LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /Τοπικά ΝέαΔημοσίευση: 18 Φεβρουαρίου 2021 17:03

Συγκέντρωση φοιτητών έξω από την Πρυτανεία του ΑΠΘ

Οι φοιτητές κρατούσαν πανό και φώναζαν συνθήματα λίγο μετά την ολοκλήρωση της πορείας τους κατά του νομοσχεδίου για την τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Φοιτητές - διαδήλωση - Θεσσαλονίκη

Συγκέντρωση και πορεία στο κέντρο της πόλης πραγματοποίησαν μέλη φοιτητικών παρατάξεων και συλλογικοτήτων που ζητούν να μην εφαρμοστεί ο νόμος για την τριτοβάθμια εκπαίδευση, που ψηφίστηκε την προηγούμενη εβδομάδα.

Οι διαδηλωτές φωνάζοντας συνθήματα κατά των διατάξεων που προβλέπουν την ίδρυση Ομάδας Πανεπιστημιακής Προστασίας Ιδρυμάτων, όριο φοίτησης και νέες βάσεις εισαγωγής, αλλά και κρατώντας πανό που ζητούσαν να ικανοποιηθούν τα αιτήματα του απεργού πείνας καταδικασμένου για τη 17Ν Δημήτρη Κουφοντίνα, συγκεντρώθηκαν στη 1 μμ στην πλατεία Δικαστηρίων (άγαλμα Βενιζέλου). Από εκεί μέσω των οδών Εγνατίας και Βενιζέλου έφτασαν στο υπουργείο Μακεδονίας Θράκης όπου παρέμειναν για μερικά λεπτά, απευθύνοντας κάλεσμα να καταλήξει η πορεία στο ΑΠΘ. Από την οδό Αγίου Δημητρίου μέσω της Ιασωνίδου έφτασαν στην Εγνατία Οδό, στο ύψος της Καμάρας, όπου υπήρχε φραγμός από δυνάμεις της αστυνομίας, όπως και περιμετρικά του πανεπιστημιακού campus. Οι συγκεντρωμένοι μετά από λίγη ώρα διαλύθηκαν.

Φοιτητές - διαδήλωση - Θεσσαλονίκη

Στο μεταξύ, κάτω από το κτίριο Διοίκησης του ΑΠΘ κι ενώ σε εξέλιξη βρισκόταν συνεδρίαση της Συγκλήτου μέλη φοιτητικών παρατάξεων του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών και του σχήματος των ΕΑΑΚ συγκεντρώθηκαν από τις 2:00 μετά το μεσημέρι, ζητώντας να παρέμβουν στη συνεδρίαση του οργάνου για να επιδώσουν ψήφισμα με τις θέσεις τους και να ζητήσουν να υπάρξει δέσμευση των πανεπιστημιακών Αρχών και οργάνων ότι δε θα εφαρμόσουν τον νέο νόμο.

Η Σύγκλητος διεξάγεται με τηλεδιάσκεψη και στην αίθουσα συνεδριάσεων του οργάνου βρίσκονται οι πρυτανικές αρχές και διοικητικό προσωπικό που υποστηρίζει τη διαδικασία. Οι πρυτανικές αρχές ενημέρωσαν τους συγκεντρωμένους ότι λόγω των υγειονομικών πρωτοκόλλων δε θα μπορούσε να τους επιτραπεί να μπούνε στον χώρο όπου διεξάγεται η συνεδρίαση και ο αντιπρύτανης Ακαδημαϊκών Υποθέσεων και Φοιτητικής Μέριμνας καθηγητής Δημήτρης Κωβαίος ενημέρωσε τους εκπροσώπους τους ότι θα κατέβαινε να παραλάβει το ψήφισμα και να συνομιλήσει μαζί τους. Αποχώρησε και επέστρεψε στην συνεδρίαση της Συγκλήτου, μόλις διαπίστωσε ότι υπήρχε συνωστισμός, όταν κάποιοι από τους συγκεντρωμένους κινήθηκαν απειλητικά προς το μέρος υπαλλήλων της υπηρεσίας φύλαξης του Πανεπιστημίου. Οι φοιτητικές παρατάξεις δηλώνουν πως θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους τις επόμενες μέρες.

Φοιτητές - διαδήλωση - Θεσσαλονίκη

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΓιώργος Μαζωνάκης: Στη δικαιοσύνη θα προσφύγει τα επόμενα 24ωρα ο τραγουδιστήςΧθες 18:58 | Ειδήσεις

Η πλευρά του Γιώργου Μαζωνάκη προαναγγέλλει μηνύσεις κάνοντας λόγο για εκβιασμό. Τι δηλώνει ο καταγγέλλων στον ΑΝΤ1; 

ΗΠΑ, Αίγυπτος, Κατάρ και Τουρκία συζήτησαν τη δεύτερη φάση του ειρηνευτικού σχεδίου για τη ΓάζαΧθες 23:39 | Ειδήσεις

Η δεύτερη φάση προβλέπει, μεταξύ άλλων, τη σταδιακή αποχώρηση του ισραηλινού στρατού από τον θύλακα.

Δικογραφία για τους αγρότες στα Ιωάννινα που άνοιξαν τις μπάρες στα διόδιαΧθες 16:41 | Ειδήσεις

Καταγράφηκαν όλα τα τρακτέρ και τα αγροτικά οχήματα, και αξιοποιείται υλικό από κάμερες της Εγνατίας.

ANT1 Sports: Η ΑΕΚ υποδέχεται τον ΟΦΗ μετά την πρόκριση στους "16"Χθες 19:15 | Ειδήσεις

Ο πρωτοπόρος Ολυμπιακός φιλοξενεί την Κηφισιά, ενώ νωρίτερα ο Αρης πέρασε από την Τρίπολη επικρατώντας του Αστέρα με 1-0.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Η Ακτοφυλακή των ΗΠΑ κατέσχεσε δεύτερο τάνκερ ανοικτά της Βενεζουέλας (βίντεο)23:59ΗΠΑ, Αίγυπτος, Κατάρ και Τουρκία συζήτησαν τη δεύτερη φάση του ειρηνευτικού σχεδίου για τη Γάζα23:48Ηράκλειο: Σύλληψη δύο ανήλικων κοριτσιών για τη φωτιά σε τρία αυτοκίνητα23:34Διαδοχικά χτυπήματα κατά των ναρκωτικών στην Αττική και στο λιμάνι του Πειραιά από το Λιμενικό23:20Super League: "Φωτιά" στο πρωτάθλημα βάζει η Κηφισιά στο Καραϊσκάσκη επί του Ολυμπιακού23:06Αττική: Συνελήφθησαν 7 άτομα για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών22:52Εξαρθρώθηκε κύκλωμα κλοπής οχημάτων στην Αττική - Τα παραποιούσε και μεταπωλούσε σε πολίτες (εικόνες)22:38Φοινικούντα: Προφυλακιστέος ο 30χρονος για συνέργεια στο διπλό έγκλημα22:24Νέο περιστατικό με μετανάστες στη Γαύδο22:10Χριστούγεννα...με γρίπη - Ανησυχία για τη μετάλλαξη "Κ"21:56Στην Ιερουσαλήμ τη Δευτέρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης - Θα συναντηθεί με Νετανιάχου και Αμπάς21:42Ζελένσκι: Μόνο οι ΗΠΑ μπορούν να πιέσουν τη Ρωσία να βάλει τέλος στον πόλεμο21:28Παναθηναϊκός - Ηρακλής: Νίκη για το "τριφύλλι" με δυναμική επιστροφή Χολμς21:14Στο Μαϊάμι ο Ρώσος απεσταλμένος Ντμίτριεφ για συνομιλίες ειρήνης21:00ANT1 Sports: Η ΑΕΚ υποδέχεται τον ΟΦΗ μετά την πρόκριση στους "16"20:46Ο Τηλεμαραθώνιος του ΑΝΤ1 στηρίζει το σωματείο Δεσμός στη Κεφαλονιά20:32Γιώργος Μαζωνάκης: Στη δικαιοσύνη θα προσφύγει τα επόμενα 24ωρα ο τραγουδιστής20:18Τι καιρό θα κάνει την Κυριακή20:04Συναγερμός στην Τουρκία - Καταρρίφθηκε τρίτο drone μέσα σε μια εβδομάδα19:50ΗΠΑ: Η ακτοφυλακή προσπαθεί να κατασχέσει άλλο ένα τάνκερ στα ανοιχτά της Βενεζουέλας19:36
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο