LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΥγείαΔημοσίευση: 21 Φεβρουαρίου 2021 15:16

Κορονοϊός: Ανησυχία για τις μεταλλάξεις στην Ιταλία

Η Ιταλία ανησυχεί μπροστά στις μεταλλάξεις και την πολυκοσμία που παρατηρήθηκε  το Σαββατοκύριακο. Η εκτίμηση Ιταλού ιολόγου.

AP - ΙΤΑΛΙΑ - ΜΑΣΚΑ - ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ

Ανησυχία προκαλούν στην Ιταλία αυτό το Σαββατοκύριακο η διασπορά των μεταλλάξεων του νέου κορονοϊού από τη μία και από την άλλη η πολυκοσμία που παρατηρήθηκε σε μεγάλες πόλεις, την οποία ευνόησαν οι ήπιες καιρικές συνθήκες.

«Ανησυχώ, προφανώς. Η αύξηση των μολύνσεων οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στη βρετανική παραλλαγή», εκτιμά ο Μάσιμο Γκάλι, ένας από τους επιφανέστερους ιολόγους της χώρας, που εργάζεται στο νοσοκομείο Sacco του Μιλάνου, σε μια συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα Il Messaggero.

«Για να είμαι ειλικρινής, όλα τα δεδομένα οδεύουν προς την κατεύθυνση της αύξησης των νέων κρουσμάτων», συμπλήρωσε.

Παρά την έκκληση στους πολίτες «να μείνουν στα σπίτια τους», την οποία απηύθυνε την Παρασκευή το Ανώτατο Ινστιτούτο Υγείας, ο οργανισμός που συμβουλεύει την κυβέρνηση στη μάχη κατά της Covid, κόσμος συνέρρευσε σε δρόμους, πάρκα και παραλίες σε πολλές πόλεις της Ιταλίας για να επωφεληθεί από τον ηλιόλουστο καιρό, που επικρατεί αυτό το Σαββατοκύριακο στη χώρα.

Η πόλη της Νάπολης αντέδρασε κλείνοντας ένα τμήμα του παραλιακού μετώπου της, την ώρα που οι παραλίες και τα μπαρ στην Όστια, το πιο κοντινό στη Ρώμη παραθαλάσσιο θέρετρο, κατακλύστηκαν επίσης από πλήθη πολιτών.

Σήμερα, μπροστά στην εξάπλωση των μεταλλάξεων, τρεις ιταλικές περιφέρειες, που έχουν οριστεί ως «κίτρινες» (ήπιος κίνδυνος) έγιναν επισήμως «πορτοκαλί» (μέτριος κίνδυνος): η Εμίλια Ρομάνια (περιφέρεια της Μπολόνια, βόρεια), η Καμπανία (περιφέρεια της Νάπολης, νότια) και η μικρή περιφέρεια Μολίζε (κεντρικά).

Συνολικά, εννέα περιφέρειες εκ των 20 της χώρας έχουν ταξινομηθεί ως «πορτοκαλί». Η κατάταξη στην «πορτοκαλί» κλίμακα προβλέπει κυρίως αυστηρούς περιορισμούς στις μετακινήσεις εκτός της κοινότητας και το κλείσιμο στο κοινό των μπαρ και των εστιατορίων, τα οποία στις «κίτρινες» περιοχές μπορούν να υποδεχθούν πελάτες έως τις 19.00 ώρα Ελλάδας.

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαLive η υποδοχή της φρεγάτας "Κίμων" - Παρόντες Μητσοτάκης, Δένδιας, ΤασούλαςΣήμερα 07:54 | Ειδήσεις

Το θωρηκτό «Αβέρωφ», η τριήρης «Ολυμπιάς» και έξι πλοία του Στόλου μας υποδέχονται στο Σαρωνικό τον «Κίμωνα».

Παπασταύρου: Η Ελλάδα θα είναι πύλη εισόδου για την μεταφορά Πράσινης Ενέργειας και για την Αμερική και για την Μέση Ανατολή (βίντεο)Σήμερα 10:18 | Ειδήσεις

" Το Antenna Group με το Atlantic Council αναγνωρίζοντας τη στρατηγική σημασία της διασύνδεσης Μέσης Ανατολής - Ευρώπης έχουν δημιουργήσει" είπε ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σταύρος Παπασταύρου στο "Καλημέρα Ελλάδα".

Καρδίτσα: Παραμένουν οι αγρότες στο μπλόκο του Ε65Σήμερα 09:03 | Ειδήσεις

Θα κρατήσουν το δρόμο ανοικτό καθώς θα τοποθετήσουν τα τρακτέρ στην άκρη του οδοστρώματος.

Γροιλανδία: Η Γερμανία θα στείλει στρατιωτική δύναμη στο νησίΧθες 21:44 | Ειδήσεις

Νωρίτερα σήμερα, η Σουηδία και η Νορβηγία ανακοίνωσαν πως θα στείλουν στρατιωτικό προσωπικό στη Γροιλανδία.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Παπασταύρου: Η Ελλάδα θα είναι πύλη εισόδου για την μεταφορά Πράσινης Ενέργειας και για την Αμερική και για την Μέση Ανατολή (βίντεο)10:36Αυστραλία: Ξαφνικές πλημμύρες στην πολιτεία της Βικτώρια, αυτοκίνητα παρασύρθηκαν στη θάλασσα10:22Τροχαίο Ατύχημα στο Ηράκλειο: Σύγκρουση τεσσάρων οχημάτων στην είσοδο των Μοιρών10:08Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις επί του αυτοκινητοδρόμου λόγω αγροτικών κινητοποιήσεων09:54Σε πρόωρες εκλογές οδεύει η Βουλγαρία 09:40Ταϊλάνδη: Σημειώθηκε νέα κατάρρευση γερανού σε εργοτάξιο09:26Καρδίτσα: Παραμένουν οι αγρότες στο μπλόκο του Ε6509:12"Δεν θα γίνουν απαγχονισμοί σήμερα ή αύριο", αναφέρουν οι αρχές του Ιράν08:58Εξοπλισμός αυτοκινήτου για τον χειμώνα: Τι να έχω πάντα μαζί;08:44Θεσσαλονίκη: Οβίδα-φάντασμα από τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο βρέθηκε στον βυθό του λιμανιού08:30Θα πραγματοποιηθεί συνάντηση Προέδρων ΗΠΑ και Κολομβίας στον Λευκό Οίκο08:16Live η υποδοχή της φρεγάτας "Κίμων" - Παρόντες Μητσοτάκης, Δένδιας, Τασούλας08:02Χειρόφρενο και σήμερα τα ταξί της Αττικής07:48Παλαιό Φάληρο: Αστυνομικοί εντόπισαν πιστόλια και σουγιά σε όχημα - Συνελήφθη 56χρονος07:34Ο χάρτης των πληρωμών από e-ΕΦΚΑ, ΔΥΠΑ έως 16 Ιανουαρίου07:20Παναθηναϊκός - Αταμάν: Κάθε παιχνίδι είναι must-win 07:06Οι τιμές του πετρελαίου υποχώρησαν στις διεθνείς αγορές μετά τις δηλώσεις Τραμπ για το Ιράν06:52Γροιλανδία: Η Γερμανία θα στείλει στρατιωτική δύναμη στο νησί06:38Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 15 Ιανουαρίου06:24Τι καιρό θα κάνει την Πέμπτη06:10
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο