LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /LifeΔημοσίευση: 18 Φεβρουαρίου 2021 15:16 | Ανανέωση: 23 Φεβρουαρίου 2021 14:27

VICE Specials στον ΑΝΤ1: “Εμβόλιο: Ευπαθείς Ομάδες σε Αναμονή” (εικόνες)

Δείτε το ενδιαφέρον ντοκιμαντέρ του ελληνικού γραφείου του VICE, πυο προβλήθηκε από τον ΑΝΤ1.

VICE SPECIALS - ΑΝΤ1

Τη Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου το ελληνικό γραφείο του VICE παρουσίασε στον ANT1 το ντοκιμαντέρ με τίτλο «Εμβόλιο: Ευπαθείς Ομάδες σε Αναμονή».

Ένα χρόνο μετά το ξέσπασμα της πανδημίας της Covid-19, έχει ξεκινήσει και στην Ελλάδα να πραγματοποιείται σταδιακά και με αρκετή χρονοκαθυστέρηση ο εμβολιασμός των πολιτών με βάση τον επίσημο σχεδιασμό της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμού και της κεντρικής κυβέρνησης.

Στις 27 Δεκεμβρίου του 2020 έγινε επίσημα ο πρώτος εμβολιασμός στη χώρα, μιας νοσηλεύτριας της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας στο Νοσοκομείο «Ευαγγελισμός». Μέχρι στιγμής έχουν εμβολιαστεί υγειονομικοί, εργαζόμενοι στον τομέα της δημόσιας και ιδιωτικής υγείας καθώς και, οι ηλικιακές ομάδες των 85+ και 80-84.

Με βάση το εθνικό σχέδιο εμβολιασμού «Ελευθερία», στη Φάση 2, που τώρα διανύουμε, το αμέσως επόμενο διάστημα θα ανοίξει η ηλεκτρονική πλατφόρμα του ΕΟΔΥ, ανάλογα με τη ροή και τη διαθεσιμότητα των εμβολίων, για τις ηλικίες 75 και άνω, 70 και άνω και των ασθενών με νοσήματα που συνιστούν πολύ υψηλό κίνδυνο για νόσηση με Covid-19, ανεξαρτήτως ηλικίας. Παράλληλα, στις 10 Φεβρουαρίου, άνοιξαν τα ραντεβού των 60-64 που θα εμβολιαστούν όμως, αυστηρά και μόνο με το εμβόλιο της AstraZeneca, μιας και το συγκεκριμένο εμβόλιο δεν ενδείκνυται μέχρις στιγμής για τις ηλικιακές ομάδες 65+, σύμφωνα με την επίσημη απόφαση της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμού.

VICE SPECIALS - ΑΝΤ1

VICE SPECIALS - ΑΝΤ1

VICE SPECIALS - ΑΝΤ1

Τα άτομα με χρόνιες και υποκείμενες παθήσεις ανήκουν στις λεγόμενες ευπαθείς ομάδες και είναι εκείνοι που θα πρέπει άμεσα και με προτεραιότητα να εμβολιαστούν λόγω της αυξημένης πιθανότητας ιδιαίτερα σοβαρής νόσησης και ανάγκης νοσηλείας τους εξαιτίας της Covid-19.

Το VICE και η Κατερίνα Βασιλείου συνάντησε ασθενείς με σοβαρές και χρόνιες νόσους και μίλησε μαζί τους για το πώς έχουν προσαρμόσει τη ζωή τους μέσα στην πανδημία εξαιτίας της κατάστασης της υγείας τους, πώς υποδέχτηκαν την είδηση της ανακάλυψης του εμβολίου και τι, τελικά, σηματοδοτεί το εμβόλιο για τους ίδιους. Επίσης, συζήτησε με εξειδικευμένους γιατρούς για την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα του εμβολίου, την προτεραιοποίηση του εμβολιασμού των συγκεκριμένων ευπαθών ατόμων και την ομαλοποίηση της καθημερινότητάς μετά την ολοκλήρωση του εμβολιασμού.

Τα ερωτήματα που προέκυψαν από ασθενείς και ειδικούς οδήγησαν το VICE να αναζητήσει απαντήσεις από την  Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμού.

Δείτε το επεισόδιο:


Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΔένδιας στον ΑΝΤ1: Αποκτούμε τις 4 πιο ισχυρές φρεγάτες στον πλανήτηΧθες 19:12 | Ειδήσεις

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, υπογράμμισε ότι «δημιουργούμε τις ισχυρότερες Ένοπλες Δυνάμεις στην Ιστορία του ελληνισμού». Τι μήνυμα που έστειλε στην Άγκυρα.

Τέλλογλου για το "φιάσκο" με τις τηλεπικοινωνίες: Υπήρχαν προειδοποιήσεις της Ε.Ε. εδώ και 3 χρόνιαΧθες 18:13 | Ειδήσεις

Πολλαπλές ήταν οι προειδοποιήσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την κατάσταση στις τηλεπικοινωνίες, πριν το μπλακάουτ στο FIR Αθηνών.

Ελληνοτουρκικά: Νέες προκλήσεις από τουρκικά αεροσκάφη στο ΑιγαίοΧθες 20:45 | Ειδήσεις

Τα τουρκικά αεροσκάφη, πραγματοποίησαν παραβάσεις του FIR Αθηνών και παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου.

Απάτες SMS Blaster: Υπέκλεπταν τραπεζικά δεδομένα με εξοπλισμό μέσα από...πορτ μπαγκάζΧθες 18:22 | Ειδήσεις

Πώς λειτουργούσε η εγκληματική οργάνωση.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Φρέντι Μέρκιουρι: Πέθανε η “κρυφή” του κόρη σε ηλικία 48 ετών23:59Μενίδι: Ειδική αστυνομική επιχείρηση σε οικισμούς - 13 συλλήψεις23:46Missing Alert για την εξαφάνιση 13χρονου23:32Αττική: Εξαρθρώθηκε συμμορία που λήστευε βενζινάδικα και μίνι μάρκετ - 5 συλλήψεις23:18Χονγκ Κονγκ: Στους 168 οι νεκροί από τη φονική πυρκαγιά του Νοεμβρίου23:04Μπάγερν Μονάχου – Παναθηναϊκός: Λύγισαν… στο τέλος οι “πράσινοι”22:48Ηγουμενίτσα: Καραμπόλα τριών οχημάτων - Τραυματίστηκε διανομέας 22:34Λευκός Οίκος: Η αποστολή ευρωπαϊκών στρατευμάτων στη Γροιλανδία δεν αλλάζει τον στόχο του Τραμπ22:20Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη 21χρονος για κατοχή και διακίνηση μεγάλης ποσότητας ναρκωτικών ουσιών (εικόνες)22:06Κυρανάκης σε Πέρκα: Μην τσιρίζετε, εδώ είναι βουλή, δεν είναι η κουζίνα σας21:50Αίγιο: Νέο περιστατικό βίας μεταξύ ανηλίκων - Στο νοσοκομείο 16χρονος21:36Euroleague: Πρόστιμο στον Αταμάν για σχόλια του21:22Ιράν: Ο Τραμπ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο αμερικανικής στρατιωτικής επέμβασης21:08Ελληνοτουρκικά: Νέες προκλήσεις από τουρκικά αεροσκάφη στο Αιγαίο20:54Τέλλογλου για το "φιάσκο" με τις τηλεπικοινωνίες: Υπήρχαν προειδοποιήσεις της Ε.Ε. εδώ και 3 χρόνια20:40ANT1 Sports: Τα ζευγάρια των ημιτελικών του Κυπέλλου Ελλάδας20:26Γροιλανδία: Η Ρωσία εκφράζει "σοβαρή ανησυχία" για την αποστολή επιπλέον νατοϊκών δυνάμεων20:12Φενέρμπαχτσε: Ποινή φυλάκισης σε 2 ποδοσφαιριστές της19:58Πιερρακάκης για IRIS: Διπλασιάζονται τα όρια πληρωμών19:44Δένδιας στον ΑΝΤ1: Αποκτούμε τις 4 πιο ισχυρές φρεγάτες στον πλανήτη19:29
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο