LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΟικονομίαΔημοσίευση: 17 Φεβρουαρίου 2021 11:58 | Ανανέωση: 17 Φεβρουαρίου 2021 16:44

“Μήδεια”: Ο ΔΕΔΔΗΕ για τις διακοπές ρεύματος στην Αττική

Η πρόοδος των εργασιών αποκατάστασης των ζημιών και οι περιοχές όπου προκλήθηκαν, σε 43 γραμμές Μέσης Τάσης. 

χιόνι - χιονόπτωση - δέντρα - επιχείρηση καθαρισμού

Σε ανακοίνωση του Διαχειριστή Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΔΕΔΔΗΕ), που εξεδόθη το αργά βράδυ της Τετάρτης, αναφορικά με την πρόοδο αποκατάστασης του δικτύου ηλεκτροδότησης στην Αττική, αναφέρονται τα εξής:

"Ο ΔΕΔΔΗΕ ανακοινώνει ότι τα συνεργεία του θα συνεχίσουν καθ΄όλη τη διάρκεια της νύχτας τις εργασίες για την επανηλεκτροδότηση 5 γραμμών Μέσης Τάσης, σε τμήματα των περιοχών Διόνυσος, Αγ. Στέφανος, Κεφαλάρι, Πολιτεία, Γλυκά Νερά, Εκάλη και Νέα Ερυθραία.

Σημειώνεται ότι σήμερα το πρωί, το σύνολο των νοικοκυριών με προβλήματα ηλεκτροδότησης ήταν 70.000. Έως αυτή την ώρα έχουν ηλεκτροδοτηθεί περίπου 60.000 νοικοκυριά και επιχειρήσεις. Αύριο το πρωί, το συνολικό δυναμικό του ΔΕΔΔΗΕ στις πληγείσες από την κακοκαιρία περιοχές της Αττικής - που ανέρχεται σε περίπου 440 άτομα - θα ενισχυθεί περαιτέρω με επιπλέον 25 συνεργεία ( περίπου 60 άτομα) που θα προσέλθουν από την Περιφέρεια της Πελοποννήσου Ηπείρου και της Κεντρικής Ελλάδος, καθώς έχουν αποκατασταθεί στις περιοχές αυτές οι ζημιές από τη Μήδεια.

Εξάλλου και στη Βόρεια Εύβοια, που δέχθηκε σοβαρό πλήγμα από την κακοκαιρία, μέσα στις επόμενες ώρες ολοκληρώνονται οι εργασίες αποκατάστασης των ζημιών στο Δίκτυο και στους τελευταίους 4 οικισμούς.

Ο ΔΕΔΔΗΕ εφιστά την προσοχή σε όλους τους πολίτες σε περίπτωση που διαπιστώσουν ζημιές στο Δίκτυο (πεσμένα καλώδια, στύλους κλπ) να απομακρυνθούν άμεσα και να μην έρθουν σε καμία επαφή. Καλεί επίσης όσους πολίτες συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν προβλήματα ηλεκτροδότησης στις περιοχές που σημειώθηκαν ζημιές στο Δίκτυο από την κακοκαιρία, να επικοινωνήσουν με την Εταιρία για να εξεταστεί η περίπτωση μεμονωμένης βλάβης, τηλεφωνικά στο 11500 ή 2111900500 , μέσω της εφαρμογής MyDEDDiE app σε Android και iOS από το κινητό τους ή και μέσω υπολογιστή από την ιστοσελίδα του ΔΕΔΔΗΕ στο Online Δήλωση Βλάβης (deddie.gr) ."

Στην εκπομπή "Καλημέρα Ελλάδα", για την πρόοδο των εργασιών αποκατάστασης μίλησε και ο Πρόεδρος των Τεχνικών, Κώστας Μανιάτης.

λεωφορείο - Επιχειρησιακό Κέντρο - Όλυμπος

Στον Όλυμπο, το Κινητό Επιχειρησιακό Κέντρο του Πυροσβεστικού Σώματος θα μεταβεί σήμερα στις 17.00 ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς. Ο Όλυμπος έχει εγκατασταθεί στη συμβολή των Λεωφόρων Θησέως και Διονύσου, στην Εκάλη Αττικής, με σκοπό τον καλύτερο συντονισμό όλων των δυνάμεων που επιχειρούν για την ταχύτερη δυνατή επίλυση των προβλημάτων ηλεκτροδότησης που αντιμετωπίζει η Αττική. 

Απο χθες έχει ενεργοποιηθεί η Πολιτική Προστασία και ο Στρατός για την παροχή κάθε δυνατής συνδρομής προς τον ΔΕΔΔΗΕ, με διάθεση συνεργείων και μέσων για τη διευκόλυνση των εργασιών αποκατάστασης του δικτύου ηλεκτροδότησης. 

Στον Όλυμπο θα πραγματοποιηθεί νέα τεχνική σύσκεψη για την αποτίμηση της πορείας των εργασιών και τον προγραμματισμό των επόμενων δράσεων ως την πλήρη εξομάλυνση της κατάστασης. Παρόντες στη σύσκεψη θα είναι ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Βασίλειος Παπαγεωργίου, ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, Αντιστράτηγος Στέφανος Κολοκούρης, ο Διευθυντής Επιχειρήσεων του ΓΕΕΘΑ, Υποστράτηγος Ιωάννης Παπαναγνώστου και ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΔΕΔΔΗΕ, Αναστάσιος Μάνος.  



Συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ και εργολάβων δίνουν "μάχη" και στην Εύβοια, όπου επίσης εντοπίζονται σημαντικά προβλήματα στην ηλεκτροδότηση περιοχών:


Πατούλης: ο ΔΕΔΔΗΕ να αναλάβει τις ευθύνες του

Σε πλήρη επιχειρησιακή κινητοποίηση συνεχίζουν να βρίσκονται επί τρίτη συνεχόμενη μέρα τα συνεργεία Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Αττικής, τα οποία καταβάλλοντας υπεράνθρωπες προσπάθειες και ρίχνοντας χιλιάδες τόνους αλατιού, κατάφεραν να κρατήσουν ανοικτούς τους δρόμους που είναι στην διοικητική ευθύνη της Περιφέρειας. Σε συνεργασία με την ΕΜΑΚ και υπό το γενικότερο συντονισμό της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, με οχήματα και 100 ειδικά μηχανήματα συνδράμει στην αποκατάσταση των προβλημάτων, σε περιπτώσεις όπου τα προβλήματα είναι μεγάλα, όπως στο Δήμο Διονύσου που έχει κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Με αφορμή αναφορές που έκαναν λόγο για ευθύνη της Περιφέρειας για τη μη εξασφάλιση πρόσβασης στα σημεία που υπάρχουν βλάβες του δικτύου της ΔΕΗ, ο κ. Πατούλης διευκρινίζει πως ο ΔΕΔΔΗΕ είναι αποκλειστικά υπεύθυνος για την αποκατάσταση των βλαβών στο δίκτυο και επισημαίνει τα εξής:

«Είναι ανεπίτρεπτο σε αυτές τις ακραίες καιρικές συνθήκες να μένουν περίπου 250.000 νοικοκυριά για τόσες πολλές ώρες, χωρίς ρεύμα. Εξίσου ανεπίτρεπτο είναι κάποιοι να προσπαθούν να μεταθέσουν τις δικές τους ευθύνες. Μπορεί να είναι ακραία τα καιρικά φαινόμενα που εκδηλώθηκαν, αλλά ο κάθε φορέας οφείλει να αναλαμβάνει τις ευθύνες του και τώρα οφείλει να το κάνει και ο ΔΕΔΔΗΕ και να αποκαταστήσει άμεσα τα προβλήματα ηλεκτροδότησης στις χιλιάδες οικογένειες. Αλήθεια τι έχει κάνει σε προληπτικό επίπεδο όλο το προηγούμενο διάστημα; Εμείς συνεχίζουμε και κάνουμε το καθήκον μας δίνοντας καθημερινά μάχη με το προσωπικό και τα μηχανήματα που διαθέτουμε,  για να κρατήσουμε τους δρόμους ευθύνης μας, ανοικτούς, ενώ συμβάλλουμε και στη διάνοιξη οδικών δικτύων εκτός αρμοδιότητας μας.

Το επιχείρημα που επικαλέστηκε ο ΔΕΔΔΗΕ πως δεν κατάφερε να αποκαταστήσει το ρεύμα σε κάποιους δήμους λόγω προβλημάτων προσβασιμότητας των δρόμων κατέρρευσε. Αλλιώς πως εξηγεί πως σε Δήμους όπως το Μαρούσι, το Ψυχικό, η Νέα Ιωνία η Μεταμόρφωση και σε άλλους όπου οι δρόμοι ήταν και είναι ανοικτοί, δεκάδες οικογένειες εξακολουθούν να μην έχουν ρεύμα; Σ΄ αυτή τη δύσκολη συγκυρία, οφείλουμε όλοι να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων και ο ΔΕΔΔΗΕ να συνεργάζεται στενά με τους Δήμους. Η Περιφέρεια Αττικής θα συνεχίσει να είναι έμπρακτα στο πλευρό των πολιτών και να συμβάλλει ουσιαστικά στην προστασία της ζωής τους αλλά και στη διευκόλυνση της καθημερινότητάς τους». 

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΦλώρος: Δίωξη για κακούργημα και προσωρινή κράτηση του βουλευτήΧθες 20:03 | Ειδήσεις

Κρατούμενος θα παραμείνει μέχρι την απολογία του ο ανεξάρτητος βουλευτής, Κωνσταντίνος Φλώρος για τον ξυλοδαρμό του βουλευτή Βασιλη Γραμμένου.

Σπαρτιάτες - Άρειος Πάγος: Το σκεπτικό για τον αποκλεισμό από τις ΕυρωεκλογέςΧθες 20:12 | Ειδήσεις

Σε 86 από τις 122 σελίδες της απόφασης, αναλύονται οι λόγοι που "μπλόκαραν" τους Σπαρτιάτες.

Μητσοτάκης για “Αιγίς”: Δεν υπάρχει περιθώριο για αδράνεια ή εγκληματική αδιαφορίαΧθες 19:47 | Ειδήσεις

Τι είπε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στην παρουσίαση του προγράμματος "Αιγίς" για την πολιτική προστασία.

Δολοφονία Λυγγερίδη: ο άγνωστος πληροφοριοδότης και το βίντεο ντοκουμέντο (βίντεο)Χθες 19:04 | Ειδήσεις

Πως μια φορητή μνήμη βοήθησε τους αστυνομικούς να "ξεκλειδώσουν" πρόσωπα και καταστάσεις. Νέες εικόνες από τους οπαδούς πριν απο το μοιραίο χτύπημα στον αστυνομικό.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Ολυμπιακός - Μπαρτσελόνα: Πήραν το πλεονέκτημα έδρας οι “ερυθρόλευκοι”00:12Πειραιάς: Έπεσε στη θάλασσα ενώ επιβιβαζόταν στο πλοίο23:58Λονδίνο: αφηνιασμένα άλογα έσπειραν τον πανικό στους δρόμους της πόλης (βίντεο)23:45Καιρός: Σκόνη, καταιγίδες και πτώση θερμοκρασίας την Πέμπτη23:31Παρά-Κολύμβηση: Μιχαλεντζάκης και Σταματοπούλου πήραν αργυρά μετάλλια23:18Νίσυρος - Κασσελάκης: Ο Σαϊμίρ και ο γιος του κατήγγειλαν ένα κατ’ εξακολούθηση έγκλημα (βίντεο)23:04Ρωσία: Από έλεγχο θα περνούν τα βιβλία για “απαγορευμένες πληροφορίες”22:51Αστικά λεωφορεία: “Πρεμιέρα” για ανέπαφες πληρωμές στις γραμμές του Αεροδρομίου22:38H AEK “στρίμωξε” τον Παναθηναϊκό και είναι “αγκαλιά” με τον τίτλο22:25Ακίνητα: Τροπολογία για τα ύψη κτηρίων, μετά τις αντιδράσεις (βίντεο)22:12Ισπανία - Σάντσεθ: Προς παραίτηση ο Πρωθυπουργός, για την έρευνα στην σύζυγο του21:59Δολοφονία Λυγγερίδη: ο άγνωστος πληροφοριοδότης και το βίντεο ντοκουμέντο (βίντεο)21:45Άρης - Ολυμπιακός: Ισοπαλία…. “πονοκέφαλος” για τους ερυθρόλευκους21:32Πρωτομαγιά - Απεργία: ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ απευθύνουν κάλεσμα για συμμετοχή21:18Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ενόργανης: Ο Πετρούνιας στον τελικό21:04Make-A-Wish Ελλάδος: 29 Απριλίου - Παγκόσμια Ημέρα Ευχής20:51Σπαρτιάτες - Άρειος Πάγος: Το σκεπτικό για τον αποκλεισμό από τις Ευρωεκλογές20:38Φλώρος: Δίωξη για κακούργημα και προσωρινή κράτηση του βουλευτή20:25POS - ταμειακές μηχανές: “Εκπνέει” η προθεσμία για τη διασύνδεση τους20:11Μητσοτάκης για “Αιγίς”: Δεν υπάρχει περιθώριο για αδράνεια ή εγκληματική αδιαφορία19:58
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο