LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /Τοπικά ΝέαΔημοσίευση: 18 Φεβρουαρίου 2021 17:03

Συγκέντρωση φοιτητών έξω από την Πρυτανεία του ΑΠΘ

Οι φοιτητές κρατούσαν πανό και φώναζαν συνθήματα λίγο μετά την ολοκλήρωση της πορείας τους κατά του νομοσχεδίου για την τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Φοιτητές - διαδήλωση - Θεσσαλονίκη

Συγκέντρωση και πορεία στο κέντρο της πόλης πραγματοποίησαν μέλη φοιτητικών παρατάξεων και συλλογικοτήτων που ζητούν να μην εφαρμοστεί ο νόμος για την τριτοβάθμια εκπαίδευση, που ψηφίστηκε την προηγούμενη εβδομάδα.

Οι διαδηλωτές φωνάζοντας συνθήματα κατά των διατάξεων που προβλέπουν την ίδρυση Ομάδας Πανεπιστημιακής Προστασίας Ιδρυμάτων, όριο φοίτησης και νέες βάσεις εισαγωγής, αλλά και κρατώντας πανό που ζητούσαν να ικανοποιηθούν τα αιτήματα του απεργού πείνας καταδικασμένου για τη 17Ν Δημήτρη Κουφοντίνα, συγκεντρώθηκαν στη 1 μμ στην πλατεία Δικαστηρίων (άγαλμα Βενιζέλου). Από εκεί μέσω των οδών Εγνατίας και Βενιζέλου έφτασαν στο υπουργείο Μακεδονίας Θράκης όπου παρέμειναν για μερικά λεπτά, απευθύνοντας κάλεσμα να καταλήξει η πορεία στο ΑΠΘ. Από την οδό Αγίου Δημητρίου μέσω της Ιασωνίδου έφτασαν στην Εγνατία Οδό, στο ύψος της Καμάρας, όπου υπήρχε φραγμός από δυνάμεις της αστυνομίας, όπως και περιμετρικά του πανεπιστημιακού campus. Οι συγκεντρωμένοι μετά από λίγη ώρα διαλύθηκαν.

Φοιτητές - διαδήλωση - Θεσσαλονίκη

Στο μεταξύ, κάτω από το κτίριο Διοίκησης του ΑΠΘ κι ενώ σε εξέλιξη βρισκόταν συνεδρίαση της Συγκλήτου μέλη φοιτητικών παρατάξεων του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών και του σχήματος των ΕΑΑΚ συγκεντρώθηκαν από τις 2:00 μετά το μεσημέρι, ζητώντας να παρέμβουν στη συνεδρίαση του οργάνου για να επιδώσουν ψήφισμα με τις θέσεις τους και να ζητήσουν να υπάρξει δέσμευση των πανεπιστημιακών Αρχών και οργάνων ότι δε θα εφαρμόσουν τον νέο νόμο.

Η Σύγκλητος διεξάγεται με τηλεδιάσκεψη και στην αίθουσα συνεδριάσεων του οργάνου βρίσκονται οι πρυτανικές αρχές και διοικητικό προσωπικό που υποστηρίζει τη διαδικασία. Οι πρυτανικές αρχές ενημέρωσαν τους συγκεντρωμένους ότι λόγω των υγειονομικών πρωτοκόλλων δε θα μπορούσε να τους επιτραπεί να μπούνε στον χώρο όπου διεξάγεται η συνεδρίαση και ο αντιπρύτανης Ακαδημαϊκών Υποθέσεων και Φοιτητικής Μέριμνας καθηγητής Δημήτρης Κωβαίος ενημέρωσε τους εκπροσώπους τους ότι θα κατέβαινε να παραλάβει το ψήφισμα και να συνομιλήσει μαζί τους. Αποχώρησε και επέστρεψε στην συνεδρίαση της Συγκλήτου, μόλις διαπίστωσε ότι υπήρχε συνωστισμός, όταν κάποιοι από τους συγκεντρωμένους κινήθηκαν απειλητικά προς το μέρος υπαλλήλων της υπηρεσίας φύλαξης του Πανεπιστημίου. Οι φοιτητικές παρατάξεις δηλώνουν πως θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους τις επόμενες μέρες.

Φοιτητές - διαδήλωση - Θεσσαλονίκη

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΓιώργος Παπαδάκης - Το τελευταίο αντίο στον πατριάρχη της τηλεόρασηςΣήμερα 18:34 | Ειδήσεις

Δημοσιογράφοι που συνεργάστηκαν μαζί του, το επιτελείο της εκπομπής "Καλημέρα Ελλάδα" και πλήθος πολιτικών, βρέθηκαν το πρωί στο Αποτεφρωτήριο της Ριτσώνας, για το ύστατο χαίρε στον Γιώργο Παπαδάκη.

Πολιτική αναταραχή στην Κύπρο: Βίντεο "καίει" συνεργάτες του Νίκου ΧριστοδουλίδηΣήμερα 18:59 | Ειδήσεις

Πηγές της προεδρίας θεωρούν το βίντεο «δόλιο» και προϊόν μονταζιέρας.

Ισχυροί άνεμοι κρατούν δεμένα τα πλοία στα περισσότερα λιμάνιαΣήμερα 21:15 | Ειδήσεις

Τι αναφέρει το Λιμενικό Σώμα - Ελληνική Ακτοφυλακή για το λιμάνι του Πειραιά;

Κηφισός: Άλλο ένα θανατηφόρο τροχαίο αναδεικνύει τα σοβαρά κενά οδικής ασφάλειαςΣήμερα 18:29 | Ειδήσεις

Ο θάνατος ενός 21χρονου οδηγού φορτηγού αναζωπυρώνει τις έντονες προειδοποιήσεις ειδικών και επαγγελματιών για τις σοβαρές ελλείψεις ασφάλειας στη λεωφόρο.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Missing alert για την εξαφάνιση 16χρονης23:36ΗΠΑ: Η απελευθέρωση κρατουμένων στη Βενεζουέλα είναι ένα παράδειγμα της επιρροής του Τραμπ23:26Missing alert για την εξαφάνιση ανήλικης23:12Σύνταξη πριν τα 62 χρόνια - Ποιοι έχουν το δικαίωμα;22:58Αγρίνιο: Άνδρας επιτέθηκε στον Δήμαρχο και δάγκωσε υπάλληλο22:44Χαλκιδική: 61χρονος μαχαίρωσε τον 52χρονο συμπέθερό του22:30Τέμπη: Συνεχίζεται αύριο η δίκη για το βιντεοληπτικό υλικό της εμπορικής αμαξοστοιχίας22:16Θεσσαλονίκη: Εξακολουθεί ο 48ωρος αποκλεισμός στα τελωνεία Προμαχώνα, Εξοχής, Ευζώνων και Νίκης22:02Ισχυροί άνεμοι κρατούν δεμένα τα πλοία στα περισσότερα λιμάνια21:48Πάτρα: Στο εισαγγελέα 26χρονος κατηγορούμενος για τον θάνατο 30χρονου έπειτα από ξυλοδαρμό σε κέντρο διασκέδασης21:34Κύπρος: "Κακόβουλο και προϊόν μοντάζ" βίντεο περί χρηματισμού του Χριστοδουλίδη, λέει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος21:20Στερεά Ελλάδα: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών21:06Γιώργος Παπαδάκης - Το τελευταίο αντίο στον πατριάρχη της τηλεόρασης20:52ANT1 Sports: Ποδοσφαιριστές από την Λατινική Αμερική έχουν στο στόχαστρό τους Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός20:38Τι καιρό θα κάνει την Παρασκευή20:24Σαράφογλου για Μαδούρο – Ερντογάν: Το παρασκήνιο μιας στρατηγικής συμμαχίας με επίκεντρο τον χρυσό20:10Στα λευκά ντύθηκαν οι Ασπράγγελοι Ζαγορίου19:56Κηφισός: Άλλο ένα θανατηφόρο τροχαίο αναδεικνύει τα σοβαρά κενά οδικής ασφάλειας19:42Σε κλίμα βαθιάς συγκίνησης το τελευταίο αντίο στο Γιώργο Παπαδάκη19:28Πολιτική αναταραχή στην Κύπρο: Βίντεο "καίει" συνεργάτες του Νίκου Χριστοδουλίδη19:14
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο