LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 15 Φεβρουαρίου 2021 19:59

Μητσοτάκης στο Bloomberg: Ελπίζω σε συμφωνία για το ευρωπαϊκό πιστοποιητικό εμβολιασμού

Τι είπε ο Πρωθυπουργός για τη διαχείριση της πανδημίας, τις επενδύσεις αλλά και τα ελληνοτουρκικά.

Μητσοτάκης - Bloomberg

«Βλέπω ότι πολλά κράτη-μέλη της ΕΕ ενδιαφέρονται να μάθουν περισσότερα γι' αυτή την ιδέα (το ψηφιακό πιστοποιητικό εμβολιασμού) και ο λόγος είναι ότι οι πολίτες αυτών των χωρών θέλουν να ταξιδέψουν και θέλουν να κάνουμε αυτές τις μετακινήσεις όσο το δυνατόν πιο εύκολες, ειδικά κατά την περίοδο των καλοκαιρινών διακοπών», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης σε ερώτηση για το πώς μπορούν να διευκολυνθούν οι μετακινήσεις ενόψει της νέας τουριστικής σεζόν, σε συνέντευξη που παρεχώρησε το απόγευμα στο πρακτορείο Bloomberg.

Οι αγορές δίνουν ψήφο εμπιστοσύνης στην Ελλάδα εν μέσω πανδημίας

«Πολλοί επενδυτές επιδεικνύουν το ενδιαφέρον τους για την Ελλάδα εν μέσω πανδημίας» τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σημειώνοντας ότι η χώρα έχει ανακτήσει τη διεθνή της αξιοπιστία και ότι πλέον δανείζεται με ιστορικά χαμηλά επιτόκια. Δηλωτικό, μάλιστα, πως η Ελλάδα τηρεί τις δεσμεύσεις, που αναλαμβάνει, όπως χαρακτηριστικά είπε, είναι και η επιβεβαίωση της απόφασης του να προχωρήσει η χώρα με την πρόωρη αποπληρωμή τμήματος του δανείου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και συγκεκριμένα τα 3,3 δισ. ευρώ από τα συνολικά 5,1 δισ. ευρώ.

Ερωτηθείς, μάλιστα, για την εκλογή του Μάριο Ντράγκι στην πρωθυπουργία της Ιταλίας, ο κ. Μητσοτάκης έκανε λόγο για εξαιρετικά νέα καθώς, όπως τόνισε, θα συμβάλλει και αυτός από την πλευρά του, ώστε να ανατραπούν τα στερεότυπα της προηγούμενης δεκαετίας για τις χώρες του Ευρωπαϊκού Νότου.

Σε ό,τι αφορά στη διαχείριση της πανδημίας του κορονοϊού, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επεσήμανε: «Πιστεύω ότι τον Απρίλιο η κατάσταση θα βελτιωθεί σε ό,τι αφορά στη μεταδοτικότητα του ιού. Δρομολογούμε ήδη ένα πρόγραμμα εμβολιασμού που επικεντρώνεται στους ηλικιωμένους άνω των 60 και σε όλους όσοι ταλαιπωρούνται από υψηλού κινδύνου υποκείμενα νοσήματα, εκείνες τις ομάδες, δηλαδή, που προσθέτουν πίεση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας. Τον Απρίλιο, εξάλλου, οι καιρικές συνθήκες στην Ελλάδα θα έχουν βελτιωθεί».

Ο Έλληνας πρωθυπουργός επέμεινε, μάλιστα, πως οι έκτακτες συνθήκες της πανδημίας του κορονοϊου αποτέλεσαν ευκαιρία, ώστε να επισπευσθούν αναγκαίες μεταρρυθμίσεις, όπως η ψηφιοποίηση του κράτους και της οικονομίας. «Πρώτη φορά υπάρχει η αίσθηση στη χώρα μας ότι το κράτος στηρίζει τον πολίτη και δη τον πλέον αδύναμο» σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης.

Ελληνοτουρκικές σχέσεις

Σε ερώτηση για την κρίση με την Τουρκία, ο Έλληνας πρωθυπουργός επανέλαβε πως το 2020 ήταν μία δύσκολη χρονιά για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις και σημείωσε: «Έχουμε δει πως η απειλή κυρώσεων μπορεί να αναγκάσει μία χώρα να αλλάξει συμπεριφορά. Έχουμε δει βελτίωση το 2021. Ελπίζω ότι θα συνεχίσουμε να κινούμαστε σ' αυτόν τον δρόμο. Παράλληλα, όμως ενισχύουμε τις συμμαχίες μας με χώρες, που σέβονται το Διεθνές Δίκαιο και αποδεικνύουμε μέσω των συμφωνιών μας με Ιταλία και Αίγυπτο πως μπορούμε να επιλύουμε τις διαφορές μας αναφορικά με τον καθορισμό των θαλασσίων ζωνών υπό όρους καλής γειτονίας. Το ίδιο ευελπιστούμε να γίνει και με την Τουρκία».

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΠροϋπολογισμός 2026: Πέρασε με 159 “ναι” έναντι 136 “όχι”Χθες 20:37 | Ειδήσεις

Σε υψηλούς τόνους η αντιπαράθεση των πολιτικών αρχηγών. Πυρ ομαδόν από την αντιπολίτευση. Πακέτο θετικών  μέτρων ανακοίνωσε αιφνιδιαστικά ο Πρωθυπουργός.

Στην Πάτρα η "Ιθάκη" του Αλέξη Τσίπρα: Κοινωνική και εθνική ανάγκη η πολιτική αλλαγήΧθες 22:33 | Ειδήσεις

«Για μια Ελλάδα που δε θα μας πληγώνει και δε θα μας προσβάλει, για μια Ελλάδα που θα μας αξίζει, διότι αυτό είναι το μήνυμα της ‘Ιθάκης'", τόνισε ο πρώην πρωθυπουργός.

"Αποκαλύψεις": Η Μαρία Καρυστιανού για τη δημιουργία κινήματος - Δεν θα αυτοπροταθώ ως ηγέτηςΧθες 16:20 | Ειδήσεις

«Μόνο του το κίνημα θα δείξει ποιον θέλει για αρχηγό. Δεν θέλουμε καμία συνεργασία με πολιτικά πρόσωπα».

ΟΠΕΚΕΠΕ - Κρήτη: Ελεύθεροι με όρους και οι 7 κατηγορούμενοι της πρώτης ομάδαςΧθες 22:13 | Ειδήσεις

Η διαδικασία των απολογιών θα συνεχιστεί αύριο Τετάρτη και θα ολοκληρωθεί την Πέμπτη, οπότε και αναμένεται να απολογηθούν τα πρόσωπα που φέρονται να είχαν ηγετικό ρόλο.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Οι δημοσιογράφοι του ANT1 Sports μας προσκαλούν στον μεγάλο Χριστουγεννιάτικο Μαραθώνιο, στις 22 Δεκεμβρίου23:59Ολυμπιακός – Βαλένθια: Κατάρρευση στην τελευταία περίοδο23:46Missing Alert για την εξαφάνιση ανήλικης23:32Αγρότες: Την Πέμπτη στις Σέρρες η κρίσιμη συνεδρίαση της Πανελλαδικής Επιτροπής Μπλόκων23:18Στην Πάτρα η "Ιθάκη" του Αλέξη Τσίπρα: Κοινωνική και εθνική ανάγκη η πολιτική αλλαγή23:05ΟΠΕΚΕΠΕ - Κρήτη: Ελεύθεροι με όρους και οι 7 κατηγορούμενοι της πρώτης ομάδας22:51Φενέρμπαχτσε – Παναθηναϊκός: Το τριφύλλι… άνθισε στην Πόλη22:37Ακινητοποιήθηκε τρένο στον Δομοκό - Τεχνικό πρόβλημα στο Intercity 5722:23Τράμπ: Ανακοίνωσε ότι θα απευθύνει διάγγελμα στο έθνος το βράδυ της Τετάρτης22:09Ηλεκτρικός: Χωρίς στάση θα διέρχονται οι συρμοί από τον σταθμό "Βικτώρια" μετά τις 22:0021:56Τι καιρό θα κάνει την Τετάρτη21:42Τέλλογλου για αγρότες: "Παζάρι" με την κυβέρνηση για λύση έως το Σαββατοκύριακο21:29Κυψέλη: Ποινική δίωξη για δύο κακουργήματα σε βάρος της 16χρονης που μαχαίρωσε τη 14χρονη σε σχολείο21:15Προϋπολογισμός 2026: Πέρασε με 159 “ναι” έναντι 136 “όχι”21:01Προϋπολογισμός 2026 – Πιερρακάκης: Οι αγρότες αξίζουν τον σεβασμό μας20:48Ο Χριστουγεννιάτικος Τηλεμαραθώνιος του ANT1 στηρίζει το Σωματείο ΕΛΙΖΑ20:34ANT1 Sports: Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός, για την ανάκαμψη στη “διαβολοβδομάδα” της Euroleague20:20Προϋπολογισμός 2026 - Μητσοτάκης: Επιστροφή δύο ενοικίων σε εκπαιδευτικούς, γιατρούς και νοσηλευτές20:06Προϋπολογισμός 2026 - Χατζηδάκης: Είμαστε έτοιμοι να υιοθετήσουμε πρόσθετα μέτρα στήριξης για τους αγρότες19:54Σε εξέλιξη κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της Αθήνας λόγω συγκέντρωσης διαμαρτυρίας19:40
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο