LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /LifeΔημοσίευση: 18 Φεβρουαρίου 2021 15:16 | Ανανέωση: 23 Φεβρουαρίου 2021 14:27

VICE Specials στον ΑΝΤ1: “Εμβόλιο: Ευπαθείς Ομάδες σε Αναμονή” (εικόνες)

Δείτε το ενδιαφέρον ντοκιμαντέρ του ελληνικού γραφείου του VICE, πυο προβλήθηκε από τον ΑΝΤ1.

VICE SPECIALS - ΑΝΤ1

Τη Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου το ελληνικό γραφείο του VICE παρουσίασε στον ANT1 το ντοκιμαντέρ με τίτλο «Εμβόλιο: Ευπαθείς Ομάδες σε Αναμονή».

Ένα χρόνο μετά το ξέσπασμα της πανδημίας της Covid-19, έχει ξεκινήσει και στην Ελλάδα να πραγματοποιείται σταδιακά και με αρκετή χρονοκαθυστέρηση ο εμβολιασμός των πολιτών με βάση τον επίσημο σχεδιασμό της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμού και της κεντρικής κυβέρνησης.

Στις 27 Δεκεμβρίου του 2020 έγινε επίσημα ο πρώτος εμβολιασμός στη χώρα, μιας νοσηλεύτριας της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας στο Νοσοκομείο «Ευαγγελισμός». Μέχρι στιγμής έχουν εμβολιαστεί υγειονομικοί, εργαζόμενοι στον τομέα της δημόσιας και ιδιωτικής υγείας καθώς και, οι ηλικιακές ομάδες των 85+ και 80-84.

Με βάση το εθνικό σχέδιο εμβολιασμού «Ελευθερία», στη Φάση 2, που τώρα διανύουμε, το αμέσως επόμενο διάστημα θα ανοίξει η ηλεκτρονική πλατφόρμα του ΕΟΔΥ, ανάλογα με τη ροή και τη διαθεσιμότητα των εμβολίων, για τις ηλικίες 75 και άνω, 70 και άνω και των ασθενών με νοσήματα που συνιστούν πολύ υψηλό κίνδυνο για νόσηση με Covid-19, ανεξαρτήτως ηλικίας. Παράλληλα, στις 10 Φεβρουαρίου, άνοιξαν τα ραντεβού των 60-64 που θα εμβολιαστούν όμως, αυστηρά και μόνο με το εμβόλιο της AstraZeneca, μιας και το συγκεκριμένο εμβόλιο δεν ενδείκνυται μέχρις στιγμής για τις ηλικιακές ομάδες 65+, σύμφωνα με την επίσημη απόφαση της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμού.

VICE SPECIALS - ΑΝΤ1

VICE SPECIALS - ΑΝΤ1

VICE SPECIALS - ΑΝΤ1

Τα άτομα με χρόνιες και υποκείμενες παθήσεις ανήκουν στις λεγόμενες ευπαθείς ομάδες και είναι εκείνοι που θα πρέπει άμεσα και με προτεραιότητα να εμβολιαστούν λόγω της αυξημένης πιθανότητας ιδιαίτερα σοβαρής νόσησης και ανάγκης νοσηλείας τους εξαιτίας της Covid-19.

Το VICE και η Κατερίνα Βασιλείου συνάντησε ασθενείς με σοβαρές και χρόνιες νόσους και μίλησε μαζί τους για το πώς έχουν προσαρμόσει τη ζωή τους μέσα στην πανδημία εξαιτίας της κατάστασης της υγείας τους, πώς υποδέχτηκαν την είδηση της ανακάλυψης του εμβολίου και τι, τελικά, σηματοδοτεί το εμβόλιο για τους ίδιους. Επίσης, συζήτησε με εξειδικευμένους γιατρούς για την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα του εμβολίου, την προτεραιοποίηση του εμβολιασμού των συγκεκριμένων ευπαθών ατόμων και την ομαλοποίηση της καθημερινότητάς μετά την ολοκλήρωση του εμβολιασμού.

Τα ερωτήματα που προέκυψαν από ασθενείς και ειδικούς οδήγησαν το VICE να αναζητήσει απαντήσεις από την  Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμού.

Δείτε το επεισόδιο:


Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
EuroCup: Βαριά ήττα του Άρη στο Αλεξάνδρειο από Τσεντεβίτα23:59Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός: Εθελοντές Νεότητας έψαλαν τα κάλαντα στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας23:46Επίθεση στο Σίδνεϊ: Οι δύο δράστες δεν είχαν εξωτερική βοήθεια23:32ΕΥΔΑΠ: Τι αλλάζει στα τιμολόγια από 1η Ιανουαρίου 202623:18ΗΠΑ: Εκτροχιασμός τρένου με χημικά στο Κεντάκι23:04ΑΑΔΕ: Επιπλέον καταβολές επιστροφής ενοικίου σε χιλιάδες δικαιούχους22:50ΗΠΑ: Αμφιβολίες πρεσβευτή ΝΑΤΟ για τον ισχυρισμό περί ουκρανικής επίθεσης σε κατοικία του Πούτιν 22:36Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός: Προσέφερε εορταστικά γεύματα σε 200 άστεγους συμπολίτες μας22:22Tραγωδία στην Ιταλία: Μητέρα και κόρη πέθαναν από τροφική δηλητηρίαση κατά την διάρκεια του Χριστουγεννιάτικου ρεβεγιόν22:08Θύμα άγριου ξυλοδραμού ο αθλητής  Γιάννης Τσουκαλάς στη Σερβία21:54ΟΑΣΘ: Τέλος εποχής για τα χάρτινα εισιτήρια από την 1η Ιανουαρίου21:40Λάρισα: Εκτός κινδύνου το 3χρονο κοριτσάκι που νοσηλεύεται με εγκεφαλίτιδα21:26Μαρούσι – Παναθηναϊκός: Άνετη νίκη για τους "πράσινους" πριν το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό21:12Τέλλογλου: Στενεύουν τα χρονικά περιθώρια συνάντησης πρωθυπουργού με τους αγρότες20:58Γκίλφοϊλ: Οι σχέσεις των δύο χωρών ποτέ δεν ήταν τόσο ισχυρές20:44ANT1 Sports: Την απόκτηση του Βούλγαρου αμυντικού, Μάρτιν Γκεοργκίεφ έως το 2030 ανακοίνωσε η ΑΕΚ20:30Θωμάς Γεράκης στον ΑΝΤ1 - Αποτίμηση 2025: Από τις κινητοποιήσεις για τα Τέμπη έως τον ΟΠΕΚΕΠΕ20:16Τι καιρό θα κάνει τη παραμονή Πρωτοχρονιάς20:02Σουηδία: Τουλάχιστον 10 τραυματίες σε τροχαίο με λεωφορείο στην Στοκχόλμη19:48Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε Σύνταγμα και Πεδίον του Άρεως την Παραμονή Πρωτοχρονιάς19:34
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο