώνη σηματοδοτούν την βαρβαρότητα της Κυβέρνησης του κ. Μητσοτάκη, την προσπάθεια εγκαθίδρυσης του αστυνομικού κράτους, την έλλειψη πολιτιστικής ευαισθησίας, την προχειρότητα, αλλά και το σιδερένιο κλουβί στο οποίο προσπαθούν να κλείσουν την νεολαία τη στιγμή που καίνε τα όνειρα της".

Αναφερόμενος στην αξιωματική αντιπολίτευση , ο κ. Βαρουφάκης έκανε λόγο σε "κυκλωτικές κινήσεις" του ΣΥΡΙΖΑ «ενόψει πιθανών πρόωρων εκλογών, λέγοντας πως το ΜέΡΑ25 έχει καλέσει ήδη από πέρυσι σε παλλαϊκή συστράτευση στη βάση συγκεκριμένων πολιτικών σημείων που απαιτούν την ρήξη με την τρόικα και το καθεστώς των Βρυξελλών». Επίσης υπογράμμισε ότι, "όπως στις ευρωεκλογές, έτσι και τώρα δεν θα προβούμε σε καμία εκλογική σύμπραξη χωρίς προγραμματική συμφωνία, τη στιγμή που παράλληλα προωθούμε διαρκώς την ανάγκη να υπάρξουν κινηματικές συμμαχίες".

Για την πανδημία ο Γραμματέας του ΜέΡΑ 25 είπε μεταξύ άλλων ότι "η πανδημία μας θέτει προ των ευθυνών μας καθώς θα αφήσει πίσω της πολλά θύματα, τα οποία θα πρέπει να βοηθήσουμε την επόμενη μέρα. Θύματα της ελαστικής εργασίας και του έργου ακόμα και της απόλυτης συστημικής πατριαρχίας ενός lifestyle, και για αυτό πρέπει να χαράξουμε την πολιτική μας για μετά την πανδημία ώστε να δυναμώσουμε την φωνή εντός και εκτός Βουλής όλων αυτών των συνανθρώπων μας που το έχουν ανάγκη".

Τις εργασίες της συνεδρίασης άνοιξε ο Συντονιστής της ΚΕ Κώστας Μπιτσάνης ο οποίος ανέφερε πως η πανδημία έχει σημασία για το παρόν και το μέλλον μας, ενώ έκανε ειδική αναφορά και στην υπόθεση του Δημήτρη Λιγνάδη, λέγοντας πως "βιώνουμε μια ζοφερή κατάσταση στο χώρο του πολιτισμού, μια κατάσταση που απασχολεί ιδιαίτερα το ΜέΡΑ25 και DiEM25 ως μέτωπο πλήρως αντίθετο στην συστημική πατριαρχία".

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΚακοκαιρία - Πήλιο: Βροχή και χαλαζόπτωση “χτυπούν” την περιοχή (εικόνες)Σήμερα 21:33 | Τοπικά Νέα

Αντιμέτωπο με την κακοκαιρία είναι το Πήλιο, όπως είχε προβλέψει η ΕΜΥ σχετικά με τα ισχυρά καιρικά φαινόμενα που ''χτυπούν'' την περιοχή.

Μητσοτάκης από Λέσβο: Η πολιτική της προσέγγισης Ελλάδας και Τουρκίας έχει αποτελέσματαΣήμερα 17:00 | Ειδήσεις

Περιοδεία στη Λέσβο πραγματοποιεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης όπου συνομίλησε με τούρκους τουρίστες, ενημερώθηκε για τα έργα στο λιμάνι και συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Δυτικής Λέσβου.

ΣΥΡΙΖΑ - Ευρωεκλογές: Ο Στέφανος Κασσελάκης παρουσιάσε το ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος (βίντεο)Σήμερα 19:52 | Ειδήσεις

Παρών και ο Αλέξης Τσίπρας στην παρουσίαση των υποψηφίων του ΣΥΡΙΖΑ για τις ευρωεκλογές του Ιουνίου

Πλημμύρα στο Ντουμπάι: Ποιο είναι το κόστος των ζημιώνΣήμερα 23:18 | Ειδήσεις

Η πλημμύρα προκάλεσε πρωτοφανή διατάραξη στο αεροδρόμιο του Ντουμπάι, ένα από τα μεγαλύτερα στον κόσμο και κυκλοφοριακό χάος μέσα σε πλημμυρισμένους δρόμους.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Ιταλία: Εστιατόριο κερνάει μπουκάλι κρασί σε πελάτες...χωρίς κινητό!23:59Παγωτό με γεύση...G723:47Πλημμύρα στο Ντουμπάι: Ποιο είναι το κόστος των ζημιών23:34“I LOVE Σου Κου”: “Πλούσια” η θεματολογία του Σαββατοκύριακου23:21ΠΑΣΟΚ: Ποιοι είναι οι 8 νέοι ευρωβουλευτές του23:08Παναθηναϊκός – Περιστέρι: Δια πυρός και σιδήρου… οι γηπεδούχοι22:55Βόλος: Εκδήλωση του Κυμπουρόπουλου “τίναξαν” στον αέρα διαδηλωτές 22:41Πιερία: Απάτη σε βάρος ηλικιωμένης22:28Θεσσαλονίκη: Χειροπέδες σε απότακτο αστυνομικό 22:14Missing Alert για την εξαφάνιση ανήλικου από δομή φιλοξενίας22:01Κακοκαιρία - Πήλιο: Βροχή και χαλαζόπτωση “χτυπούν” την περιοχή (εικόνες)21:47Βαρκελώνη: Ο Τσιτσιπάς πήρε το θρίλερ και συνεχίζει το σερί του στο χώμα21:34“Times” Λονδίνου: “Πώς η Ελλάδα στάθηκε ξανά στα πόδια της” 21:20Δίκη Τράμπ: Άντρας αυτοπυρπολήθηκε έξω από το δικαστήριο (βίντεο)21:07Κλειστός σταθμός του μετρό το Σαββατοκύριακο20:53Ολλανδία - Facebook: Η Αρχή Προστασίας Δεδομένων καλεί την κυβέρνηση να μην το χρησιμοποιεί20:40Ενδοοικογενειακή βία - Θύμα μαρτυρά στον ΑΝΤ1: “Με χτυπούσε με μανία” (βίντεο)20:26Άγιοι Ανάργυροι: Τι ζητά η μητέρα της Κυριακής από τις Αρχές (βίντεο)20:13ΣΥΡΙΖΑ - Ευρωεκλογές: Ο Στέφανος Κασσελάκης παρουσιάσε το ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος (βίντεο)19:59Δώρο Πάσχα στον ιδιωτικό τομέα: Πότε καταβάλλεται, πώς το υπολογίζετε19:45
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο