LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑΔημοσίευση: 21 Φεβρουαρίου 2021 10:40

Σάκης Μπουλάς: ο ευαίσθητος ροκάς με το... “φλασάκι”

Επτά χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από τον θάνατό του. Η ζωή του, η λαμπρή καριέρα και η μάχη με τον καρκίνο.

Σάκης Μπουλάς

Πολυτάλαντος καλλιτέχνης (ηθοποιός, τραγουδιστής, στιχουργός τηλεπαρουσιαστής), ιδιαίτερα αγαπητός στο μεγάλο κοινό από τις εμφανίσεις του στη μικρή οθόνη.

Ο Σάκης (Αθανάσιος) Μπουλάς γεννήθηκε στο Κιλκίς στις 11 Μαρτίου 1954, αλλά πέρασε το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του στον Πειραιά, απ’ όπου καταγόταν η οικογένειά του. Πνεύμα ανήσυχο από τα μικράτα του, επέλεξε τον καλλιτεχνικό δρόμο, αντί τη δικηγορία, όπως ήταν ο διακαής πόθος της οικογένειάς του.

Ξεκίνησε την καλλιτεχνική του διαδρομή τη δεκαετία του ‘70 από τα εναλλακτικά μουσικά στέκια. Μαζί με τους Γιάννη Ζουγανέλη, Νικόλα Άσιμο, Θάνο Αδριανό και Περικλή Χαρβά, δημιούργησαν το πρώτο μουσικό καφενείο στην Ελλάδα με το όνομα «Σούσουρο», χρησιμοποιώντας τη φόρμα του γερμανικού πολιτικού καμπαρέ, όπου για πρώτη φορά συνδυάστηκε μουσική με θέατρο και διάφορα δρώμενα. Συνέχισε στο «Αχ Μαρία» στα Εξάρχεια, τη θρυλική σκηνή όπου για δέκα χρόνια (1980-1990) λειτούργησε μια τρελή και ανατρεπτική παρέα με τον ίδιο, τον Γιάννη Ζουγανέλη, την Ισιδώρα Σιδέρη, τον Λάκη Παπαδόπουλο, τον Βασίλη Παπακωνσταντίνου και τη Σοφία Βόσσου.

Σάκης Μπουλάς

Το 1976 είχε την πρώτη του επαφή με τον κινηματογράφο, ως αφηγητής στο ιστορικό ντοκιμαντέρ του Συμεών Καπετανάκη «Αρκάδι 1866» κι ένα χρόνο αργότερα πρωτοεμφανίστηκε στην τηλεόραση, στην κωμική σειρά της ΕΡΤ «Μια υπέροχη γλωσσού», σε σκηνοθεσία Μήτσου Λυγίζου και σενάριο Δημήτρη Ψαθά. Άτομο με ιδιαίτερη αίσθηση του χιούμορ, ο Σάκης Μπουλάς διακρίθηκε κυρίως σε κωμικούς ρόλους ως ηθοποιός. Στο θέατρο δεν πρόλαβε να παίξει, γιατί, όπως έλεγε χαριτολογώντας, «θα το κάνω όταν μεγαλώσω»!

Στον κινηματογράφο έπαιξε σε ταινίες όπως: «Ο Δράκουλας των Εξαρχείων» (1983), «Ντελίριο» (1983), «Η Αγάπη είναι ελέφαντας» (2000), «Λουκουμάδες με Μέλι» (2004) και «Ηθικόν Ακμαιότατον» (2005). Στην τηλεόραση αγαπήθηκε ιδιαίτερα από το μεγάλο κοινό για τις ερμηνείες του σε τηλεοπτικές σειρές, όπως: «Κουφώματα» (ΕΡΤ, 1988), «Δέκα λεπτά κήρυγμα» (Mega, 2000), «Σαββατογεννημένες» (Mega, 2003) και «Πενήντα - Πενήντα» (Mega, 2005). Διακρίθηκε, επίσης, στην παρουσίαση τηλεπαιγνιδιών στη χρυσή εποχή τους, τη δεκαετία του ‘90 («Κάνε ό,τι Κάνω», «Πάρτα Όλα»).

Σάκης Μπουλάς

O Σάκης Μπουλάς ασχολήθηκε με επιτυχία και με το τραγούδι. Η προσωπική του δισκογραφία περιλαμβάνει πέντε δίσκους: «Μπουλάς - Ελλάς» με τις μεγάλες επιτυχίες «Μπανάκι Μανάκι» και «Το Φλασάκι» (1986), «Ας πρόσεχες (1987), «Ζαμανφού», (1992), «Έκθεση ιδεών» με τον Γιάννη Ζουγανέλη (2000), ενώ συνεργάστηκε με συνθέτες, όπως ο Μιχάλης Γρηγορίου «Ανεπίδοτα γράμματα», ο Θάνος Μικρούτσικος («Καντάτα για τη Μακρόνησο»), ο Μίμης Πλέσσας («Λουκιανού διάλογοι») και ο Διονύσης Σαββόπουλος «Αχαρνής».

Λάτρης του «ωραίου φύλου», δήλωνε κατ’ επανάληψη ότι δεν έκανε για σύζυγος, καθώς θεωρούσε τον εαυτό του «γεννημένο εργένη». Αν και ανέβηκε τα σκαλιά της εκκλησίας δύο φορές, οι γάμοι του κατέληξαν σε διαζύγια.

Σάκης Μπουλάς - ηθοποιός

Τα τελευταία χρόνια αντιμετώπιζε σοβαρό πρόβλημα με τον καρκίνο, αλλά δεν το έβαζε κάτω. Μέχρι και λίγες μέρες πριν από τον θάνατό του εμφανιζόταν στην «Ακτή Πειραιώς», συμμετέχοντας στη μουσική παράσταση «ΓκαΓκαΝτίν: Οι γενναίοι της νύχτας», πλάι στους Διονύση Σαββόπουλο, Λαυρέντη Μαχαιρίτσα και Γιάννη Ζουγανέλη. Διέκοψε τις εμφανίσεις του, όταν η υγεία του επιδεινώθηκε. Εισήχθη στο νοσοκομείο «Υγεία», όπου άφησε την τελευταία του πνοή στις 21 Φεβρουαρίου 2014.

Φιλμογραφία

  • Αρκάδι 1866 (1976)
  • Ντελίριο - Μια άλλη άποψη της βίας (1983)
  • Ο Δράκουλας των Εξαρχείων (1983)
  • Η πόλη ποτέ δεν κοιμάται (1984)
  • Τηλεκανίβαλοι (1986)
  • Πατρίς ληστεία οικογένεια (1987)
  • Ας περιμένουν οι γυναίκες! (1998)
  • Βασίλισσα μαϊμού (2000)
  • Η αγάπη είναι... ελέφαντας (2000)
  • Λουκουμάδες με μέλι (2005)
  • Ηθικόν ακμαιότατον (2006)
  • Μαφιόζοι στο Αιγαίο (2006)
  • Το φιλί της... Ζωής (2007)
  • Πεθαίνω για σένα! (2009)
  • Μια φορά και ένα... μωρό (2011)

Αλεξάνδρα Ούστα - Σάκης Μπουλάς

Τηλεοπτικές σειρές

  • Μια υπέροχη γλωσσού (1977, ΕΡΤ)
  • Το κανάλι της Βαγγελίτσας (1987, ΕΤ2)
  • Κουφώματα (1988, ΕΤ2)
  • MEGA γέλιο (1989, Mega)
  • Βιντεογραφίες (1989, Mega)
  • Απίστευτα κι όμως... Ελληνικά (1990, Mega)
  • Σατιρικόν (1990, Mega)
  • Γεια χαρα νταν Zouga (1993, Mega)
  • Οι μεν και οι δεν (1993, ΑΝΤ1)
  • Η γενιά των 40 (1994, Star)
  • Ζουγανελληνικά (1995, ΣΚΑΪ)
  • Τσα (1999, Alpha)
  • Δέκα λεπτά κήρυγμα (2000, Mega)
  • Λίφτινγκ (2000, ΑΝΤ1)
  • Τι ψυχή θα παραδώσεις μωρή (2000, Mega)
  • Σαββατογεννημένες (2003, Mega)
  • Ας πρόσεχες (2004, ΑΝΤ1)
  • Δυο μέρες μόνο (2005, Mega)
  • Ο νέος μου μπαμπάς (2005, Alter)
  • Πενήντα πενήντα (2005, Mega)
  • 7 θανάσιμες πεθερές : Η Κρητικιά πεθερά (2006, Mega)
  • Εντιμότατοι κερατάδες: Ο αισιόδοξος κερατάς (2006, Alpha)
  • Ο τζίτζικας κι ο μέρμηγκας (2007, ΑΝΤ1)
  • Φίλα τον βάτραχό σου (2007, ΑΝΤ1)
  • Bellas TV (2008, Mega)
  • Εργαζόμενη γυναίκα: Η λογίστρια (2009, ΑΝΤ1)
  • Η οικογένεια βλάπτει (2009, Mega)
  • Μίλα μου βρώμικα (2009, Mega)
  • Ουκ αν λάβοις παρά του μη έχοντος (2010, Mega)
  • Daddy cool (2012, Mega Κύπρου)

Σάκης Μπουλάς

Πηγή: sansimera.gr

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΚορονοϊός: Ο “χάρτης” με τα κρούσματα της ΔευτέραςΧθες 17:09 | Ειδήσεις

Σε ποιες περιοχές της χώρας εντοπίστηκαν, το τελευταίο 24ωρο, φορείς του νέου ιού. 

Εμβολιασμός - Θεμιστοκλέους: Ανοίγει η πλατφόρμα για τις ηλικίες 50 - 59Χθες 18:19 | Ειδήσεις

Ποια ηλικιακη ομάδα ακολουθεί, σύμφωνα με τον ΓΓ Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας. 

Έγκλημα στο Κορωπί: “Σκότωσα τον γιo μου ελάτε να με συλλάβετε”Χθες 19:18 | Ειδήσεις

Πως ο πατέρας έφτασε στο σημείο να σκοτώσει τον γιο του. Τι λένε γείτονες και συγγενείς. Σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση ο άλλος γιος.

Τροχαίο στη Γαύδο: απαντήσεις ζητά η μητέρα της Κορίνας - δεν έφταιξα, λέει ο οδηγόςΧθες 16:34 | Τοπικά Νέα

Σε αντιπαράθεση οι γονείς της φοιτήτριας στο τροχαίο της Γαύδου, με τον οδηγό του οχήματος. Συγκινούν οι φίλοι της Κορίνας. Την αποχαιρέτησαν με ένα στεφάνι σε σχήμα καρδιάς.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Έλλειψη αγάπης: Aυτή είναι η πραγματική αιτία που διαλύει τους γάμους23:59Πώς η καριέρα σου επηρεάζεται από το χρώμα των μαλλιών σου23:52O Ράσελ Κρόου ετοιμάζει μυστικό γάμο: Ποια του έκλεψε την καρδιά;23:48Πρίγκιπας Φίλιππος: η Ελισάβετ και τα γενέθλια με “σπάσιμο” των παραδόσεων23:41Euro 2020: Η UEFA αποφασίζει για 3 πόλεις23:36Συνταγή για κοκκινιστό κοτόπουλο με πετιμέζι και χυλοπίτες από τον Πέτρο Συρίγο23:30Nέο ευρωπαϊκό Σύμφωνο Μετανάστευσης: Οι κοινές θέσεις των MED 523:21Αναπαραγωγική χειρουργική: βελτιώνοντας τα ποσοστά επιτυχίας της εξωσωματικής γονιμοποίησης23:14Κορονοϊός: Πού θα γίνουν δωρεάν rapid test την Τρίτη23:07Η απάντηση του Chris Σταμούλη στον Δημήτρη Ουγγαρέζο μετά την δημόσια συγγνώμη23:00Η πτώση της τουρκικής λίρας σε συνάρτηση με την τουρκική εξωτερική πολιτική22:52Λιάγκας - Σκορδά γιόρτασαν μαζί τα γενέθλια του γιου τους (εικόνες)22:43NBA - Σκότι Πίπεν: πέθανε ο πρωτότοκος γιος του22:31Ιερώνυμος για Πάσχα: δεν πιστεύω ότι θα πάμε στα χωριά μας22:20Πίνατ: η ιστορία του πρώτου πρωθυπουργικού σκύλου22:08Καβάλα: στα λευκά οι δρόμοι από πυκνό χαλάζι (εικόνες)21:54“Όρθια” έμεινε η ΑΕΛ στη Λαμία21:42Τροχαίο στο Μπαλί: Αποκαλυπτικό το πόρισμα του ιατροδικαστή21:29Βιασμός στη Νέα Σμύρνη: ποινική δίωξη σε τρεις άνδρες21:17Πόσο επικίνδυνες είναι οι μεταλλάξεις; Πόσο επικίνδυνοι είμαστε εμείς;21:06
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο