LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚόσμοςΔημοσίευση: 16 Φεβρουαρίου 2021 19:21

Ecofin: Η Τουρκία εκτός “μαύρης” λίστας της ΕΕ για τους φορολογικούς παραδείσους

Διαφωνίες στην συνεδρίαση, μέσω τηλεδιάσκεψης, των υπουργών Οικονομικών της ΕΕ για την Τουρκία. 

Ευρώπη - Τουρκία - ΕΕ - σημαίες

Της Μαρίας Αρώνη

Οι υπουργοί Οικονομικών της ΕΕ που συνεδρίασαν σήμερα με τηλεδιάσκεψη, δεν συμφώνησαν να προστεθεί η Τουρκία στη μαύρη λίστα των φορολογικών παραδείσων, παρά το ότι η Άγκυρα δεν εκπλήρωσε τη δέσμευσή της για συμμόρφωση πριν το τέλος του 2020.

Η ΕΕ επικαιροποιεί κάθε έξι μήνες – Φεβρουάριο και Οκτώβριο – αυτή τη λίστα που δημιουργήθηκε το 2017, με την ελπίδα ότι θα ασκηθεί πίεση στις χώρες που βρίσκονται σε αυτήν να ανταλλάξουν τα φορολογικά δεδομένα. Επί του παρόντος, δώδεκα χώρες βρίσκονται στη μαύρη λίστα φορολογικών παραδείσων (Αμερικανική Σαμόα, Ανγκουίλα, Μπαρμπάντος, Φίτζι, Γκουάμ, Παλάου, Παναμάς, Σαμόα, Τρινιντάντ και Τομπάγκο, Παρθένοι Νήσοι των ΗΠΑ, Βανουάτου και Σεϋχέλλες).

Υπάρχει επίσης μια γκρίζα λίστα, που δείχνει ποιές χώρες χρειάζονται μεταρρύθμιση, αλλά οι οποίες έχουν ήδη σημειώσει πρόοδο στην τήρηση των διεθνών φορολογικών προτύπων.

Την άνοιξη του 2020, η Τουρκία έλαβε προθεσμία από την Ευρωπαϊκή Ένωση για σημαντική πρόοδο πριν από τις 31 Δεκεμβρίου 2020, αλλά η Άγκυρα δεν τίμησε τη δέσμευσή της. Η Άγκυρα επικαλείται τεχνικά προβλήματα που σχετίζονται με τη δύσκολη επαλήθευση της φορολογικής ιθαγένειας 7 εκατομμυρίων Τούρκων που κατοικούν στην Ευρώπη.

Οι χώρες της ΕΕ ήταν διχασμένες για το θέμα της Τουρκίας. Από τη μία η Ελλάδα, η Κύπρος, η Γαλλία η Αυστρία και η Δανία ζήτησαν να συμπεριληφθεί στη μαύρη λίστα των φορολογικών παραδείσων. Από την άλλη, ομάδα χωρών με πρώτη τη Γερμανία δεν θέλουν να τορπιλίσουν την επανάληψη του διαλόγου που θεωρούν ότι έχει ξεκινήσει τις τελευταίες εβδομάδες μετά από μήνες αυξανόμενων εντάσεων στην Ανατολική Μεσόγειο. Θέλησαν να δώσουν στην Άγκυρα μια νέα προθεσμία, μέχρι την επόμενη ενημέρωση της λίστας. 

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΤέμπη - Μητσοτάκης: Η αμφισβήτηση των θεσμών οδηγεί σε “κοινωνική ζούγκλα”Σήμερα 13:04 | Ειδήσεις

Το μήνυμα του Πρωθυπουργού προς πολλούς αποδέκτες, με αφορμή την τραγωδία στα Τέμπη, για τους κινδύνους που κρύβει η αμφισβήτηση των θεσμών. Έντονες αντιδράσεις από την αντιπολίτευση

Κακοκαιρία: Νέο έκτακτο δελτίο ΕΜΥ για ισχυρές καταιγίδες την ΚυριακήΣήμερα 12:13 | Ειδήσεις

Τι αναφέρουν τα νεότερα προγνωστικά δεδομένα για τις περιοχές, όπου θα εκδηλωθούν οι δυνατές βροχές και καταιγίδες. Πότε θα μειωθεί η ένταση τους.

Μηνιγγίτιδα - Μαστοράκου: Το αποτέλεσμα των εξετάσεων της 54χρονης θα δείξει αν είναι νέο στέλεχοςΣήμερα 19:18 | Ειδήσεις

Συναγερμός έχει σημάνει μετά το νέο κρούσμα μηνιγγίτιδας στον Πύργο, που είχε ως αποτέλεσμα τον τραγικό θάνατο μιας 54χρονης γυναίκας. Τι είπε η  αντιπεριφερειάρχης δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας στον ΑΝΤ1.

Τροχαίο στην Φυλή: Πως σκοτώθηκε ο 15χρονος - Πως σώθηκε η κοπέλα που ακρωτηριάστηκεΣήμερα 11:48 | Ειδήσεις

Ανατριχίλα προκαλούν οι λεπτομέρειες από την τραγωδία με τον 15χρονο που πέθανε ακαριαία στο πίσω κάθισμα. Πως κρατήθηκε στην ζωή το κορίτσι που έχασε το πόδι του. Μάχη για την ζωή του δίνει άλλος ένας από τους τραυματίες.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Μηνιγγίτιδα - Μαστοράκου: Το αποτέλεσμα των εξετάσεων της 54χρονης θα δείξει αν είναι νέο στέλεχος19:39Βόλος: Αυτοκίνητο “κόλλησε” σε …βομβαρδισμένο δρόμο εξαιτίας της Google (βίντεο)19:25Πανσερραϊκός - Ολυμπιακός: Εύκολη νίκη για τους “ερυθρόλευκους” και επιστροφή στην κορυφή19:12Παναθηναϊκός - Βόλος: Επιστροφή στις νίκες για το “τριφύλλι”18:59Μεταναστευτικό: Δεκάδες άνθρωποι διασώθηκαν στη Γαύδο18:45Κορονοϊός: Σημεία για rapid test δωρεάν την Δευτέρα18:32Ουκρανία: Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι χωρίς θέρμανση μετά από ρωσικό πλήγμα σε θερμοηλεκτρικό σταθμό 18:18Φυλακές υψίστης ασφαλείας: Κρατούμενοι “ξεσηκώθηκαν” για τις τηγανητές πατάτες!18:05Νετανιάχου: Το Ισραήλ θα ανοίξει τις πύλες της Κόλασης αν δεν απελευθερωθούν όλοι οι όμηροι17:51Τεχνητή νοημοσύνη: Ο Μασκ ανακοίνωσε τα αποκαλυπτήρια του Grok 317:38Πύργος: Η “κεραυνοβόλος μηνιγγίτιδα” και η τραγική κατάληξη της γυναίκας17:23Αχαρνές: Ανήλικοι απειλούσαν και λήστευαν οδηγούς και πεζούς17:10Λεβαδειακός - Άρης: Θρίαμβος των Βοιώτων επί των “κιτρίνων”16:56Κύπελλο μπάσκετ γυναικών: Ο Ολυμπιακός κατέκτησε το τρόπαιο (εικόνες)16:42To Harry Truman στη Σούδα για έκτακτες επισκευές μετά τη σύγκρουση με πλοίο τουρκικών συμφερόντων16:29Παναθηναϊκός – Βόλος: Επεισόδια μεταξύ οπαδών των “πρασίνων”16:15Οι 4 ειδήσεις της ημέρας (βίντεο)16:02Καιρός: Βροχές, χιόνια και πτώση θερμοκρασίας την Δευτέρα15:48Οδηγός πιάστηκε μεθυσμένη 2 φορές το ίδιο βράδυ!15:34Αυστρία - Επίθεση με μαχαίρι: “Σύνδεση με το Ισλαμικό Κράτος” βλέπουν οι αρχές 15:21
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο