LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 18 Φεβρουαρίου 2021 11:58 | Ανανέωση: 18 Φεβρουαρίου 2021 12:03

Μητσοτάκης: μείωση στον λογαριασμό ρεύματος για τις πολύωρες διακοπές

Τι είπε για την πρωτοβουλία άμεσα να ξεκαθαριστεί το τοπίο των αρμοδιοτήτων των υπηρεσιών και για την επίσπευση έργων για υπογειοποίηση των δικτύων.

Κυριάκος Μητσοτάκης  - ΚΟ

«Θέλω με την ευκαιρία αυτή να ευχαριστήσω όλους όσοι βρέθηκαν και βρίσκονται ακόμα στο πεδίο. Η εντολή ήταν σαφής: κανείς δεν θα γυρίσει σπίτι του μέχρι να ηλεκτροδοτηθεί και το τελευταίο σπίτι και εκτιμώ ότι μέχρι το τέλος της ημέρας όλες οι ζημιές θα έχουν πια αποκατασταθεί. Θέλω όμως να ευχαριστήσω και τους πολίτες για την υπομονή την οποία επέδειξαν. Η κακοκαιρία αυτή ανέδειξε χρόνια προβλήματα τα οποία έχουμε ως προς τα κρίσιμα δίκτυα υποδομής. Χωρίς να μπω σε μεγάλες λεπτομέρειες θα πω μόνο ότι οι επενδύσεις στο ΔΕΔΔΗΕ την τελευταία δεκαετία μειώθηκαν κατά σχεδόν 75%» τόνισε ο Πρωθυπουργός στην εισαγωγική του τοποθέτηση στη συνεδρίαση της Κ.Ο. της ΝΔ.

«Επικοινώνησα με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της Δημόσιας Επιχείρησης Ηλεκτρισμού και του ζήτησα ως μία κίνηση καλής θέλησης να εξετάσει μία μείωση στο λογαριασμό του ρεύματος για το μήνα Φεβρουάριο για τα νοικοκυριά εκείνα τα οποία έμειναν χωρίς ρεύμα τις τελευταίες μέρες. Θα υπάρξουν ανακοινώσεις από τη Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού τις επόμενες μέρες σε αυτήν την κατεύθυνση ως μία έμπρακτη αναγνώριση της ταλαιπωρίας που υπέστησαν οι πελάτες της επιχείρησης» ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Μητσοτάκης -  Κοινοβουλευτική Ομάδα - ΝΔ

Κυριάκος Μητσοτάκης  - ΚΟ

Ο Πρωθυπουργός ανακοίνωσε νομοθετική πρωτοβουλία προκειμένου να υπάρχει αποκρυστάλλωση των αρμοδιοτήτων σε όλα τα επίπεδα κρατικής λειτουργίας. «Κι εγώ και πολλοί άλλοι πιστεύω ότι ενοχληθήκαμε από αυτό το πινγκ πονγκ των ευθυνών ανάμεσα στους διάφορους αρμόδιους γι’ αυτό και είναι απόφασή μας να προχωρήσουμε με ακόμα μεγαλύτερη ταχύτητα σε μία κεντρική μας προεκλογική δέσμευση που δεν είναι άλλη από την αποκρυστάλλωση των αρμοδιοτήτων σε όλα τα επίπεδα κρατικής λειτουργίας ξεκινώντας από το κεντρικό κράτος. Αποκεντρωμένες διοικήσεις, τα δασαρχεία, τις περιφέρειες, τους δήμους, τις επιχειρήσεις όπως τον ΔΕΔΔΗΕ που μπορεί να εμπλέκονται σε διαδικασίες όπως το κλάδεμα των δέντρων, είναι κάτι το οποίο ανεδείχθη κατά τη διάρκεια αυτής της περιπέτειας. Θα το αντιμετωπίσουμε κεντρικά με σχέδιο νόμου το οποίο θα φέρει προς ψήφιση το Υπουργείο Εσωτερικών στο Κοινοβούλιο» είπε.

Ο Πρωθυπουργός προανήγγειλε επίσης σημαντική ενίσχυση των υποδομών. «Πριν χτυπήσει η κακοκαιρία είχαμε ήδη προνοήσει να προτείνουμε για να εντάξουμε στο Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης μία σειρά από δράσεις υποδομών που σχετίζονται με την κλιματική αλλαγή ύψους σχεδόν 1 δισεκατομμυρίου ευρώ κάποιες από τις οποίες έχουν να κάνουν και με υπογειοποίηση καλωδίων σε κρίσιμες περιοχές όπου τα καλώδια πρέπει για λόγους ασφαλείας να είναι υπόγεια. Θα μάθουμε λοιπόν από αυτή την κρίση, θα γίνουμε καλύτεροι και στο ζήτημα της διαχείρισης της κρίσης» τόνισε.

Αντιδράσεις της αντιπολίτευσης

Σε ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρεται «Για τέταρτη μέρα χιλιάδες νοικοκυριά παραμένουν χωρίς ρεύμα και θέρμανση και ο κ. Μητσοτάκης δηλώνει ενοχλημένος «από το πινγκ πονγκ ευθυνών».  Ας σταματήσει να αναζητά «υπευθύνους» για μετακύλιση ευθυνών. Το χάος και η επιτελική ανικανότητα έχουν την υπογραφή του. Οι πολίτες πληρώνουν το πρωθυπουργικό πινγκ πονγκ μεταξύ ανεμελιάς κ ανικανότητας».

Σε δήλωση της, η Φώφη Γεννηματά σημειώνει «Ο κ. Μητσοτάκης νίπτει τας χείρας του για την χρεωκοπία του δήθεν επιτελικού του κράτους. Δεν τόλμησε να αναλάβει τις ευθύνες που του ανήκουν και παριστάνει τον Πόντιο Πιλάτο για το πιγκ-πογκ ευθυνών που εκπορεύεται από τους Υπουργούς του. Ό,τι και να κάνουν, δεν μπορούν να κρύψουν την πραγματικότητα. Πλήρης  αποτυχία. Η Πολιτική Προστασία, για μια ακόμη φορά, διακρίθηκε μόνο στο ρόλο του θλιβερού παρατηρητή, επιχειρώντας εκ των υστέρων να παραστήσει τον συντονιστή! Και απαντά με το γνωστό «οι άλλοι ήταν χειρότεροι». Όμως, η πραγματικότητα δεν κρύβεται. 250.000 νοικοκυριά έμειναν χωρίς ρεύμα -και όχι μόνο- για ημέρες. Αυτό δεν μπορούν να το συσκοτίσουν, ούτε η πληρωμένη κυβερνητική προπαγάνδα από ορισμένα ΜΜΕ, ούτε οι υποσχέσεις για μικροπαροχές στους πολίτες. Οι πολίτες δεν εξαγοράζονται. Έχουν γνώση και κρίση και όταν έρθει η ώρα θα τους καταδικάσουν.

Το ΚΚΕ σε ανακοίνωση του αναφέρει, μεταξύ άλλων, «“Ακραία καιρικά φαινόμενα”, “φταίνε οι προηγούμενοι”, “ατομική ευθύνη”, αυτό είναι το μοτίβο και της σημερινής κυβέρνησης της ΝΔ για να κρυφτούν οι τραγικές ελλείψεις στις δομές, το προσωπικό και τον κρατικό σχεδιασμό για την προστασία του λαού, η οποία αντιμετωπίζεται ως “κόστος”, διαχρονικά από όλες τις κυβερνήσεις. Το "πινγκ πονγκ ευθυνών" ανάμεσα στις κρατικές υπηρεσίες, που παρακολουθούμε πάντα μετά από παρόμοιες καταστάσεις, αποτελεί “σύμπτωμα” της βαριάς “νόσου” ενός κράτους που είναι βαθιά εχθρικό σε όλα τα επίπεδα απέναντι στις λαϊκές ανάγκες. Ιδιαίτερα τα εκρηκτικά προβλήματα στην παροχή ηλεκτρικού ρεύματος είναι τα αποτελέσματα της πολιτικής απελευθέρωσης της ενέργειας, που υλοποίησαν όλες οι κυβερνήσεις, καθώς η υποστελέχωση του ΔΕΔΔΗΕ, το καθεστώς των εργολαβιών ως κεντρικός μηχανισμός για την αντιμετώπιση των βλαβών, οι περικοπές στη συντήρηση, δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις αυξημένες ανάγκες, στην αναβάθμιση και τη συντήρηση του δικτύου.Απέναντι στη δίκαιη οργή και αγανάκτηση των χιλιάδων οικογενειών, πολλών με μικρά παιδιά και ηλικιωμένους, οι οποίες εδώ και μέρες παραμένουν χωρίς ρεύμα, νερό, αβοήθητοι στο κρύο, ο πρωθυπουργός προκαλεί και εμπαίζει, μιλώντας για εκπτώσεις στους λογαριασμούς της ΔΕΗ! Χωρίς άλλη καθυστέρηση η κυβέρνηση και όλοι οι αρμόδιοι φορείς να πάρουν μέτρα για την προστασία των κατοίκων και των περιουσιών τους».


Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΔολοφονία Γιώργου Λυγγερίδη: Στον εισαγγελέα οι 67 συλληφθέντες (εικόνες)Σήμερα 08:49 | Ειδήσεις

Οι 67 συλληφθέντες οι οποίοι σχετίζονται με την δολοφονία του άτυχου αστυνομικού στου Ρέντη πήραν το δρόμο προς τον Εισαγγελέα. 

Δολοφόνοι Λυγγερίδη: Τα καταφέραμε, έχουμε νεκρό αστυνομικόΣήμερα 07:39 | Ειδήσεις

Πώς «έδεσε» η κατηγορία που οδήγησε δεκάδες κατηγορούμενους ενώπιον των Αρχών.

Μαρινάκης: Με συμβολισμούς η υποψηφιότητα ΜπελέρηΣήμερα 09:09 | Ειδήσεις

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μίλησε στον ΑΝΤ1 για τις ευρωεκλογές, την υποψηφιότητα Μπελέρη, τις συλλήψεις για τη δολοφονία Λυγγερίδη και την ακρίβεια.

Χαλκιδική: Καρέ - καρέ η επίθεση με φτυάρι στον δημοτικό υπάλληλο (βίντεο)Σήμερα 08:21 | Τοπικά Νέα

Βίντεο ντοκουμέντο από την στιγμή της επίθεσης με φτυάρι στον υπάλληλο του Δήμου. Ο ίδιος μιλάει για το περιστατικό στην εκπομπή του ΑΝΤ1 ''Καλημέρα Ελλάδα''.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Φωτιά στη Σούδα κοντά στον Ναύσταθμο - Μήνυμα 112 στους κατοίκους (εικόνες)09:35Μαρινάκης: Με συμβολισμούς η υποψηφιότητα Μπελέρη09:24Δολοφονία Γιώργου Λυγγερίδη: Στον εισαγγελέα οι 67 συλληφθέντες (εικόνες)09:11ΗΠΑ για επίσκεψη Ερντογάν: Ρωτήστε την Άγκυρα αν υπάρχει αλλαγή σχεδίων08:58Χαλκιδική: Καρέ - καρέ η επίθεση με φτυάρι στον δημοτικό υπάλληλο (βίντεο) 08:44Μαλαισία: φονική σύγκρουση στρατιωτικών ελικοπτέρων (βίντεο)08:30“The 2Night Show” - Χάρης Βεραμόν: οι εξαφανίσεις που συγκλόνισαν το πανελλήνιο (βίντεο)08:17Θεσσαλονίκη - Καραμπόλα: Στρατιωτικό λεωφορείο και απορριμματοφόρο συγκρούστηκαν με 3 ΙΧ08:04Δολοφόνοι Λυγγερίδη: Τα καταφέραμε, έχουμε νεκρό αστυνομικό07:51Οι “illuminati” των ευρωψηφοδελτίων07:39“The 2Night Show” - Γιαννουδάκη: η “Αρχοντούλα” από τις “Ψυχοκόρες” και η βεντέτα (βίντεο)07:26Σητεία: Η “μαύρη χήρα” του καρδιολόγου καλείται να φύγει από την Κρήτη07:13Βόρεια Κορέα: Ο Κιμ Γιονγκ Ουν επέβλεψε άσκηση “πυρηνικής αντεπίθεσης”07:01Λασίθι: Έκρυβαν ναρκωτικά και σύνεργα σε σπίτια και ΙΧ (εικόνες)06:48Εορτολόγιο - 23 Απριλίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 06:35Σημεία για rapid test δωρεάν την Τρίτη06:21Καιρός: Βροχές, σκόνη και άνοδος θερμοκρασίας την Τρίτη06:08Λειψοί: Τραγούδι... πρόσκληση στο νησί από τον Δήμαρχο και τον “Μιχαλάρα” (βίντεο)23:59Ημέρα της Γης: Ο ΕΕΣ παρουσιάζει την Στρατηγική Κλιματικής Αλλαγής23:48Ιράκ: Ερντογάν - Ρασίντ έβαλαν “στο στόχαστρο” το PKK23:36
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο