LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΥγείαΔημοσίευση: 21 Φεβρουαρίου 2021 15:16

Κορονοϊός: Ανησυχία για τις μεταλλάξεις στην Ιταλία

Η Ιταλία ανησυχεί μπροστά στις μεταλλάξεις και την πολυκοσμία που παρατηρήθηκε  το Σαββατοκύριακο. Η εκτίμηση Ιταλού ιολόγου.

AP - ΙΤΑΛΙΑ - ΜΑΣΚΑ - ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ

Ανησυχία προκαλούν στην Ιταλία αυτό το Σαββατοκύριακο η διασπορά των μεταλλάξεων του νέου κορονοϊού από τη μία και από την άλλη η πολυκοσμία που παρατηρήθηκε σε μεγάλες πόλεις, την οποία ευνόησαν οι ήπιες καιρικές συνθήκες.

«Ανησυχώ, προφανώς. Η αύξηση των μολύνσεων οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στη βρετανική παραλλαγή», εκτιμά ο Μάσιμο Γκάλι, ένας από τους επιφανέστερους ιολόγους της χώρας, που εργάζεται στο νοσοκομείο Sacco του Μιλάνου, σε μια συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα Il Messaggero.

«Για να είμαι ειλικρινής, όλα τα δεδομένα οδεύουν προς την κατεύθυνση της αύξησης των νέων κρουσμάτων», συμπλήρωσε.

Παρά την έκκληση στους πολίτες «να μείνουν στα σπίτια τους», την οποία απηύθυνε την Παρασκευή το Ανώτατο Ινστιτούτο Υγείας, ο οργανισμός που συμβουλεύει την κυβέρνηση στη μάχη κατά της Covid, κόσμος συνέρρευσε σε δρόμους, πάρκα και παραλίες σε πολλές πόλεις της Ιταλίας για να επωφεληθεί από τον ηλιόλουστο καιρό, που επικρατεί αυτό το Σαββατοκύριακο στη χώρα.

Η πόλη της Νάπολης αντέδρασε κλείνοντας ένα τμήμα του παραλιακού μετώπου της, την ώρα που οι παραλίες και τα μπαρ στην Όστια, το πιο κοντινό στη Ρώμη παραθαλάσσιο θέρετρο, κατακλύστηκαν επίσης από πλήθη πολιτών.

Σήμερα, μπροστά στην εξάπλωση των μεταλλάξεων, τρεις ιταλικές περιφέρειες, που έχουν οριστεί ως «κίτρινες» (ήπιος κίνδυνος) έγιναν επισήμως «πορτοκαλί» (μέτριος κίνδυνος): η Εμίλια Ρομάνια (περιφέρεια της Μπολόνια, βόρεια), η Καμπανία (περιφέρεια της Νάπολης, νότια) και η μικρή περιφέρεια Μολίζε (κεντρικά).

Συνολικά, εννέα περιφέρειες εκ των 20 της χώρας έχουν ταξινομηθεί ως «πορτοκαλί». Η κατάταξη στην «πορτοκαλί» κλίμακα προβλέπει κυρίως αυστηρούς περιορισμούς στις μετακινήσεις εκτός της κοινότητας και το κλείσιμο στο κοινό των μπαρ και των εστιατορίων, τα οποία στις «κίτρινες» περιοχές μπορούν να υποδεχθούν πελάτες έως τις 19.00 ώρα Ελλάδας.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Νόμπελ Ειρήνης: Αιχμές από την Επιτροπή για τη δωρεά της Ματσάδο στον Τραμπ09:50Απαγόρευση δημόσιων συγκεντρώσεων την ώρα της παρουσίασης του βιβλίου του Αλέξη Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη09:36Λάρισα: ΙΧ παρέσυρε τρίχρονο κοριτσάκι09:22Γαλλία: Φορτηγάκι έπεσε πάνω σε πλήθος πεζών - Ένα 8χρονο παιδί τραυματίστηκε σοβαρά 09:08Σορός άνδρα εντοπίστηκε σε παραλία της Ρόδου08:54Ιράν: Οι διαδηλώσεις έχουν υποχωρήσει μετά τη φονική καταστολή, λένε κάτοικοι και οργανώσεις08:40Τι καιρό θα κάνει το Σάββατο08:26Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 17 Ιανουαρίου08:12Πιερία: Ισόβια στην 35χρονη που σκότωσε και έθαψε τον 58χρονο σύντροφό της23:59Θεσσαλονίκη: Απαγόρευση συγκεντρώσεων αύριο στο κέντρο της πόλης23:44Τραμπ: Πιθανή η επιβολή δασμών στις χώρες που δεν συμφωνούν μαζί μας για την Γροιλανδία23:30Αίσιο τέλος στον Κορυδαλλό: Σώα η γυναίκα που απειλούσε να πέσει από ταράτσα πολυκατοικίας23:16Περιφερειακή Υμηττού: Χειροπέδες σε 43χρονο που έτρεχε με 191 χλμ/ώρα23:02Ιταλία: 19χρονος μαχαίρωσε θανάσιμα συμμαθητή του μέσα σε σχολική τάξη22:47Παναθηναϊκός – Αντίνο: Οριστική συμφωνία με την Γοδόι Κρουζ για τη μεταγραφή22:33Ηράκλειο: Υπό μερικό έλεγχο η φωτιά σε επιχείρηση της ΒΙΠΕ22:18Τζίνα Λολομπριτζίτα: Η “πιο όμορφη γυναίκα” που λατρεύτηκε από τον ανδρικό πληθυσμό 22:04Το πρώτο αεροπλάνο με Βενεζουελάνους μετανάστες που απελάθηκαν από τις ΗΠΑ προσγειώθηκε στο Καράκας 21:50Βασίλης Τσιβιλίκας: Ο πληθωρικός κωμικός που πίστευε ότι το γέλιο είναι... υγεία!21:36Γερμανία: Σύγκρουση λεωφορείου με τρένο στο Αμβούργο - Ένας νεκρός21:22
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο